2012 Şubat Anneleri

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545

benimde o kadar geliyor, bende devamlı emziriyorum.. 2 saat sürüyor bi emzirme süresi... doymuyor bi türlü... cok mama vermek istemiyorum ama geceeleri takviye istiyor...

benimki de uyanık olduğu her dakka emmek istiyo ama süt geliyo mu gelmiyo mu anlamıyorum
günde 2 kez mama veriyoruz 30*2= 60 cc

Ama emiyo ya işte seninki.Benimki emmiyo, emse de emdiğinin hayırı yok, cc bazında ihmal edilebilecek bi rakamdır...
Günlük olarak söyledim ama ben.
40 cc bi sağımda mı çıkıyo senin?
Benim 3 tane biberon var küçük 125lik.Biri medelanın kendi biberonu diğeri bebedor ve wee'nin normal biberonları ama pompanın ağzına uyumlular...Onları da kullanıyorum pompayla kendi biberonu kirliyse...

cc bazında ihmal edilecek rakamdır ne demek canım
bi sağımda 2 göğisten 40 cc çıkıyo ama sonra hiç sağmadım bilmiyom belki yine çıkar ama vakit kalmıyo sğrekli memede durmak orada uyumak istiyo

Topugundan kan alındı. Sarılık cok az da olsa var dedi her bebekte gorulur normal dedi. Bol bol emzir kendiliginden gecer dedi. Kilosu 3300 gr olmus

Dogdugundan bu gune 30 gr mı almıs. Tabi bir de sisliginin inmesi var ama o ne kadar bilmiorum.. Saglıkocagına goturduk. orda da tartıldı boyu olculdu hastanede cıplak 3300 geldi saglıkocagında kıyafetle 3460 gr geldi boyu da 48 cm dedi hemsire. Kimin dedigi dogru bilemedim! Hastanede 50 cm cıkan cocuk 1 haftada 48 cıkıyor hemsire oglun 1 haftada cekmis diyerek guldu..

Oglumun kolunda biraz ice donukluk varmıs. Hemsire oyle dedi ama kilo aldıkca gcebilir dedi. Gene de bir ortapediste gostein dedi. Allah'ım insallah birsey cıkmaz cok uzuluyorum, suan dokunsan aglayacak durumdayım..

Rabbim hepimizin evlatlarına herseyden once saglık sıhat versin insallah..

canım hemşire ortepedist mi ki bu kadar kesin bişey sölüyo hayret bişey yaa insanın moralini bozuyo

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Allah'ım cıldırıcam yaaa. Cocugumun ismini koyduk kimligi cıktı hala baska isim arıyolar..! Esimin annanesi takmıs ADEM ADEM diye cocuga Adem olucak ismi diyo bunu ben koydum digerini siz koyun diyor lafa bak! Sanki cocugu yaparken katkıda blundu ya Ona dusuyor ismin koymak. Neymis Batuhan Peygamber ismi degilmis o sayılmazmıs Adem olucakmıs. Ölür müsü öldürür müsün. Valla sinirime oturup aglıycam surda yaa!

Bu aksam ezanı okunacak cocugun icimden bir ses nedense esimin Batuhan Adem diye kulagına okutturacagını soyluyor ama hadi hayırlısı bakalım. Eger oyle birsey olursa esimle cok kavga ederiz ya neyse..

aaa dünyam bebeğin ismi batuhanmı?benim oğlumun ismi baturhan yiğit ama herkes batu diyor ismiyle yaşasın oğlun kayınvalidende sopa istiyor heralde çok sinir olurum şu isim konusuna müdahale edenlere

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
benimki de uyanık olduğu her dakka emmek istiyo ama süt geliyo mu gelmiyo mu anlamıyorum

bi sağımda 2 göğisten 40 cc çıkıyo ama sonra hiç sağmadım bilmiyom belki yine çıkar ama vakit kalmıyo sğrekli memede durmak orada uyumak istiyo

canım hemşire ortepedist mi ki bu kadar kesin bişey sölüyo hayret bişey yaa insanın moralini bozuyo

Kendi gordugunu soyledi. Sonra doktora gosterdi dotor ylefazla bi sıkıntı yaratacak durum yok ama gene bir gosterin dedi.. 40 ı falan bi cıksın esime soyliycem bir gidelim doktora cok oralim bozuldu bugun yaa.. :(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Topugundan kan alındı. Sarılık cok az da olsa var dedi her bebekte gorulur normal dedi. Bol bol emzir kendiliginden gecer dedi. Kilosu 3300 gr olmus

Dogdugundan bu gune 30 gr mı almıs. Tabi bir de sisliginin inmesi var ama o ne kadar bilmiorum.. Saglıkocagına goturduk. orda da tartıldı boyu olculdu hastanede cıplak 3300 geldi saglıkocagında kıyafetle 3460 gr geldi boyu da 48 cm dedi hemsire. Kimin dedigi dogru bilemedim! Hastanede 50 cm cıkan cocuk 1 haftada 48 cıkıyor hemsire oglun 1 haftada cekmis diyerek guldu..

Oglumun kolunda biraz ice donukluk varmıs. Hemsire oyle dedi ama kilo aldıkca gcebilir dedi. Gene de bir ortapediste gostein dedi. Allah'ım insallah birsey cıkmaz cok uzuluyorum, suan dokunsan aglayacak durumdayım..

Rabbim hepimizin evlatlarına herseyden once saglık sıhat versin insallah..
Canım ben sağlık ocağında söylenenlere pek kulak asma derim.Devlet hastanesine yada özele artık farketmez uzman doktora gösterin.
Bir kere bebek zaten bir hafta içerisinde doğum ağırlığının %10unu kaybeder bu normal sınır.Daha sonra da günde 20 gram alması normali.
Benim kızım da 3470 gram doğdu.6. gün kontrolde 3200 gram geldi.3000 gram gelse bile normal diyecektim dedi doktorumuz.
10 günlükken de 3350 gram geldi...

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244

aaa dünyam bebeğin ismi batuhanmı?benim oğlumun ismi baturhan yiğit ama herkes batu diyor ismiyle yaşasın oğlun kayınvalidende sopa istiyor heralde çok sinir olurum şu isim konusuna müdahale edenlere

Evt canım batuhan oldu ismimiz millet mudahele etmezse :)

Seninki de adıyla yasasın, hayırlı evlat olsun insallah..

Ben de cok sinir oluyorum karısanlara..

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
yok şekerim. benim pompa canlı canlı sağıyor :D emerken tıkanıyor bile bazen. o kadar açgözlü gibi çekiyorki. oğlum hepsi senin kime vercem ben onları diyorum, yan yan sırıttı dün akşam :D :cokkomik:

haaa haaaaa canli pompa iyiymiş bu ne güzel anlatıyorsun oğlunu şuan gözümün önüne hırslı emerken sesler çıkaran aynı zamanda gözünün içine bakan bir bebek geldi sırıtmasını yirim onun

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Canım ben sağlık ocağında söylenenlere pek kulak asma derim.Devlet hastanesine yada özele artık farketmez uzman doktora gösterin.
Bir kere bebek zaten bir hafta içerisinde doğum ağırlığının %10unu kaybeder bu normal sınır.Daha sonra da günde 20 gram alması normali.
Benim kızım da 3470 gram doğdu.6. gün kontrolde 3200 gram geldi.3000 gram gelse bile normal diyecektim dedi doktorumuz.
10 günlükken de 3350 gram geldi...

Oyle yapacagız bakalım 40 ımız cıksın esime soyliyip goturmeyi dusunuyorum ne diycek bakalım.. Zaten 1 aylıkken kalca filmi istiyorlar. O arada onu da hallederiz.

O zaman benim oglanın kilosu normal mi 7 gunluk oldk bugun 3270 dogdu bugun 3300 geldi

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

haaa haaaaa canli pompa iyiymiş bu ne güzel anlatıyorsun oğlunu şuan gözümün önüne hırslı emerken sesler çıkaran aynı zamanda gözünün içine bakan bir bebek geldi sırıtmasını yirim onun

aynen öyle laylam. hırslı ve hüzünlü oluyor genelde emerken. öyle sırıtınca akşam çok hoşuma gitti

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Kızlar bir de bisey sorcam ve soyliycem.

Neden sagarak veriyorsunuz sutunuzu? Ve agıkta sonra hemen veriyor musunuz ya da nasıl saklıyorsunuz belli bir sure?

2. gun ben de sagdım sutumu ama vermedim goguslerim cok doluydu diye sagdım yatamıyordm acıdan aglıyordum nerdeyse..

Ama sagdıgım zaman gguslerim hic rahatlamıyordu. O sislik hala devamediyordu gogusumde.

Ve sut olması icin bir tavsiyem sizlere emzirirken gogus degistirmeden emzirin. 2 saatte bir emziriyorsanız mesela 1 gogusunuzu yarı saat kadar verin sadece onu emsin. Yalan soylemiyim ama 10-15 dakika edikten sonra gelen sut yaglı oluyormus ve bebege o sut kilo aldırıyormus. Ben sırayla veriyorum goguslerimi. He sunu da soyliyim 1 gogus bosaldıgı zaman sut olmaya baslıyormus. Sutnuzu boyle de arttırabilirsiniz.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Yani emdiği anca birkaç ccdir canım 10 cc bile değildir....

canım dualarımız senin için.... güzel haberlerini bekliyoruz.. şimdi minnoşunla ilgileniyosundur... herseyin hayırlısı olsun... sevgiler.........:utan:

benimde o kadar geliyor, bende devamlı emziriyorum.. 2 saat sürüyor bi emzirme süresi... doymuyor bi türlü... cok mama vermek istemiyorum ama geceeleri takviye istiyor...

bblau yazdıklarıma cevap verdiysen görmedim canım.. sanırım sende benimkini görmedin.. cok sık giremeyince böyle kopukluk oluyor sanırım...

kızlar herkese selamlar...:utan::utan:

Evet canım karşılaşamadık...
Ben yazdım sana...Hatta beni aramışsın sanırım ben banyodaydım göremedim, sonra aramak istedim senin numaran TR numarası gibi görünüyo ama sanırım Kıbrıs Türk hattı statüsünde değil aramadı benim tlf.Mesaj çekerken de durmadan hata veriyordu zaten bi türlü ulaşmıyordu sana....Onu filan yazdım ama sanırım görmedin sen de.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar bir de bisey sorcam ve soyliycem.

Neden sagarak veriyorsunuz sutunuzu? Ve agıkta sonra hemen veriyor musunuz ya da nasıl saklıyorsunuz belli bir sure?

2. gun ben de sagdım sutumu ama vermedim goguslerim cok doluydu diye sagdım yatamıyordm acıdan aglıyordum nerdeyse..

Ama sagdıgım zaman gguslerim hic rahatlamıyordu. O sislik hala devamediyordu gogusumde.

Ve sut olması icin bir tavsiyem sizlere emzirirken gogus degistirmeden emzirin. 2 saatte bir emziriyorsanız mesela 1 gogusunuzu yarı saat kadar verin sadece onu emsin. Yalan soylemiyim ama 10-15 dakika edikten sonra gelen sut yaglı oluyormus ve bebege o sut kilo aldırıyormus. Ben sırayla veriyorum goguslerimi. He sunu da soyliyim 1 gogus bosaldıgı zaman sut olmaya baslıyormus. Sutnuzu boyle de arttırabilirsiniz.

Benim bebeğim ememiyor çünkü kendi başına.Ancak sağarak verebiliyorum.Eğer acıktıysa hemen verdiğim de oluyor.
Hemen vermeyeceksen oda sıcaklığında 4 saat bekletebilirsin,buzdolabında da 2 gün.
Derin dondurucuya atarsan da 6 ay bekletebilirsin...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

bizde oyle yapıyoruz canım... aynen uyanıkken hep emmek istiyo minnoş...:utan:

ben hariç lohusalarımız ve aynı zamanda cici annelerimiz varmış selam kızlar

merhaba canım, nasıl gidiyor? seninde az kaldı di mi? belli mi günü?:huhuu: :utan:

inek littlesunshine'dan selamlar annişler,

her an yine gitmem gerekebilir, sağılma vaktim gelmiş olabilir :D
ne var ne yok?

selam saker, nasılsın? :utan:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Oyle yapacagız bakalım 40 ımız cıksın esime soyliyip goturmeyi dusunuyorum ne diycek bakalım.. Zaten 1 aylıkken kalca filmi istiyorlar. O arada onu da hallederiz.

O zaman benim oglanın kilosu normal mi 7 gunluk oldk bugun 3270 dogdu bugun 3300 geldi

Evet bence gayet normal canım.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

bizde oyle yapıyoruz canım... aynen uyanıkken hep emmek istiyo minnoş...:utan:

merhaba canım, nasıl gidiyor? seninde az kaldı di mi? belli mi günü?:huhuu: :utan:

selam saker, nasılsın? :utan:

iyilik tatlım, anneliğe alışmaya çalışıyorum hala. annemi bekliyorum altını değiştircez. tek başıma beceremiyorum :D :eek:ys:
sen nasılsın? paşamız nasıl?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar