2012 Şubat Anneleri

Tepki
15
Vayyyy ben de dujjj aldım bugün :D

Canım sağol önerin için ya, bizde de 2 gündür başladı gaz sorunu.Yarın bunu denemek istiyorum ama aktardan mı alacaz o yağı acaba?

Toparlandı çok şükür Tuğbişim..
Kız 9 kiloda kalmayı nasıl başardın helal olsun :D Doğumda 7 gidiyor işte, göbekte iniyor yavaş yavaş.

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım inşallah.
Hoşgeldin aramıza :)

allah razı olsun canım hoşbuldum yeni dogum yapmışsın bebişine allah saglık sıhhat versn kimbilir ne tatlıdır ufaklık nasıl bi duygu anne olmak tarif edilemiyor dimi

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Azoşum annem aktardan almış. Geçen yıl doğum yapan bir arkadaş önermişti. Aklımda kalmış. Ada çayı yağı diye de geçiyor. çok memnundu onlar. ben de bir kaç kere ayaklara denedim ama Tuna ayaklarına dokununca basıyor yaygarayı, elim ayağıma dolaşıyor. çok devam ettiremedim yani. karnına masajı seviyor ama göbek düşmeden cesaret edemedim. inşallah işe yarar.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
alıntı yaptım ama olmadı:ates:

azommm günde kac kez mama veriyosunnn????

lidırımm eymen pasa da gelir bugün yarın ayrı duramaz yavuklusundan:D

pikemmmm annem gelip gidiyo cnm. bebek bizimle yattıgından gece evde kalanın faydası olmaz. cünkü diger taraflar soguk oldugundan odadan cıkarmıyoruz. ondan gündüz gelip gidiolar.

hayatımmm ne yarım kundagı kızz sarıp sarıpp sarmaladım cocugu:D ama onun oldugu oda sıcakk o yüzden üsütmez diye umuyorum:ates:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
lilacss seni unuttum balım galibamm:D iyiyiz idare ediyoruzz sen nasılsın bebikk nasıl? degil topige girmekk yemekk yiyemiyorumm bu ara:D

yemek derkenn 9 kg gitti benimm sükürr. göbügümm yumusacıkk ve catlakk o ayrı.. daha geride hamilelikten 8 kg ekstradan 10 kg var verilcek.. nezos dünn korse takmaya baslayabilirsin dedi. bugün basladım tekrar.. daha önce bi taktıydım ama d,ikişlerimde asırı sancı yaptı cıkardım. meger önce iilesmesi lazımmıs:D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam hatunlar,

nazom sonunda doğurmuş demek... Allah analı babalı büyütsün inşallah, hoş geldin ela bebek...

simuş bebek bakımı zor hakikaten. sen bir de yalnızsın... bana yardımcı olanlar olmasa ne yapardım bilmiyorum, Allah kolaylık versin canım.

ecrinn çok geçmiş olsun, inşallah bir şey çıkmaz. keşke kayınvalidende biraz daha kalaydın, bebek için. evin soğuk olunca zor olur. eminim dayanamamışsındır ama havalar da çok soğuk. hem yalnız bebek bakmak zor, senin eşin de benimki gibi geç gelenlerdendi hatırladığım kadarıyla.

bişi yokmus cnm sükür yanii diger yumurtalıkta cıkma riskinin dısında:ates: o zaman bi daha mı ameliyat edicekler acaba. ayy insallah cıkmaz. kayınvalidemde duramadım cnmm. allah razı olsun önüme götürdü getirdi herseyi ama susmuyo hiç susmuyo:( sürekli bi yorum bi akıl verme. bide hergün aynı cümleler. cocuk memeyle savasıyo. kızdırmadan uyurken vercen diyo. anne zaten cocuk kızgın degil memeye kızıyoo diorum. ama aglarken hiç almaz dio. hadiii uykudaki cocuga memeyi dayıyoruz en son cocuk basıyo yaygarayı. bi sonraki emişte yine aynı dialog. bide bebegi kıskandım ondan galiba. dokundukca tüylerim kalktı. dayanamadım. yavvrummm yavruummm dedikcee cocuga gerildimm:( bide emiyomu deyip memedeyken basıma dikilipp gülerek izlemesi yok muu allah ım günah yazmasın.. ay bide bana kayınvalidemden sikayetciyim dersen bigün sana kulluk hakkımı helal etmem didi:acep:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
bu arada herkese s.a kızlar özge ben bazılarınızla önceden karşılaşmştk ama bazılarını hiç bilmyrm tugba teklif etti buraya gelmemi gerçi benm dogumum allah izin verrse temmuzda ama yinede gel sana yardımcı oluruz dedi gerçekten burası çok sıcak va çok şirin duruyr 19 haftalık gebeyim ben ilk bebegimde kürtaj oldum sonra rabbime çok şükür bi tane daha nasip etti cinsiyet tam belli degl ilk drm erkege benzyr dedi ama sonra gittgm farklı dr da göstermedi yaramaz sanırım kızmı olcak ne aslında eşiminde benmde gönlümüzden geçen erkek daha dogrusu istyrz ama kısmet tabi hayırlı olsunda hangisi olursa kimileriniz dogum yapmışsınız allah bagışlasın rabbi,m yapacaklarada hayırlısıyla atlatmalarını nasip etsn inş bu arada umarım benide kabul edersnz aranıza

hoşgeldin cnm aramıza
kolay bi hamilelik süreci dilerim
Allah kucağına almayı nasip etsin
benim erkek bebek ikili testte gördük canım

alıntı yaptım ama olmadı:ates:

azommm günde kac kez mama veriyosunnn????

lidırımm eymen pasa da gelir bugün yarın ayrı duramaz yavuklusundan:D

pikemmmm annem gelip gidiyo cnm. bebek bizimle yattıgından gece evde kalanın faydası olmaz. cünkü diger taraflar soguk oldugundan odadan cıkarmıyoruz. ondan gündüz gelip gidiolar.

hayatımmm ne yarım kundagı kızz sarıp sarıpp sarmaladım cocugu:D ama onun oldugu oda sıcakk o yüzden üsütmez diye umuyorum:ates:

inşallah cnm üşümez

lilacss seni unuttum balım galibamm:D iyiyiz idare ediyoruzz sen nasılsın bebikk nasıl? degil topige girmekk yemekk yiyemiyorumm bu ara:D

yemek derkenn 9 kg gitti benimm sükürr. göbügümm yumusacıkk ve catlakk o ayrı.. daha geride hamilelikten 8 kg ekstradan 10 kg var verilcek.. nezos dünn korse takmaya baslayabilirsin dedi. bugün basladım tekrar.. daha önce bi taktıydım ama d,ikişlerimde asırı sancı yaptı cıkardım. meger önce iilesmesi lazımmıs:D

ben sezeryandan sonra tehlikeli diye okudum cnm öte tarafta biri demiş hatta iltihap olmuş bilmemneresi tekrardan ameliyat olmak zorunda kalmış

bişi yokmus cnm sükür yanii diger yumurtalıkta cıkma riskinin dısında:ates: o zaman bi daha mı ameliyat edicekler acaba. ayy insallah cıkmaz. kayınvalidemde duramadım cnmm. allah razı olsun önüme götürdü getirdi herseyi ama susmuyo hiç susmuyo:( sürekli bi yorum bi akıl verme. bide hergün aynı cümleler. cocuk memeyle savasıyo. kızdırmadan uyurken vercen diyo. anne zaten cocuk kızgın degil memeye kızıyoo diorum. ama aglarken hiç almaz dio. hadiii uykudaki cocuga memeyi dayıyoruz en son cocuk basıyo yaygarayı. bi sonraki emişte yine aynı dialog. bide bebegi kıskandım ondan galiba. dokundukca tüylerim kalktı. dayanamadım. yavvrummm yavruummm dedikcee cocuga gerildimm:( bide emiyomu deyip memedeyken basıma dikilipp gülerek izlemesi yok muu allah ım günah yazmasın.. ay bide bana kayınvalidemden sikayetciyim dersen bigün sana kulluk hakkımı helal etmem didi:acep:

ay çok güldüm hihihihi
niye hakkımı helal etmem dediki nerden çıkardı

benimki de geliyo hep aynı laflar

* kucağa alıştırma sen zorluk çekersin

* hep aynı tarafa yatırma

* aslında kundak yapsan

* sütünü her zaman bebeğin kaşlarına sür kara kaşlı olsun (bebek sarışınsa nolcak)

* seste uyumaya alışsın

her geldiğinde bunları söledikten sonra arkasından ekliyo ben bişey sölemek istemiyorum kaynanam karışıyo deme sakın :D

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Anne Sütünü Artıran Besinler Neler?

Taze beyaz üzüm

Dereotu

İncir (taze veya kurutulmuş)

İncir-havuç

Taze beyaz dut

Haşlanmış taze beyaz dut kurusu

Anason

Kereviz

Bal kabağı

Çilek

Kıvırcık salata

Sumak

Günde iki porsiyon taze beyaz üzüm tüketmek anne sütünü artırıcıdır.

Sabah-akşam yemeklerden önce tüketeceğiniz dereotu sütünüzün artmasını sağlayacaktır.

Anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içebilirsiniz. Sekiz-dokuz adet kuru inciri yarım litre klorsuz suda en fazla on dakika haşlayınız. İkiye böldüğünüz suyu sabah-akşam olmak üzere günde iki kere tüketiniz

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
yok danıştım pzartesi açıp bandajı banyo yapabilirsin dedi de ben tırsıyom biras erkenmi diee

Canım bnm bandajı hemen ertesi gün, tam 24 saat geçince açtı, pansuman yaptırdı hemşireye, pazartesi sezeryan olmuştum. perşembe ayaktan banyonu yap dedi. ama nedense bana "pansuman yapmana gerek yok" dedi. güzelce kurula, çamaşırını üstüne çek hiç biirşey olmaz dedi. ben de aynen dediği gibi yaptım. çok şükür bir sıkıntı yaşamadım.

Tepki
7
demetmania allah analı babalı büyütsün canım bebeğini ... benim de hayırlısı ile bi kızım olacak. coook heyecanlanıyorummm şimdiden içim kıpır kpır...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
sezo olan kızlat bi sorum olcak sizee siz ne zaman duş almaya başlamıştınız?

Canım ben hastaneden çıkarken eczaneden bandaj üzerine yapıştırılan kağıtlar var ondan almıştım. Eve gelince o kağıdı bandaj üzerine yapıştırıp çok kısa bir duş yaptım. Bandajımı doktorum çıkarmıştı, iltihap felan varmı diyede baktı. Senin doktorun senin çıkarmanı istemiş.. Doktorum ayakta ve çok sıcak olmaya duş yapmamı söyledi. Yaraya kese felanda sürme dedi. Bandaj izlerinide kolonya ile çıkardım..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Dün gece çok zor geçti, oğluşum resmen gazdan kıvrandı. Sütümü artırdığı için bulgur pilavı yemiştim, bir daha tövbe olsun asla yemem şu dönemde.. Ya sabaha kadar uyumadık, ne zormuş ya.. Gaz için SAB veriyoruz günde 3 defa. O da işe yaramıyor..

Tepki
7
Dün gece çok zor geçti, oğluşum resmen gazdan kıvrandı. Sütümü artırdığı için bulgur pilavı yemiştim, bir daha tövbe olsun asla yemem şu dönemde.. Ya sabaha kadar uyumadık, ne zormuş ya.. Gaz için SAB veriyoruz günde 3 defa. O da işe yaramıyor..

canım gaz için esra erol söylemişti çay kaşığının ucu kadar kimyon bi o kadar şeker ve az bi suyu kaynat 1 taşım sonra bi kaşık yada temiz bez yardımıyla ağzına damlat çook işe yarıyomuş

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

aynen tanselcim. ben de bulguru yedim. oğlum bütün gece uyanıktı. ağlamıyor ama garip garip sesler çıkarıyordu. bize 2 ilaç not etmişti doktorumuz. istersen bir bakayım. daha almadık. zorda kalırsanız kullanın dedi çünkü...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar