2012 Şubat Anneleri

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
tuğbammm cok sevindim.gözün aydın tatlım..ohh bende rahatladım.annesi ona cok iyi bakacak.en kısa zamanda toplayacak kuzu sen hiç endişelenme..

sağolasın nazommm binlerce kez şükürler olsun rabbime ki artık evimde oğlum yanı başımda :utan: en kısa zamanda toparlar inşalllah

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Tugba gözünaydın olsun tatlım... artik emzir dur annesi minnoşu... ohh yaaa, şimdi güzel oldu işte :utan:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
selam kızlar, nasıl gidiyor?
biz dün cok kuvvetli gaz sancısı yasadık, susmak bilmedi yavrum yaa, siz neler yapıyorsunuz oyle cok aglayınca???
felegim şaştı resmen..

Tepki
15

öyleydi tanselim inan çok beter bişi rabbim kimseyi yavrusundan ayrı koymasın

çıktı şükür şu an itibariyle evimizdeyiz yanımda yatıyor minik oğlum kıyafetlerinin içinde kaybolmuş bi şekilde uyuyo :D günde 2 parti damardan antibiyotik iğnesi olcak kuzum:( bu kadar minnak çocuğun 2 eli ayakları hep mosmor kıyamıyorum baktıkça ama şükür yanımda anası onu iyi edecek inşallah:utan:

iyiyiz şükür bacım çıktık hastaneden bugün 11,20 gibi oğlum 3 kg olmuş 140gr almış 4 günde aferin kuzuma

geldik güselim evdeyiz şükürler olsun ki yanımda artık

korkma fıstıkım korkulcak hiçbişi yok doğumun kolayı yok bunu aklından çıkarma anneliğin en güsel tarafıymış normal doğum onu anladım şükürler olsun ki ebe hemşire doktor herkes şoktaydı 4 saat içinde 2 cm açılmam 8 cm e yükseldi ve 15 dkda doğurdum hiç kolay değildi ıkınmak çok zordu gerçekten ve benim her sancım geldiğinde nefesim kesildi allah razı olsun ebem ve doktorumdan makas atın alın dşe bagırsamda yapmadılar son dakkada bi gayretle çıkardım zarganamı ama yavrum benim yüzümden strese girmiş ve kakasını yapmış onuda soluyunca böle oldu kuzum ama öleceğini sandığın anlardan birinde tekrar dünyaya geliyosun o minicik ellerle

benimde gece 2,5 da hastaneye gittiğimde 4 dkda birdi sancılarım ama acıklık 2 cmdi ve rahmim çok geride olduğu için bebeğin aşağı inmesi zaman alır dedi eve göndertti beni sabah tekrar gelin dedi 9,30da hastanedeydim bende suni sancıyla hemen ilerledi açıklık :lilav:

kıyamam el kadar bebeğini ne bırakıp gidiyon müyendis:D ağlar tabe

ayyyyyyyyyyyy duyduguma çok sevndm tatlım ya çok geçmş olsun allahım sana bagışlasın eymeni allahım korusun onu sen hiç korkma sık sık emzir bak nasılda iyi oluyor kuzum benm hemde çok iyi olur artık sennle ya en önemlisi bu hadi gözün yadın canım yerime öp mis kokulumu

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
selam kızlar sizleri çok özledim valla dün annem gitti kayınvalideler geldi annemin gidişi çok kötü oldu bizim için akşama kadar ağladım buraya girme fırsatıda bulamıyorum neyse bu haftadan sonra rahatlıcaz yalnız kalacaz gelen gidende azalır heralde bebişlerinizi vee sizileri çok öpüyorum:heyo:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ben su ve pamukla temizliyorum canım,elimden geldiğince arada kalan o kısımları siliyorum.Pamuk daha kolay giriyor ıslak mendile göre ki ben zaten ıslak mendil kullanmıyorum hiç.

:utan: Sağol Babuşum..

kızlar siz ateşölöer aldınız mı?
bende braun'un kol altından ateş ölçen aleti var ama kulaktan ölçer de almak istiyorum ne dersiniz?

Ben almıştım. Braun un kulaktan ölçeri, 1 sn de ölçüyor. Memnun muyum eh işte. Çünkü kulağına sokman gerekiyor o ucu ve her defasında ya ansızın kafasını çevirirse diye çok korkuyorum. Sağolsun ilaç firmasında çalışan bir arkadaşım var, o bi tane alından ölçüm yapan infrared termometre getirdi. Henüz denemedim ama bu bana daha güvenli geldi.

ben de araba koltuğu sorayım size. ana kucağı diye geçiyor sanırım. ne kullanıyorsunuz? görümcemin verdiğinde rahat edemedi çocuk bi türlü. sanırım o daha büyükler için.

Araba koltuğunu biz bebek arabasını alırken almıştık. Hepsi bir aradaydı. Bizdeki jane rider travel sistemin bi parçası ama isofix bağlantısı yok, bildiğin emniyet kemeri ile ön koltuğa yaslı bağlanıyor. Bence hiç güvenli değil. Daha sonra isofixli bi tane alıcam.

Aslı ile telefonda görüştüm. Evdeymiş, iyiymiş..1 MART sezeryen ile doğum tarihi vermiş doktoru.Safradaki taşı hareket ederse daha erken olcakmış..hepinize çok selamı var..

Hadi hayırlısı bakalım. Çok özledim Aslımı... İnşallah herşey gönlüne göre olur...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Selam kızlar nasılsınız? Ben iyi sayılırım gibi. Arada geçirdiğim sinir harplerini saymazsak tabi... (Eşimden ve annemden kaynaklı)
Buna da şükür.
Geçmişi okuyorum şuanda.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
biraz geç oldu herkes fatmagülü izlemeye gitti ama yine de söylim ..Bugün benim doğum günüm..iyi ki doğmuşum di mi kızlaaaar:ask::ask::ask:-kop

3 gün gecikmeli de olsa kutlamadan geçmek istemedim: Mutlu yıllar :utan:

bende doğumda 8 kilo vermiştim evde tartıldığımde75 kiloydum.. Ama buaralar kilo aldım tartılmadım:( Annem gece gündüz yediriyor. Ben emzirirken yanımda ya helva ekmek, ya reçel ekmek v.b.. Hep kalorili şeyler.. Bide eşim et haşlamasına taktı:) Yok yemem gerekmiş çok önemliymiş.. Siyah eti zor yiyen ben haşlama yemeye çalşıyorum..Annem gidince bende bu kadar çok yemem.. Gereksiz geliyor..

Yaraların daha çabuk iyileşmesi için benim doktorum da et ye dedi. Protein ağırlıklı beslen dedi.

Evet canım havalar iyi sayılır burda..Bugün biraz yağışlı evde kaldım mecbur :(
Spor salonuna bende gidicem inşallah, bu ara oluşan asosyalliğimden kurtulabilirsem :D

Dün 2 saat evden çıktım, içim cız etti. Daha da çıkmam heralde kızımla çıkana kadar. Aklım evde kaldım, çok huzursuz ve mutsuz oldum :(

slm kızlar,sabahtan beri çok canım sıkkın.dün doktora gitmiştik,kızım çok az kilo almış,doktor haftaya kadar en az 300 gr alması gerekio dedi,bizimkini gündüz uyandıramıyoruz,hafif uyanıo memeyi alıo 2 çekio sonra atıp uyumaya dewam edioo,bugün ağladım resmen...:gitme: heryerini gıdıklıouz üstünü açıouz,altını açıouz ama tık yok bizim hatundan,oda sıcaklığımızda 22 derece o da normal..nie uyanmıo bu kız sizcee?

Demetcim, yanlış da biliyo olabilirim ama biz topuk kanı için 5. günde gitmiştik. Doktor ilk 1 hafta gün kilo kaybı bekleriz, sonra doğum kilosuna ulaşır demişti ama...

bir de kangurular hakkındaki düşünceleriniz nedir? kaç aydan sonra kullanılıyor bilen var mı?

Dün onu almak için çıktım. Mothercare den 3,5 kilodan itibaren yazan 3 taraflı bi kanguru vardı aldım. Ne zaman koyarım bilmiyorum...

selam kızlarr..özledim sizi.korkarak bilgisayar basına oturdum :) kulağımda ela hanımın sesi her an ağlayacak hissi :))

Ben de özledim ben deeee :utan:

sağolasın nazommm binlerce kez şükürler olsun rabbime ki artık evimde oğlum yanı başımda :utan: en kısa zamanda toparlar inşalllah

Tubacım, gözünüz aydın. Çok sevindim. Nihayet oğlun yanında :utan: Bugün aradım seni ama sanırım sen de ben gibi telefonlara bakamıyorsun :telefon: Çok öpüyorum seni de Eymeni de :)

selam kızlar, nasıl gidiyor?
biz dün cok kuvvetli gaz sancısı yasadık, susmak bilmedi yavrum yaa, siz neler yapıyorsunuz oyle cok aglayınca???
felegim şaştı resmen..

Ben üstümü başımı soyuyorum Pikem. Sinir basıyo beni. Sonra da ateşim çıkıyo o durumda. Nihai noktada ise sinirimden ağlıyorum bu kız neden susmuyo diye.

selam kızlar sizleri çok özledim valla dün annem gitti kayınvalideler geldi annemin gidişi çok kötü oldu bizim için akşama kadar ağladım buraya girme fırsatıda bulamıyorum neyse bu haftadan sonra rahatlıcaz yalnız kalacaz gelen gidende azalır heralde bebişlerinizi vee sizileri çok öpüyorum:heyo:

Ben de özledim yaaaa.... :utan:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Annem doğumdan beri bizde. Şuana kadar 1 kere tarhana çorbası yaptı, 2-3 defa börek yaptı kahvaltıya, sanırım 2 kere de ana yemek tarzında bişe yaptı. Haaa bide ben salata da yapalım dersem salata yaptı. Birkaç kez evi süpürüp toz aldı, 2 defa da ütü yaptı.
Çocuğa nasıl bakmam gerektiği hakkında en ufak bir fikri yok. Nasıl giydirmeliyim, neler yemeliyim, neler süt yapar, ben nasıl davranmalıyım gelen misafirlere vs vs... hiçbir konuda hiçbir fikri yok.
Kızımı annecim diye seviyor ve ben daha yanağını yüzünü öpmezken, defalarca öpme dememe rağmen kızımı yanaklarından öpüyor.
Niyetim annemi kötülemek değil. Nihayetinde annem o benim ama, bu durum çok canımı sıkıyor 2 haftadır. Bunaldım artık. Yazıp rahatlamaya çalışıyorum şuanda da...

Eşim annemin yanında kot pantolonla oturuyor. Bacak bacak üstüne bile atmıyor. Annem ne zaman Duruyu kucağına alsa eşim hemen bir bahane bulup annemden alıyor. Evde kasıntı bir ortam var anlayacağınız.

Bide bugün kızımı yıkadım. Nerdeyse tek başıma yıkadım. Annem nasıl yıkanacağını bilmiyor. Eşim, kız ağlıyor dayanamıyorum diye bastı gitti odadan. Sinir geldi üstüme. Bırakın ben yıkarım dedim. Zavallı kızım ilk başta ağlıyordu, benim çaresizliğimi görüp sustu sanırım.

İlk banyomuzu eşimin ablası yaptırdı sağolsun da, bin lafla. Ama eşime sorarsanız son derece iyi niyetli davranışlar bunlar. Laf 1: Aaaaaa bi tane de içinde unutmuşlar bacım (Göbeğim için)
Laf 2: Ay ne var bebek yıkamakta ben tek elimle yıkarım. Afedersin .ok var. Sen yıka aferin. Naaapiim yani öliim mi? Ben de tüm bunlar birleşince kendi işimi kendim görürüm bundan sonra dedim. Allah güc kuvvet sabır versin cidden...

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Annem doğumdan beri bizde. Şuana kadar 1 kere tarhana çorbası yaptı, 2-3 defa börek yaptı kahvaltıya, sanırım 2 kere de ana yemek tarzında bişe yaptı. Haaa bide ben salata da yapalım dersem salata yaptı. Birkaç kez evi süpürüp toz aldı, 2 defa da ütü yaptı.
Çocuğa nasıl bakmam gerektiği hakkında en ufak bir fikri yok. Nasıl giydirmeliyim, neler yemeliyim, neler süt yapar, ben nasıl davranmalıyım gelen misafirlere vs vs... hiçbir konuda hiçbir fikri yok.
Kızımı annecim diye seviyor ve ben daha yanağını yüzünü öpmezken, defalarca öpme dememe rağmen kızımı yanaklarından öpüyor.
Niyetim annemi kötülemek değil. Nihayetinde annem o benim ama, bu durum çok canımı sıkıyor 2 haftadır. Bunaldım artık. Yazıp rahatlamaya çalışıyorum şuanda da...

Eşim annemin yanında kot pantolonla oturuyor. Bacak bacak üstüne bile atmıyor. Annem ne zaman Duruyu kucağına alsa eşim hemen bir bahane bulup annemden alıyor. Evde kasıntı bir ortam var anlayacağınız.

Bide bugün kızımı yıkadım. Nerdeyse tek başıma yıkadım. Annem nasıl yıkanacağını bilmiyor. Eşim, kız ağlıyor dayanamıyorum diye bastı gitti odadan. Sinir geldi üstüme. Bırakın ben yıkarım dedim. Zavallı kızım ilk başta ağlıyordu, benim çaresizliğimi görüp sustu sanırım.

İlk banyomuzu eşimin ablası yaptırdı sağolsun da, bin lafla. Ama eşime sorarsanız son derece iyi niyetli davranışlar bunlar. Laf 1: Aaaaaa bi tane de içinde unutmuşlar bacım (Göbeğim için)
Laf 2: Ay ne var bebek yıkamakta ben tek elimle yıkarım. Afedersin .ok var. Sen yıka aferin. Naaapiim yani öliim mi? Ben de tüm bunlar birleşince kendi işimi kendim görürüm bundan sonra dedim. Allah güc kuvvet sabır versin cidden...
selam simuşum durumuna üzüldüm gerçekten bizdede tam tersi annem sağolsun yemek temizlik bebeğin temizliği uykusu falan ben sadece emziriyordum o kadar alıştıkki dün giderken hıçkıra hıçkıra ağladım kayınvalidem geldi ama annem gibi değil sadece yemek işine bakıyor o kadar bizde dün akşam banyomuzu yaptık göbeğimiz düştü çok ağladı yavrum kayınvalidem ve eşim yıkadılar benimde göbeğimi gören aaa doğurmadınmı diyor sinir oluyorum çünkü gaz ve tuvalet sorunum yüzünden çok sancım var Allah bize sabır versin ne diyeyim

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
tubişimede çok geçmiş olsun şimdi geçmişi okurken gördüm Allahım yavrusuna acil şifalar versin canım benim neler yaşamış inşallah tez zamanda iyileşir Eymenimiz

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kimseler yok ama yinede selam..
dogum yapanları tebrik ederim kutlayamadıkalrım olduysa kusura bakmayın kızlar..
bizde iki gun hastanede kaldık moralim cok bozuldu kızım yenidogan sarılıgı oldu ısık tedavisi gerekti kuzum 2 gun kuvezde yattı elinde ayaklarında serumlar delik desik ettiler bebegimi :(( cok agladım cok uzuldum onu oyle gordukce sadece emzirmeye giriyodum yanına daha dogalı 4 gun olmusken oyle bisey yasamak cok agır geldi ama cok sukur iyiyiz evimize geldik pazar gunu..simdi gaz sancısı harici bi sorunumuz yok,bi turlu gaz cıkaramıyo hep karın agrısı yapıyo..napcaz bilmiyom artık..

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

canım ya senin bu durumunu ben kayınvalide ile yasadım ama çarpı 20 bin misli diyeyim cunku birde üstüne olay cıkartma hırsı vardı onda.. inan 6 gün kaldı bizde son 2 günü sütüm kesildi sinir ve üzüntüden, yani rezalet bir durumdu.. eşim erken yolladı 1 haftada kendimize geldik yoksa şuan hala bizde olması lazımdı.
Herhalde sonum akılhastanesi olurdu..

eh birazda lohusa siniri ve yepyeni bi tecrübenin verdigi acemilik telaşesi oluca insan normal zamanda oldugu kadar sakin davranıp, hissedemiyor...

benim annem bize cok cok yardımcı olmasına ragmen o bile gitmek istiyor artık, bende sesimi cıkartmıyorum, çünkü bi şekilde artık düzenimizi oturtmaya ihtiyacımız var...

canım hersey daha iyi olsun insallah:utan::utan:
Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun...

Kendini bilmez insanların söylediklerini de hiç takmamak lazım sanırım...

selam simuşum durumuna üzüldüm gerçekten bizdede tam tersi annem sağolsun yemek temizlik bebeğin temizliği uykusu falan ben sadece emziriyordum o kadar alıştıkki dün giderken hıçkıra hıçkıra ağladım kayınvalidem geldi ama annem gibi değil sadece yemek işine bakıyor o kadar bizde dün akşam banyomuzu yaptık göbeğimiz düştü çok ağladı yavrum kayınvalidem ve eşim yıkadılar benimde göbeğimi gören aaa doğurmadınmı diyor sinir oluyorum çünkü gaz ve tuvalet sorunum yüzünden çok sancım var Allah bize sabır versin ne diyeyim

Tatlım cok gecmiş olsun, bende sancıyı uzun cekenlerdenim, o halde olupta bide üstüne iş yapmak neredeyse cok zor yani...
umarım kayınvaliden daha insaflı ve yardımsever bi insandır...

kendine iyi bak tatlım :utan: :utan:
dogum yapanları tebrik ederim kutlayamadıkalrım olduysa kusura bakmayın kızlar..
bizde iki gun hastanede kaldık moralim cok bozuldu kızım yenidogan sarılıgı oldu ısık tedavisi gerekti kuzum 2 gun kuvezde yattı elinde ayaklarında serumlar delik desik ettiler bebegimi :(( cok agladım cok uzuldum onu oyle gordukce sadece emzirmeye giriyodum yanına daha dogalı 4 gun olmusken oyle bisey yasamak cok agır geldi ama cok sukur iyiyiz evimize geldik pazar gunu..simdi gaz sancısı harici bi sorunumuz yok,bi turlu gaz cıkaramıyo hep karın agrısı yapıyo..napcaz bilmiyom artık..

cok gecmiş olsun, şimdi daha iyi olmanıza cok sevindim..

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

Allah kolaylık versin simuşum. sen zaten acemisin, yanındakilerin de acemi olması seni iyice germiş... inşallah kısa zamanda düzelir her şey.

mothercare den aldığın kangurunun markası nedir? ben dün bir satış elemanına sordum başka bir mağazada 3 aylık olana kadar kullanmayın dedi. ben de almadım daha.

çok geçmiş olsun canım...

tuğba eymen de çıkmış, gözün aydın olsun.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Selam canım....Selam kızlar...
Simuşcum ben seni anlıyorum ben de pikoş gibi buna benzer şeyleri kayınvalideyle yaşadım...Allahtan bizde kalmıyordu bizde kalıyor olsaydı herhalde eşimi boşamıştım şimdiye.Eşimi en ufak meselede doldurup doldurup üzerime saldı.Eşim de doldu saolsun aklını kullanmak yerine.
Lohusa sendromu yaşarken anneme de kızıyordum yalan degil sizlere de yazdım hatta.
Mart başı nasipse Eskisehire gidicez bi 15 gün kadar kalıp İstanbula dönücez Adanın kontrolleri var,artı annem de kontrole gidicek burda.Sonra ben dönerim Eskisehire dedi.İçim buruldu çok alıştım çünkü.Ama kal demedim çünkü düzenimi oturtmam lazım.Çok zorlanacagım çünkü şu an Adanın tüm yükü annemde desem yalan olmaz özellikle geceleri çok yardımcı bana.Ama işe başlayana kadar kalırsa hem bebeğe yalnız bakmanın zorluğunun birden üzerime binmesi hem de işe başlamanın stresi aynı anda olacak...Ses etmiyorum o yüzden.Yalnız bakıcı başlarken de gelip biraz bakıcıya nezaret etmesini isteyeceğim.HEm de o o zamana kadar evinde dinlensin kadın.KEndine gelsin...
Bebeğimin olmasıyla bende çok durum değişti.Önceden eşime ve ailesine tahammül sınırım daha yüksekti.Kızsam da susardım,hanımefendi bir şekilde rahatsızlığımı dile ya getirir ya getirmezdim içimde kalırdı.Şimdi tahammül edemiyorum,alttan alamıyorum.Bir söze karşılığım bin sözle oluyor.Eşimin ailesi de senelerdir benden en ufak bir laf söz tavır görmedikleri için şaşkınlar....Eşim de aynı şekilde...Ama artık çok daha katı olacağım eşim de dahil kimseye acımayacağım.....Baştan böyle olmam gerekliymiş de afedersiniz ben çok salakmışım bilememişim.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar