2012 Şubat Anneleri

Tepki
15
hoşgeldin cnm aramıza
kolay bi hamilelik süreci dilerim
Allah kucağına almayı nasip etsin
benim erkek bebek ikili testte gördük canım

inşallah cnm üşümez

ben sezeryandan sonra tehlikeli diye okudum cnm öte tarafta biri demiş hatta iltihap olmuş bilmemneresi tekrardan ameliyat olmak zorunda kalmış

ay çok güldüm hihihihi
niye hakkımı helal etmem dediki nerden çıkardı

benimki de geliyo hep aynı laflar

* kucağa alıştırma sen zorluk çekersin

* hep aynı tarafa yatırma

* aslında kundak yapsan

* sütünü her zaman bebeğin kaşlarına sür kara kaşlı olsun (bebek sarışınsa nolcak)

* seste uyumaya alışsın

her geldiğinde bunları söledikten sonra arkasından ekliyo ben bişey sölemek istemiyorum kaynanam karışıyo deme sakın :D
hoşbuldum canım ya ikili test zamanı derken haftasını hatırlıyomusun yani o zamana kadar göstermedimi bebişin bu arada allah bagışlasın ogluşunu

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
herkese s.a hayırlı pazarlar

merhaba,

hoşgeldin aramıza. sağlıkla kavuşursun inşallah miniğine.
benim bebeğim erkek. 14+1 günlükken erkek olduğunu öğrendik. hem de bizim gibi uzman olmayan gözlerin bile rahatlıkla seçebileceği şekilde göstermişti oğlum pipisini :cokkomik:

Rabbim herkesin gönlüne göre versin ama kızı da erkeği de aynı mutluluk :utan:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Rabbim bahtını güzel etsin HayatıM. senin gözlerin güzel bakıyor. maşallah kuzularımızın hepsine

Amin canım inşallah

sezo olan kızlat bi sorum olcak sizee siz ne zaman duş almaya başlamıştınız?

perşembe saat 13.00te doğum oldu
ertesi sabah dr geldi açtı
pansuman yaptı
karnıma bastırdı
pazar akşamı bandajı çıkarıp duş alabilirsin dedi
ama ben hiç pansuman yapmadım sölemedi öle bişey

Dün gece çok zor geçti, oğluşum resmen gazdan kıvrandı. Sütümü artırdığı için bulgur pilavı yemiştim, bir daha tövbe olsun asla yemem şu dönemde.. Ya sabaha kadar uyumadık, ne zormuş ya.. Gaz için SAB veriyoruz günde 3 defa. O da işe yaramıyor..

ben hep yiyorum ama daha olmadı gaz çok şükür
biz metsil damla veriyoruz
bi de zinco için iyi diyolar

hoşbuldum canım ya ikili test zamanı derken haftasını hatırlıyomusun yani o zamana kadar göstermedimi bebişin bu arada allah bagışlasın ogluşunu

canım test 12-14 testi
yanlış hatırlamıyosam 12+larda ense kalınlığı ölçüldü
orada ben gördüm erkek olduğunu ama kendi drumu değildi ölçen daha şimdiden belli olmaz dedi
1 hafta sonra kan testi sonucu için kendi druma gittiğimde erkek dedi 13+larda

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
ya kızlar bişi dicem

benim şahin var ya
ya uyuyor
ya emiyor
ya ağlıyor
ee bebek başka napcak diceksiniz ama boş olarak kucakta durmuyo
anakucağında veya başka biyerde yatıp etrafa bakmıyo

annem veya eşim veya babam vs. kucağına alsın yok imkansız durmuyo öyle bi ağlıyo ki kıyamet kopuyo
hani bırak ağlasın kucağa alışmasın durumu yok gerçekten artık karaıyo sesi kısılıyo bazen de tıkanıyo
sonra alıyorum tabii memeyi hemen kapıyo zaten problem yok ama ben ne doğru dürüst uyuyabiliyorum ne yemek hatta büyük tuvalet banyo hakgetire
e o uyurken yap diceksiniz o uyuyunca da uyumak istiyorum uyuyorum tabii
alıştırmışsınız diyolar ne alıştırcam çocuk böle doğdu
9 ay oğlumm en çok anneni sev demiştim abarttım mı acaba
bazen ay alın dediğim de anneme veya eşime vicdan azabı çekiyorum ama sürekli oturup emzirmekten boğuluyorum sırtım ağrıyo napcamı bilmiyorum sizin de böyle mi
2 dakika bile kucakta başkası pışpışlayamı yo illa ben de olcak
Rabbim bi ömür ayırmasın ya böle anlatınca da suçluluk duyuyorum nolur akıl verin kafa kalmadı bende artık

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
ya kızlar bişi dicem

benim şahin var ya
ya uyuyor
ya emiyor
ya ağlıyor

annem veya eşim veya babam vs. kucağına alsın yok imkansız durmuyo öyle bi ağlıyo ki kıyamet kopuyo
hani bırak ağlasın kucağa alışmasın durumu yok gerçekten artık karaıyo sesi kısılıyo bazen de tıkanıyo
sonra alıyorum tabii memeyi hemen kapıyo zaten problem yok ama ben ne doğru dürüst uyuyabiliyorum ne yemek hatta büyük tuvalet banyo hakgetire
bazen ay alın dediğim de anneme veya eşime vicdan azabı çekiyorum ama sürekli oturup emzirmekten boğuluyorum sırtım ağrıyo napcamı bilmiyorum sizin de böyle mi
Rabbim bi ömür ayırmasın ya böle anlatınca da suçluluk duyuyorum nolur akıl verin kafa kalmadı bende artık

cnm Tuna da aynı. ama bazen, çok sakin de oluyor. yatağa bırakıyorum. kendi uyuyor mesela.
millet çok biliyor. geçen gece misafir vardı. tvnin sesini sonuna kadar açtılar. çocuk çıldırdı. hep pışpışladık. bir de diyorlar: çok kötü kucağa alıştırmışsınız. çok zorluk çekeceksiniz. bırakıyım da ağlayarak kararsın mı? çok sinir oluyom. bildiğin gibi değil...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
cnm Tuna da aynı. ama bazen, çok sakin de oluyor. yatağa bırakıyorum. kendi uyuyor mesela.
millet çok biliyor. geçen gece misafir vardı. tvnin sesini sonuna kadar açtılar. çocuk çıldırdı. hep pışpışladık. bir de diyorlar: çok kötü kucağa alıştırmışsınız. çok zorluk çekeceksiniz. bırakıyım da ağlayarak kararsın mı? çok sinir oluyom. bildiğin gibi değil...

canım benimkini uyumadan asla koyamıyosun bi yere işte asla uyumuyo illa memede uyuyo memeden başka yerde durmuyo
emzik verip ağzına yatağa da koyamıyon
of napcam ben yaa ben mi yaptım böyle uyurken de bakıyorum o zaman üzülüyorum ağlıyorum sonra
artık ağlamak da istemiyorum eşimin gizli saklı sorma huyu yok annem duyacak şekilde nolduuuu prenses yok bişey deyip olayı örtbas etmeye çalışıyorum
ağlıyosun amaaaaa nolduuuu
bu sefer annem başlıyo noldu şimdi ne var ağlıcakkk ayy valla boğuluyorum ben yaaa niye böle anlayışsızlar bilmiyorum

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
allah razı olsun canım hoşbuldum yeni dogum yapmışsın bebişine allah saglık sıhhat versn kimbilir ne tatlıdır ufaklık nasıl bi duygu anne olmak tarif edilemiyor dimi

Amin canım Allah senden de razı olsun..Vallahi doğru dedin tarifsiz..Ama taşırken hissedememiştim ben pek, benden iyi anne olmıcak galiba diye de endişelerim vardı..Ama doğurup kucağına almak bambaşkaymış canım bunu yaşayınca daha iyi anlayacaksın.

Azoşum annem aktardan almış. Geçen yıl doğum yapan bir arkadaş önermişti. Aklımda kalmış. Ada çayı yağı diye de geçiyor. çok memnundu onlar. ben de bir kaç kere ayaklara denedim ama Tuna ayaklarına dokununca basıyor yaygarayı, elim ayağıma dolaşıyor. çok devam ettiremedim yani. karnına masajı seviyor ama göbek düşmeden cesaret edemedim. inşallah işe yarar.

Sağol canım benim..Bizimkisi de gıdıklanıyor ayaklarından, karnına yaparım artık :)

azommm günde kac kez mama veriyosunnn????
:

Canım değişiyor ama bu aralar fazlalaştı..Doymuyor bir türlü, basıyor yaygarayı.Günde 4-5 kere 30luk veriyorum hemen hemen. Sen napıyon?

bişi yokmus cnm sükür yanii diger yumurtalıkta cıkma riskinin dısında:ates: o zaman bi daha mı ameliyat edicekler acaba. ayy insallah cıkmaz. kayınvalidemde duramadım cnmm. allah razı olsun önüme götürdü getirdi herseyi ama susmuyo hiç susmuyo:( sürekli bi yorum bi akıl verme. bide hergün aynı cümleler. cocuk memeyle savasıyo. kızdırmadan uyurken vercen diyo. anne zaten cocuk kızgın degil memeye kızıyoo diorum. ama aglarken hiç almaz dio. hadiii uykudaki cocuga memeyi dayıyoruz en son cocuk basıyo yaygarayı. bi sonraki emişte yine aynı dialog. bide bebegi kıskandım ondan galiba. dokundukca tüylerim kalktı. dayanamadım. yavvrummm yavruummm dedikcee cocuga gerildimm:( bide emiyomu deyip memedeyken basıma dikilipp gülerek izlemesi yok muu allah ım günah yazmasın.. ay bide bana kayınvalidemden sikayetciyim dersen bigün sana kulluk hakkımı helal etmem didi:acep:

Bırak kayınvalideyi ben anneme bile kızdım geçen gün :( Sonradan pişman oldum ağladım ama bi kere kırmış bulundum kadını.
Kuzey'i "annecim" diye seviyordu, "annecim deme anneannecim de" dedim :D Ay demeyeydim keşke, "kıskanıyor musun" dedi :D
Bazen fevri çıkışlarım ve gereksiz ağlamalarım çok oluyor.Lohusa psikolojisi bu galiba.

Dün gece çok zor geçti, oğluşum resmen gazdan kıvrandı. Sütümü artırdığı için bulgur pilavı yemiştim, bir daha tövbe olsun asla yemem şu dönemde.. Ya sabaha kadar uyumadık, ne zormuş ya.. Gaz için SAB veriyoruz günde 3 defa. O da işe yaramıyor..

Bizim problemden :( Ben de bugün daha bulgur pilavı yedim, o zaman biz bu gece ayaktayız belli oldu .

canım gaz için esra erol söylemişti çay kaşığının ucu kadar kimyon bi o kadar şeker ve az bi suyu kaynat 1 taşım sonra bi kaşık yada temiz bez yardımıyla ağzına damlat çook işe yarıyomuş

Ben bunu hamileyken kaydetmiştim ama cesaret edip veremedim ya.Tarifte 1 fincan diyordu çok geldi gözüme.Bi de Esra acaba bebeği ne kadarlıkken vermiş acaba bunu bilmediğimden yapamadım.

ya kızlar bişi dicem

benim şahin var ya
ya uyuyor
ya emiyor
ya ağlıyor

Benimkisi babasında da anneannesinde de duruyor sağolsun :D
Sen çok sana bağlı olsun istiyordun bak oldu :D
Artık alışmış senin kokunu almaya demek ki..Etrafı seçip,görüp dikkatini başka şeylere verdikçe geçebilir canım.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
canım benimkini uyumadan asla koyamıyosun bi yere işte asla uyumuyo illa memede uyuyo memeden başka yerde durmuyo
of napcam ben yaa ben mi yaptım böyle uyurken de bakıyorum o zaman üzülüyorum ağlıyorum sonra
artık ağlamak da istemiyorum eşimin gizli saklı sorma huyu yok annem duyacak şekilde nolduuuu prenses yok bişey deyip olayı örtbas etmeye çalışıyorum
bu sefer annem başlıyo noldu şimdi ne var ağlıcakkk ayy valla boğuluyorum ben yaaa niye böle anlayışsızlar bilmiyorum

canım aynı benim durumdasın:) benim yaşadıklarımı yaşıyorsun:) Annem sen bunu kucağa alıştırdın diyor.. Ne yapayım ağlasın ben bakayımmı.. Hayatım bu oğlanlar bizi ellerinde oynatacaK. Ne yapacağız bilmiyorum..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

Ay aynı bizim muhabbeti gördüm, bizimkisinde de çaktırmama huyu yok, illa annem de duyacak..:sinir:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
canım aynı benim durumdasın:) benim yaşadıklarımı yaşıyorsun:) Annem sen bunu kucağa alıştırdın diyor.. Ne yapayım ağlasın ben bakayımmı.. Hayatım bu oğlanlar bizi ellerinde oynatacaK. Ne yapacağız bilmiyorum..

Benim annem de böyle diyor.
Ben de diyorum "emzirirken kucakta, gaz çıkarırken kucakta, ne yapayım emzirmiyim mi, gazını çıkartmıyım mı"

Haksız mıyım, onun haricinde zaten kucağıma almıyorum, alıştıysa emzirirken alışmıştır.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Amin canım Allah senden de razı olsun..Vallahi doğru dedin tarifsiz..Ama taşırken hissedememiştim ben pek, benden iyi anne olmıcak galiba diye de endişelerim vardı..Ama doğurup kucağına almak bambaşkaymış canım bunu yaşayınca daha iyi anlayacaksın.

Sağol canım benim..Bizimkisi de gıdıklanıyor ayaklarından, karnına yaparım artık :)

Canım değişiyor ama bu aralar fazlalaştı..Doymuyor bir türlü, basıyor yaygarayı.Günde 4-5 kere 30luk veriyorum hemen hemen. Sen napıyon?

Bırak kayınvalideyi ben anneme bile kızdım geçen gün :( Sonradan pişman oldum ağladım ama bi kere kırmış bulundum kadını.
Kuzey'i "annecim" diye seviyordu, "annecim deme anneannecim de" dedim :D Ay demeyeydim keşke, "kıskanıyor musun" dedi :D
Bazen fevri çıkışlarım ve gereksiz ağlamalarım çok oluyor.Lohusa psikolojisi bu galiba.

Bizim problemden :( Ben de bugün daha bulgur pilavı yedim, o zaman biz bu gece ayaktayız belli oldu .

Ben bunu hamileyken kaydetmiştim ama cesaret edip veremedim ya.Tarifte 1 fincan diyordu çok geldi gözüme.Bi de Esra acaba bebeği ne kadarlıkken vermiş acaba bunu bilmediğimden yapamadım.

Artık alışmış senin kokunu almaya demek ki..Etrafı seçip,görüp dikkatini başka şeylere verdikçe geçebilir canım.

Ahh azom ya ne yapacağım bu Selimin gaz sorununu.. Bende vermedim kimyonu.. Milupanın rezene çayından vercem bakalım artık...

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Ahh azom ya ne yapacağım bu Selimin gaz sorununu.. Bende vermedim kimyonu.. Milupanın rezene çayından vercem bakalım artık...

Ben 2 gündür verdim ama yine aynı..Kendim de içiyorum..Yine de devam edicem bakalım...Gazımız yok gazımız yok dedim herkese nazar değdirdim kendi kendime :( Çoğu bebeğin gazıda 2. haftadan sonra başlıyormuş :(

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Ben de diyorum "emzirirken kucakta, gaz çıkarırken kucakta, ne yapayım emzirmiyim mi, gazını çıkartmıyım mı"

Haksız mıyım, onun haricinde zaten kucağıma almıyorum, alıştıysa emzirirken alışmıştır.

Ben bi ağlasa kucağıma alıyorum kıyamıyorum ya.. Bide ağlama sebebi gaz problemi. bebeğim kıvranıyor resmen, ağla ağla durmu diyeyim.. Bide annem biberon verdirmiyor.. Rezene çayı vercem kaşıkla ver, mama vercem kaşıkla verelim.. OFF OFFF..

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
slm güzel annelerrrrr

online olan 4 kişiyizzz 3ünüz doğum yaptınızz
eee tabii sıkıntılarınız aynıı ben sizi daha tam anlayamıyom
yani sizin gibi hissedemiom maaleseff
kızım bi doğsadabende sizin gibi gaz muhabbetleri yapmaya başlasammm

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
slm güzel annelerrrrr

Canım kızın doğsun ama senle gaz muhabbeti yapmayalım inşallah... Gazsız bir bebişin olmasıda çok güzel olur..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Ben bi ağlasa kucağıma alıyorum kıyamıyorum ya.. Bide ağlama sebebi gaz problemi. bebeğim kıvranıyor resmen, ağla ağla durmu diyeyim.. Bide annem biberon verdirmiyor.. Rezene çayı vercem kaşıkla ver, mama vercem kaşıkla verelim.. OFF OFFF..

Sorma ya dün onla beraber ağladım..Annem "dur bu daha birşey değil, çok hastalanacak hepsinde ağlarsan işin zor" dedi .Kıyamıyor insan, küçücük birşey, bize muhtaç ve elimizden birşey gelmiyor :(

slm güzel annelerrrrr

Ay Allah gaz muhabbeti yaptırmasın inşallah canım ya :)
Kaç hafta oldu şimdi tam olarak?

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
ayy kızlar ben bi ilk olsamda
aaa benimkızımın hiçç gazı yok çok güsel uyuyo falan deyip sizi kıskandırsammmm ne güsell olurr:beyazbayrak:-rgulu-rgulu-rgulu-rgulu

tuğçecim 38+3 bitio bugünn

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

hep diyodum ağlayınca bana vercekler suscak ne havalı aslında yorucuymuş ma yine de onu götüşünü yerim

evet ya kesin köleleri olcaz sanırım :)

Ay aynı bizim muhabbeti gördüm, bizimkisinde de çaktırmama huyu yok, illa annem de duyacak..:sinir:

uyuz oluyorum zaten doğum yaptığımdan beri ona boğsam boğacam

hem derler emzirin emziriinnn ne zaman isterse emzirin emzirdikçe süt olur eee hep kucakta emiyo işte

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
ayy kızlar ben bi ilk olsamda
aaa benimkızımın hiçç gazı yok çok güsel uyuyo falan deyip sizi kıskandırsammmm ne güsell olurr:beyazbayrak:-rgulu-rgulu-rgulu-rgulu

tuğçecim 38+3 bitio bugünn

Hadi inşallah :D Ben ilk 2 hafta öyleydim, oh alttan üstten attırıveriyo diye seviniyordum :D
Az kalmış canım, Allah bi avazda kurtarsın inşallahhh.

hep diyodum ağlayınca bana vercekler suscak ne havalı aslında yorucuymuş ma yine de onu götüşünü yerim

uyuz oluyorum zaten doğum yaptığımdan beri ona boğsam boğacam

hem derler emzirin emziriinnn ne zaman isterse emzirin emzirdikçe süt olur eee hep kucakta emiyo işte

Benim yerime de yi annesi :D Naptın kız göbek bağını? Bizimkisi henüz çekmece de idrar testimin yanında duruyor :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar