2012 Şubat Anneleri

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Benim bebeğim ememiyor çünkü kendi başına.Ancak sağarak verebiliyorum.Eğer acıktıysa hemen verdiğim de oluyor.
Hemen vermeyeceksen oda sıcaklığında 4 saat bekletebilirsin,buzdolabında da 2 gün.
Derin dondurucuya atarsan da 6 ay bekletebilirsin...

Hımmmmm anladım canım.

Dolaptan ya da dondurucudan cıkarınca oda sıcaklıgında mı ısınmasını bekliyorsun peki? Cok cahilim bu konuda valla =)

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Yani emdiği anca birkaç ccdir canım 10 cc bile değildir....

Evet canım karşılaşamadık...
Ben yazdım sana...Hatta beni aramışsın sanırım ben banyodaydım göremedim, sonra aramak istedim senin numaran TR numarası gibi görünüyo ama sanırım Kıbrıs Türk hattı statüsünde değil aramadı benim tlf.Mesaj çekerken de durmadan hata veriyordu zaten bi türlü ulaşmıyordu sana....Onu filan yazdım ama sanırım görmedin sen de.

evet tatlım gormedim... biliyorum canım, ben ararım zaten seni sadece rahatsız etmek istemem o kadar... merak etmiştim nasılsın diye, bide dikişlerini falan sorucaktım, benimki bazen sancı yapıyorda...

ya tatlım benimki 50cc rahat memeden alıyo ustune bide 30cc mama veriyorum anca oyle doyuyor.. ????

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Hımmmmm anladım canım.

Dolaptan ya da dondurucudan cıkarınca oda sıcaklıgında mı ısınmasını bekliyorsun peki? Cok cahilim bu konuda valla =)

Dondurucuya hiç atmadım canım ama sanırım kendi haline bırakmak gerekir erisin diye.
Ama dolaptan çıkarınca sıcak suyun içine oturtuyorum biberonu,suyun sıcaklığıyla ılındırıyorum hafiften....

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
iyilik tatlım, anneliğe alışmaya çalışıyorum hala. annemi bekliyorum altını değiştircez. tek başıma beceremiyorum :D :eek:ys:
sen nasılsın? paşamız nasıl?

Kıs maşallah oglusuna.... emzik mi verdin yavruşa??

ben herseyi (yıkama hariç) kendim yapıyorum, annemde bize yemek yapıyor sagolsun... olmasa cok zor olurdu...:utan:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

canım benim sütün gelip gelmediğini bebeğin emerken yutkunmasına bak dolu dolu yutkunuyorsa doyuyordur sen su içerken ağız dolusu yukkunmakla küçük yutkunmak farklı anlatabildinmi?

yok baktım yine anlamıyom var bi salaklık :D

Kendi gordugunu soyledi. Sonra doktora gosterdi dotor ylefazla bi sıkıntı yaratacak durum yok ama gene bir gosterin dedi.. 40 ı falan bi cıksın esime soyliycem bir gidelim doktora cok oralim bozuldu bugun yaa.. :(

inşallah yanılmıştır canım bişey çıkmaz

Evt canım batuhan oldu ismimiz millet mudahele etmezse :)

Seninki de adıyla yasasın, hayırlı evlat olsun insallah..

Ben de cok sinir oluyorum karısanlara..

siz n.cüzdanını çıkarmadınız mı niye hala isim sölüyolar yani artık söleseler ne yazar

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

evet tatlım gormedim... biliyorum canım, ben ararım zaten seni sadece rahatsız etmek istemem o kadar... merak etmiştim nasılsın diye, bide dikişlerini falan sorucaktım, benimki bazen sancı yapıyorda...

ya tatlım benimki 50cc rahat memeden alıyo ustune bide 30cc mama veriyorum anca oyle doyuyor.. ????

Estagfurullah tatlım rahatsızlık olur mu hiç...
Benim dikişlerim de sancı yapıyordu ilk hafta...10 gün filan ağrım oldu, sadece dikişlerde değil üst kısmında karnımda.Belimde sonra.Gece yatarken mesela çok zorlanıyordum,sağa sola dönemiyordum, gündüz ayakta dik duramıyordum belim bükük gibi yürüyordum çünkü dikişlerim geriliyordu. Gerginlik hissi de fena...Ama her geçen gün bir nebze daha iyi oldu. Şimdi maşallah subhanallah %95 iyileştim sayılır.Kontrole de gittim,rahim iyi toplanmış dedi doktor.Biraz dikiş üstünü temizledi, kalkmayan kabukları kaldırdı,ondan beri azıcık dikiş yerim acıyo ama ağrı değil,hırpalandı sanırım biraz.
Bana terramycin göz kremi vermişti dikiş üstüne süreyim diye.Ağrın olursa da majezik iç demişti ama ben pek içmedim süte geçer diye.kontrolden sonra da terramycin'i bırakıyoruz dedi, bir krem verdi contratubex diye.İz kalmadan iyileşmeyi sağlayacakmış güya.Bakalım uyguluyorum doğru mu değil mi göreceğiz :)
Benim kızım da ilk zamanlar o şekilde emiyordu canım.Biberondan tabi. 50 cc kadar anne sütü 20-30 cc kadar mama.Ancak öyle doyuyordu.Sadece mama yerse de 50 cc kadar mama.
Ama şimdi bu miktarlarla doymuyor. 17 günlük olduk teyzesi, maşallah subhanallah
Artık ihtiyacı daha fazla.
Yeri geliyor 90 cc süt emebiliyor.
Yada o kadar mama...Ve daha sık aralıklarla acıkmaya başladı.
Sanırım ihtiyaç arttı...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
yok baktım yine anlamıyom var bi salaklık :D

inşallah yanılmıştır canım bişey çıkmaz

siz n.cüzdanını çıkarmadınız mı niye hala isim sölüyolar yani artık söleseler ne yazar

canım emerken uyuyorsa doyuyordur.
ağladığında da acıkmıştır.
bebekler eğer sağlık sorunu yoksa ya açken, ya gazı varken yada altı pisken ağlarmış.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Hayatım peki Şahin devamlı ağlıyor mu, doymayan bebek devamlı ağlar.
Huzurluysa doyuyordur???

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
canım emerken uyuyorsa doyuyordur.
ağladığında da acıkmıştır.
bebekler eğer sağlık sorunu yoksa ya açken, ya gazı varken yada altı pisken ağlarmış.

iyi de bizim dr şey dedi
dedikki emiyo uyuyo
aç olsa uyur mu
kendini açlığa alıştırıyo dedi

herkes taktı zaten sütüme iyice yoketcekler
oğluma mama vermeden de paso emip uyuyodu şimdi 2-3 gündür mama veriyouz bişi dedğimedi emiyo yiyio uyuyo
babam aradı bugün ndpıyo diyo şimdi uyandı dedim
oo o kadr uyudu mu açmış demekki çocuk bak karnı doydu uyuyo diyo hadi ii kadndiller dedi kapadım teli kendimi boğazlıcam artık

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
herkessssse hayrlı kandiller..

Hoşgeldin canım,hayırlı kandiller...

iyi de bizim dr şey dedi
dedikki emiyo uyuyo
aç olsa uyur mu
kendini açlığa alıştırıyo dedi

herkes taktı zaten sütüme iyice yoketcekler
oğluma mama vermeden de paso emip uyuyodu şimdi 2-3 gündür mama veriyouz bişi dedğimedi emiyo yiyio uyuyo
babam aradı bugün ndpıyo diyo şimdi uyandı dedim
oo o kadr uyudu mu açmış demekki çocuk bak karnı doydu uyuyo diyo hadi ii kadndiller dedi kapadım teli kendimi boğazlıcam artık

Kendini açlığa mı alıştırıyomuş hiç duymadıydım...
Doktor diyosa doğrudur.Ben de bizim doktora o zamanlar emzirebileceğimi sandığım için emdiğinde doyduğunu nasıl anlıcam demişti, uyuyosa doymuştur demişti de ordan aklımda kalmış canım...
Ben seni çok iyi anlıyorum valla, ilk günler emziremediğim için kendimi boğazlayacak haldeydim ben de.Her gelen bişey diyodu.Pes etme aman, sürekli dene diyenler, yok senin göğsünün ucu yok diyenler, çocuk aç kalıyo bırak denemeyi mama verelim diyenler.Her kafadan bi sesti....Biraz da annem yaptı böyle.Emzirelim azıcık acıksın diyordum ben aman aç kalmasın sarılık olur deyip (haksız değil ama işte) dayadı mamayı.Şimdi de kessen almıyo çocuk memeyi.

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
süt olayıyla benimde basım belada..bide doktor ayaklarıda hafif içe dönüklük var anne karnındaki durusundan dolayı dedi masaj önerdi..1ayda gecermiş...gecer dimi kızlar

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
memeyi vermezsen ağlıyo yoksa sakin memeyi ağzına alınca

Hımmmm...Boş çekiyo olabilir diyosun...
Benimki çırım çırım çığırıyo memeyi ağzına vermeye zorlarsan...
Hemen geri çıkarıyo, ağlıyo, kafasını çeviriyo.
Bazen iyi tarafına denk gelirsen, suratını ekşiterek ağzına alıyo 2-3 kez çekiyo ağzından çıkarıyo.Geri veriyosun, 1-2 çekip bırakıyo, sonra ya ağlıyo ya uyuyo.
Göğüslerim süt doluyken bile yüzüne damlıyodu da hanım tenezzül edip çekmedi, çekse çağlayan gibi akacak halbuki.Bi sağımda 150 ml filan sütüm vardı o günler.Emmedi inat.

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
kızım viyaklamak üzeree yine yazısamayacagım...ayak olayını yasayanız varsa yazarsa sevinirim yada bilgiisi olan..doktor normal bi duruum dedi ama annelik iste:eek:ky:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
süt olayıyla benimde basım belada..bide doktor ayaklarıda hafif içe dönüklük var anne karnındaki durusundan dolayı dedi masaj önerdi..1ayda gecermiş...gecer dimi kızlar

Canım benim de ayaklarımda dönüklük varmış, kollarımda da.
Zeytinyağıyla masaj yapmış geçirmiş annem.
Geçer Allahın izniyle...
Senin süt sorunun ne canım?

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Hımmmm...Boş çekiyo olabilir diyosun...
Benimki çırım çırım çığırıyo memeyi ağzına vermeye zorlarsan...
Hemen geri çıkarıyo, ağlıyo, kafasını çeviriyo.
Bazen iyi tarafına denk gelirsen, suratını ekşiterek ağzına alıyo 2-3 kez çekiyo ağzından çıkarıyo.Geri veriyosun, 1-2 çekip bırakıyo, sonra ya ağlıyo ya uyuyo.
Göğüslerim süt doluyken bile yüzüne damlıyodu da hanım tenezzül edip çekmedi, çekse çağlayan gibi akacak halbuki.Bi sağımda 150 ml filan sütüm vardı o günler.Emmedi inat.

Sütün çok iyiyiymiş maşallah canım...
Sağıp biberonla verirsin..
bende acaba süt yetiyormu diye düşünüyordum. Doğum kilosu 3250 g, 1 haftada 3300 olmuş.. Normalde %10 verirlermiş.. Biizmki verip o gramı almış..Umarım yeterliidr sütüm.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Canım benim de ayaklarımda dönüklük varmış, kollarımda da.
Zeytinyağıyla masaj yapmış geçirmiş annem.
Geçer Allahın izniyle...
Senin süt sorunun ne canım?

Kızlar ben acayip terliyorum, sizdede oluyormu?
Mamayı kaşılamaı biberonlamı veriyorsun?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Sütün çok iyiyiymiş maşallah canım...
Sağıp biberonla verirsin..
bende acaba süt yetiyormu diye düşünüyordum. Doğum kilosu 3250 g, 1 haftada 3300 olmuş.. Normalde %10 verirlermiş.. Biizmki verip o gramı almış..Umarım yeterliidr sütüm.

Ama kalmadı canım o sütüm...Azaldı maalesef :(
Eğer kilo aldıysa yeterlidir canım sütün...
Günde 20 gram diyolar alınması gerekene...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar