2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

geçmiş olsun tatlım.. demek rota aşısını 2. ayda yaptırdın sen? hımm.. biz 3. aya bıraktık bide araştıralım istemiştik yararı mı cok diye..
ve nasılsın tatlım? ne zamandır konusamadık seninlede..

Canım biz de rotayı 2.ayda yaptırdık...Diğer aşılarla birlikte...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Allahım odayı bi koku sardı ki sormayın :)
Bi insan hem uyuyup hem ee'sini yapabilir mi ya :D

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
selam kizlar,,,

bizde bugun asilarimizi olduk.rotayida bu asilarla ayni gun yapmayi uygun gordu doktorumuz. asilarimiz olurken cok agladik,muayene sirasinda cok agladik,kalca usgsi sirasinda da cok agladik ve evdeyiz halen aglamaya devam ediyoruz55:

herseyimiz normal cikti cok sukur yuzde doksanlik dilimdeymis gelismemiz,sadece vajen bolgesinde bir darlik farketti doktorumuz eliyle acti bir kac ay daha kontrolde tutulacak bu onemliymis kizlar kiz anneleri doktorunuza kontrol ettirin mutlaka bende yeni ogrendim iremde yasamamistik boyle birsey cerrahi operasyon gerektirebiliyormus erken farkeilmezse ve bu son bikac senedir dogan kiz bebeklerde daha sık rastlanir olmus.rotadan kaynakli ishal olabilirmisiz 2 gun endise eilecek birsey olmadigini kendiliginden gececegini soyledi.

ela musade ederse gecmise bakicam,hepinizi bebisleri kocaman opuyoruz..

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Canım arada oluyor sanırım.Ada da gündüz uykusu çok randımanlı bi bebek değil ama cumartesi günü 3 saati aşkın uyudu ben uyandırmasam daha da uyurdu.
Dün gece de 22.30-23.00 gibi uyudu,sabah 5.30da eşim işe giderken uyandım hala uyanmamıştı Ada ben uyandırıp besledim.Neredeyse 7 saat olmuş ki Adanın rutini 5 saat civarı birkaç dakika fazlası yada eksiğiyle....Arada oluyor demek.Geceden filan uykusuz muydu acaba?

Canım çok geçmiş olsun.İnşallah tez zamanda atlatırsın kolaylıkla...Benim de bu aralar sırtım ve boynum çok ağrımaya başladı kucağa çok almaktan diye düşünmeye başladım....

gece uyumaz diye korkmuştum ama nomal uyudu, bizimki de bi dönem 5 saat uyuyordu aralıksız ama geceleri, son günlerde yine maksimum 3 saat uyuyup uyanıyoruz gece.

tansel geçmiş olsun, benim de belim ağrıyor artık kuzey ağırlaşıyor ve maalesef kucağımda sallanarak uyumaya alıştı. ayakta gezinip sallıyorum, her tarafım ağrıyor.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
biz bugün sabah 3 aşımızı olduk daha sonra doktorumuza gittik kontrolümüzü olduk rota aşımızı yaptırdık ama oluşum çok ağladı yaaaa yavrum gözünden yaşlar geldi şimdi uyuyor

selam kizlar,,,

bizde bugun asilarimizi olduk.rotayida bu asilarla ayni gun yapmayi uygun gordu doktorumuz. asilarimiz olurken cok agladik,muayene sirasinda cok agladik,kalca usgsi sirasinda da cok agladik ve evdeyiz halen aglamaya devam ediyoruz55:

herseyimiz normal cikti cok sukur yuzde doksanlik dilimdeymis gelismemiz,sadece vajen bolgesinde bir darlik farketti doktorumuz eliyle acti bir kac ay daha kontrolde tutulacak bu onemliymis kizlar kiz anneleri doktorunuza kontrol ettirin mutlaka bende yeni ogrendim iremde yasamamistik boyle birsey cerrahi operasyon gerektirebiliyormus erken farkeilmezse ve bu son bikac senedir dogan kiz bebeklerde daha sık rastlanir olmus.rotadan kaynakli ishal olabilirmisiz 2 gun endise eilecek birsey olmadigini kendiliginden gececegini soyledi.

geçmiş olsun kızlar... biz de 3. aya bıraktık rotayı. cmt olacağız inşallah.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Canım biz de rotayı 2.ayda yaptırdık...Diğer aşılarla birlikte...

anladım canım, bize yaptırmayı düşünüyorsanız 3. aya kalsın dedi, bizde tamam dedik. sanırım herkes yaptırmış bu aşıyı, ben biraz kararsızdım açıkcası. ama ishal olursa daha hafif atlatırmış sanırım...
sanırım 3. ayda yaptırıcam nasılsa başka aşısı yok o zaman..

sevgiler tatlım, Sıla Ada'ma da öpücükler...-hmm

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
gece uyumaz diye korkmuştum ama nomal uyudu, bizimki de bi dönem 5 saat uyuyordu aralıksız ama geceleri, son günlerde yine maksimum 3 saat uyuyup uyanıyoruz gece.

tansel geçmiş olsun, benim de belim ağrıyor artık kuzey ağırlaşıyor ve maalesef kucağımda sallanarak uyumaya alıştı. ayakta gezinip sallıyorum, her tarafım ağrıyor.

Canım ya aynen.Ada da kucakta ve ayakta uyumaya alıştı.Biraz otur hemen yaygarayı basıyor.Beşikte sallayarak uyutmaya çalış uyumamak için direniyor ıhlayıp duruyor.Kucağına aldığın anda uyuyor.Yalnız birkaç gün öncesine kadar uyanıkken de kucakta olmak istiyordu.Onu kırdım.Uyanıkken kucağımda olmadan yatar vaziyette oyalamaya çalıştım başardım da.Nihayet o huyu kırdı bari.
Benim de sırtım,omuzlarım kürek kemiklerim filan berbat...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selam kizlar,,,

Canım geçmiş olsun.İnşallah sorun teşkil etmeden geçer...Bizim doktor da vajen bölgesini açıp bakıyor her muayenede ben pişik var mı yada iyi temizlenmiş mi diye bakıyor diye yorumluyordum kafamdan.Demek ki bu sebepleymiş...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar bu arada ne sıklıkla bez değiştiriyosunuz? Ben çok sık mı değiştiriyorum acaba bikaç günde bi paket bitiyo :D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Kızlar bu arada ne sıklıkla bez değiştiriyosunuz? Ben çok sık mı değiştiriyorum acaba bikaç günde bi paket bitiyo :D

canım merhaba,

2-3 saatte değiştiriyorum büyük çoğunlukla. Tuna maşallah kakasını çok sık yapıyor durum öyle olunca da sık değiştirmek gerekiyor. ben artık premiumdan yeşil pampersa geçtim. hatta jumbo boy mu nedir 3 numarasında 100 tane var, burda bir markette indirime girmişti. 26.90'a 3 tane 3 numara, 2 tane de 4 numara attım kenara :D memnunum. bir alt açmada zeytinyağı, diğerinde mustela pişik önelyici krem ile de bakımını yapıyoruz. hala suyla temizliyorum tabiki. sadece dışarda değiştirdiğimde uni baby yenidoğan kullanıyorum.

demetcim ve tanselcim sizlere de çok geçmiş olsun...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Canım ya aynen.Ada da kucakta ve ayakta uyumaya alıştı.Biraz otur hemen yaygarayı basıyor.Beşikte sallayarak uyutmaya çalış uyumamak için direniyor ıhlayıp duruyor.Kucağına aldığın anda uyuyor.Yalnız birkaç gün öncesine kadar uyanıkken de kucakta olmak istiyordu.Onu kırdım.Uyanıkken kucağımda olmadan yatar vaziyette oyalamaya çalıştım başardım da.Nihayet o huyu kırdı bari.
Benim de sırtım,omuzlarım kürek kemiklerim filan berbat...

aynen yaa, nasıl alıştıracağız biz bu çocukları yatakta uyumaya...kucağımda ama oturarak uyusa ona bile razıyım :(

ben de uyanıkken oyalıyorum bi süre, ama sonra illa gezmek istiyor, bugün arabasında gezdirdim evde biraz... o bile iyi geldi bana...

ben de en fazla 3 saat bırakıyorum, ama gece değiştirmiyorum uyanıkken yapmazsa ya da ağır kokular duymazsam, emzirip gaz çıkartıp yatırıyorum zaten çoğu zaman gözünü açamıyor.
ben de pampers aktif bebek kullanıyorum, pampers hassas ciltler ıslak mendil kullanıyorum en baştan, memnunum , bepanthen sürüyorum, senin dr dediğinden beri.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

geçmiş olsun tatlım.. demek rota aşısını 2. ayda yaptırdın sen? hımm.. biz 3. aya bıraktık bide araştıralım istemiştik yararı mı cok diye..
ve nasılsın tatlım? ne zamandır konusamadık seninlede..

Canım hadi atlatmışsınız geçmiş olsun :)

geçmiş olsun kızlar... biz de 3. aya bıraktık rotayı. cmt olacağız inşallah.

teşekkür ederiz teyzoşlar bizim doktorumuzda 2. ayda uygun gördü rotayı zaten ağızdan veriliyor iğne olmadığı iyi oldu yoksa yavrum nasıl dayanacaktı bu arada aşıya 140tl verdik acaba heryerde aynımı kızlar?

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
selam kizlar,,,

sanada geçmiş olsun nazom aynı gün aşılarını yaptırdık minnoşların yalnız bizimki öğleden sonra ağrısı vardı heralde sürekli ağladı bende calpol verdim ondan sonra rahatlayıp uyudu kuzum gecede ağrısı olamaz umarım
bizim doktorda hep pipimize bakıyor :)bi kızım olmadıki dediklerini uygulayım :)

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kizlar,,,

gecmiş olsun cnm. bizim de bi mıncık cıkıntımız var oramızda. cok kücük yumusacık bişi. dr 6 aya gecer dedi. nerdeyse 3 ay olcak aynen duruyo. bakalım gecmezse ne olucak hiçbişi sölemedi:(

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kızlar.. bugün asılarımızı olduk. ben tek ası bekledigimden dumur oldum:( 3 ası yaptı. zatürre asısında kadın her bebek bunda aglıyo dedi. haklıymıss cocuk aglayamadı bile mosmor oldu sonra bastı cıglıgı:( sabahtan beri balık gibi yavrum gözünü acamadı. kalkıyo halsiz halsizz yarım gözle küt tekrar gidiyo. kalkıyo emiyo tekrar gidiyo. suan uyanık ama hala balık gibi bakıyo. dr atesi cıkmazsa ates düsürücü içirme demişti. atesi yok ama içiresim var sanki içince canlancakmıs gibi geliyo:(

bu arada ben nezle oldum. dr bi maske verdi burnumda onla geziyorum. ama kızın da sabahtan beri sag gözü akıyo. bulastı mı acaba die tırsıyorum. burnu tıkanırsa naparız. :eek:ys: nurofen le bi sprey verdi bana ama nurofeni günde bi tane iç dedi. günde 3 tane içilen bi ilacı bi tane içerek nasıl iilesicem ben acabamerak ediyorum:utan:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
yaa bu cocuk beni öldürücek korkudan. kendi kendine gülüyo ii keyfi yerinde diyorum. ama böyle hapsırır gibi burnunu yukarı kaldırıyo ıh ıh ıh yapıyo nefesi kesiliyomus gibi. sonra nefes alıyo:( offf

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

bende cok sık degiştiriyorum canım..

teşekkür ederiz teyzoşlar bizim doktorumuzda 2. ayda uygun gördü rotayı zaten ağızdan veriliyor iğne olmadığı iyi oldu yoksa yavrum nasıl dayanacaktı bu arada aşıya 140tl verdik acaba heryerde aynımı kızlar?

en son kontrolde bizde 150 TL vermiştik canım, burada pahalı diyodum ama aynıymış galiba..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
günaydın kızlar.. dün gece saat 2 ye kadar ıııhh ıhh die acıklı acıklı agladı yavrum:( uyuyamadı her uyudugunda sıcrayarak kalktı hemen. bende maskemi cıkarmamıstım zaten yatga aldım yanıma. bi elimle sarıldım sıcradıkca pıspısladım öyle uyuyakaldı. atesi 38.3 tü. yarım saat arayla 38.2 ,38.1 olunca ates düsürücüyü vermedim. zaten 2 den sonra düsmüş olucak ki sabaha kadar uyudu.suan 37 lerde yine. ama keyifsiz uyuyo. az bucuk nezle o da sanırsam. içim ezildi cocuguma yaa allah ım nasıl bi sevgidir bu böyle.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar