kızlar çıkıyorum ben baya mızmızlandı. opuyorum..
güle güle canım..cok saol gökçem bende hemen silikonları suya attım kaynasın diye.işe yarar inşallah yatar kalkar dua ederim sana canım.öpüyorum bende..
kızlar çıkıyorum ben baya mızmızlandı. opuyorum..
tuğbammm cok sevindim.gözün aydın tatlım..ohh bende rahatladım.annesi ona cok iyi bakacak.en kısa zamanda toplayacak kuzu sen hiç endişelenme..
sağolasın nazommm binlerce kez şükürler olsun rabbime ki artık evimde oğlum yanı başımdaen kısa zamanda toparlar inşalllah
sağolasın nazommm binlerce kez şükürler olsun rabbime ki artık evimde oğlum yanı başımdaen kısa zamanda toparlar inşalllah
öyleydi tanselim inan çok beter bişi rabbim kimseyi yavrusundan ayrı koymasın
çıktı şükür şu an itibariyle evimizdeyiz yanımda yatıyor minik oğlum kıyafetlerinin içinde kaybolmuş bi şekilde uyuyogünde 2 parti damardan antibiyotik iğnesi olcak kuzum
bu kadar minnak çocuğun 2 eli ayakları hep mosmor kıyamıyorum baktıkça ama şükür yanımda anası onu iyi edecek inşallah
iyiyiz şükür bacım çıktık hastaneden bugün 11,20 gibi oğlum 3 kg olmuş 140gr almış 4 günde aferin kuzuma
geldik güselim evdeyiz şükürler olsun ki yanımda artık
korkma fıstıkım korkulcak hiçbişi yok doğumun kolayı yok bunu aklından çıkarma anneliğin en güsel tarafıymış normal doğum onu anladım şükürler olsun ki ebe hemşire doktor herkes şoktaydı 4 saat içinde 2 cm açılmam 8 cm e yükseldi ve 15 dkda doğurdum hiç kolay değildi ıkınmak çok zordu gerçekten ve benim her sancım geldiğinde nefesim kesildi allah razı olsun ebem ve doktorumdan makas atın alın dşe bagırsamda yapmadılar son dakkada bi gayretle çıkardım zarganamı ama yavrum benim yüzümden strese girmiş ve kakasını yapmış onuda soluyunca böle oldu kuzum ama öleceğini sandığın anlardan birinde tekrar dünyaya geliyosun o minicik ellerle
benimde gece 2,5 da hastaneye gittiğimde 4 dkda birdi sancılarım ama acıklık 2 cmdi ve rahmim çok geride olduğu için bebeğin aşağı inmesi zaman alır dedi eve göndertti beni sabah tekrar gelin dedi 9,30da hastanedeydim bende suni sancıyla hemen ilerledi açıklık :lilav:
kıyamam el kadar bebeğini ne bırakıp gidiyon müyendisağlar tabe
Ben su ve pamukla temizliyorum canım,elimden geldiğince arada kalan o kısımları siliyorum.Pamuk daha kolay giriyor ıslak mendile göre ki ben zaten ıslak mendil kullanmıyorum hiç.
kızlar siz ateşölöer aldınız mı?
bende braun'un kol altından ateş ölçen aleti var ama kulaktan ölçer de almak istiyorum ne dersiniz?
ben de araba koltuğu sorayım size. ana kucağı diye geçiyor sanırım. ne kullanıyorsunuz? görümcemin verdiğinde rahat edemedi çocuk bi türlü. sanırım o daha büyükler için.
Aslı ile telefonda görüştüm. Evdeymiş, iyiymiş..1 MART sezeryen ile doğum tarihi vermiş doktoru.Safradaki taşı hareket ederse daha erken olcakmış..hepinize çok selamı var..
biraz geç oldu herkes fatmagülü izlemeye gitti ama yine de söylim ..Bugün benim doğum günüm..iyi ki doğmuşum di mi kızlaaaar:ask::ask::ask:
bende doğumda 8 kilo vermiştim evde tartıldığımde75 kiloydum.. Ama buaralar kilo aldım tartılmadımAnnem gece gündüz yediriyor. Ben emzirirken yanımda ya helva ekmek, ya reçel ekmek v.b.. Hep kalorili şeyler.. Bide eşim et haşlamasına taktı
Yok yemem gerekmiş çok önemliymiş.. Siyah eti zor yiyen ben haşlama yemeye çalşıyorum..Annem gidince bende bu kadar çok yemem.. Gereksiz geliyor..
Evet canım havalar iyi sayılır burda..Bugün biraz yağışlı evde kaldım mecbur![]()
Spor salonuna bende gidicem inşallah, bu ara oluşan asosyalliğimden kurtulabilirsem
slm kızlar,sabahtan beri çok canım sıkkın.dün doktora gitmiştik,kızım çok az kilo almış,doktor haftaya kadar en az 300 gr alması gerekio dedi,bizimkini gündüz uyandıramıyoruz,hafif uyanıo memeyi alıo 2 çekio sonra atıp uyumaya dewam edioo,bugün ağladım resmen...:gitme: heryerini gıdıklıouz üstünü açıouz,altını açıouz ama tık yok bizim hatundan,oda sıcaklığımızda 22 derece o da normal..nie uyanmıo bu kız sizcee?
bir de kangurular hakkındaki düşünceleriniz nedir? kaç aydan sonra kullanılıyor bilen var mı?
selam kızlarr..özledim sizi.korkarak bilgisayar basına oturdumkulağımda ela hanımın sesi her an ağlayacak hissi
)
selam kızlar, nasıl gidiyor?
biz dün cok kuvvetli gaz sancısı yasadık, susmak bilmedi yavrum yaa, siz neler yapıyorsunuz oyle cok aglayınca???
felegim şaştı resmen..
selam kızlar sizleri çok özledim valla dün annem gitti kayınvalideler geldi annemin gidişi çok kötü oldu bizim için akşama kadar ağladım buraya girme fırsatıda bulamıyorum neyse bu haftadan sonra rahatlıcaz yalnız kalacaz gelen gidende azalır heralde bebişlerinizi vee sizileri çok öpüyorum:heyo:
selam simuşum durumuna üzüldüm gerçekten bizdede tam tersi annem sağolsun yemek temizlik bebeğin temizliği uykusu falan ben sadece emziriyordum o kadar alıştıkki dün giderken hıçkıra hıçkıra ağladım kayınvalidem geldi ama annem gibi değil sadece yemek işine bakıyor o kadar bizde dün akşam banyomuzu yaptık göbeğimiz düştü çok ağladı yavrum kayınvalidem ve eşim yıkadılar benimde göbeğimi gören aaa doğurmadınmı diyor sinir oluyorum çünkü gaz ve tuvalet sorunum yüzünden çok sancım var Allah bize sabır versin ne diyeyimAnnem doğumdan beri bizde. Şuana kadar 1 kere tarhana çorbası yaptı, 2-3 defa börek yaptı kahvaltıya, sanırım 2 kere de ana yemek tarzında bişe yaptı. Haaa bide ben salata da yapalım dersem salata yaptı. Birkaç kez evi süpürüp toz aldı, 2 defa da ütü yaptı.
Çocuğa nasıl bakmam gerektiği hakkında en ufak bir fikri yok. Nasıl giydirmeliyim, neler yemeliyim, neler süt yapar, ben nasıl davranmalıyım gelen misafirlere vs vs... hiçbir konuda hiçbir fikri yok.
Kızımı annecim diye seviyor ve ben daha yanağını yüzünü öpmezken, defalarca öpme dememe rağmen kızımı yanaklarından öpüyor.
Niyetim annemi kötülemek değil. Nihayetinde annem o benim ama, bu durum çok canımı sıkıyor 2 haftadır. Bunaldım artık. Yazıp rahatlamaya çalışıyorum şuanda da...
Eşim annemin yanında kot pantolonla oturuyor. Bacak bacak üstüne bile atmıyor. Annem ne zaman Duruyu kucağına alsa eşim hemen bir bahane bulup annemden alıyor. Evde kasıntı bir ortam var anlayacağınız.
Bide bugün kızımı yıkadım. Nerdeyse tek başıma yıkadım. Annem nasıl yıkanacağını bilmiyor. Eşim, kız ağlıyor dayanamıyorum diye bastı gitti odadan. Sinir geldi üstüme. Bırakın ben yıkarım dedim. Zavallı kızım ilk başta ağlıyordu, benim çaresizliğimi görüp sustu sanırım.
İlk banyomuzu eşimin ablası yaptırdı sağolsun da, bin lafla. Ama eşime sorarsanız son derece iyi niyetli davranışlar bunlar. Laf 1: Aaaaaa bi tane de içinde unutmuşlar bacım (Göbeğim için)
Laf 2: Ay ne var bebek yıkamakta ben tek elimle yıkarım. Afedersin .ok var. Sen yıka aferin. Naaapiim yani öliim mi? Ben de tüm bunlar birleşince kendi işimi kendim görürüm bundan sonra dedim. Allah güc kuvvet sabır versin cidden...
Annem doğumdan beri bizde. Şuana kadar 1 kere tarhana çorbası yaptı, 2-3 defa börek yaptı kahvaltıya, sanırım 2 kere de ana yemek tarzında bişe yaptı. Haaa bide ben salata da yapalım dersem salata yaptı. Birkaç kez evi süpürüp toz aldı, 2 defa da ütü yaptı.
Çocuğa nasıl bakmam gerektiği hakkında en ufak bir fikri yok. Nasıl giydirmeliyim, neler yemeliyim, neler süt yapar, ben nasıl davranmalıyım gelen misafirlere vs vs... hiçbir konuda hiçbir fikri yok.
Kızımı annecim diye seviyor ve ben daha yanağını yüzünü öpmezken, defalarca öpme dememe rağmen kızımı yanaklarından öpüyor.
Niyetim annemi kötülemek değil. Nihayetinde annem o benim ama, bu durum çok canımı sıkıyor 2 haftadır. Bunaldım artık. Yazıp rahatlamaya çalışıyorum şuanda da...
Eşim annemin yanında kot pantolonla oturuyor. Bacak bacak üstüne bile atmıyor. Annem ne zaman Duruyu kucağına alsa eşim hemen bir bahane bulup annemden alıyor. Evde kasıntı bir ortam var anlayacağınız.
Bide bugün kızımı yıkadım. Nerdeyse tek başıma yıkadım. Annem nasıl yıkanacağını bilmiyor. Eşim, kız ağlıyor dayanamıyorum diye bastı gitti odadan. Sinir geldi üstüme. Bırakın ben yıkarım dedim. Zavallı kızım ilk başta ağlıyordu, benim çaresizliğimi görüp sustu sanırım.
İlk banyomuzu eşimin ablası yaptırdı sağolsun da, bin lafla. Ama eşime sorarsanız son derece iyi niyetli davranışlar bunlar. Laf 1: Aaaaaa bi tane de içinde unutmuşlar bacım (Göbeğim için)
Laf 2: Ay ne var bebek yıkamakta ben tek elimle yıkarım. Afedersin .ok var. Sen yıka aferin. Naaapiim yani öliim mi? Ben de tüm bunlar birleşince kendi işimi kendim görürüm bundan sonra dedim. Allah güc kuvvet sabır versin cidden...
selam simuşum durumuna üzüldüm gerçekten bizdede tam tersi annem sağolsun yemek temizlik bebeğin temizliği uykusu falan ben sadece emziriyordum o kadar alıştıkki dün giderken hıçkıra hıçkıra ağladım kayınvalidem geldi ama annem gibi değil sadece yemek işine bakıyor o kadar bizde dün akşam banyomuzu yaptık göbeğimiz düştü çok ağladı yavrum kayınvalidem ve eşim yıkadılar benimde göbeğimi gören aaa doğurmadınmı diyor sinir oluyorum çünkü gaz ve tuvalet sorunum yüzünden çok sancım var Allah bize sabır versin ne diyeyim
kimseler yok ama yinede selam..
dogum yapanları tebrik ederim kutlayamadıkalrım olduysa kusura bakmayın kızlar..
bizde iki gun hastanede kaldık moralim cok bozuldu kızım yenidogan sarılıgı oldu ısık tedavisi gerekti kuzum 2 gun kuvezde yattı elinde ayaklarında serumlar delik desik ettiler bebegimi( cok agladım cok uzuldum onu oyle gordukce sadece emzirmeye giriyodum yanına daha dogalı 4 gun olmusken oyle bisey yasamak cok agır geldi ama cok sukur iyiyiz evimize geldik pazar gunu..simdi gaz sancısı harici bi sorunumuz yok,bi turlu gaz cıkaramıyo hep karın agrısı yapıyo..napcaz bilmiyom artık..
Annem doğumdan beri bizde. Şuana kadar 1 kere tarhana çorbası yaptı, 2-3 defa börek yaptı kahvaltıya, sanırım 2 kere de ana yemek tarzında bişe yaptı. Haaa bide ben salata da yapalım dersem salata yaptı. Birkaç kez evi süpürüp toz aldı, 2 defa da ütü yaptı.
kimseler yok ama yinede selam..
dogum yapanları tebrik ederim kutlayamadıkalrım olduysa kusura bakmayın kızlar..
bizde iki gun hastanede kaldık moralim cok bozuldu kızım yenidogan sarılıgı oldu ısık tedavisi gerekti kuzum 2 gun kuvezde yattı elinde ayaklarında serumlar delik desik ettiler bebegimi( cok agladım cok uzuldum onu oyle gordukce sadece emzirmeye giriyodum yanına daha dogalı 4 gun olmusken oyle bisey yasamak cok agır geldi ama cok sukur iyiyiz evimize geldik pazar gunu..simdi gaz sancısı harici bi sorunumuz yok,bi turlu gaz cıkaramıyo hep karın agrısı yapıyo..napcaz bilmiyom artık..