2012 Şubat Anneleri

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
bir de kangurular hakkındaki düşünceleriniz nedir? kaç aydan sonra kullanılıyor bilen var mı?

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
biz ilk defa dün gece gaz sancısız uyuduk uyandık hanımlar... 1,5-2 saatte hep uyandı minnoşum ama sancı tutmadı hiç, emzirdim uyudu hep. huzurlu bir gece geçirdik. sabahta altını açarken üstüne yaptı yine üst baş gitti. ama değiştirirken de hiç ağlamadı öyle bakındı durdu. halbuki giydirirken kıyameti koparırdı, şaşırdık.

bu arada dün travel sistem baktık, kraftın bir modelini beğendik. 700 lira civarındaydı. sonra görümcemin verdiği arabayı açtık ilk defa. onu da beğendik :D ana kucağının destek minderleri yok sadece, onlar da ayrı satılıyormuş. bulabilirsek elimizdekini kullanacaz. bulamazsak minnoşa travel sistem alacaz galiba :)

senın bebekte benımki gibi demek. gecelerin adamı dıyorum ben yavruma. geceleri hep ağlıyor hep ama. gaz sıkıştırıyor çıkarana kadar uykusu açılıyor sonra basıyor yaygarayı.. 3 haftadır sadwce 2-3 gece uyumuşuzdur o kadar. düzene gırecekler mi acaba. ben boyle gıderse işe falan da gıdememn :(

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
leommm da burdaymış. kız naptın bi arayamadım suratıma bakmasan yeri valla :( ama inan aden acayıp huysuz bı bebek düşün dun gece 3 te bı uyandı en son sabah 10 da hala ağlıyordu. evdekıler çıldırdı artık. ama bılıyorum kı edepsızlığınden. alışkanlık yaptı çunku bunu. gunde en az bır kere oyle bı ağlama seansımız var. gecen gece acıle gıttık arabaya bındıgı an sustu. doktor bişeyı yok dedı canı arabayla gezmek ıstemış dedı. dun gece onur artık sabahın 5ınde gokçe arabayla gezdırelım barı dedı :)

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
leommm da burdaymış. kız naptın bi arayamadım suratıma bakmasan yeri valla :( ama inan aden acayıp huysuz bı bebek düşün dun gece 3 te bı uyandı en son sabah 10 da hala ağlıyordu. evdekıler çıldırdı artık. ama bılıyorum kı edepsızlığınden. alışkanlık yaptı çunku bunu. gunde en az bır kere oyle bı ağlama seansımız var. gecen gece acıle gıttık arabaya bındıgı an sustu. doktor bişeyı yok dedı canı arabayla gezmek ıstemış dedı. dun gece onur artık sabahın 5ınde gokçe arabayla gezdırelım barı dedı :)

gökçemm napıyosun canım karsılasamadık uzun zamandır..hehe sen deyince irem aklıma geldi sabah ezanıyla eve girdiğimiz zamanlar..henüz ela hanım onu keşfetmedi arabayla gezme işini yakındır bekliorum..:beyazbayrak:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
selam kızlarr..özledim sizi.korkarak bilgisayar basına oturdum :) kulağımda ela hanımın sesi her an ağlayacak hissi :))

nazommmmmmm kız o ela mı? kutlayamadım senı kusura bakma. nasılsın canım,? allah analı babalı buyutsun hayırlı ugurlu olsun. rabbım saglığı sıhhatı mutluluğu eksık etmesın yavruzdan. sızden..

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
nazommmmmmm kız o ela mı? kutlayamadım senı kusura bakma. nasılsın canım,? allah analı babalı buyutsun hayırlı ugurlu olsun. rabbım saglığı sıhhatı mutluluğu eksık etmesın yavruzdan. sızden..

saol canım benim.cümlemizinkini bağışlasın allah..ela olur teyzesi o resimdeki zilli..sen nasılsın paşamız nasıl?

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
tuğbam aşağıda ismin gözüküyor canım nasıl oldu eymenimiz? tez vakitte yavrunla evinizde olduğunuz haberini müjdelersin bize inşallah..

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349

saol canım benim.cümlemizinkini bağışlasın allah..ela olur teyzesi o resimdeki zilli..sen nasılsın paşamız nasıl?

maşallah tostık tostık kız o. yumoş yumoşş... misim benım. op yerıme o zilliyi. tabı ılk goz agrım irem'i de :)

bılmıyorum nazom nasılım. ıyı degılım galıba. çok gergınım ben. aden çok huysuz. gecelerimiz hiç yok. hep uyanık hep mızmız hep ağlamaklı. arada oyle aglıyor kı komşular onur'a soruyormuş bi derdı mi var dıye. annemle napacagımızı bılemıyoruz artık. gaz damlasına başladık devıt-3'e bı de. o gun bugundr de kusuyoruz boyna. sürekl mide bulantısı çekıyor çocuk belli. öğüruyor boyna. p.tesı bi özele getırecem bakalım. hasta mıdır nedır? gercı acıldekı doktor bişeyı yok gayet ıyı dedı ama içime sinmedi. emerken çok heyecanlanıyor. ılk hafta 200 gram kaybetmıştık gecen hafta 450 gram almışız çok şükür. ben sadece anne sutu verıyorum.

bakalım bu hafta kılo almışız mıyız p.tesi ogrenecem ama kusmaktan almamış olabılır. :(

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
maşallah tostık tostık kız o. yumoş yumoşş... misim benım. op yerıme o zilliyi. tabı ılk goz agrım irem'i de :)

bılmıyorum nazom nasılım. ıyı degılım galıba. çok gergınım ben. aden çok huysuz. gecelerimiz hiç yok. hep uyanık hep mızmız hep ağlamaklı. arada oyle aglıyor kı komşular onur'a soruyormuş bi derdı mi var dıye. annemle napacagımızı bılemıyoruz artık. gaz damlasına başladık devıt-3'e bı de. o gun bugundr de kusuyoruz boyna. sürekl mide bulantısı çekıyor çocuk belli. öğüruyor boyna. p.tesı bi özele getırecem bakalım. hasta mıdır nedır? gercı acıldekı doktor bişeyı yok gayet ıyı dedı ama içime sinmedi. emerken çok heyecanlanıyor. ılk hafta 200 gram kaybetmıştık gecen hafta 450 gram almışız çok şükür. ben sadece anne sutu verıyorum.

bakalım bu hafta kılo almışız mıyız p.tesi ogrenecem ama kusmaktan almamış olabılır. :(

oyy canım benim kıyamam..gaz 20 günden sonra bebeklerde baslayan ve maalesef 3.ayın sonlarına kadar süren illet bişiydir gökçem.tek ilacıda sabır kuzum..fazlasını cıkartıyordur sütün doyma hissi olmadığı için sürekli cekiyorlar.bende sadece emziriyorum ama perişanları oynuyoruz.gögüslerim yara oldu acıldı her bi yandan kanıyor bazen.doktorumuz buna rağmen izin vermiyor mamaya ben versem azıcık gögüslerim iyileşse dedim hayır diyor o öle derken mama veremiyorum.her meme seansımız ağlamaklı.ağlayarak emziriyorum..ne sürdüysek bi sonuç alamadık.her türlü krem bitkisel yağ.sabırla geçeceği günü bekliyorum...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
bebeğimiz cami avlusuna bırakmak dedin içimi dağladın.:(.Canım inşallah pazartesi çıkacak Eymenimiz.
öyleydi tanselim inan çok beter bişi rabbim kimseyi yavrusundan ayrı koymasın
Bu arada Leader haberler çok güzel, küvezden çıkmasına çok sevindim Eymenimizin..İnşallah pazartesiye kalmadan taburcu ederler canım, hep aklımdasınız.
çıktı şükür şu an itibariyle evimizdeyiz yanımda yatıyor minik oğlum kıyafetlerinin içinde kaybolmuş bi şekilde uyuyo :D günde 2 parti damardan antibiyotik iğnesi olcak kuzum:( bu kadar minnak çocuğun 2 eli ayakları hep mosmor kıyamıyorum baktıkça ama şükür yanımda anası onu iyi edecek inşallah:utan:

ben braun'un kulaktan olceriini almıstım, memnunum canım...

chicconun anakucagı-otokoltugu olarak kullanılan bi modeli var bende canım, indirimden cokda uygun fiyata almıstım, cokta iyi iş goruyor..

ayy yerim minnoşunu... sosyalleşmek istiyo demek ki annesi.. eheh..:huhuu::huhuu:

ay ben biraz sinirli bi lohusalık gecirdim sagolsun kayınvalide olay cıkarmaya gelmiş... 2 hafta kalacaktı, 5 gunde geri postaladı eşim... hak edene merhamet edilmez denir, bilmiyorum Allaha havale ettik kendisini,
daha da evimden içeri sokmam artık...

onun dısında bende rahatım, ne iş yaptım ne yemek, ama oglumla hep ben ilgilendim.. gece gunduz... anneme hiç bırakmadım, e biz yanlızız burda alısmam ogrenmem sart bi yerde.......

biz de seni opuyoruz canım...:huhuu::huhuu:

Tatlım benim cok sevindim, insallah hergecen gun daha da iyi olucak, gecip gidecek bu anlar...
minnoş oglunu opüp koklayıp her daim emzireceksin yakında canım...

merhaba tatlım, sen nasılsın? minnoş kuzey nasıl? okuyorum haberlerinizi...

iyiyiz şükür bacım çıktık hastaneden bugün 11,20 gibi oğlum 3 kg olmuş 140gr almış 4 günde aferin kuzuma
selam kızlar,

Tuna gece hiç uyumadı nerdeyse. hep mızmız, uyurken bile tuhaf sesler çıkardı tam dalamadım hiç. bir ara beşiğine yatırıp titreşimi açtım yarım saat uyumuşuz. hala da huzursuz. altını açtım. ben poposunu silerken çişini yapmış. yanağı ıslaktı. inşallah gözüne gelmemiştir. of öyle gerildim ve yoruldum ki bir ara çocuğa bağırırken buldum kendimi. çok üzüldüm sonra :( annemin de odak noktası Tuna oldu. çorap giy Tunaya gaz yapar, onu yeme Tunayı rahatsız eder, odadan çıkarma, elleri buz olmuş eldiven takalım, ilacını ver, çabuk çabuk emzir bak ağlayacak yine. Ben makinayım sanki. ilacını ver dedikten yarım dakika sonra çabuk çabuk emzir deyince daha çok elim ayağıma dolaşıyor, cevap verince de kırılıyor, küskün duruyor :( "nefes alsam Tunama gaz yapıyor diyeceksin diye korkuyorum" dedim bir gün boyunca konuşmadı benimle. psikolojim bozuldu valla yine başa, ilk lohusalık günlerime döndüm :(

Tuğbacım gözünaydın, inşallah evine de götüreceksin yakında...

Azoşum ben 14 kilo aldım, ama çok çatladım. bikiniler tarih oldu benim için artık :( ay mayodan da nasıl nefret ederim...
geldik güselim evdeyiz şükürler olsun ki yanımda artık
kızlar benimde bugün kontrolüm vardı
sancım pek yok ama açılmam varmış 2cm
bir hafta içinde doğar dedi doktorumuz
ama ben çok korkuyorum normal doğumdan yaa offf

hastanede tuğbacığımla karşılaştık
eymeni emzirmeye gelmişş
maşallahh paşamız topluyo kendini emmeye başlamış annesini en kısa zamanda çıkacak inş
korkma fıstıkım korkulcak hiçbişi yok doğumun kolayı yok bunu aklından çıkarma anneliğin en güsel tarafıymış normal doğum onu anladım şükürler olsun ki ebe hemşire doktor herkes şoktaydı 4 saat içinde 2 cm açılmam 8 cm e yükseldi ve 15 dkda doğurdum hiç kolay değildi ıkınmak çok zordu gerçekten ve benim her sancım geldiğinde nefesim kesildi allah razı olsun ebem ve doktorumdan makas atın alın dşe bagırsamda yapmadılar son dakkada bi gayretle çıkardım zarganamı ama yavrum benim yüzümden strese girmiş ve kakasını yapmış onuda soluyunca böle oldu kuzum ama öleceğini sandığın anlardan birinde tekrar dünyaya geliyosun o minicik ellerle
3 dk da bende sancı vardı ama ölümcül değildi daha sıklaşınca kendimi yerleri öperken buldum:D
benimde gece 2,5 da hastaneye gittiğimde 4 dkda birdi sancılarım ama acıklık 2 cmdi ve rahmim çok geride olduğu için bebeğin aşağı inmesi zaman alır dedi eve göndertti beni sabah tekrar gelin dedi 9,30da hastanedeydim bende suni sancıyla hemen ilerledi açıklık :lilav:
kızlar doğum günüm serefine sosyalleşelim dedik fatmayı k.valşdeme bırakıp fetih 1453 filmine gittik eşimle...döndüğümüzde resmen canımıza okudu bizim kız..gittiğimizde uyuyordu bi ağlamaya başlamış döndük hala ağlıyor şu saate kadar ağlama krizi gecirdi ara ara bitanem..çok korktu herhalde meme elden gitti sandı galiba:D

kıyamam el kadar bebeğini ne bırakıp gidiyon müyendis:D ağlar tabe

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
tuğbammm cok sevindim.gözün aydın tatlım..ohh bende rahatladım.annesi ona cok iyi bakacak.en kısa zamanda toplayacak kuzu sen hiç endişelenme..

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349

oyy canım benim kıyamam..gaz 20 günden sonra bebeklerde baslayan ve maalesef 3.ayın sonlarına kadar süren illet bişiydir gökçem.tek ilacıda sabır kuzum..fazlasını cıkartıyordur sütün doyma hissi olmadığı için sürekli cekiyorlar.bende sadece emziriyorum ama perişanları oynuyoruz.gögüslerim yara oldu acıldı her bi yandan kanıyor bazen.doktorumuz buna rağmen izin vermiyor mamaya ben versem azıcık gögüslerim iyileşse dedim hayır diyor o öle derken mama veremiyorum.her meme seansımız ağlamaklı.ağlayarak emziriyorum..ne sürdüysek bi sonuç alamadık.her türlü krem bitkisel yağ.sabırla geçeceği günü bekliyorum...

nazom hemen sana silikon gögüs ucu önerıyorum. benım de yara oldular yarıldılar emzırırken aglıyordum resmen. emmesın dıye gozunun içine bakıyodum ağlaya bagıra gecıyordu gunler. sonra bi takayım şunları dedım dünya varmış. lansınoh falan hıkaye hep. neler kullandım bende. bı dene bak

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
nazom hemen sana silikon gögüs ucu önerıyorum. benım de yara oldular yarıldılar emzırırken aglıyordum resmen. emmesın dıye gozunun içine bakıyodum ağlaya bagıra gecıyordu gunler. sonra bi takayım şunları dedım dünya varmış. lansınoh falan hıkaye hep. neler kullandım bende. bı dene bak

ciddimisin gökçem aldım ama denemedim korkumdan bi de bikaç çatlak onla verirsen memeyi istemez dedi iyileşince tırstım sen öle diyosan hemen deneyeyim.aynen emmesin uyanmasın diye gözüne bakıyorum bazen.şimdi iyileştimi tatlım yaralar ne kadar zamanda geçti? ve birde silikonu cıkartınca normal meme ucunuda kabul ettimi aden?

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349

ciddimisin gökçem aldım ama denemedim korkumdan bi de bikaç çatlak onla verirsen memeyi istemez dedi iyileşince tırstım sen öle diyosan hemen deneyeyim.aynen emmesin uyanmasın diye gözüne bakıyorum bazen.şimdi iyileştimi tatlım yaralar ne kadar zamanda geçti? ve birde silikonu cıkartınca normal meme ucunuda kabul ettimi aden?

bende almıştım öyle duruyordu. du dedım bı deniyım. acayıp rahatlattı benı. sut ucunda bırıktıgı için de yaralara da ıyı gelıyor valla. kendı gogus ucumu kapamıyor bazen aden çok da acelecı olunca sinirlenıyor aglamaya başlıyor. hemen takıyorum lıkr lıkır içiyor valla. benım ucu da alıyor farketmıyor benım yavruş için. ama silikon acayıp rahat bişi.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar