2012 Şubat Anneleri

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
kızlar benimde bugün kontrolüm vardı
sancım pek yok ama açılmam varmış 2cm
bir hafta içinde doğar dedi doktorumuz
ama ben çok korkuyorum normal doğumdan yaa offf

hastanede tuğbacığımla karşılaştık
eymeni emzirmeye gelmişş
maşallahh paşamız topluyo kendini emmeye başlamış annesini en kısa zamanda çıkacak inş

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
o kadr şey dedik kimse sallamamış :böö:

ne dedin, ben görmedim :durbun:

eymeni emzirmeye gelmişş
maşallahh paşamız topluyo kendini emmeye başlamış annesini en kısa zamanda çıkacak inş

korkma canım, normal doğum yapmadım ama tehlikeli durumlar dışında sezeryan yapılmasını önermiyorum hala. herşeyin doğalı, normali makbuldür diyorum. hayırlısıyla gelsin melek...
Tuğbacım da tez zamanda kavuşsun yavruşuna. güzel haberlerinizi bekliyoruz

pikecim dikiş yerim tam toparlasa kendini başlıycam.şimdi yabancı madde sürmek istemiyorum. 40ında kontrolde sorcam doktoruma. sözde ben de kullandım mustela. bir de kullanmasam harita gibi olcakmışım herhalde :(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

eymeni emzirmeye gelmişş

Korkma canım.Tecrübe ettikten sonra şu an doğum yapacak olsam ne normal doğumdan korkarım ne sezeryandan.
İnan hiç korkulacak birşey yok...
Allahın izniyle alacaksın kuzunu kucağına...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ne dedin, ben görmedim :durbun:

korkma canım, normal doğum yapmadım ama tehlikeli durumlar dışında sezeryan yapılmasını önermiyorum hala. herşeyin doğalı, normali makbuldür diyorum. hayırlısıyla gelsin melek...
Tuğbacım da tez zamanda kavuşsun yavruşuna. güzel haberlerinizi bekliyoruz

pikecim dikiş yerim tam toparlasa kendini başlıycam.şimdi yabancı madde sürmek istemiyorum. 40ında kontrolde sorcam doktoruma. sözde ben de kullandım mustela. bir de kullanmasam harita gibi olcakmışım herhalde :(

benim karnım doğuma 2-3 gun kala birkac kucuk catlak oldu.
dogumdan sonra fazlalastı nedense....bı de acıyo o catlakların oldugu yerler.
doktorum karın egzersızı verdı gunde 300 tane ama karnım acıdıgı ıcın 100 tane fılan yapıp kalanı tamamlayamıyorum :(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bugun Ada almadığı diğer göğsümü de emmeye başladı.hergün de bıraz daha fazla emıyor hamdolsun.cok sevınıyorum ama 2 gundur gogus uclarım acımaya ve yanmaya basladı :(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

ben braun'un kulaktan olceriini almıstım, memnunum canım...

Ben de aldım kulaktan ölçer bakalım nasıl çıkacak canım.
Bir de emzik şeklinde bi ateş ölçer varmış onu da aldım...
Ağız içinden alıyor ateşi.
Evde de kol altı digital ve civalı termometrem vardı,psikopata bağladım yine yani :D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Bugun Ada almadığı diğer göğsümü de emmeye başladı.hergün de bıraz daha fazla emıyor hamdolsun.cok sevınıyorum ama 2 gundur gogus uclarım acımaya ve yanmaya basladı :(

gözünaydın cnm Tuna da öyle mızmız ki, emerken çok canımı yakıyor. memeyi kaçırıyor, çığlığı basıyor. unuttun mu emmeyi diye bağırdım çocuğa. sinir geldi ama artık. gece boyunca her yanım süt oldu. çekiyor sonra bir kaçırıyor. fışkırıyor her yanımıza. sanırım gazdan. ilaç kullanmaya başlıycam herhalde artık. doktor da zorda kalmazsanız kullanmayın demişti, vallahi çok zordayım :(

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
gözünaydın cnm Tuna da öyle mızmız ki, emerken çok canımı yakıyor. memeyi kaçırıyor, çığlığı basıyor. unuttun mu emmeyi diye bağırdım çocuğa. sinir geldi ama artık. gece boyunca her yanım süt oldu. çekiyor sonra bir kaçırıyor. fışkırıyor her yanımıza. sanırım gazdan. ilaç kullanmaya başlıycam herhalde artık. doktor da zorda kalmazsanız kullanmayın demişti, vallahi çok zordayım :(

gaz varya acayip sorunya.. Bizde ilaç kullanıyoruz ama çok işe yaramaıyor.. Gece varya acayip zor durumdayız..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Adanım emmesine çok sevindim canım.. Emdikçe sütte artar diyorlar..Ben artık şusütü artırır bu sütü artırır diye herşeyi yemeyeceğim.. Annem yüzünden 100 kilo olcam vallahi:(

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
gaz varya acayip sorunya.. Bizde ilaç kullanıyoruz ama çok işe yaramaıyor.. Gece varya acayip zor durumdayız..

aynen tanselcim. isyanlardayım bugün. ya işin kötüsü gündüz uykusu yok ben de. alışmamışım ya, ne kadar bitkin olursam olayım, gündüz kaliteli uyuyamıyorum :mendil: o kadar uykusuzum ki şuanda. ve Tuna da hala mızmız. uykusundan ağlayarak uyanan bir bebek 2 gündür. çok üzülüyorum. ilacı deneyelim bakalım ne olacak...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Ah canım ben onu 1 aydır çekiyorum.Zaten memeyi aldırana kadar resmen savaş veriyoruz.Almak istemiyor,istese de damağına oturtmayı zor beceriyor (başta hiç beceremiyordu) o meyanda bir yandan ağlıyor mızmızlıyor.Kapınca bir hırsla emiyor canım yanıyor.Arada ağzından kaçırıyor hadi baştan yine savaş...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
aynen tanselcim. isyanlardayım bugün. ya işin kötüsü gündüz uykusu yok ben de. alışmamışım ya, ne kadar bitkin olursam olayım, gündüz kaliteli uyuyamıyorum :mendil: o kadar uykusuzum ki şuanda. ve Tuna da hala mızmız. uykusundan ağlayarak uyanan bir bebek 2 gündür. çok üzülüyorum. ilacı deneyelim bakalım ne olacak...
kızlar ben gaz için küçük bi termofor aldım bebedordan.
ayaklarının altına sıcak su koyuyorum.
Sanki bunu yapmaya başladığımdan beri daha rahat gaz çıkarıyor....Mızmızlanması azaldı gibi...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Korkma canım.Tecrübe ettikten sonra şu an doğum yapacak olsam ne normal doğumdan korkarım ne sezeryandan.
İnan hiç korkulacak birşey yok...
Allahın izniyle alacaksın kuzunu kucağına...

Benim sezeryan ameliyatım çok iyi oldu, hiç sıkıntı yaşamadım..İyiki normal doğum yapmamışım diyorum..Herkese öneriyorum.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Aynen canım hiç gündüz uyuyamam.. Selim uyuyunca yatıyorum hiç uyuyamıyorum, yatakta sıklıyorum.. İlacın adı ne? Biz sab kullanıyoruz. Gazı olunca bir kızarıyor anlatamam.. Kasıyor kendini..1 haftadan doktora götüeceğiz bakalım artık..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Adanım emmesine çok sevindim canım.. Emdikçe sütte artar diyorlar..Ben artık şusütü artırır bu sütü artırır diye herşeyi yemeyeceğim.. Annem yüzünden 100 kilo olcam vallahi:(
aynen canım.ben de yemeyecegim.herseyi denedim midem copluk oldu valla.ne duyduysam...
hazırda aldığım gebelik kilosunu vermisken geri kazanmıyım bi de...
insallah emdikce artar...emiyor bir de sagıyorum hala...
sankı fazla degısıklık yok gıbı ama yavastan goguslerım daha sert oluyo sankı.annem de farketmıs sankı dolgunlastı dıyor ama hadı bakalım.
cıdden yalnız sagarken dogru durust sut gelmıyor ama Ada emerken agzından kacırınca saga sola fıskırıyor süt.
Bir de şey okudum emme anında süt yapılıyormus.Bir yandan tüketim bir yandan üretim yani...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Ah canım ben onu 1 aydır çekiyorum.Zaten memeyi aldırana kadar resmen savaş veriyoruz.Almak istemiyor,istese de damağına oturtmayı zor beceriyor (başta hiç beceremiyordu) o meyanda bir yandan ağlıyor mızmızlıyor.Kapınca bir hırsla emiyor canım yanıyor.Arada ağzından kaçırıyor hadi baştan yine savaş...

Günde kaç kere mama veriyorsun ve kaç ml. Dün gece doymadımı diye mama yaptım Selim 10 ml zorla yedi. Hiç yemek istemedi demekki tok dedim.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Aynen canım hiç gündüz uyuyamam.. Selim uyuyunca yatıyorum hiç uyuyamıyorum, yatakta sıklıyorum.. İlacın adı ne? Biz sab kullanıyoruz. Gazı olunca bir kızarıyor anlatamam.. Kasıyor kendini..1 haftadan doktora götüeceğiz bakalım artık..

önce om-x deneyin işe yaramazsa colinox dedi. daha almadık bile. birazdan eşim getircek.inş işe yarar

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Benim sezeryan ameliyatım çok iyi oldu, hiç sıkıntı yaşamadım..İyiki normal doğum yapmamışım diyorum..Herkese öneriyorum.

Hamdolsun ben de memnun kaldım canım.Tabi herşeyin normali daha iyi ama ben hafif atlattım.Ağrım sızım olmadı değil ama her gecen gun bır oncekı gune gore daha ıyı olarak atlattım. Bır de doktorumun sımdı verdıgı krem sezeryan ızını de epey guzel gecırecek gıbı...
Normal sancıları da cektım ben toplamda nerdeyse 8-10 saat gıbı,onda da pek cekılmeyecek bırsey yoktu.Herkesın bunyesı farklı tabı.BEn sancılarım 3 dk.da bıre dustugunde gayet normal oturuyodum.Bünyeden bünyeye degişiyor....

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Günde kaç kere mama veriyorsun ve kaç ml. Dün gece doymadımı diye mama yaptım Selim 10 ml zorla yedi. Hiç yemek istemedi demekki tok dedim.

Canım ben mama miktarını şimdi şimdi azaltıyorum Ada emdikce...Çünkü bir ara hiç emmiyordu ve sütüm sağım başına 25 ml ye kadar düşmüştü iki göğüsten.Günde de 5-6 sağım olduğunu düşün.O zaman 2-3 saatte bir 50 ml kadar mama emiyordu.Şimdi azaldı hamdolsun. 20 ml filan doymadığında alıyor.Ama Ada mamayla başladı hayata ben dyabetli oldugum için.Maalesef seviyo mamayı.Doğduğundan beri belki 8-9 kutu bitirmişizdir.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar