2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
bizim bugün doktor randevumuz vardı, çok şükür sağlığımız yerinde. cuma günü verem, karma ve zatürre aşılarımız yapılacak inşallah. rota aşısını 3. ayda yapalım dedi. cuma günkü aşıları sağlık ocağında yaptıracağız, rota aşısını doktorumuz yapacak. sanırım doktor olarak da Hüseyin İngöl e devam edeceğiz. calpol konusunda bi uyarı yaptı, sizlere de yazayım; aşıdan önce ya da hemen sonrasında calpol ver diyebilirler sağlık ocağında, tamam de geç ama verme dedi. eğer ateşi 38 derece civarına çıkarsa yarım kaşık verebilirsin dedi. aşıdan önce ya da ateş çıkmadan calpol verilmesi, aşının tutma yüzdesini düşürüyormuş. aşıdan 100 birim fayda sağlayacaksanız 70 birime düşer dedi. kalça çıkığı ultrasonu için gittiğimiz hastanede bakan doktor da calpol ateşi çıkarsa ver demişti. bilginiz olsun. :huhuu:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
yok ya bu cocuk ne kendi kendine uyur ne emzik emer anacım..
uykudan oluyo inatla aglıyo ayagımda sallıyım diye..besiginde kesinlikle uyumuyo kendi kendine bende korkuyorum aglamaktan katılır matılır bisi olur diye sonra hic susturamam diye..
aldım yine ayagıma sallıyom yaaa :acep:
Benimki de emzik almadi cok inatci velet ya...bende inatçıyımdır ama hatun beni solladi...ayagimda sallama olayı bende de var..Allahtan eskisi gibi gaz sancisi yok..,
Ama bir gülüşü var anlatamam..resmen herseyi unutturuyr bana da babasina da

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
bizim bugün doktor randevumuz vardı, çok şükür sağlığımız yerinde. cuma günü verem, karma ve zatürre aşılarımız yapılacak inşallah. rota aşısını 3. ayda yapalım dedi. cuma günkü aşıları sağlık ocağında yaptıracağız, rota aşısını doktorumuz yapacak. sanırım doktor olarak da Hüseyin İngöl e devam edeceğiz. calpol konusunda bi uyarı yaptı, sizlere de yazayım; aşıdan önce ya da hemen sonrasında calpol ver diyebilirler sağlık ocağında, tamam de geç ama verme dedi. eğer ateşi 38 derece civarına çıkarsa yarım kaşık verebilirsin dedi. aşıdan önce ya da ateş çıkmadan calpol verilmesi, aşının tutma yüzdesini düşürüyormuş. aşıdan 100 birim fayda sağlayacaksanız 70 birime düşer dedi. kalça çıkığı ultrasonu için gittiğimiz hastanede bakan doktor da calpol ateşi çıkarsa ver demişti. bilginiz olsun. :huhuu:

Slm hatun..
Ben verdim ya..burda verin diye okumustum..insallah etkisini cok azaltmaz

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Benimki de emzik almadi cok inatci velet ya...bende inatçıyımdır ama hatun beni solladi...ayagimda sallama olayı bende de var..Allahtan eskisi gibi gaz sancisi yok..,
Ama bir gülüşü var anlatamam..resmen herseyi unutturuyr bana da babasina da

Slm hatun..
Ben verdim ya..burda verin diye okumustum..insallah etkisini cok azaltmaz

ooooooo kimleri görüyoruuum :D naaparsın hatun kişi? nasılsın, inatçı kızın nasıl? :D :D Benimki de inatçı alallaa seninki kovamıydı? kovalar mı inatçı yoksa kış bebekleri mi? :))

azaltmaz inşallah yaaa... sanırım Azom da verdi. zaten sanırım bu bi ihtimal. azaltmayada bilir. amaaaan doktorlarının birinin bi dediği diğerinin dediğini tutmuyo ki... bizimki verme dedi. Allah'a emanet işte hepsi. bu arada benim kız da emzik almadı. midesi bulanır gibi öğürüyo bide ne zaman vermeye kalksam ben de ısrar etmiyorum vermicem artık. çünkü emziği 3. ayda bıraktırın diyolar, çünkü sonrasında 2 bazen 4 yaşına kadar emmeye devam edebiliyolarmış. bırakın elini emsin diye yazıyiiii kitaplarda. ama arkadaş da dediki ben emzik vemedim elini emdi hep, şimdi parmakları hem yara gibi hem de eğrileşti dedi. ben de o yüzden bazen elimin kenarını emmesine izin veriyorum :D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
calmişim kısır yapmak için çıkmam gerek. hazır minnoş uyurken yeşillikleri ıslatayım bari, öperim seni ve kızçeni :utan:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338

ooooooo kimleri görüyoruuum :D naaparsın hatun kişi? nasılsın, inatçı kızın nasıl? :D :D Benimki de inatçı alallaa seninki kovamıydı? kovalar mı inatçı yoksa kış bebekleri mi? :))

azaltmaz inşallah yaaa... sanırım Azom da verdi. zaten sanırım bu bi ihtimal. azaltmayada bilir. amaaaan doktorlarının birinin bi dediği diğerinin dediğini tutmuyo ki... bizimki verme dedi. Allah'a emanet işte hepsi. bu arada benim kız da emzik almadı. midesi bulanır gibi öğürüyo bide ne zaman vermeye kalksam ben de ısrar etmiyorum vermicem artık. çünkü emziği 3. ayda bıraktırın diyolar, çünkü sonrasında 2 bazen 4 yaşına kadar emmeye devam edebiliyolarmış. bırakın elini emsin diye yazıyiiii kitaplarda. ama arkadaş da dediki ben emzik vemedim elini emdi hep, şimdi parmakları hem yara gibi hem de eğrileşti dedi. ben de o yüzden bazen elimin kenarını emmesine izin veriyorum :D

Hay bu iphone u icat edenin..klavye gibisi var mi..simusum simusum cikmissin ama diyeyim bari..ben de kovayim kizim da..ikimizde var inat ama onun boyuna gore inadi fazla..
Bak benimki de emzik verince kusacak gibi oluyr..cakal kizim bunlar ..turkiyenin her ucunda ayni numara:D

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Buarada benim kizim 2800 gr 48 cm cikmişti hastaneden.. 5100 gr 59 cm olmus ..iyi sanirim dimi sizin bebişlerinizin boyu kilosu nasil merak ettim..onceden yazmis olabilirsiniz kusura bakmayin:utan:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Hay bu iphone u icat edenin..klavye gibisi var mi..simusum simusum cikmissin ama diyeyim bari..ben de kovayim kizim da..ikimizde var inat ama onun boyuna gore inadi fazla..
Bak benimki de emzik verince kusacak gibi oluyr..cakal kizim bunlar ..turkiyenin her ucunda ayni numara:D

abboooo inat mı olur kız kovalar? benim kardeşim kova ama sakin sessiz kendi halinde bi çocuktur :)

Bi yazayim dedim kapi duvar hrrkes..

kız ben kapı mıyım duvar mı :D :D :D

Buarada benim kizim 2800 gr 48 cm cikmişti hastaneden.. 5100 gr 59 cm olmus ..iyi sanirim dimi sizin bebişlerinizin boyu kilosu nasil merak ettim..onceden yazmis olabilirsiniz kusura bakmayin:utan:

maşallah gayet iyi bence. bizimki 3210 doğdu, hastaneden 2990 çıktık. boyu ölçülmemişti. bugün 5350 kilo, boy 59,5 çıktı maşallah subhanallah

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
:huhuu: sevgili yardımsever arkadaşlarım, canlarım... siz gelen misafirlerinize neler yapıyorsunuz? benim pazartesi kalabalık ve ağır abi misafirlerim gelcek. tarçınlı kurabiye, peynirli poaça, kısır, mercimekli köfte yapıcam ama bana en sağlamından çikolatalı yaş pasta ve patatesli börek tarifi lazım... bi el atıverin canlarııııım :huhuu: :huhuu: :huhuu:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
abboooo inat mı olur kız kovalar? benim kardeşim kova ama sakin sessiz kendi halinde bi çocuktur :)

kız ben kapı mıyım duvar mı :D :D :D

maşallah gayet iyi bence. bizimki 3210 doğdu, hastaneden 2990 çıktık. boyu ölçülmemişti. bugün 5350 kilo, boy 59,5 çıktı maşallah subhanallah
Maasallah kizina bebegim...
Kardesin kovaya düşmüş BALIKtır:DCok da zeki olurlar..misal kizima altini degistirirken ben bacagini uzat diyorum bantlarini yapistirirken annesine yard. Oluyr kutabiyem..inan cok seviyorum kizimi...ben den de anne oldu ya-gozluk

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
:huhuu: sevgili yardımsever arkadaşlarım, canlarım... siz gelen misafirlerinize neler yapıyorsunuz? benim pazartesi kalabalık ve ağır abi misafirlerim gelcek. tarçınlı kurabiye, peynirli poaça, kısır, mercimekli köfte yapıcam ama bana en sağlamından çikolatalı yaş pasta ve patatesli börek tarifi lazım... bi el atıverin canlarııııım :huhuu: :huhuu: :huhuu:

hem çocuklu olup hem pasta poaça yapabilen anneler canımsınız :) :utan:

ben anne olduktan sonra normal hayatımdan çıktım sanırım, hiç bir şey yapamıyorum, hoş zaten kuzey de izin vermiyor, gerçi bugün yavrum uyudu çoğunlukla ama bugün de ben tembelim, dün çok yormuştu beni...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
hem çocuklu olup hem pasta poaça yapabilen anneler canımsınız :) :utan:

ben anne olduktan sonra normal hayatımdan çıktım sanırım, hiç bir şey yapamıyorum, hoş zaten kuzey de izin vermiyor, gerçi bugün yavrum uyudu çoğunlukla ama bugün de ben tembelim, dün çok yormuştu beni...

Bende pasta börek yapamıyorum, vallahi yapmakta istemiyorum. Hazır ev yapımı yapan yerden alıp ikram ediyorum. Yoksa çok güzel pasta yapardım, artık selim büyüyüp annecim bana kek yap derse 10 çeşit kek yaparım:evet:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
vah vah vaaaahh...ya ben catlamısım da haberim yokmus yaaaaaaaaaaaaaaa
hamileyken hicbi yerimde bi tanecik bile yoktu nerden cıktı simdi bunlar yaa tabi o kadar gerilmeden sonra balon sonerse nolur...al işte ama isin kotusu hepsi kırmızı kırmızı catlakların,yani beyaz degil sedefleşmemiş, damar gibi sırıtıyolar hele kalcamdakiler :acep::acep:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

ben cikolatalı pastayı,hazır pasta keki alıp yapıyorum,fırında kek yapmakla ugrasmıyorum hic..
cikolatalı pasta keki al,supangle al bide cikkolatalı şanti al,bide bitter cikolata al..
kekin arasına supangle surcen,isteren damla cikolata da serpistir,dısına da santiyi sur,sonra bitter cikolatayı erit bbenmari usulu gezdir usstunde pastanın her yerine sekil yap..al sana bıktırcak kadar cikolatalı pasta ben yapmıstım bi kere :D istersen muz ve ceviz de koy guzel oluyo yakısıyo..
benden bu kadar -rgulu

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Dün arkadaşımın kuzeni diyetisyen kendisi ile görüştüm. Ayda en fazla 2 kilo vereceğim diyet uyguluyoruz. Dün 2 nisan 12 nisana kadar beslenmemden beyaz şeker çıkarıldı.şeker yerine kuru kayısı, dut, üzüm veya bagdat hurmasi yiyecegim sınırlı miktarda. Bakalım 12 nisan tartilacagim ne olcak.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kizlar biraz erken ama tatil planlainiz nedir, biz haziranda tatil düşünüyoruz.alanya tarafina güzel bir otele gitmek istiyoruz.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Kizlar biraz erken ama tatil planlainiz nedir, biz haziranda tatil düşünüyoruz.alanya tarafina güzel bir otele gitmek istiyoruz.

Kıbrısa gelin şeker, Dip Karpaz'da Sea World diye inanılmaz muhteşem denizi olan, bungalowlarda kalabilinecek (elektirik ve banyo mevcut) cok güzel bi tesis var, ben boyle bi deniz görmedim desem yeridir...

tabii isterseniz gayet güzel otellerde mevcut... bence herkesin aklında bulunsun bi alternatif olarak... ehehhh...
bizde istanbula gidecegiz tatilde.. önceden Kaş'a giderdik, dalma imkanıda var orada... hem dogayı hem denizi sevenler için süper ama cocukla olmaz sanırım enazında 1-2 sene... ama cocuk için deniz acısından kıbrıs süper neyse ki.. her hafta sonu bi nevi tatil bizim için..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

tatlım ben bi cheesecake tarifi kesfettim. her gelene onu yapıyorum:D ama yanına börek sarma hazır aldım bende tanselim gibi. bide patates salatası yaptım ohh catlayana kadar yediler:D bence hem kısır hem mercimekli köfte yapma. pastnı böregini yap bitti. yorma kendini. ben patatesli böregi hep kıymada koyarak yaparım. ama eger tek patatesli yapıcaksan gayet rutin hasla ez nane dahil accık baharatla karıstır. ben yagla su karıstırıp sürüyorum cıtır olsun die. sigara böregi gibi istersen daha büyük tut porsiyon olsun sar tepsiye diz yaglı kagıdın üstüne fırınla. hem hafif oluyor hem lezzetli. hemde cok pratik:D

lilacsssss beben uyumus tatlımm gözün aydınn.. hep böyle gider insallahh

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar