2012 Şubat Anneleri

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Slm kizlar
Bebegi banyo yaptiracagim..stresi sardi beni..cunku benim yavrusa banyo yaramiyor icindeki hitler cikiyor:sok gecemizi katlediyor resmen..onun disinda iyiyiz sükür...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Slm kizlar
Bebegi banyo yaptiracagim..stresi sardi beni..cunku benim yavrusa banyo yaramiyor icindeki hitler cikiyor:sok gecemizi katlediyor resmen..onun disinda iyiyiz sükür...

selam calmişim. yahu banyo için saat çok geç değil mi? ben 9-9.30 arası yaptırıyorum akşam, şuan bu bile geç olmaya başladı, pazartesiden sonra 8-8.30 a çekicem banyo saatini. ağlamasının sebebi saat olabilir, bide suyun sıcaklığı olabilir. çünkü bazı bebekler daha soğuk mesela 36,5 bazıları daha sıcak mesela 38 derece suyu sevebiliyolarmış. değiştirip bak bakalım hepsinde aynı mı olacak. mesela benimki 38 e yakın suda daha sakin duruyo. bide benimki banyoda değilde, banyodan sonra üstünü giydirirken çığlık çığlığa bağırıyo...

Laylam, ateşimiz saat 10 gibi çıktı. 1 çay kaşığı calpol verdim ama kustu. ne kadar kustuğunu bilmediğim için yarım çay kaşığı kadar tekrar verdim.

kızım ağlamaya başladı çıkıyorum öperim calmişim :)

Tepki
56
demetmaniacım geçmiş olsun..Umarım bir an önce atlatırsın..

Bizde aşımızı perşembe günü olduk sabah gitmeden calpol verdim.. Çok ağlamadı çok şükür eve gelince çok huzursuzda olmadı .. hatta yolda arabada uyudu..Doktor ilaca gerek yok dedi kullanma dedi.. Ateşi çıkarsa kullanırsın dedi çok şükür birşey olmadı bende kullanmadım..
Ecrincim bizim burdada çarşamba yada perşembe vuruluyormuş ve sabah 10 gibi gel demişti ebe öğleden sonraya kalma demişti..
2 ay sonra gitcekmişiz diğer aşı için bakalım..
Azelyacım kayınvaliden geliyormuş şimdiden kolay gelsin cnmcm.. İş meselesinden bahsetmiş.. Gönlünden geçen hayırlı olur inş. senin için..

Tepki
56
Slm kizlar

Ay ilk zamanlar benide öyle acayip stres sarıyordu hele annemsiz ilk yaptırışımda.. Eşim birde benden haberisiz kamerayı açmış koymuş kenara kameraaya kaydetmiş yani ben stresten adama epey bağarmış çocuk hasta olacak bebek yağını versene diyorum sana felan diye..:D şimdi izletiyor bak haline diyor :D
Şimdi banyodan önce bildiğim bütün duaları okuyorum banyomuz kolay geçsin diye:D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kızlar.. benim kızz misafir insan istemiyo evde anladım. biz bu kadar sık kayınvalideme gidince artık gitmedigimiz gün o bize geliyo.:( esim de kendi bırakmasın arabayla die görümcemi cagırdı bi anda kalabalıklastık. saat tam 8 gibi kızcem uyumaya calıstı ama uyuyamadı. agladı agladı sustu:( sonra onlar gitti ama yine uyumadı saat 12 ye kadar huysuzluk yaptı. ilk defa ayagıma alıp salladım ama yine uyumadı bos bos bakındı. sonra aldım kucagıma dogru yatak odasına onu bsigine koydum bende yataga yattım. bakısa bakısa uyuduk. sanki 3 saat ben ugrasmadım uyusun die. küt die gidiverdi.ay dedim cocum sessizlik istiyo:( uyandıgında saat 5 e geliyodu. dr alev kutlu yu kocciman öpüyorumm nazomu da :D

bu sabah esime gel cocugu yıkayalım dedim. gaza gelme hemen ev daha soguk dedi. ya ev gayet ii klimayı acarız dedim ama dinlemedi. ama cocummun sacı yaglandı resmen. eminim cok rahatsızdı o yüzden. kaynanama gitmeyi beklemek istemedim. banyoda radyatörü actım biraz. küvet evde degil. kucagıma havluyu koydum yere oturdum kızımı da kucagıma aldım. ilk an biraz agladı ama sonra cıtı cıkmadı. güzel güzel yıkadım. hemen salona getirip sac kurutmanın düsükk ayarıyla saclarını koltuk altını falan kuruttum. hemen uyuyakaldı. böylelikle basbasa ilk banyo tecrübemizi alnımızın akıyla atlattık:D

dün milupa beni 1 saat sonra aradı. anlattm. bi zararı olmaz 1 e geri dönün dedi. içim rahatladı.

bizim kız ellerini emmeye basladı. ama ne emmekk:D cok tatlı oldu böyle. konustukca gülüyo kendince cevap veriyo agu gugu aaa gıı gııı garip sesleriyle.. cok hosuna gidiyo biri yanına oturupp konustumu. ama 2_3 gündür uykusundada sürekli bi sesler cıkatıp sonra aglamaya baslıyo. dudagını büke büke aglıyo:( kıyamıyorum ama bi cözüm de bulamadım maalesef. zamanla gecer insallah. bizde haberler böle-rgulu

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
selamm kizlar guzel annelerr :))

uzun zamandir giremedim.misafirler hic bos birakmadilar saolsunlar mevlutumuzu de yaptik allah kabul etsin insallah.

ela hanim 57 gunluk oldu.gunduzleri uykumuz yok denecek kadar az boluk porcuk olarak toplasan 2 saat anca uyuyor.bende artik israr etmiyorum uyusun diye.9-10 arasida gece uykusuna geciyoruz.en sevdigimiz ses elektrik supurgesinin sesi cok kudurdugunda onunla sakinlesiyor :) ozellikle aksam saatlerinde alt komsumla papaz olmamiza ramak kaldi sanirim:evet: gece yatirmadan mama ile takviye yapiyorum azcik daha fazla uyuyor. bu hafta asilarimiz var doktorumuz rotayida ayni gun yapalim dedi.onuda persembe yaptiricaz insallah.

ben ise darmadaginik haldeyim kilolar canimi sıkıyor.40 beden 2 pantolon aldim cok sinir bozucu.ara ara cepten okuyorum diyetlere baslanmis ne guzel :) ben emzirdikce yiyesim geliyor yemesem tansiyonum dusuyor.ozellikle gece emzirmelerinde canim acayip tatli istiyor boyle olan varmi ya? bu arada ayranin guzel sut yaptigini kesfettim kizlar humanadan daha etkili oldu bende.

spiralimide taktirdim.doktor yumurtlaman baslamis takimasi icin uygun deyince dedim hemen takin.anestezi olmadan normal ria takildi 1 ay sonra kontrolu var.taktiracak kizlar korkulacak bisiy yok ufak bi cimdik yiyomus gibi o kadar..sizleri ve yavru kuslari ok operim azcik gecmise bakayimm mucukssssss:utan::utan::utan:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selamm kizlar guzel annelerr :))

uzun zamandir giremedim.misafirler hic bos birakmadilar saolsunlar mevlutumuzu de yaptik allah kabul etsin insallah.

ela hanim 57 gunluk oldu.gunduzleri uykumuz yok denecek kadar az boluk porcuk olarak toplasan 2 saat anca uyuyor.bende artik israr etmiyorum uyusun diye.9-10 arasida gece uykusuna geciyoruz.en sevdigimiz ses elektrik supurgesinin sesi cok kudurdugunda onunla sakinlesiyor :) ozellikle aksam saatlerinde alt komsumla papaz olmamiza ramak kaldi sanirim:evet: gece yatirmadan mama ile takviye yapiyorum azcik daha fazla uyuyor. bu hafta asilarimiz var doktorumuz rotayida ayni gun yapalim dedi.onuda persembe yaptiricaz insallah.

ben ise darmadaginik haldeyim kilolar canimi sıkıyor.40 beden 2 pantolon aldim cok sinir bozucu.ara ara cepten okuyorum diyetlere baslanmis ne guzel :) ben emzirdikce yiyesim geliyor yemesem tansiyonum dusuyor.ozellikle gece emzirmelerinde canim acayip tatli istiyor boyle olan varmi ya? bu arada ayranin guzel sut yaptigini kesfettim kizlar humanadan daha etkili oldu bende.

spiralimide taktirdim.doktor yumurtlaman baslamis takimasi icin uygun deyince dedim hemen takin.anestezi olmadan normal ria takildi 1 ay sonra kontrolu var.taktiracak kizlar korkulacak bisiy yok ufak bi cimdik yiyomus gibi o kadar..sizleri ve yavru kuslari ok operim azcik gecmise bakayimm mucukssssss:utan::utan::utan:

ay bende taktırıcam önümüzdeki ay. dr korkcak bişi yok dedi.alttan muayene olmustun onun gibi korkuturlar inanma dedi. anestezili de varmıs ama bana sölemedi bile. cok tırsıyorum nazom:korkak:

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
ay bende taktırıcam önümüzdeki ay. dr korkcak bişi yok dedi.alttan muayene olmustun onun gibi korkuturlar inanma dedi. anestezili de varmıs ama bana sölemedi bile. cok tırsıyorum nazom:korkak:

ciddi korkulcak bisiy yok ecrinim rahat ol bi iki dklik bisiy acimiyorr :) en temizi korunmanin 10 yildir kafam rahat benim

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
kizlar bisiy sorucam elanin tükürügü ilebasi dertte surekli bogazina kaciriyor yada baloncuk yapiyor yutkunamazsa oksuruyor zilli sizinkilerde yapiyormu?

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

sanırım cnm benim aynı şeyi bazen bende düşünüyorum ilk 5 gün kaldı yoğun bakımda biliyosun ki çıplacık çocuk devamlı insan sıcaklığı arıyo yavrum kucağımdan ne zaman indirsem beşiğine pat uyanıyo bu tez yüksek ihtimal doğru bebem beni buldu bırakmak istemiyo garibim seninki yine iyi uyuyo benim oğlan günde en fazla 3 parti uyuyo 45dk 1 saat arayla o kadar akşam 7 gibi bi uyuyo 8,30 a kadar 10,30 kadar ayakta sancısı tutmassa 12 ye kadar kestiriyo bi daha kalkıyo biz yatmadan sonra gece 3 te kalkıyo bide sabah 5 te ve 7de bi dahada 10a kadar uyumuyo bölük bölçük uyku işte bizimki kaldı ki karı koca bir araya gelemedik :eek:ys: anam adam bana ne zaman yaklaşsa bizim sıpa avazı çıktığı kadar bağırıyo napcaz bilemiyorum beni çok kıskanıyo kimseyle paylaşamıyo sanırım

kız mühendiss yerlerdeyim :D ben alt durumun vaziyetini hiç bilemiyorum benim yavru ceylan bizim bir araya gelmemize çok büyük engel ne zaman yakınlaşssak yaygarayı koparıyo uyut uyutabiliyosan

kız bebişko senin kız uyuyamıyo diyodun siz nasıl yakınlaşıyonuz bi meslek sırrı ver anacım ben adama hasret kaldım:eek:ys:

azooo azoooo kızzz kuku muhabbetini yapıyozda aslısız zevki çıkmıyo + gökçesiz çatlaklar napıyolar acep aslının hepiciğinize slmı var bugün konuştuk balımla

tugbişim ;
Walla biz dogumdan sonra işte 4o ımız cıktıgında beri yani 2 defa gelebildik bir araya :D
hira sagolsun izin verdi tabi artık oyle on hazırlıgı falan olmuyo bu işin :p
ne kadar cabuk o kadar iyi zira bunu arkasından kostur kostur duşa gitmek lazım malum :eek:ys:

gece uzun uykusunu bekle uzun derken 1 saatlik falan baktın daldı, hemen işe koyul :evet:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
benim kız gece mutlaka bi an uyur soyle 1 saat..biz o zamanı kolluyız tabi uykusuzluk,yorgunluk,stres oluyo bazen ama napalım,boslamamak lazım onları da..:eek:ys:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kizlar bisiy sorucam elanin tükürügü ilebasi dertte surekli bogazina kaciriyor yada baloncuk yapiyor yutkunamazsa oksuruyor zilli sizinkilerde yapiyormu?

evet salyası cok benimkinin de surekli ıslanıyo yakası kıyafetlerinin elini de emiyo..bazen bogazına kacıyo oksuruyo bi iki defa genzine kacıyo falan ama yapcak bise yok heralde napabilrizi ki :eek:ys:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

benimkinde öle tükürük yok cnm salya da yok:tskler:

ciddi korkulcak bisiy yok ecrinim rahat ol bi iki dklik bisiy acimiyorr :) en temizi korunmanin 10 yildir kafam rahat benim

bende ilac kullanmak istemedigim için taktırıcam sırf.. görüces bakalım aybası. insallah dedigin gibi olur balım:utan:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
tugbişim ;
Walla biz dogumdan sonra işte 4o ımız cıktıgında beri yani 2 defa gelebildik bir araya :D
hira sagolsun izin verdi tabi artık oyle on hazırlıgı falan olmuyo bu işin :p
ne kadar cabuk o kadar iyi zira bunu arkasından kostur kostur duşa gitmek lazım malum :eek:ys:

gece uzun uykusunu bekle uzun derken 1 saatlik falan baktın daldı, hemen işe koyul :evet:

biz cocugun bütün gece uyumasına ragmen 1 defa geldik yan yana:D bütün gün kızla ugrasmaktan aksamı iple cekiyorum. kız uyudumu yemek yiyorum önce. sonra bulasıkları kaldır. olan işleri toparla bi bakıyorum saat 11 olmus. kendime bi kahve yapıyorum alıyorum ıpad i yada dergim varsa onu 1 saat öyle oyalanıyorum. sonra pert:D olayın dus kısmı olmasa sorun degil de dusa cok üseniyorum gecenin bi yarısı. sarısıp sarısıp uyuyoruz bizde:D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
butun guuuun boyle ayagımda hira yanımda laptop pinekliyom iste..ha zorla bi yemek yyebilirsem kacıpta ne ala bide tuvalet iste..:korkak:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
selam calmişim. yahu banyo için saat çok geç değil mi? ben 9-9.30 arası yaptırıyorum akşam, şuan bu bile geç olmaya başladı, pazartesiden sonra 8-8.30 a çekicem banyo saatini. ağlamasının sebebi saat olabilir, bide suyun sıcaklığı olabilir. çünkü bazı bebekler daha soğuk mesela 36,5 bazıları daha sıcak mesela 38 derece suyu sevebiliyolarmış. değiştirip bak bakalım hepsinde aynı mı olacak. mesela benimki 38 e yakın suda daha sakin duruyo. bide benimki banyoda değilde, banyodan sonra üstünü giydirirken çığlık çığlığa bağırıyo...

Laylam, ateşimiz saat 10 gibi çıktı. 1 çay kaşığı calpol verdim ama kustu. ne kadar kustuğunu bilmediğim için yarım çay kaşığı kadar tekrar verdim.

kızım ağlamaya başladı çıkıyorum öperim calmişim :)

benimki de banyoda hiç ağlamıyor ama giydirirken basıyor yaygarayı. yalnız banyo yaptıramıyorum ben, başını yıkarken kulaklara su kaçacak diye korkuyorum...

sorma nazo ya, en büyük derdim benim de o, boğazına kaçıyor nefes alamıyor, öğürmeye başlıyor, alıp hemen yan ya da ters çeviriyorum bir kaç sn sonra rahatlıyor ama beni çok korkutuyor.

spiral ben de taktırmak isterim ama ben muayene bile olamıyorum ki... sırf o yüzden de sezeryan oldum zaten. normal yapmam mümkün değildi.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
benimki de banyoda hiç ağlamıyor ama giydirirken basıyor yaygarayı. yalnız banyo yaptıramıyorum ben, başını yıkarken kulaklara su kaçacak diye korkuyorum...

sorma nazo ya, en büyük derdim benim de o, boğazına kaçıyor nefes alamıyor, öğürmeye başlıyor, alıp hemen yan ya da ters çeviriyorum bir kaç sn sonra rahatlıyor ama beni çok korkutuyor.

spiral ben de taktırmak isterim ama ben muayene bile olamıyorum ki... sırf o yüzden de sezeryan oldum zaten. normal yapmam mümkün değildi.

ben bi parca pamugu vazelinle yuvarlıyorum tıkac yapıyorum kulaklarına oyle yıkıyoruz simdiye kadar hic kacmadı su cok sukur

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
kızlar geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkürleer... samsuna gidemedik maalesef eşimin işinden dolayıı..kanamam da hal dewam edio..pazartesi burda başka doktora gidicemm..sağlık bakanlığını aradımm,dava açabilme hakkımız warmışş,şu kürtajı bi yaptırıyım uğraşıcam en pisliğindenn

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
amaaaaaaaaaaaaaaaaaan
masalaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhh Allah'ım insallah gerisi gelir boyle devam eder, kızım kucagımda emzikle uyudu yaa :dance::dance::dance::dance::dance::dance::dance:
dua edin kızlar insallah emzigi kabul eder artık ve kendi kendine uyur artık Allah acısın bana ya yazık bana ya :utan::utan:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlar geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkürleer... samsuna gidemedik maalesef eşimin işinden dolayıı..kanamam da hal dewam edio..pazartesi burda başka doktora gidicemm..sağlık bakanlığını aradımm,dava açabilme hakkımız warmışş,şu kürtajı bi yaptırıyım uğraşıcam en pisliğindenn

gecmis olsun cnm,ugras demetcim ugras haketmis Allah'ın beyinsizi :sinir:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar