2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
benimki de ilk zamanlar şapka taktı, sonra bir çıkardık bir daha da takamıyoruz, acaip sıkılıyor... biz önce alıştırmıştık sonra unutturduk maalesef.

benimki de aynen öyle... doymadığını düşünüyorum artık. zaten çocuk biraz ağlasa doymadı mı diyorlar hemen, karnı tok mu? bir bilsem ben tok mu.....
gece uyku hiç yok 2 gündür, bi saatte kalkıyor basıyor çığlığı... önceleri 2-3 saatte bir kalkardı şimdi saatte bir ayakta. iki saatten önce de tekrar uyumuyor. ne zaman düzene girecek diye bekliyorum vallahi.

bir de banyodan sonra rahat uyurlarmış güya... ne zaman banyo yatırsak çocuk huzursuz. banyo yaparken ağlamıyor ama sonrasında çok ağlıyor ve uyumuyor kolay kolay. :(

mama verenler ne kadar veriyorsunuz bir seferde? ben hala 30luk yapıyorum memeyi almadığında. az mı?

kızz 30 luk mamayla doyar mı bebe?? bir ay 120 ml diyo. ben hiç 120 vermedim de en azından 60 veya 90 ver sakinlesin diye. :ask:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
İsilik değilmiş onlar canım doktora gitmiştik dün sorduk..Baktı "bunlar öpmeden ya da tensel temastan kaynaklı, sakal vs. gibi" dedi.Artık yanaklarımızı yanağına bile değdiremicez yani :( Kollarını bacaklarını kokluyoz :D

Kızlar dediğim gibi dün doktorumuza gittik.Hem ben göründüm hem Kuzey.. Kuzey'in doktoru beslenme şeklimizi sordu.Ben de önce meme verdiğimi doymazsa mama takviye ettiğimi söyledim.Bana meme ile mama arasında en az 1 saat süre olmasını söyledi.Anne sütüne mama karışmasını istemiyoruz dedi..Şimdi memeden hemen sonra doymasa bile mama vermiyorum, oyalamaya çalışıyorum.
Bana gelince; dikişlerimin iltihapları geçmiş, düzelmiş.Adet olup olmadığımı sordu, olmadım dedim.Pazartesi 40ımız çıkıyor.Eğer pazartesiye kadar olmazsan yazacağım ilacı 5 gün sabah akşam kullan dedi.Adet görcekmişim o ilaçtan sonra..Adetin bitip temizlendikten sonra ilişki serbest artık dedi.İstersen prezarvatif ile korun olmadı gel spiral takalım dedi.Ama emzirdiğim için doğum kontrol hapını önermedi.
Bi de temizlendikten sonra tekrar gidecekmişim.Smear testi yapacakmış.
Şimdilik benden havadisler bu kadar.

Azom bize de dedi doktor isilik değilmiş. Onun teni daha taptaze ne değse alerji yapabilir, sizin teninizin teri, kumaşlar vs vs. Kendi kendine geçermiş. Egzema benzeri bişelerde çıktı bizde o küçük isiliğimsi şeylerin dışında. Böyle yaraymış gibi, üstünde sarı sarı kabuk gibi bişiler var çıkan şeyin. Kulaklarında bide tek kaşının üstünde çıktı.

Mama ile sütün karışmaması olayını bize de söyledi. Emzirdin, 1 saat sonra yine mi aranıyor, mama verebilirsin ama daha öncesinde verme dedi. Bide mesela 3-4 dakika emdi, yarım saat sonra tekrar emmek isterse kesinlikle verme, midesinde önceki süt ile yeni süt karışır mide bulantısı yapar dedi.

Bu adet olayı nedir Azoşum? Ben hiç duymadım 40 ının içinde adet olunması gerektiğini. Bildiğim kadarıyla bazıları doğumdan 6 ay sonra görüyo? Bu nasıl oluyo acabası?

Merhaba taze anneler..
Uzun bir süredir giremiyordum malum memleketteydim ve hala memlekettteyim kısmetse haftaya döncem evime..
Rabbim hepimizin evladını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin..
Yazdıklarınızı okumayı çok istiyorum ama oğlum hiç akıllı değil:( Sürekli vız vız :D
Sipinal anastezi sezeryan ile doğum yaptım oğlum son ay ters döndü başı yukardaydı yani mecbur sezeryan oldu..
3500 doğdu boyuda 51 ..
Üç gün sarılıktan yavrum hastanede yattı:(
Evime gidince daha çok yazarım ve okurm..
Gerçi tek başıma kalınca ne yaparım bilmiyorumda:S
Gaz için nurse harveys aldım ama hiç faydasını görmedim..
En çok aç karnına kimyonlu suyun faydasını gördüm ..aç karnına veriyorum üzerine emziriyorum pıt pıt yapıyor :D
Neyse canlar hepinizi öpüyorum yavrularıda kokluyorum..

Merhaba Limoncum nerelerdesin yahu? Oğlun hayırlı uğurlu olsun, sağlıklı sıhhatli büyüsün inşallah :)

selammm kızlarrr.. abovvv iki gündür k,mse girmemişş yetmedi 1 haftada 4 sayfa ilerlemişş. tabi bebeler bütün zamanı dolduruyo:D
bizz de bugün evimize kactık sonunda. insallah havalar bozmaz da artık takılırızz kendi kendimize. gerci kalabalıga da alıstım görümcemlerle zaman ii geciyodu:D
salı günü dr kontrolümüz vardı. dr un ilk ölcümü 2700 gr boy 48 cm miş. emiyo mu dedi. bende emiyo ama mama da veriyorum doymadıgında dedim. ne kadar mama içiyo dedi. 90 ı rahat içiyo ama bi 60 bi 30 gibi veriyorum genelde dedim. sonra kuzuyu ölctü 3985 gr 53 cm cıktı. hey masallah dedi saskın bi ifadeyle baya büyümüşş dedi güldü. bence o iki defa verdigin mamayı da verme bu cocuk fazlasıyla besleniyo dedi. zaten bu ay süt artmıstır dedi. aglaması huysuzluktan muhtemelen. bende o günden beri iki kez mama vrdim hakikatten bi derdi yok. 2 saatten öncede hiç emzirmedim. gögsüm süt dolmuyo cünkü denedim. o da alıstı sanırım saatle emmeye:D 2_3 saat bekleyince gögsüm tam doluyo siringayla pıstlatır gibi cıkıyo süt sükür. tabi emzirmeyip beklememde alev kutlu da yazan aclıga 5 saat dayanabililer telkini etkili oldu. gayet de ii oldu.

gece uykusuna da masallah diyim insallah bozulmaz 3 gündür bende alıyorum uykumu o da uyuyo. ilk 2 gün 8 de uyuyakaldı bende onu sessiz odaya götürdüm yatırdım. gündüz emdigi gibi tam 2.5 _3 saat sonra mızmızlanmaya baslıyo. bende uyanmadan emzirip altını degiştirip yine yatırdım hiç ses cıkarmadan ısıkları acmadan bu sekilde aynen sabaha kadar devam etti. dün dısarı cktık ilk kez emdi, diger gögsümü veremedigimden 60 ml mama verdim ve 6 saat uyudu. o yüzden gece yatması 12 yi buldu. ama yine 3 saatte bir kalktı ve ben rahat ettim. allah ım bozmasın insallah yani agladıkca meme vermeyin kızlar.

dr a uyumuyo bu cocuk die sikayet etmiştim. yani gece uyuyo ama gündüz normal insan gibi 9_6 oturuyo bu cocuk dedim. o da gazdandır demişti. karnına masaj yaptı bana da gösterdi. gaz ilacını 2 cay kasıgı ver artık dedi. ya ilac etkili yada benimki cok gazlı bi cocuk degil. gün içinde 1 defa oluo ıkınma aglama seansı. kimyonu denedim esra erol un ama en cok ogün agladı:D

anneden bebege gaz gecermişş. ama kurufasulye yedim gazım var bebk de aglıyo demek ona gecti degilmiş olay. dr bey ne yicegimi sasırdım ben dedim. o da senin gazın kendi bagırsagınla alakalı bi olay ona gecemez o dedi. ya nasıl dedim. mesela peynir bana gaz yapmazmıs ama sütten gecip onu rahatsız edermiş ben anlayamazmısım. tecrübe ettiysen bilemem ama mesela kurufasulye nohut falan sana gaz yapsada ona bişi olmaz dedi. gaz yaptıgı bilinen en önemli sey sigara mesela içiyo musun dedi. hayır dedim. ama cok sasırdım. e ayagını sıcak tut belini sıcak tut falan derler ya hani dedim. cok biliyolar ya onlar herkes konusuyo işte öyle bişi yok dedi:eek:ys:

neyse bizden haberler böyle. 29 unda nezosla randevum var. ama dikişim enfes hatta olmayan dikişim dicem nerdeyse. bilsem bu kadar kolay ve rahat olcak dikiş de bu kadar güzel kendi istegimle planlı programlı sezeryan olurdum. yarın da diyetisyene gidiyorum:D 83 kg ile doguma girdim su an 71 küsürüm. böyle kaldım. hamile kaldıgım kiloya dönmek için 7 eski kiloma dönmek için 17 kg vermem lazım. catlaklarına care bulan beni de haberdar etsin. karnım korkunc:eek:ys:

Maşallah Defneye annesi

Biz ne zaman alt açmaya kalksak hemen ağlamaya başlıyo zilli. Soyunmayı sevmiyo hanımefendi. Kime çekti bilmem. Benim eve girer girmez ilk işimdir oysaki :D

Gaz olayına çok şaşırdım ama çok da inanmadım nedense. Bana geçiyomuş gibi geliyo yaaa :( Mesela ben dün süt yapar belki diye yeşil mercimek çorbası içtim, yavrum gece nasıl kıvrandı anlatamam. Bide daha önce kısır yedim bi kere, bi kere de bulgur pilavı. O günlerde de mahfoldu çocuğum gaz sancısından... :(

Ecrinim sen neden bi göğsünü emzirebiliyosun? Diğerinde ne sorun var ki? :(

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
benimki de aynen öyle... doymadığını düşünüyorum artık. zaten çocuk biraz ağlasa doymadı mı diyorlar hemen, karnı tok mu? bir bilsem ben tok mu.....
gece uyku hiç yok 2 gündür, bi saatte kalkıyor basıyor çığlığı... önceleri 2-3 saatte bir kalkardı şimdi saatte bir ayakta. iki saatten önce de tekrar uyumuyor. ne zaman düzene girecek diye bekliyorum vallahi.

bir de banyodan sonra rahat uyurlarmış güya... ne zaman banyo yatırsak çocuk huzursuz. banyo yaparken ağlamıyor ama sonrasında çok ağlıyor ve uyumuyor kolay kolay. :(

mama verenler ne kadar veriyorsunuz bir seferde? ben hala 30luk yapıyorum memeyi almadığında. az mı?

Lilacscım, 2. ayında bize doktor her emzirmede 90 cc süt alması gerekiyor ama bunu ölçme şansımız olmadığından şöyle anlayacağız dedi: En fazla yarım saat emzirdik, 1 saat sonra tekrar uyanır ve aranırsa açtır. 90 cc mama yapıp veriyoruz ne kadar içerse dedi.

Bu banyo olayını ben de anlamadım valla. Ben de sendenim bebişiiiim :D Bizim kızı da yıkayınca üstüne nedense bi cingözlük geliyo. Öööyle uyanık uyanık gezdiriyoz ondan sonra evin içinde :D Yalan o yaaaa banyodan sonra rahat uyuma falan :D :D

bu arada bugün kızımı doktora götürdük
9. günümüz bugün 160gr almışız boyumuzda 1cm uzamış
gece 5 30 a kadar hiç uyumadı yavrum bağırsaklarından sürekli sesler geliodu ishal oldu diye çok korktum ama çok şükür doktor normal dedi
kolunuda kontrol etti bazı egzersizer verdi hergün onları yapıcaz ama önemli birşey yokmus konundada çoookk mutlu oldum

maalesef doktora kayınvlidemde geldi ama bi ara eşimde çıktı odadan doktorla yalnız kaldık ona sorunlarım olduğunu söyledim oda onlar gelince çok sıkıntı yapma bak sütün falan kesilir dedi saolsunn:evet:

ama kızımdan bir sürü kan aldılar ya içim gitti onu tutarken
sarılığımızda düşmüş diğer değerlerimizde normal çıkmış
moralim baya yerine geldi bugün

Hadi gözün aydın Mannakcım. Allah daha iyi etsin inşallah seni de kızını da :)

Selam kızlar nasılsınız?

Bebisleri huysuz anneler bir tavsiyem var ben denedim ve kesinlikle ise yarıyor.

Buzuki Orhan Kolik muzigini indirip bebeklerinize dinledin sakinlesiyorlar.

Anne karnındaki sese benzedigi icin..

Valla Dunyam, ben çok oldu indireli onu ama ağlamaya başladıktan sonra hak getire sakinleşmek falan... :(

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kızlar hadi gelin artık yahuuuu... Özledim valla :( :(

Biz bugün aşıya gidiyoruz son yarım saatimiz gitmek için. İnşallah akşama ateşi falan çıkmaz. Tecrübeli annişler diyin bakalım bize bu aşı çok huysuz yapar mı kızçemi? :(

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
selam kızlar bu bebişler çok yoruyor valla hiç birşeye vakit bulamıyorum yemek dahi yapamıyorum düzene gireceğimiz günleri iple çekiyorum oğluşumun yüzünde sivilce gibi şeyler çıktı yüzü kıpkırmızı görümcem geldi haftasonu yeni doğanlarda oluyormuş bir hafta sonra geçer dedi nettende baktım kendiliğinden geçer diye yazıyor 3 haftamızı doldurduk kırkımızın çıkmasını bekliyoruz evde çok sıkıldım bunaldım rahatlığa alışmışım şimdi biraz zorlanıyorum sizler nasılsınız?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Azom bize de dedi doktor isilik değilmiş. Onun teni daha taptaze ne değse alerji yapabilir, sizin teninizin teri, kumaşlar vs vs. Kendi kendine geçermiş. Egzema benzeri bişelerde çıktı bizde o küçük isiliğimsi şeylerin dışında. Böyle yaraymış gibi, üstünde sarı sarı kabuk gibi bişiler var çıkan şeyin. Kulaklarında bide tek kaşının üstünde çıktı.

Mama ile sütün karışmaması olayını bize de söyledi. Emzirdin, 1 saat sonra yine mi aranıyor, mama verebilirsin ama daha öncesinde verme dedi. Bide mesela 3-4 dakika emdi, yarım saat sonra tekrar emmek isterse kesinlikle verme, midesinde önceki süt ile yeni süt karışır mide bulantısı yapar dedi.

Bu adet olayı nedir Azoşum? Ben hiç duymadım 40 ının içinde adet olunması gerektiğini. Bildiğim kadarıyla bazıları doğumdan 6 ay sonra görüyo? Bu nasıl oluyo acabası?

Merhaba Limoncum nerelerdesin yahu? Oğlun hayırlı uğurlu olsun, sağlıklı sıhhatli büyüsün inşallah :)

Maşallah Defneye annesi

Biz ne zaman alt açmaya kalksak hemen ağlamaya başlıyo zilli. Soyunmayı sevmiyo hanımefendi. Kime çekti bilmem. Benim eve girer girmez ilk işimdir oysaki :D

Gaz olayına çok şaşırdım ama çok da inanmadım nedense. Bana geçiyomuş gibi geliyo yaaa :( Mesela ben dün süt yapar belki diye yeşil mercimek çorbası içtim, yavrum gece nasıl kıvrandı anlatamam. Bide daha önce kısır yedim bi kere, bi kere de bulgur pilavı. O günlerde de mahfoldu çocuğum gaz sancısından... :(

Ecrinim sen neden bi göğsünü emzirebiliyosun? Diğerinde ne sorun var ki? :(

digerinde sorun yok cnm emziriyorum da dısardaydık ya dönüp bide diger gögsümü acamadım. baktım 1 saat sonra mırıldanmaya basladı 60 lık mama verdim emzirmeyeyim die:D bulgur gaz yapıyomuymus?? kız ben ne kısır ne pilav yedim bi haftada.. bana gaz yapıyor die gittim laktozsuz süt aldım. gaz olmuyorum simdi içiyorum rahat rahat. ama onda gaz oluyo yine. bitek kuru börülce yedigim gün sabaha kadar bagırmıstı sıpam. simdi gözümü karartıp denicem bi daha. bakalım olucak mı gaz o gün olmucak mı-gozluk

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
hııı simusum yanlıss anlama kızz gaz geciyomus zaten. onu dr söledi. ama sana gaz yapan ona yapcak die bişi yok o senle ilgili sana gaz olmaz ama ona olur diger taraftan dedi. tecrübe etmek lazım işte deneme yanılma yöntemi. laktozlu laktozsuz inek sütü örnegim gibi:D

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Layloşşşş selam kız :D Tatlı oğluşuna maşallahhhh..Benim süt yine az..Mamasız asla doymuyor, doymayıncada uyumuyor.
Beraber dujj zamanlarına az kaldı layla anlarsın yaaa :eek:ys::D

sağolasın azoş teyzesi bebişlerimizin hepsi çok tatlılar maşallah sürekli emdikleri için süt yeterli gelmiyor sabah ve gece yatarken mama veriyorum kız azoş hiç değişmedin haaaa aklın fikrin dujjj da (beraber duju unut bence bir süre):gul:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
kızz 30 luk mamayla doyar mı bebe?? bir ay 120 ml diyo. ben hiç 120 vermedim de en azından 60 veya 90 ver sakinlesin diye. :ask:

ya ben bu beslenmeden bişey anlamadım, benimkinin ne istediği belli değil, 30luk veriyoruz ama hepsini içmiyor bile. ama emzirmeden sonra veriyoruz genelde bağırmaya devam ettiği için ,az biraz emip beni ittirmeye başladığında doymadı diye mama yapıyoruz onu da dinlene dinlene içiyor işte.

bir de eski süt yeni süt çıktı demek... offf

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
ya ben bu beslenmeden bişey anlamadım, benimkinin ne istediği belli değil, 30luk veriyoruz ama hepsini içmiyor bile. ama emzirmeden sonra veriyoruz genelde bağırmaya devam ettiği için ,az biraz emip beni ittirmeye başladığında doymadı diye mama yapıyoruz onu da dinlene dinlene içiyor işte.

benimki başlarda 60cc veriyorduk yarısını anca içiyordu şimdi 60ccnin hepsini bitiriyor birde günde bir kere humananın iyi geceler çayı var onu veriyorum gazına falan iyi geliyor

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

cnm ac olsA mamayı cuk cuk içer.. benimki biberonu tanıyo mama poziyonu aldık mı heyecanı görme:D 2 dk da yutuyo hepsini. aclıkla uykusuzluk aglaması birbirine benzermiş. belki uykudan aglıyodur cnm:ninni:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
zombiden selamlarrrr hepinizi özledim

kızlar biz yenidoğduğunda hepatit
1. ay hepatit 2 olduk
23 mart'ta verem dedi ama nete baktım karma diyo içinde verem de var acaba kısaca veremm mi dedi

bi de rota yaptırcak mısınız

ecrin maşallah kuzuna acaba şahin bey kaç oldu zarganam benim :ninni:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

1. ay hepatit 2 olduk
23 mart'ta verem dedi ama nete baktım karma diyo içinde verem de var acaba kısaca veremm mi dedi

rota düşünüyorum ben hayatım, dr siz bilirsiniz dedi ama yaptırmasanız da bir ishal olursa ishali fena olur dedi.

bu arada kimse kalça çıkığı ultrasonu yaptırmadı mı yaf? kimsenin dr demedi mi?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

1. ay hepatit 2 olduk

ayyy bizim de yarın asımız var hayatımm.. kartta verem görünüyo ama bilmiyorum tabe. karma veremden sonra görünüyo. rota ne ki kız??
saol cnmm.. almıstır sahin pasada. ne kadar garip bi duygu. dr a bi sürü soru hazırladım gittim. 1385 gr almıs deyince aklımdan gitti hersey. yüzüm güldü resmen. arabaya agzım kulaklarımda döndüm sanki dünyayı kurtardık kızımla:D halbuki sisman olmasını istemem. bebegim minik olsun diodum hep ama simdi hızlıca büyütesim var nedense. böyle oluyo demek:D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
rota düşünüyorum ben hayatım, dr siz bilirsiniz dedi ama yaptırmasanız da bir ishal olursa ishali fena olur dedi.

biz yaptırdık cnmm.. normal cıktı.

güle güle laylammm:utan:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

ben geldim ben geldim sen nerdesin simuşum?

Kızı aşıya götürmüştüm bebeeeem :) Ay çok ağladı yavrum yaaa arabaya binince sustu. Açtı giderken ve geldik halen aç, emmek istemedi. Ağzını bile açmıyo. İnat keçi :D Şuan öyle aç aç uyuyo. Ahan da uyandı, geliyom az sonra aşağıdakilere de dönünce cevap yazcam :D

hııı simusum yanlıss anlama kızz gaz geciyomus zaten. onu dr söledi. ama sana gaz yapan ona yapcak die bişi yok o senle ilgili sana gaz olmaz ama ona olur diger taraftan dedi. tecrübe etmek lazım işte deneme yanılma yöntemi. laktozlu laktozsuz inek sütü örnegim gibi:D

Hmmmm ben yanlış anlamışım. :) Öperim balım bilgiler için.

Tatlım, emerken seni ittirip ağlamaya başladığında omzuna kaldırıp sırtını sıvazlasan. Belki gazı vardır, çıkınca emmeye devam eder. Biz öyleyiz de...

1. ay hepatit 2 olduk

Kız Hayatım özledim seniiiii :)
Biz de bugün hepatit 2. dozu olduk. 6 Nisana gün verdiler o zaman da; verem, zaturre ve karma aşı yapılacakmış.
Rota dediğin ishal olmasın diye yapılan aşı mı? Bugün ilk kez duydum hemşireden. Yan etki olarak bağırsak tıkanıklığı yapabiliyormuş. Araştırmadan yaptırırız demedim. İnceleyeyim önce de neymiş ne değilmiş. Ondan sonra karar vericem.

Lilacscım bize bugün sağlık ocağında diğer aşıları için 6 nisana gün verdiler ya. Hemşire 6 nisandan 1 hafta önce de kalça ultrasonu çektirin dedi. Ben de 28 marta randevu aldım. Daha çektirmedik yani...

biz yaptırdık cnmm.. normal cıktı.

güle güle laylammm:utan:

Gözünüz aydın Ecrinim. :)

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
ecrinn, egepolde mi yaptırdınız? nasıl bir şey? ne kadar sürdü? kızçen çok ağladı mı?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ecrinn, egepolde mi yaptırdınız? nasıl bir şey? ne kadar sürdü? kızçen çok ağladı mı?

evet cnm egepolde yaptırdım. yok 5 dk lık bişi. altını cıkarıyosun bezi kalıyo bi tek. benimki aglıyodu o sıra ama gencten dr gelip azcık oynasınca onla sustu. :utan: bi saga bi sola ceviriyolar. bezinin o tarafını acıp tm o eklem yerine aynı ultrason makinesiyle bakıyo jel sürüp. nasıl bize onların resimlerini veriyodu öle bakarken orayada bakarken tusa basıp görüntü alıyo. 91 tl ama suncacık işe pahalı bence

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar