2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
bizim evde o kadar vardır..28 de üşümezler mi..walla ben giydiriyorum üşüyor diye kayınvalidem soyuyor ev sıcak terler diyor..kaç drece olmalı aacep..termometrem de yokki:(

Biz abartıyoruz normalde 25 derece çok iyi diyorlar..Ben 6 ay İngilterede doktora yaparken kalmıştım. Kaldığım yerde bir komşunun 4 aylık bebeği vardı. Bebeği hiç sarmazdı, o soğukta bebek üşümezmi diye düşünürdüm. Hatta söylemiştim kendine o da çok sararsak hasta olur demişti. Haklı galiba.. Ama biz Türk milleti buna alışığız:)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
aynen öyle ya. çok yapışıyor bana emerken. çok heyecanlı emdiği için de yüzü gözü süt oluyor. sütlü nuriyem diye seviyorum artık :D doğduğunda heryerinde vardı o sivilce gibi kızarıklardan. bnm geçirdiğim enfeksiyon sebep olmuş. geçer demişti doktor. ama bu sonradan oldu. teyzemiz de isilik için krem getiriyimmi dedi eczaneden. her bebekte olur dedi. yine de doktora göstermekte fayda var herhalde. bu kadar uzak olmasaaaaaaaa :sinir:

aynen emerken bi heyecan içinde sorma.. Meme ucunu bulamıyor nasıl sinir leniyor..Bide gögüs ucumu çok çekiyor, diyorum şimdi böyleyse biraz büyüse koparacak..:)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selim paşa paşalığını yapıyor mum tutturuyor bize:) Sen eskişehirde mevlüt yapacktın ne zaman giidyorsun? Gelecek hafta annem giidyor artık yalnız olcaz oğlumla..

40ından sonra canım kısmet olursa.Gitmişken biraz da kalırım diyorum...

Selim yalancı emzik emmeyi çok istiyor.. Bazen tutuyor cok cok emiyor..Ama çoğunlukla boğazına takılıyor emmemiyor.. Çevremdekiler emzi için erken diyor zamanla emer diyorlar.. Yalancı emzik benim kurtuluşum olcak ona alıştırmak istiyorum..

Ben de istiyorum yersiz ağlalarını önler diye ama yalancı emzik de bazen damaklara zarar verebiliyor.Kararsızım...

biz sıcak suyla siliyoruz poposunu. ne zaman ıslak mendil kullansak çişi, kakayı koyveriyor sıpa. hele çişini yaparken bir muzur bakışı var. anlıyor da yapıyor sanki :D şapkayı sevmiyor ama takıyoruz. önüne gelince aynen, uykusunda olsa kıyametleri koparıyor -rgulu

aynen biz de salonda konaklıyoruz. eşim de annem gidince bir yumruk yemişe dönecek ama olcak o kadar artık :D daha onu bakım işlerine dahil etmedik. annem benimle yatıyor.
ya tanselcim Tunanın da yine yüzünde birşeyler çıktı. sadece yüzünde. hassas ciltli olacak herhalde benim gibi. çok üzülüyorum :( isilik olsa heryerinde olurdu...

Biz de su pamukla siliyoruz.Bir kez sildim ıslak mendille doktorumuz hiç tavsiye etmedi evde su-pamuk kullan dedi.

O isilik gibi şeylerden Ada'da da çıkıyor sütün yağlılığındanmış meğer...

ben ıslak mendil kullanıyorum.. ondan mı pıtışını silerken çişi kakayı koyveriyor benimkisi.. inanmayacaksın ama gecen gün baştan aşağı çişe buladı beni:D kız gibi değil erkek gibi yukarı fıskırtıyor çişini.. kayınvalidemi de kakaya bulamış bkaç kez ben sonradan gördümm gülme krizine girdik:D

Biz su pamuk kullanmamıza rağmen çok işedi üzerimize :)
Elime kaka yaptı hatta tazyikli bi şekilde :D
Pırrrrrttttttttt şeklinde :D:D
Bizimki de erkek gibi işiyo niyeki acaba :)

bizim evde o kadar vardır..28 de üşümezler mi..walla ben giydiriyorum üşüyor diye kayınvalidem soyuyor ev sıcak terler diyor..kaç drece olmalı aacep..termometrem de yokki:(

Doktor bana max.24 derece olsun 22-23 derecede kalmaya dikkat edin dedi....

tobe

Daimi Üye
Tepki
3.766
Aman Allahım bu ne şirinlik Allah nazrlardan saklası hepinizinkini Analı babalı büyütmek nasip etsin inş.
Benim de doğumuma 3 ay kaldı inşallah ben de hayırlısı ile kucağıma alırım.:utan:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
babuş ne şeker bi kızın var ya maşallah kuzuna benimki çiroz kaldı yanında.. onu neyle beslendin Allah askına söyle de ben de yapayım..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Aman Allahım bu ne şirinlik Allah nazrlardan saklası hepinizinkini Analı babalı büyütmek nasip etsin inş.
Benim de doğumuma 3 ay kaldı inşallah ben de hayırlısı ile kucağıma alırım.:utan:

Amin canım çok teşekkürler.
Rabbim seni ve bebeğini de kurtarsın hayırlısıyla inşallah.

hadi göster ben senin kızı hiç görmedim.. şuan kızın kaç kilo babuş..buarada sen normal doğuracaktın niye sezeryan oldu heep bunu soracam bi fırsat olmadı..meraktan öldüm...

Canım kızım 3470 gram doğdu hastaneden 3200 gram taburcu olduk. Bir haftalıkken 3350 gram olmuştuk ama sonra bi daha tartılmadık.1 aylıkken tartacak doktorumuz bakalım inşallah.

Ben zaten sezeryan olacaktım son muayenemde doktorum normal doğuramayacağıma karar verdi,sebebi tansiyonumun sürekli yüksek seyretmesi ve diğer dahili rahatsızlıklarım.Bir de evhamlıyım biliyosun doğum anında tansiyonum daha da artar diye korktu doktorum.Ikınmak da riskliymiş tansiyonu yüksek gebelerde.
24 ocaka gün vermişti ama ben 17si gecesi rahatsızlandım.Sancılandım.Düzenli sancılarım vardı ve bebekte taşikardi gelişti hemen sezeryanla gebeliğimi sonlandırdılar.Bi yazamadım ama çok maceralı oldu benim doğum :D
Lilacsınki planlı ama ilk sancılanıp doğuran benim topişte :ninni:

bayıldım bayıldım
sizin yavuklunuz vrmıydı ya :D Tunam talip oldu kuzuya :D

Aden talipti bi ara ama son durum nedir bilmiorum ki :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
babuş ne şeker bi kızın var ya maşallah kuzuna benimki çiroz kaldı yanında.. onu neyle beslendin Allah askına söyle de ben de yapayım..

Canım biz zaten liseli doğduk nerdeyse :D
3.5 kilo :D
Benim kıza da hep zayıf diyodu doktor ben hamileyken son 2 haftada her gün yumurta yedim 2 haftada nerdeyse 800 gram aldı :D
Doğumdan sonra anne sütü artı mama takviyesi :)

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
maşallah rahat 5 kilo gibi görünüyor kollar bacaklar lop et:D buarada kızlar bebişimin kakasını su gibi fışkırttı yine sizinkilerin yoğunluğu nası dedim ama bi cevap alamadım ishal mi diye endişelenmeli miyim:sok

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
geçmiş olsun layla...şu an iyisinizdir inşallah?

Canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün...
Nasılsınız şimdi?

Dur arıyım ben o zaman canım hemen.

Gecmis olsun canım. Kurtuldun sonunda. Allah analı-babalı buyutmeyi nasip etsin insallah.

tugba

Allah analı babalı saglıkla buyutmeyi nasip etsin, masallah canım...

tatlım insallah simdi daha iyisinizdir, merak ediyordum seni...

laylacım gözünaydın olsunnnn
ve geçmiş olsun iyi olmasına sevindim

Laylammmm Geçmiş olsun canım nasıl oldun şimdi? Sütün çoğalır, ilk günler benimde azdı..Gerçi yine az gibi ama :(
selam kızlar hepinize çok teşekkür ederiz gelen gidenden fırsat bulup nete giremiyorum biz bugün 5 günlük olduk iyi olmaya çalışıyoruz oğlumla sizi özellikle kızları çok öpüyoruz:)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
maşallah rahat 5 kilo gibi görünüyor kollar bacaklar lop et:D buarada kızlar bebişimin kakasını su gibi fışkırttı yine sizinkilerin yoğunluğu nası dedim ama bi cevap alamadım ishal mi diye endişelenmeli miyim:sok

Yok kız babası gibi fotolarda kilolu görünüyo ama normal aslında :)
Ada'nın kakası da katı değil ama su kıvamında da degil.Nasıl desem püre kıvamı gibi desem de bi daha püre yiyemeseniz :D

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Yok kız babası gibi fotolarda kilolu görünüyo ama normal aslında :)
Ada'nın kakası da katı değil ama su kıvamında da degil.Nasıl desem püre kıvamı gibi desem de bi daha püre yiyemeseniz :D

sen de pütürlü de cnm...doktor yemek ismi vermedi:Dpütürlümü dedi yok sıvı dedim..
ay ne yapsam ya yediklerimle mi alakalı acep...kardesimin kızınında bazen böyle sıvı oluyormuş..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar