2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kızlar.. kimseyi görüp muhabbet edemiyorum artık:( üstelik esim bizimki gercekten uslu bi bebek demesine ragmen:eek:ys: hakikatten bi günü bi gününü tutmuyor. bu gece 5 te cıgırmadı mesela. dün aksam 9 da uyudu ve bu saat hala uyuyor. dün de böyleydi. yalnız sabah 10_11 gibi uyandıktan sonra aksama kadar hiç uyumuyo ve kucak istiyo:Dii olan uyumak için kucak istemiyo. en fazla popişine pıs pıs yapıyorum. bakalım bu gece ne olcak. ayrıca bu gece yatagında yer degiştirmiş. ben onu düz ve yan yatırdım. sonra bi baktım capraz yatıyo sırtüstü. yatagın bas kısmına gelmiş tepine tepine. :sok

ahada uyandı basladı kucak mesaisi:D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
buldugum ilk catlak kürü

Doğum Sonrası Kullanılması Gerekenler
Kakao yağı,
Gliserin yağı
Keten yağı
Badem yağı
Saf Zeytin yağı
Çörekotu yağı
Kantaron yağı
Kayısı yağı
Melissa yağı
Hazırlanışı / Yapılışı
Tüm şifalı bitki yağları eşit ölçülerde karıştırılır ve çatlayan, kuruyan bölgeye sürülür. Hamilelik sonrası oluşan doğum çatlakları için çok faydalı olacaktır.
Not: Doğum çatlakları daha çok ilk 1 yıl içinde tedavi edilmelidir.

ikincisi bu suna dumankaya nın
Doğum Sonrası Çatlakları için Gece 1 ayva alın ve çekirdeklerini çıkarın. Çekirdekleri bir kap içerisine koyun ve üzerine 1 ölçüden fazla kaynar su ekleyerek sabaha kadar bekletin. Sabah kalktığınızda suyu süzün ve içerisine hindistan cevizi suyu ekleyerek iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı cam kavanoza aktararak burada muhafaza edin.

Her gün düzenli olarak 1 kez cildinize masaj yaparak iyice yedirin. Düzenli olarak kullanılması durumunda kısa sürede doğum sonrası çatlakları toparlanmaya başlayacaktır.

tabi bitkisel olan hersey için önce güzel bi dus, kabak lifiyle kese yapılacak sonraa yaglar sürülcek bilginize.

bunun dısında kakao yagı ve kahve limon ikilisi tavsiye ediliyor. kahve limondan bi cacık olmamıs:D

peeling de ayrıca cok ii geliyormus. bunların dısında kozmetik kremler ve lazer yöntemleri geliyormus kızlar.

denemekten bişi kaybetmeyiz heralde diyorum. cevresindeki herhangi birine ii gelmiş bi catlak kremi bilen varsa paylassın litfen:D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
cnm royal blue rengi niye internette yok

var hatun dur bakayım bende...

Banyodan sonra bebişleriniz uyuyor mu kızlar yaa? Benimki daha hiçbir banyosundan sonra uyumadı. Hatta sanki daha bi gözü açılıyo... Ben bu işten hiçbişe anlamadım....

tatlım ilk 3 hafta falan uyuyordu banyodan sonra, şimdi keyfi nasıl isterse oule davranıyo valla... bazen meme emziriyorum banyodan sonra uyuyo, bazen banamısın demiyo inan ki.. nasılsın tatlım buarada? ozledim kızz...:utan:

selam kızlar.. kimseyi görüp muhabbet edemiyorum artık:( üstelik esim bizimki gercekten uslu bi bebek demesine ragmen:eek:ys: hakikatten bi günü bi gününü tutmuyor. bu gece 5 te cıgırmadı mesela. dün aksam 9 da uyudu ve bu saat hala uyuyor. dün de böyleydi. yalnız sabah 10_11 gibi uyandıktan sonra aksama kadar hiç uyumuyo ve kucak istiyo:Dii olan uyumak için kucak istemiyo. en fazla popişine pıs pıs yapıyorum. bakalım bu gece ne olcak. ayrıca bu gece yatagında yer degiştirmiş. ben onu düz ve yan yatırdım. sonra bi baktım capraz yatıyo sırtüstü. yatagın bas kısmına gelmiş tepine tepine. :sok

naber hatun bıcırıgı, nasılsın?:huhuu:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
altta isimler goruyorum, nasılsınız hatunlar? :utan::utan:

bizimki aglayana kadar bi bakayım dedimiştim, her an uçabilirim galiba...

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Evet, butun sorun basbasa kalamamızdan, ayrı bir evimiz olmamasından kaynaklanıyor..

Esimin de ayrı ev acmaya niyeti yok zaten.. 2 gundur annemlerdeyim arayıp sormadı bile..

Zaten gelmiycem almaya seni dedi benim gidecegimi zannediyor ama gitmeyecegim! Ve ayrı ev sartını one surecegim kabul etmezse de kendisi bilir. Olan yavruma oluyor evinden ailesinden uzakta kalıyor. Ama Rabbim buyuk.. Bize bunları yasatanlardan sorsun insallah tez zamanda hepsini..

Sayet bosanma gibi bir durum olursa da zaten oglundan tamamen uzak kalacak bana oglumu alıcam sana bırakmam diye tehdidlerde bulunuyor ama bilmiyor ki mahkeme emen ve daha 1.5 aylık bir bebek anneden ayrılmaz ne olursa olsun ona muhtac diye..

Ayrıyetten bir de nafaka odemek zorunda her ay bize bakmak zorunda bosansak bile.. Ne gerek var dimi boyle seylere? Nafaka verene kadar ayrı evini ac 300 400 kirana ver kafan rahat ailen yanında olsun.. Ama nerdeeeee bende oyle dusunceli koca.. Yok yok kesin kararlıyım kapıma gelip yalvarana kadar, ayrı ev acana kadar gitmeyecegim..

Kardesine yardım etmeyi biliyor. Kendi ailesine gelince parası olmuyor ama.. Cok zoruma giden seyler yapıyor cok.. 26 yasında ve daha kendi basına bir karar alamıyor hep anne baba teyzeler ailemizin icinde biliyorsunuz zaten cogu seylerimi paylasıyorum sizlerle..

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Kızlar 2 gundur asırı sigara iciyorum.. Kendimi tutamıyorum aklıma geldikce yapıyorum 1 tane..

Ogluma zararlı hem de cok biliyorum ama tutamıyorum kendimi.. Napıcam bilmiyorum..

Surekli kusuyor oglum acaba sigaradan mı diyorum cok uzuluyorum :'(

Allah'ım sen bize yardım et nolurrrrr :mendil:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar 2 gundur asırı sigara iciyorum.. Kendimi tutamıyorum aklıma geldikce yapıyorum 1 tane..

Ogluma zararlı hem de cok biliyorum ama tutamıyorum kendimi.. Napıcam bilmiyorum..

Surekli kusuyor oglum acaba sigaradan mı diyorum cok uzuluyorum :'(

Allah'ım sen bize yardım et nolurrrrr :mendil:

Dünyam kusması sigaradandır, nikotin var sonuçta. Yapma canım kuzuna yazık..
Sinirliysen kuruyemiş felan ye ama şu sigaraya yaklaşma ne olur..
Senin eşinle en büyük sorunun ailesi.. Ayrı ev siizn için şart gib görünüyor.. Ayrı ev açsa ailende maddi açıdan biraz destek olabilirmi? İstanbulda ayrı ev açmak zordur diye tahmin ediyorum.. Oğlun büyünce sende çalışırsın..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
altta isimler goruyorum, nasılsınız hatunlar? :utan::utan:

bizimki aglayana kadar bi bakayım dedimiştim, her an uçabilirim galiba...

İyiiz pikecim. Selim beyle vaktimi geçiriyrum, çokta memnunum vallahi.. Yorgunda olsam, uykusuzda annelik süperbişey.. Bakıyorya gözleriyle bana kocaman kocaman unutuyorum herşeyi..

Sen nasılsın.. Noyan nasıl..Kıbrasta havalargüzeldir çıkar dışarı dolaştır canım.. Buralar ok soğuk ya..Isınsın artık havalar..

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Dünyam kusması sigaradandır, nikotin var sonuçta. Yapma canım kuzuna yazık..
Sinirliysen kuruyemiş felan ye ama şu sigaraya yaklaşma ne olur..
Senin eşinle en büyük sorunun ailesi.. Ayrı ev siizn için şart gib görünüyor.. Ayrı ev açsa ailende maddi açıdan biraz destek olabilirmi? İstanbulda ayrı ev açmak zordur diye tahmin ediyorum.. Oğlun büyünce sende çalışırsın..

Dimi sigaradandır kusması.. off :/ icmemeye calısacagım o zaman..

Evet ailesi yuzunden hersey zaten. Ayrı ev acılsa benim ailem teyzelerim beni ortada bırakmaz kimse ac kalmaz istanbulda. Allah oglumun rıskını da verir hayırlısıyla zaten. Ben de 1 yasına falan girince anneme bırakır cocugu calısırım evime destek olurum elbette. Ama is ayrı ev acmakta bitiyor iste..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
buldugum ilk catlak kürü

Doğum Sonrası Kullanılması Gerekenler
Kakao yağı,
Gliserin yağı
Keten yağı
Badem yağı
Saf Zeytin yağı
Çörekotu yağı
Kantaron yağı
Kayısı yağı
Melissa yağı
Hazırlanışı / Yapılışı
Tüm şifalı bitki yağları eşit ölçülerde karıştırılır ve çatlayan, kuruyan bölgeye sürülür. Hamilelik sonrası oluşan doğum çatlakları için çok faydalı olacaktır.
Not: Doğum çatlakları daha çok ilk 1 yıl içinde tedavi edilmelidir.

ikincisi bu suna dumankaya nın
Doğum Sonrası Çatlakları için Gece 1 ayva alın ve çekirdeklerini çıkarın. Çekirdekleri bir kap içerisine koyun ve üzerine 1 ölçüden fazla kaynar su ekleyerek sabaha kadar bekletin. Sabah kalktığınızda suyu süzün ve içerisine hindistan cevizi suyu ekleyerek iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı cam kavanoza aktararak burada muhafaza edin.

Her gün düzenli olarak 1 kez cildinize masaj yaparak iyice yedirin. Düzenli olarak kullanılması durumunda kısa sürede doğum sonrası çatlakları toparlanmaya başlayacaktır.

tabi bitkisel olan hersey için önce güzel bi dus, kabak lifiyle kese yapılacak sonraa yaglar sürülcek bilginize.

bunun dısında kakao yagı ve kahve limon ikilisi tavsiye ediliyor. kahve limondan bi cacık olmamıs:D

peeling de ayrıca cok ii geliyormus. bunların dısında kozmetik kremler ve lazer yöntemleri geliyormus kızlar.

denemekten bişi kaybetmeyiz heralde diyorum. cevresindeki herhangi birine ii gelmiş bi catlak kremi bilen varsa paylassın litfen:D

canım hamilelik boyunca mustelanın çatlak kremini kullandı. Kakao yağı ve badem yağı kullndım çatlağım yok.. Bitkisel şeyer yararlı olabilr ama kako yağının kokusu çok ağır. Şu an onu sürüp onun kokusuna dayanamam.. Bide emzirirken kokulu şeyler pek iyi olmayabilir..Vichy kremlerine baksan, düzenli kullanım ve masajla işe yarayabilir.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

var hatun dur bakayım bende...

tatlım ilk 3 hafta falan uyuyordu banyodan sonra, şimdi keyfi nasıl isterse oule davranıyo valla... bazen meme emziriyorum banyodan sonra uyuyo, bazen banamısın demiyo inan ki.. nasılsın tatlım buarada? ozledim kızz...:utan:

naber hatun bıcırıgı, nasılsın?:huhuu:

iyiyimm cnmm.. yeni düzenimize alısmaya calısıyorum:D sen nasılsınn bebişinn nasıl??

canım hamilelik boyunca mustelanın çatlak kremini kullandı. Kakao yağı ve badem yağı kullndım çatlağım yok.. Bitkisel şeyer yararlı olabilr ama kako yağının kokusu çok ağır. Şu an onu sürüp onun kokusuna dayanamam.. Bide emzirirken kokulu şeyler pek iyi olmayabilir..Vichy kremlerine baksan, düzenli kullanım ve masajla işe yarayabilir.

bende son ayy catladım tatlım ya:( ben taa lise 1 deyken annemin bi müsterisi catlaklarım için vichy kullandım cok işe yaradı demişti. benimde aklıma ilk o geldi ama nette arattım hiç kullanıp memnun kalanı görmedim nedense. hatta kullananı da göremedim dogru dürüst:D kendi sitesindede baktım catlakları düzeltir vs die bi ibare yok. acaba catlak kremimi yok die tereddüte düstüm resmen. dur bi daha bakayım:utan:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Hhhhhh ben halen korkudan yan yatırma yastığında yan yatırıyorum. Sırt üstü yatırmayı çok istiyorum... Sanırım zaten yatması da gerekiyor ama geceleri korkumdan yatıramıyorum... Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. Gündüzleri anakucağında sadece yatıyor sırt üstü yavrum.

İyiyiz çok şükür teyzemiiiiiiiiiiiiz siz nasılsınız? Bizimkinin abnyosu rutin gibi oldu: Banyoyu yapıyoruz, havluya sarılıp kurulanıyoruz sonra hemen meme arıyoruz. :D Eğer o arada altımız bezlenmemişse hemen havluyu dolduruyoruz :D Sonra tekrar belden aşağımızı yıkıyoruz tekrar kurulanıp bu sefer bezleniyoruz :D Ama nedense bir türlü uyumayıp cin gibi oluyoruz... :utan:

babuşşşşşşşş (bblau) canımmmmmmm, gel artık hadii.. ozledim valla bak :utan:-gozluk

Dimi yaaaa... Valla ben herkesi çok özledim. Bir türlü bir araya gelemiyoruz. Olanlar da bebekten dolayı aniden çıkmak zorunda kalıyo... :(

Evet, butun sorun basbasa kalamamızdan, ayrı bir evimiz olmamasından kaynaklanıyor..

Esimin de ayrı ev acmaya niyeti yok zaten.. 2 gundur annemlerdeyim arayıp sormadı bile..

Zaten gelmiycem almaya seni dedi benim gidecegimi zannediyor ama gitmeyecegim! Ve ayrı ev sartını one surecegim kabul etmezse de kendisi bilir. Olan yavruma oluyor evinden ailesinden uzakta kalıyor. Ama Rabbim buyuk.. Bize bunları yasatanlardan sorsun insallah tez zamanda hepsini..

Sayet bosanma gibi bir durum olursa da zaten oglundan tamamen uzak kalacak bana oglumu alıcam sana bırakmam diye tehdidlerde bulunuyor ama bilmiyor ki mahkeme emen ve daha 1.5 aylık bir bebek anneden ayrılmaz ne olursa olsun ona muhtac diye..

Ayrıyetten bir de nafaka odemek zorunda her ay bize bakmak zorunda bosansak bile.. Ne gerek var dimi boyle seylere? Nafaka verene kadar ayrı evini ac 300 400 kirana ver kafan rahat ailen yanında olsun.. Ama nerdeeeee bende oyle dusunceli koca.. Yok yok kesin kararlıyım kapıma gelip yalvarana kadar, ayrı ev acana kadar gitmeyecegim..

Kardesine yardım etmeyi biliyor. Kendi ailesine gelince parası olmuyor ama.. Cok zoruma giden seyler yapıyor cok.. 26 yasında ve daha kendi basına bir karar alamıyor hep anne baba teyzeler ailemizin icinde biliyorsunuz zaten cogu seylerimi paylasıyorum sizlerle..

Dunyam... Tatlım... Bak sen çok zeki bir kızsın. Yuva yapmak da yıkmak da kolay değil... Eminim sen de bunu çok iyi biliyosun. Eşinin hataları olabilir. Ha keza belki senin de vardır. Sorunların neden kaynaklandığı az çok belli ama değiştiremeyeceğin şeyler varsa ve eşini de seviyorsan kimse için yuvanı dağıtmaya değmez. İnatlaşma bence eşinle. Arada artık günahsız bir melek var. İkinizin de bebeği o... Bence eşin de sen de bi başbaşa buluşup konuşun. Sorunların neden kaynaklandığını, birbirinizi bu kadar sevmenize rağmen bu halde olmanızın değip değmediğini falan... Ne biliiiim ya biraz daha yapıcı olun her ikinizde...

Bu arada sigara sütün tadını değiştiriyormuş. Ben de içiyorum ama günde 2 ya da 3 tane, ki onu da emzirdikten hemen sonra içiyorum. İçeceksen de 5 i geçme bence ve emzirmeden önce sakın içme. Bide evde içmiyosun dimi tatlım?

Ooooooy şu çatlaklar. Hamileyken olmayan çatlaklar sanırım ani kilo kaybına bağlı olarak pörtledi birden. Benim göbeğimde yok ama kalçamda ve belimin yan taraflarında var. Bir ara kahve ile yapılan bi kür bulmuştum onu yazıcam size. Ben onu denicem. bide daha önceden bioterm miydi neydi onun kremlerini almıştım önceki çatlaklarım için. Görüntüyü epey hafifletmişlerdi, onu da tekrar kullanmaya başlıcam...

Bu arada nasılsın Tanselcim?

Kızlar benimki uyandı, mama saatimiz geldi. Heran çıkabilirim. Çığlığı bastığı anda kalkıcam şimdiden söyliim :)

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ay buldum kremi valla bak ii hatırlattım tanselim:D yarın inince alayım bi tüp. henüz kırmızılar belki daha cok işe yarar..

ay kızlar moralim cok bozuk. 3 gün önce kayınvalidemdeyken görümcemin kızı geldi. okula gitmemiş hastayım biraz dedi ama dipcik gibiydi. kafasından öpmüştü daha önce unutup. neyse sonra yaklasmadı ama dün görümcem aradı su cicegi cıkarmıs:( bugün saglıkocagını aradım kapıdan gecenden bile bulasır ama bulasmayabilir de beklicen dedi. internette anne daha önce gecirdiyse ilk 6 ay anneden gecen antikorlar bebegi korur dio ama insallah korur.. dua edin kızlarr yaa bebem cok kücük:(

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Hhhhhh ben halen korkudan yan yatırma yastığında yan yatırıyorum. Sırt üstü yatırmayı çok istiyorum... Sanırım zaten yatması da gerekiyor ama geceleri korkumdan yatıramıyorum... Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. Gündüzleri anakucağında sadece yatıyor sırt üstü yavrum.
)

bizimki o yastıgın içine girdimi huysuzlanıyo. bende uzun kısmını sırtına destek koyup öle yatırıyorum. ama artık faydası olmucak gibi dün gece almıs basını gitmiş cünküm:ninni: gündüz genelde sırtüstü yatırıyorum cnm ben yanında oluyorum hep cünkü. yan yatınca oynamıyo aglıyo hemen sırtüstü olunca kendi kendine sesler cıkarıp oyalanıyo biraz. gece yan yatırıyorum. sabaha karsı yanımıza alırken de ilk önce yüzüstü yatırıyorum. öyle 1 saatten fazla mısıl mısıl yatıyo. sıkılınca aglıyo zaten. o zaman ceviriyorum yine:utan:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selam kızlar
ecriiiiin o nasıl güzel bir melek maşallah maşallah
Rabbim hepimizin kuzularını özenerek yaratmış, hepsi birbirinden güzel... kaderleri de güzel olsun...

çok mutluyum çünkü heyet raporu alabiliyorum çok şükür. 1 ay daha miniğimle birlikte olcam -kop her hali başka güzel, hergün yeniden yeniden aşık oluyorum :utan: az önce karşısında üzerimi değiştiriyordum, bana yandan bir sırıtışı vardı. " anne memişleri gördüm" der gibi :D maşallah sübhanallah. gazını çıkartmaya çalışıyorum sabah da, sırtına pıt pıt vuruyorum. o da aynı hareketi minik eliyle bana yapıyor :D

Tuna da beşiğine yattığı nadir anlarda artık çapraz dönebiliyor :sok 3 sefer o pozisyonda buldum. dün de yüzüstü yatırmıştım. kafa sola doğruydu. boynunu büyük bir ustalıkla kaldırıp kafayı sağa çevirdi şuanda da sakin sakin uyumaya çalışıyor, sallıyım diye gözümün içine bakıyor. bugün hastaneye giderken ilk pantolonunu giydi kuzum. çok yakışıklı oldu, doktor teyze onun yüzü suyu hürmetine rapor vercek bence :D

bizde haberler böyleeeeeeeee :ninni:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
selam kızlar
ecriiiiin o nasıl güzel bir melek maşallah maşallah
Rabbim hepimizin kuzularını özenerek yaratmış, hepsi birbirinden güzel... kaderleri de güzel olsun...

çok mutluyum çünkü heyet raporu alabiliyorum çok şükür. 1 ay daha miniğimle birlikte olcam -kop her hali başka güzel, hergün yeniden yeniden aşık oluyorum :utan: az önce karşısında üzerimi değiştiriyordum, bana yandan bir sırıtışı vardı. " anne memişleri gördüm" der gibi :D maşallah sübhanallah. gazını çıkartmaya çalışıyorum sabah da, sırtına pıt pıt vuruyorum. o da aynı hareketi minik eliyle bana yapıyor :D

Tuna da beşiğine yattığı nadir anlarda artık çapraz dönebiliyor :sok 3 sefer o pozisyonda buldum. dün de yüzüstü yatırmıştım. kafa sola doğruydu. boynunu büyük bir ustalıkla kaldırıp kafayı sağa çevirdi şuanda da sakin sakin uyumaya çalışıyor, sallıyım diye gözümün içine bakıyor. bugün hastaneye giderken ilk pantolonunu giydi kuzum. çok yakışıklı oldu, doktor teyze onun yüzü suyu hürmetine rapor vercek bence :D

bizde haberler böyleeeeeeeee :ninni:

Gözünaydın :) rapor alabilmişşsin..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar