2012 Şubat Anneleri

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
biraz geç oldu herkes fatmagülü izlemeye gitti ama yine de söylim ..Bugün benim doğum günüm..iyi ki doğmuşum di mi kızlaaaar:ask::ask::ask:-kop

doğum günün kutlu olsun calmiş. mükemmel bir yaş olsun... kızçenle ve eşinle nice mutlu yaşlar olsun... :utan:

bu arada ben de 68den 57ye düştüm bugün itibariyle. 54'e kaldı 3 ama çatlaklar yanına bonus olarak kaldı tabi :(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Calmişcim doğum günün kutlu olsun
Ben de doğumda 5 kg verdim.Eve geldiğimizin ertesi günü 2 ve daha ertesi günü 2 kg daha vererek doğumun 4.sü günü gebelik öncesi kiloma inmiş oldum :D:D

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Bebeğin kakalı bezi bakın neler diyor...
Yavrunuzun altını değiştirirken, kakasının rengine bakıp, sağlığı hakkında çok şey anlayabilirsiniz. Kabız ve ishal durumlarında da ne yapacağınızı erken öğrenmenizde yarar var.

Bebeğinizin sağlığı acaba yerinde mi, değil mi? Bu soruya kuşkusuz iyi bir muayeneden sonra, ancak doktoru karar verebilir. Fakat siz de her bez değiştirişte uyanık davranırsanız, daha doğrusu "bezindeki kakasını" şekline, rengine göre "okumayı" bilirseniz, doktora büyük ölçüde vardımcı olabilirsiniz. Bebek bu ilk dışkısını, doğumdan ya bir gün sonra, ya da ikinci günün bitiminde çıkartır. Siyah ve yapışkandır. Yapısını, bebeğin ana karınındayken barsağının oluşumundan artakalanlar meydana getirir. Yani bir besin posası değildir.

anne SÜTÜYLE BESLENENLER
Dışkı, altın sarısı renkte, krem kıvamında ve gevşektir. Hafif asitli, ekşi bir kokusu vardır. Kundak biraz açık bırakılırsa, havadaki oksijenin etkisiyle rengi hafiften yeşile döner. anne sütüyle beslenenler, biberon bebeklerinden daha seyrek bez kirletirler. Çünkü anne sütünün bileşimi, bebek için ideal bir besindir. Sindirildikten sonra, geriye, hemen hiç artık kalmaz.

BİBERONLA BESLENENLER
Dışkının rengi daha açık, kıvamı katıdır. Bir öncekine oranla, daha kötü kokar. Bebeğin günde 2-3 kez altını kirletmesi normaldir.Sonraları katı besinler verildiğinde, dışkının rengi, karbonhidratların etkisiyle koyu sarıdan,kahverengiye kadar değişir.

KABIZLIK ÇEKERSE
Kabızlık çeken bebeklerin kakası oldukça sert ve kurudur. Besin artıklarının bağırsakta uzun süre kalması, bu arada suyunun emilmesi, buna sebep olur. Böyle katı bir dışkı, bebeğin makatını yaralayabilir. Bu nedenle kabızlığı bir önce gidermek gerekir.

İSHAL OLURSA
Dışkı lapamsı, oldukça yumuşaktır. Rengi yeşil, kirli-yeşil arasıdır. Kan ve doku artıkları görülebilir. Eğer bebek, günde altı kezden fazla kaka yapmaya başlarsa, ve görünümü yukarıda anlattığımız şekildeyse hiç gecikmeden doktora gitmek gerekir. İshalle birlikte kusma da varsa bebek iki misli su kaybeder.

Açık gri renkte dışkı da, safra asitlerinin yokluğuna, yani bir bakıma sindirim bozukluğuna işarettir. Yine doktora danışmakta yarar vardır.
Bebeğinizin kirlettiği bezde, bazen her zamankinden farklı bir renk görürseniz, hemen telâşa kapılmayın.Ogün yedirdiklerinizi önce şöyle bir düşünün. Örneğin, ıspanak yemişse koyu yeşil, havuç ezmesi verdinizse kırmızımsı, demirli ilaçlar içiyorsa siyah dışkı çıkarması normaldir.

calmdown bunu dedin sanırım

kızlar siz ateşölöer aldınız mı?
bende braun'un kol altından ateş ölçen aleti var ama kulaktan ölçer de almak istiyorum ne dersiniz?

ben aldım o dediğinden cnm bugün ilk kez kullandık

ben de araba koltuğu sorayım size. ana kucağı diye geçiyor sanırım. ne kullanıyorsunuz? görümcemin verdiğinde rahat edemedi çocuk bi türlü. sanırım o daha büyükler için.

en sağlamı araştır Römer cnm onu tavsiye ederim

Benim oğluşum niye uyumuyor? Çok yorgunum çok................

benim ki de yaaa

Aslı ile telefonda görüştüm. Evdeymiş, iyiymiş..1 MART sezeryen ile doğum tarihi vermiş doktoru.Safradaki taşı hareket ederse daha erken olcakmış..hepinize çok selamı var..

Aslıcımmmm canım sağsalim kucağına al inşallah öpüyorum seni

bebekle bulunduğumuz oda 28 derece vardır, üşümez diye düşünüyorum..

yuuu 28 miiii kızızm napıyosun bayıltcan mı çocuğu normali 22-23 derece

biraz geç oldu herkes fatmagülü izlemeye gitti ama yine de söylim ..Bugün benim doğum günüm..iyi ki doğmuşum di mi kızlaaaar:ask::ask::ask:-kop

ailen, eşin ve kızın fatma ile birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu seneler geçirin inşallah

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bu yazıma kimse cevap vermemis.. Gecen gun de aynı seyi yaptınız kızlar. Beni hic dikkate alan yok artık burda. Gercekten cok uzuluyorum. Ve zoruma gidiyor bu durum!
Yok yelizcim olur mu hiç valla cocukla girince nevrim dönüyo benim bazen online görünüyorum ama yokum aslında...
rezene ben de bikaç kez verdim ama sallama degil de milupanın çayı.granül.humana gibi aynı.
3 küçük kaşık veriyorum ama kaşığı az dolduruyorum....yarımşar yarımşar...ama korkuyorum alerji yapar diye.birkaç kez verdim sadece...her zaman vermiyorum.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
dünyamcım rezeneyi ben içiyorum ama bebeğe vermedim hiç
20niz hayırlı uğurlu olsun darısı 40ın başına inşallah

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

leader Tugba, bikez daha yazayım canım... tekrardan acil ifalar olsun, insallah kucagına aldıgında unutulup gidecek bu gunler, dualarımız seninle....

sağol pikecim oğlum günden güne iyiye gidiyor fakat hala küvezde serumu oksijeni kestiler antibiyotik tedavisi sürüyo bugün ilk kez emzirmeye başladım öğlen 12de 16 da akşam 21.00de oğlumu emzirdim epey başbaşa kaldık kuzum çok inatcıı keyfi geldiğinde emiyim yiyeyim diyo
Kızlar;
Tuğba ile görüşen oldumu? Ben arayamadım, ne diyeceğimi bilemedim:( Güçlü bir kişiliği var herşeyin üstesinden gelcek ve Eymenimle evine dönecek.. Hatta bu oğlan çok gazlı ya ne yapacağım diyecek:) Bizde ona tecrübelerimizi aktaracağız..
tatlım benim gülüm aradın 2 sindede emziriyodum yogun bakımda çocuğu inan cvp veremedim kntrde yok döneyim sana ancak msj atabiliyorum eymen iyi şükür bide yanımda olsa minnak oğlum daha iyi olcak evde duramıyorum lohusalığımdan hiçbişi anlamadım yeminle uzanamadan devamlı ayaktayım hastaneye git gel oralarda dikil bekle inanın şu saat ben yeni yemekten kalktım vaktim olmuyor yarın sabah yine 9 da emzirmeye gitcem koca gün git gel seferleri
canım çok geçmiş olsun ... bebekler çok mücadeleci oluyor senin de bebeğin hemen iyileşir inşallah.. dualarım seninle..
çok şükür dediğin gibi mücadeleci maşallah oğlum toparladı kendini
Tuğba ile görüştünüzmü? Eymenim nasıl acaba..Gece rüyalarıma girdi..
ohhh kuzum kurban olurum çok ağlıyorum üzülüyorum belki malum olmuştur sana vedalaşmak zor geliyo bebğimi cami avlusuna bırakmış gibi hissediyorum çok ağır geliyo bana
sen hiç sıkma canını hayırlı olanı öylesiymş annesi eymen daha iyi olup gelecek annesine güçldr annesi gibi tatlım benm ya sabır canım zor ama sabır allah bol bol versn sabrını bitanem
sağol güselim rabbim yardımcımız olsun nasip kısmet böylemiş ne diyelim
selam kızlarrr:beyazbayrak:
tuğbam Allah oğluşunu iyilik sağlık versin cnmm...minik eymenimiz en kısa zamanda kucağında olur inş..

amin güzelim cümlemizinkine

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

sağol pikecim oğlum günden güne iyiye gidiyor fakat hala küvezde serumu oksijeni kestiler antibiyotik tedavisi sürüyo bugün ilk kez emzirmeye başladım öğlen 12de 16 da akşam 21.00de oğlumu emzirdim epey başbaşa kaldık kuzum çok inatcıı keyfi geldiğinde emiyim yiyeyim diyo

tatlım benim gülüm aradın 2 sindede emziriyodum yogun bakımda çocuğu inan cvp veremedim kntrde yok döneyim sana ancak msj atabiliyorum eymen iyi şükür bide yanımda olsa minnak oğlum daha iyi olcak evde duramıyorum lohusalığımdan hiçbişi anlamadım yeminle uzanamadan devamlı ayaktayım hastaneye git gel oralarda dikil bekle inanın şu saat ben yeni yemekten kalktım vaktim olmuyor yarın sabah yine 9 da emzirmeye gitcem koca gün git gel seferleri

ohhh kuzum kurban olurum çok ağlıyorum üzülüyorum belki malum olmuştur sana vedalaşmak zor geliyo bebğimi cami avlusuna bırakmış gibi hissediyorum çok ağır geliyo bana

bebeğimiz cami avlusuna bırakmak dedin içimi dağladın.:(.Canım inşallah pazartesi çıkacak Eymenimiz.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
doğum günün kutlu olsun calmiş. mükemmel bir yaş olsun... kızçenle ve eşinle nice mutlu yaşlar olsun... :utan:

bu arada ben de 68den 57ye düştüm bugün itibariyle. 54'e kaldı 3 ama çatlaklar yanına bonus olarak kaldı tabi :(

bende doğumda 8 kilo vermiştim evde tartıldığımde75 kiloydum.. Ama buaralar kilo aldım tartılmadım:( Annem gece gündüz yediriyor. Ben emzirirken yanımda ya helva ekmek, ya reçel ekmek v.b.. Hep kalorili şeyler.. Bide eşim et haşlamasına taktı:) Yok yemem gerekmiş çok önemliymiş.. Siyah eti zor yiyen ben haşlama yemeye çalşıyorum..Annem gidince bende bu kadar çok yemem.. Gereksiz geliyor..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kız valla bi sohbet edemedik..Hey gidi günler ne döktürürdük halbuki, yemek tarifleri felan :D Görselleri yalardık hey gidi günler :D

Canım ben 2 kere 10ml verdim biberonla rezeneyi..Ama sonradan içime sinmedi, şimdi ben içiyorum günde 2 bardak.

Vallahi deme kız, ben pijamalarımı giydim ama totom koltuk yüzü zor görüyor :D Ya gelen giden oluyor, ya da temizlik...

Ay canım benim daha da günü varmış..Hayırlısıyla gelsin inşallah.

Kızlar ben 2 gündür sabahları parka yürüyüşe gidiyorum..Bu kilolardan kurtulmam lazım :D Eve geldikten sonra da yarım saat hareket yapıp, mekik çekiyorum..İnşallah 2 ay sonra 55e düşerim.

Ya süpersin... Ben kilolardan kurtulmak için henüz bişey yapamıyorum.. Seim benim fevrimi döndürdü.. Samsunda havalar iyi yürüryüş yapabiliyorsun. Konyada pencere açamıyorum o kadar sis varki..Bide soğuk.. Bende 40 ı çıksın spor salonuna gideceğim..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
azo dikişlerin iyileşti mi.. benim iyileşti ama ben de mekik çeksem bişey olur diye korkuyrm..benim hedefim de 54..54le hamile kaldım 74 le doğuma gittim şuan 64le karşınızdayım:lululu:

Yeni iyileşti canım.Çünkü ben doğumdan sonraki 1 hafta içinde sürmem gereken batticonu unutmuşum :D Doktorum bi güzel haşladı beni...2. hafta iyileşti o yüzden :D
Bu arada mutlu yıllar şekerim, ailenle bir ömür mutlu, sağlıklı ol inşallah
Doğumdan 1 hafta sonra doktora gitmiştik orda tartıldım 75ten 68e düşmüştüm.2 Haftadır tartılmadım, yarın ya da pazar günü tartılcam :D

Benim hiç çatlak olmamış, 25 kiloya rağmen.En çok buna şaşırdım.Kaç kilo almıştın sen? 50leri görmüşün ne güzel.

Ya süpersin... Ben kilolardan kurtulmak için henüz bişey yapamıyorum.. Seim benim fevrimi döndürdü.. Samsunda havalar iyi yürüryüş yapabiliyorsun. Konyada pencere açamıyorum o kadar sis varki..Bide soğuk.. Bende 40 ı çıksın spor salonuna gideceğim..

Evet canım havalar iyi sayılır burda..Bugün biraz yağışlı evde kaldım mecbur :(
Spor salonuna bende gidicem inşallah, bu ara oluşan asosyalliğimden kurtulabilirsem :D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Bu arada Leader haberler çok güzel, küvezden çıkmasına çok sevindim Eymenimizin..İnşallah pazartesiye kalmadan taburcu ederler canım, hep aklımdasınız.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
kızlar siz ateşölöer aldınız mı?
bende braun'un kol altından ateş ölçen aleti var ama kulaktan ölçer de almak istiyorum ne dersiniz?
ben braun'un kulaktan olceriini almıstım, memnunum canım...

selam herkese,
ben henüz almadım ama kol altı almayı düşünüyorum, arkadaşım alından ölçer almış, gerek yokmuş diyor, daha bebeği de 1,5 haftalık. çok sağlıklı ölçmüyor diyor.

ben de araba koltuğu sorayım size. ana kucağı diye geçiyor sanırım. ne kullanıyorsunuz? görümcemin verdiğinde rahat edemedi çocuk bi türlü. sanırım o daha büyükler için.

chicconun anakucagı-otokoltugu olarak kullanılan bi modeli var bende canım, indirimden cokda uygun fiyata almıstım, cokta iyi iş goruyor..

Benim oğluşum niye uyumuyor? Çok yorgunum çok................

ayy yerim minnoşunu... sosyalleşmek istiyo demek ki annesi.. eheh..:huhuu::huhuu:

bende çok güzel lohuslık geçirdim, annem eşim sağolsunlar.. Bide günlük işler ve temizlik için gelen abla var o da çok iyi.. Ben sadece selimle ilgileniyorum. O bütün zamanımı alıyor..Gelecek hafta annem gidince işler biraz karışacak. Ama olsun alışmak gerek.. Bu zamana kadar iyice dinlendim buda bişeydir..

ay ben biraz sinirli bi lohusalık gecirdim sagolsun kayınvalide olay cıkarmaya gelmiş... 2 hafta kalacaktı, 5 gunde geri postaladı eşim... hak edene merhamet edilmez denir, bilmiyorum Allaha havale ettik kendisini,
daha da evimden içeri sokmam artık...

onun dısında bende rahatım, ne iş yaptım ne yemek, ama oglumla hep ben ilgilendim.. gece gunduz... anneme hiç bırakmadım, e biz yanlızız burda alısmam ogrenmem sart bi yerde.......

selam kızlar hepinize çok teşekkür ederiz gelen gidenden fırsat bulup nete giremiyorum biz bugün 5 günlük olduk iyi olmaya çalışıyoruz oğlumla sizi özellikle kızları çok öpüyoruz:)

biz de seni opuyoruz canım...:huhuu::huhuu:

Tatlım benim cok sevindim, insallah hergecen gun daha da iyi olucak, gecip gidecek bu anlar...
minnoş oglunu opüp koklayıp her daim emzireceksin yakında canım...

Bu arada Leader haberler çok güzel, küvezden çıkmasına çok sevindim Eymenimizin..İnşallah pazartesiye kalmadan taburcu ederler canım, hep aklımdasınız.

merhaba tatlım, sen nasılsın? minnoş kuzey nasıl? okuyorum haberlerinizi...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
selam kızlar,

Tuna gece hiç uyumadı nerdeyse. hep mızmız, uyurken bile tuhaf sesler çıkardı tam dalamadım hiç. bir ara beşiğine yatırıp titreşimi açtım yarım saat uyumuşuz. hala da huzursuz. altını açtım. ben poposunu silerken çişini yapmış. yanağı ıslaktı. inşallah gözüne gelmemiştir. of öyle gerildim ve yoruldum ki bir ara çocuğa bağırırken buldum kendimi. çok üzüldüm sonra :( annemin de odak noktası Tuna oldu. çorap giy Tunaya gaz yapar, onu yeme Tunayı rahatsız eder, odadan çıkarma, elleri buz olmuş eldiven takalım, ilacını ver, çabuk çabuk emzir bak ağlayacak yine. Ben makinayım sanki. ilacını ver dedikten yarım dakika sonra çabuk çabuk emzir deyince daha çok elim ayağıma dolaşıyor, cevap verince de kırılıyor, küskün duruyor :( "nefes alsam Tunama gaz yapıyor diyeceksin diye korkuyorum" dedim bir gün boyunca konuşmadı benimle. psikolojim bozuldu valla yine başa, ilk lohusalık günlerime döndüm :(

Tuğbacım gözünaydın, inşallah evine de götüreceksin yakında...

Azoşum ben 14 kilo aldım, ama çok çatladım. bikiniler tarih oldu benim için artık :( ay mayodan da nasıl nefret ederim...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

ben braun'un kulaktan olceriini almıstım, memnunum canım...

chicconun anakucagı-otokoltugu olarak kullanılan bi modeli var bende canım, indirimden cokda uygun fiyata almıstım, cokta iyi iş goruyor..

ayy yerim minnoşunu... sosyalleşmek istiyo demek ki annesi.. eheh..:huhuu::huhuu:

ay ben biraz sinirli bi lohusalık gecirdim sagolsun kayınvalide olay cıkarmaya gelmiş... 2 hafta kalacaktı, 5 gunde geri postaladı eşim... hak edene merhamet edilmez denir, bilmiyorum Allaha havale ettik kendisini,
daha da evimden içeri sokmam artık...

onun dısında bende rahatım, ne iş yaptım ne yemek, ama oglumla hep ben ilgilendim.. gece gunduz... anneme hiç bırakmadım, e biz yanlızız burda alısmam ogrenmem sart bi yerde.......

biz de seni opuyoruz canım...:huhuu::huhuu:

Tatlım benim cok sevindim, insallah hergecen gun daha da iyi olucak, gecip gidecek bu anlar...
minnoş oglunu opüp koklayıp her daim emzireceksin yakında canım...

merhaba tatlım, sen nasılsın? minnoş kuzey nasıl? okuyorum haberlerinizi...

chicco nun modelini hatırlayabilir misin acaba pikecim? yoksa tek model mi ki o?

braun un kulaktan ölçenden memnunsan ondan alayım bari.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
chicco nun modelini hatırlayabilir misin acaba pikecim? yoksa tek model mi ki o?

braun un kulaktan ölçenden memnunsan ondan alayım bari.

fuego modelin ismi canım... internette 340-370 TL diyor, ama biz 100 TL ye almıstık sanırım Viaport chiccodan... o an kampanya mı ne bişey yapmışlardı...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
selam kızlar,

Tuna gece hiç uyumadı nerdeyse. hep mızmız, uyurken bile tuhaf sesler çıkardı tam dalamadım hiç. bir ara beşiğine yatırıp titreşimi açtım yarım saat uyumuşuz. hala da huzursuz. altını açtım. ben poposunu silerken çişini yapmış. yanağı ıslaktı. inşallah gözüne gelmemiştir. of öyle gerildim ve yoruldum ki bir ara çocuğa bağırırken buldum kendimi. çok üzüldüm sonra :( annemin de odak noktası Tuna oldu. çorap giy Tunaya gaz yapar, onu yeme Tunayı rahatsız eder, odadan çıkarma, elleri buz olmuş eldiven takalım, ilacını ver, çabuk çabuk emzir bak ağlayacak yine. Ben makinayım sanki. ilacını ver dedikten yarım dakika sonra çabuk çabuk emzir deyince daha çok elim ayağıma dolaşıyor, cevap verince de kırılıyor, küskün duruyor :( "nefes alsam Tunama gaz yapıyor diyeceksin diye korkuyorum" dedim bir gün boyunca konuşmadı benimle. psikolojim bozuldu valla yine başa, ilk lohusalık günlerime döndüm :(

Tuğbacım gözünaydın, inşallah evine de götüreceksin yakında...

Azoşum ben 14 kilo aldım, ama çok çatladım. bikiniler tarih oldu benim için artık :( ay mayodan da nasıl nefret ederim...

tatlım ben mustelanın kremini kullanmıstım, işe yaradı sanki... sanırım olusmuslar içinde olan var, cift etkili bi kremi... bi bak istersen...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar