2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
merhaba cnm,

bende 2si de var. oyun halısından memnunum ama anakucağı en büyük pişmanlığım. Tuna 10 kere yatmışmıdır üstüne bilmiyorum. oto koltuğu daha çok iş gördü bizde :D

merhaba tatlım.oyun halısında oynuyo mu bari? o tepede duran oyuncaklara bakıp biraz vakit gecirir die umuyorum ama sen kullanıyosan daha ii bilirsin.. oto koltugu bizimde cok işimize yarıyor ama yıldım eve cıkarıp arabaya indirmekten:D ondan bişi almaya kararlıyım ama arada kaldım. ana kucagını sallanmaya alıscak die istemiyorum. aglayınca dayanamayıp sallayabilirim cünkü:D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
merhaba tatlım.oyun halısında oynuyo mu bari? o tepede duran oyuncaklara bakıp biraz vakit gecirir die umuyorum ama sen kullanıyosan daha ii bilirsin.. oto koltugu bizimde cok işimize yarıyor ama yıldım eve cıkarıp arabaya indirmekten:D ondan bişi almaya kararlıyım ama arada kaldım. ana kucagını sallanmaya alıscak die istemiyorum. aglayınca dayanamayıp sallayabilirim cünkü:D

valla canım 2 aylıktan beri annemdeyiz. yanımıza almadık ama o zamana kadar bile epey oyalanıyordu. ilk zamanlar sadece yatırdık üstünde. oyuncaklara bile bakmıyordu. sonra bakmaya incelemeye başladı. yavaş yavaş dokunmaya geçmişti ki biz buraya geldik. beşiğe, oto koltuğuna astığım birkaç oyuncağı var. ses çıkartan. Tuna onlardan çok keyif alıyor. yani işin özü oyunu seviyor. yarım saat bile kendi kendine oyalansa büyük nimet 55: anakucağının da müziği ışığı ve oyuncağı var ama onda yatışı sevmedi Tuna. resmen kaşlar çatılıyordu onda otururken :korkak: ben de çok zorlamadım. belki eve gittiğimde alışır bilmiyorum

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

hiiiihhhhhhhh..sakın sallamaaaaaaaa
ben yandım sen yanma bacım :D mahvolursun bak kesinlikle durmaz uyumaz sonra sakın ne ayagında ne anakucagında sallama..

bak ben simdi nası kendi kendine uyumaya alıstırırım diye kara kara dusunuyomv:iyyyy:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Kızlar bide ne sorcam size, sizin bebişler boyle karnı tok altı temiz bıraktıgınızda kendi kendine bakınıyomu ses cıkarmadan yoksa bi benimkimi kesinlikle yatmak istemeyen hicbisey incelemeyen surekli sıkıntılıymıs gibi sesler cıkarıp eli kolu hic durmayan :(

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
valla canım 2 aylıktan beri annemdeyiz. yanımıza almadık ama o zamana kadar bile epey oyalanıyordu. ilk zamanlar sadece yatırdık üstünde. oyuncaklara bile bakmıyordu. sonra bakmaya incelemeye başladı. yavaş yavaş dokunmaya geçmişti ki biz buraya geldik. beşiğe, oto koltuğuna astığım birkaç oyuncağı var. ses çıkartan. Tuna onlardan çok keyif alıyor. yani işin özü oyunu seviyor. yarım saat bile kendi kendine oyalansa büyük nimet 55: anakucağının da müziği ışığı ve oyuncağı var ama onda yatışı sevmedi Tuna. resmen kaşlar çatılıyordu onda otururken :korkak: ben de çok zorlamadım. belki eve gittiğimde alışır bilmiyorum

bende oyun halısı alayım o zaman. hem düz yatsın. ahahahhah yesinler onunn catılan kaslarınıı :ask::D hangi markayı kullanıyosun. fisher price ınkini sevdim ben görüntü olarak ama inince bi incelicem yakından bakalım neler var

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
benimkide salya akıtıyo kopurtuyo hemde boyle onu ıslanıyo eldivenli elini agzına sıkmaya calısıyo kemirmek ister gibi.Babasını ilk disi 4 aylıkken cıkmıs kızım da ona cekicekse heralde damakları yavas yavas kabarıyomu mu acaba ondan mı yapıyo bilemedim sorcam dr.a gidince

Tuna ellerini emiyor zaten. dikkat ettim özellikle tokken yapıyor. çok lezzetli gibi şap şup sesler çıkarıyor. erken diş çıkaranların dişleri çabuk çürür diye birşey duymuştum, bilimsel açıklaması var mıdır bilmiyorum, inşallah yoktur :D

tatlım bir de eldiven için artık büyümediler mi? biz 20 gün gibi yavaş yavaş çıkarmaya başlamıştık. dokunmaya ihtiyaçları var. dikkat ediyorum da Tuna 2 gündür ellerini yumruk yapmıyor. daha rahat kavrıyor artık elleri. daha güzel ve dengeli kullanıyor. sen de çıkarmayı dene istersen. sık sık tırnak kesersen inan yüz çizme derdi pek olmuyor

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kızlar bide ne sorcam size, sizin bebişler boyle karnı tok altı temiz bıraktıgınızda kendi kendine bakınıyomu ses cıkarmadan yoksa bi benimkimi kesinlikle yatmak istemeyen hicbisey incelemeyen surekli sıkıntılıymıs gibi sesler cıkarıp eli kolu hic durmayan :(

benimki bakınıyo genelde ama cıgırdıgı zamnalarda oluyo bu ara kucakta dik durası var bakınmak istiyo. kendi kendine konusuyo sürekli el kol da hiç durmuyo. bazen aglar gibi ses cıkarıyo ama bakıyorum aglamıyo. ellmiyorum bende

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Tuna ellerini emiyor zaten. dikkat ettim özellikle tokken yapıyor. çok lezzetli gibi şap şup sesler çıkarıyor. erken diş çıkaranların dişleri çabuk çürür diye birşey duymuştum, bilimsel açıklaması var mıdır bilmiyorum, inşallah yoktur :D

tatlım bir de eldiven için artık büyümediler mi? biz 20 gün gibi yavaş yavaş çıkarmaya başlamıştık. dokunmaya ihtiyaçları var. dikkat ediyorum da Tuna 2 gündür ellerini yumruk yapmıyor. daha rahat kavrıyor artık elleri. daha güzel ve dengeli kullanıyor. sen de çıkarmayı dene istersen. sık sık tırnak kesersen inan yüz çizme derdi pek olmuyor

bizimkini emzirme alıstırması yuaparken hastahanede hemsire cıkarmıstı. ben zaten sevmem o gün bugün takmadım eldiven. zaten bi tane eldiveni vardı. o da yepyeni duruyo. 5 günlükken tırnaklarını kestim. hala benden cok uzuyo:D

ay uyandı tosturugum. öptüm kızlarr heppinizi. :ask::ask::ask:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

bebikom Tuna anasına çekmiş herhalde, azcık tuhaf bir bebek. mesela sallanmaya alışık ama senin anlattığın ölçüde değil. buna rağmen gerçekten uykusu olduğunda, kendiliğinden uyuyup kalıyor. sallamayla zoraki uyuyor-ki hiç istemiyorum bunu yapmak aslında ama yapmam gerekenler olduğunda tek çözüm bu oluyor. böyle zamanlarda da daha çok kucakta sallamayı tercih ediyorum. ve uykusunu alıp uyandığında, kendi kendine konuşup beşikteki oyuncaklara uzanıyor. ama kazara bir gürültüden dolayı uyandıysa vay halimize :vecihi:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
bende oyun halısı alayım o zaman. hem düz yatsın. ahahahhah yesinler onunn catılan kaslarınıı :ask::D hangi markayı kullanıyosun. fisher price ınkini sevdim ben görüntü olarak ama inince bi incelicem yakından bakalım neler var

tiny love maymun adası benimki tatlım. doğmadan almıştık, sevdi kuzum. onun bir de kız versiyonu var çok şeker. ama pembe erkek adamı bozar diye yanşmadık :D :cokkomik:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
tatlım ben bi cheesecake tarifi kesfettim. her gelene onu yapıyorum:D ama yanına börek sarma hazır aldım bende tanselim gibi. bide patates salatası yaptım ohh catlayana kadar yediler:D bence hem kısır hem mercimekli köfte yapma. pastnı böregini yap bitti. yorma kendini. ben patatesli böregi hep kıymada koyarak yaparım. ama eger tek patatesli yapıcaksan gayet rutin hasla ez nane dahil accık baharatla karıstır. ben yagla su karıstırıp sürüyorum cıtır olsun die. sigara böregi gibi istersen daha büyük tut porsiyon olsun sar tepsiye diz yaglı kagıdın üstüne fırınla. hem hafif oluyor hem lezzetli. hemde cok pratik:D

lilacsssss beben uyumus tatlımm gözün aydınn.. hep böyle gider insallahh

hep öyle gittiği falan yok ne yazık ki :( canı nasıl isterse öyle uyuyacak paşa.

selam kızlarr.. can sıkıntısından ne yapıcagımı sasırdım:miyagi: allahtan üzerime 2 parca kıyafet uydurdum da rahatım. ama eve sıgamaz oldum. hiçbişi yapmadan sokaga atmak istiyorum kendimi. duvarlar üstüme geliyo sanki.aglıcak gibi oluyorum ama hergün nereye gidebilirim ki. su ana kadar sadece 2 kg verebildim. onunda bir kilosu 2 günde 1 gelip gdiyo anlamadım. jillian die bi kadının 30 gün cd sini almıstım onu yapıyorum aynı zamanda bakalım işe yarıcak mı. eve de taktım. evim sahaneye basvurayım bari bende bi yıkıp döksünler rahatlayayım, hatta balyozlu yıkım kısmını bizzat üstlenebilirim:D:dill:

ygs ye de girdim bu arada. 80 soru cözdüm dahası 12 sini falan bos bıraktım:D 54 netim var sanırsam. acıkögretime yetiyoda artıyo. ama su an onada sevinemiyorum. dün rehber ögretmenle konustum eskilerden. felsefe işini görücekmi dedi. ögretmen atamalarının olamamasındasn dolyı. dogru söylüyo aslında. sosyoloji ne olucak yine aynı sey. lys ye girsem ne olucak sözel bölümler zaten belli. kafam karmakaqrısık.

işe girmek istiyorum. bi arkadasımızın esi kendisine cok ta gıcık olurum işe baslamıs dün. ay o kadar kıskandım. ama bi bakıcı 750 tl. esim dio ki kuru sigortaya mı calıscan.dogru söylüo elime kalcak 300_400 tl. cocuktan ayrı kalmak , aklını onla bırakmak da cabası. ay böyle giderse benim aklım gidicek bi yerlere. pöffff:korkak:

kayınvaliden bakmaz mı ecrinn? sanırım çok ister :D

bende sıkılıyorum cok fena hele ki ben bu sehirde tek basımayım kimsem yok akraba arkadas falan..ama mecbren kızım krese gidicek yasa gelene kadr ise girmicem ama krese gondercegimde bende ise gircem e o zamana kadar ben ilgilenicem tabi hem zaten ben mecbur kalmadıkca bi bebege bakıcının veya anneanne babannenin bakması taraftarı degilim..mumkun oldugunca anne ilgilense daha iyi..

kızımla simdiye kadar bi kere avm ye gittik onda da yarım saat uyudu arabasında sonra bastı feryadı herkez bize baktı dayadım mamayı o zaman sustu ancak mahvoldum daha bidaha da cıkamadım iste ::(

biz de bi kere arabasıyla dışarı çıkarmaya kalktık, köşeden geri döndük, hem de kucağa alarak, otomobille giderken de uyanıksa çok ağlıyor, avm ye gidince orada bebekleri görüyorum içim gidiyor ama bizimki ev kuşu :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

diş olayı genetik ama curume diye bisi olcagını sanmıyorum..eldiveni cıkardımm bende artık kesiyırum tıurnaklarını..emzirirken zaten cıkarıyodum da bi iki gundur hic takmıyorum ama emiyo yani elini agzına goturuyo hep dedigin gibi..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bebikom Tuna anasına çekmiş herhalde, azcık tuhaf bir bebek. mesela sallanmaya alışık ama senin anlattığın ölçüde değil. buna rağmen gerçekten uykusu olduğunda, kendiliğinden uyuyup kalıyor. sallamayla zoraki uyuyor-ki hiç istemiyorum bunu yapmak aslında ama yapmam gerekenler olduğunda tek çözüm bu oluyor. böyle zamanlarda da daha çok kucakta sallamayı tercih ediyorum. ve uykusunu alıp uyandığında, kendi kendine konuşup beşikteki oyuncaklara uzanıyor. ama kazara bir gürültüden dolayı uyandıysa vay halimize :vecihi:

hadi ya masallah sanslısın o zamna..benimki fena alıstı ayakta sallamadan uyumuyo bırakınca da uyanıyo isin kotusu..az once bi yemek yapayım diye girdim mutfaga daha pilavı kavuruyodum ki bastı cıglıgı ama nasıl aglamak gozunden yas gelio cıglık atıyo resmen aldım simdi yine sallıyom ya of anam of

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
hahaha simdide elini fazla soktu agzına oguruyo bide suratını burusturuyo benimki :dill::dill:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
hep öyle gittiği falan yok ne yazık ki :( canı nasıl isterse öyle uyuyacak paşa.

kayınvaliden bakmaz mı ecrinn? sanırım çok ister :D

biz de bi kere arabasıyla dışarı çıkarmaya kalktık, köşeden geri döndük, hem de kucağa alarak, otomobille giderken de uyanıksa çok ağlıyor, avm ye gidince orada bebekleri görüyorum içim gidiyor ama bizimki ev kuşu :D

yok tatlım o bakmaz. zaten bakamaz da. biz orda kaldıgımızdada görümcem baktı hep. o sagolsun yemegimi cayımı getirdi götürdü sürekli. diger torunlarına da öle cok seviyorum içime sokucam ama ödüm kopuyo gelip kalcaklar die. bıkmısım cocuk bakmaktan dio:D görümcem baksa cok memnun olurum cok güzel bakıyo benimki de onun kucagında pek sakin duruyo. nereye gitsek o yanımızda ve benim kucagıma gelmiyo bile o kadar bakıyo . bakıcıya vercegimi sana veriyim dedim ama pek yanasmadı. onunki 9 yasında. yeni ondan kurtulup özgürlesmişken tekrar sorumluluk almak istemiyo sanırım:(

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
inanmıyorum zawallı beeeennn....
hira yı ayagımda sallarken bende uyumusum bi saat o pozisyonda :(

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
selam kızlar,
buraya girememiştim bayadır. şöyle bir göz attım da, kısa kısa geçeyim.

leader ve tanselcim bebişlerinize geçmişler olsun. Ben de grip oldum. Tuna'ya geçecek diye ödüm kopuyor. o hasta olacağına ben bir ay bu illeti çekmeye razıyım. leader ayrıca o gaz damlasından biz de çok memnunuz. ben ondan başka bir gaz ilacı kullanmak zorunda kalmadım çok şükür gerçi şurubu da varmış ama biz damlayla devam ediyoruz.

simuşum ve lilacsım sizin düşüncesizlere de ne diyebilirim ki. boşverin. ben artık herşeyi boşveriyorum. buraya geldiğimden beri daha da iyi oldum hatta. benim ömrüm Tuna'm artık. ondan ötesi hep bir adım arkada :2:

iznimiz hızla sona yaklaşıyor, zaman çok çabuk geçiyor. sanırım ben mayısta işe başlayacağım. zaten okullar haziran başı kapanıyor. idare etmeye çalışacağız. sanırım bu süreçte annem yanımızda olmaya çalışacak. ne yazıkki geldiğimin ertesi günü anneannemin bacağı kırıldı, platin takıldı, yani o da bakıma muhtaç :( biz dönene kadar iyileşirse azcık annem Tunasını bırakmayı hiç istemiyor

bu haftasonu bebek mevlüdü yapmaya çalışacağız. yaza bırakacaktık ama Tuna eşşek kadr olacak o zaman diye apar topar karar verdik geçen hafta. meşhur şekercimizden malzeme sipariş verdim. inşallah yetiştiririz.

yarın böbreği için Tunayı fakültedeki profa götürcez. inşallah karnımdayken beliren leke kaybolmuştur. birinde daha vardı, kimdi o? doğduktan sonra baktırdı mı acaba?

bir çoğunuzla faceden görüşüyoruz zaten. o yüzden ihmalimi hoş görün. öpüyorum mucks mucks
sağol canişkomm muhah
bende aynı konumdayım,kesinlikle ayakta sallamadan uyumuyo,uyuduktan sonra da besigine koyunca 5 dk sonra uyanıyo farkedince ayaktan indigini..perisan oldum artık yemek yemeye bile gidemiyorum bırakıp..o dedikleri ferber yontemini de okudum ama pek saglıklı gelmedi ya katılırsa cocuk aglamaktan diye korkuyorum ooofffff
siz yine iyisiniz güseller ben eşim bi pozisyona alıştırdı ölüyorum kollarım kouyo emer pozisyonda yalancı emzik alıyo ve kafasını koltuk altıma dayıyo ayakta sağdan sola sallarayarak totosuna vurcan pış pış yapcan bidee eeee eee eee diycen susunca homurdanıyo devam et dermiş gibi valla helak oluyorum
Geçmiş olsun Tubacım fıtık için. umarım herşey en kısa zamanda yoluna girer. gaz sancıları için de bi gün ilaç kullanmadan, o sancıların olduğu saatten yarım saat önce uyutsan, sadece sancı başlangıç saatini atlatmayı denesen. belki ilaçsız da çözülebilir. bu arada maşallah oğluşuna

canım öncelikle anneannen için çok geçmiş olsun. tez zamanda toparlasın inşallah. Tunamızın da umarım hiçbir sıkıntısı çıkmaz annesi :utan:

benim de doğum sonrası 8 haftalık iznim perşembe günü bitiyor, yani perşembe işbaşı yapmam gerekiyor. ya aile hekiminden 10 gün rapor alacağım ya da alabilirsem heyet alacağım. sonra da 25 gün yıllık iznim var onları kullanacağım.

şu düşüncesizler konusunda da haklısın da insan kendini kontrol edemiyor işte. o kadar istiyorum ki bişeler bana vız gelsin tırıs gitsin. ama olmuyor olmuyor. stres yüklü bi insanım sanırsam...

Tatlım ben korkudan anneme de eşime de her kucaklarına alıp gezdirmeye kalktıklarında vs de kızdım, ilk günden beri. izin vermedim. biliyosun bende kalça çıkığı var, ben sürekli ayakta gezemem. (aha daha bunu yazarken eşim ayağa kalktı kız mızıklandı diye, otur oturduğun yere dedim :D ) gerçi bu aralar keşfetmek istiyor sanırım, çünkü 3-4 gündür yüzü dışarı dönük durunca ağlamayı kesmeye başladı. yakında gezmek de isteyecektir.

neyse. uyku mevzuunda ben bi rutn oluşturmaya çalışıyorum. bunun için; hemen hemen her gün yıkamaya çalışıyorum. ve hep aynı saatte. yani 9-9.30 arasında. yıkıyorum, masaj yapıyorum, sonra o bi posta ağlama krizine giriyo. sakinleşti, hafif daldı gibi olunca karnını doyurmaya çalışıyorum. zaten bu kadar uyaran onu yormaya yetiyor, sızıp kalıyor. ama öyle koydum yatağa baka baka uyudu durumu olmadı henüz... belki o da olur... inşallah :)

:( :( ay yazık yaaa kıyamam... okurken çok üzüldüm canım yaaa... Allah'a şükür ki Hiramıza bişe olmamış, Allahım esirgesin...
sağol cnm benim dediğin gibi yapmaya çalışıyorum ama uykudaykende gaz sancısında uyanıyo çığlık çığlığa

inanmıyorum zawallı beeeennn....
hira yı ayagımda sallarken bende uyumusum bi saat o pozisyonda :(

bende kucağımda tutmaktan uykum geliyo bacım

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Selam kızlar :dance:
Diyetlere başlamışsınız Tansel, ecrinnn..Kolay gelsin :D Vallahi zor iş.Ben diyet yapmıyorum ama akşam yemeğini kestim.Öğlen 4ten sonra birşey yemiyorum..Çok acıkırsam bi kase yoğurt yiyorum.
Yalnız bu akşam için poğaça yaptım ondan 2 tane yicem :D
60 kiloya düştüm..Şimdilik hedefim 55..Sonra 50.
15 kilocuk gitti, inşallah zamanla 10 daha gidecek.
Kuzey'e gelince; keyfi yerinde, hayat ona güzel :D
Bugün ilk kez bizde kanguru ile sokağa çıktık..Elimle alttan poposuna destek yapıp tuttum..Kafa kısmı için koruyucusu var zaten kafası için bir tehlike teşkil etmiyor..
Marka da vereyim ; kraftın milan kangurusu, 50tl.ya aldım.100küsür vermek pek işime gelmedi açıkcası, kullanacağı şurda 4 ay en fazla.
Artık hiç süt veremiyorum.."Veren de alan da Allah" dedi Gülben Ergen geçen tvde..Haklı kadın :)
Benden bu kadar canlar, öpüyorum bebişlerinizi de sizi de

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar