2012 Şubat Anneleri

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ay açılın. buraya bakarken uyumak ne demek be? ehehhehehe uyuyakalmışım malak gibi.

ne oldu ne var ne yok? doğuran eden!

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
çok acıktım ve pırasa yemeğim var sadece. canım bişi istıyor ama ne bulamadım.

ne yapsam ki yanına ya?

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
kızlarrrr ben kuzey paşayı gördüm az önce.nasıl güzellll,nasıl tatlı masallah..azonun feys sayfasına baktımm.eşi eklemiş sanırım.40 bin kere masallah damadıma.allah analı babalı büyütsün kuzucuğu...saçlı doğmuş paşaa azonun istediği gibi..maşallahh maşallah...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
canım yaa.git dinlen tabi.hasta olacaksan o da bu kadar halsizlik yapıyordur belkii.tühh.şöle battaniyeye sarıl sarmalan yat uyu biraz..:(
valla gülüm gitcem şimdi eve duramıyorum babam yok izin istiycek adamda yok gideyim artık bu kadar dayanabildiğime şükür
ay açılın. buraya bakarken uyumak ne demek be? ehehhehehe uyuyakalmışım malak gibi.

ne oldu ne var ne yok? doğuran eden!

yok anam pikoş doğurdu bi tek 3275 50cm noyan oğlan sende sıra hadi gözün aydın normal doğuracaklar olabilir arada ecrinle dünyam araya girebilerr bacım

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Cok cahilce bir soru biliyorum ama beni de bilgilendirirseniz cok sevinirim kızar.

Bu epidural noral ve spinal ne oluyor aralarında ne fark var bilmiyorum ben.
Bir dedevlet hastanesinde dogum yaparken bunları secme sansımız yok dimi?
Direk catır catır doguruyorlar yani devlette :(

Spinal ve epidural anestezi nedir?
Spinal ve epidural anestezi son yıllarda oldukça yaygınlık kazanan iki anestezi yöntemidir. Bu yöntemlerden genel cerrahinin bazı ameliyatları, kadın-doğum cerrahisi ve ortopedik cerrahide sıkça yaralanılır. Ayrıca epidural anestezi sayesinde ameliyat sonrası ağrı kontrolü sağlanır.
Spinal ve epidural anestezi bel bölgesinde omurilik sinirlerinin geçtiği kanala anestezik maddeler verilerek yapılır. Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anestezide omurilik kanalından küçük bir kateter yerleştirilerek bu bölgede bırakılır. Ameliyat sonrasında bir iki gün bu kateter ile ağrı kesici maddeler verilerek ameliyat sonrası ağrılar önlenebilir. Ayrıca bu yöntem genel anestezide kullanılan ilaçların risk yarattığı kalp rahatsızlığı olanlarda eğer cerrahi yapılacak bölge uygunsa tercih edilebilir.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
kızlarrrr ben kuzey paşayı gördüm az önce.nasıl güzellll,nasıl tatlı masallah..azonun feys sayfasına baktımm.eşi eklemiş sanırım.40 bin kere masallah damadıma.allah analı babalı büyütsün kuzucuğu...saçlı doğmuş paşaa azonun istediği gibi..maşallahh maşallah...

vay gıcık suratlı geberttim azooo seni biz burda ağaç olduk hatuncağız bekliycez die o gitsin face de paylaşsın bizden önce kuzey japoncuğun fotosnu küstüm benn :hihh: hasta hasta bekledim buydaa :aglayan:

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244

Hani kız ben neden goremiyorum yok bebis resmi :S

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
bende de karnıbahar varr.ama hiç cazip gelmiyorr.ne yesek onu da bulamadım.bi çöp şiş yesek meselaa..:utan: fikrim geldi hemen kocama söleyim bakim..:eek:ky:

hımmmm benim de tavuk yıyesım geldi ama bu saatten sonra nasıl çözülür? buzlukta var ama :(

bu arada ay bizde görsek kuzeyi. ben kimsenin bebeğini görmedim hala. bi babuşun avatarında gördüm şiş yanaklı bi minnak o kadar :(

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

hani nazom ben neden göremedim face duvarındamı?

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

vay gıcık suratlı geberttim azooo seni biz burda ağaç olduk hatuncağız bekliycez die o gitsin face de paylaşsın bizden önce kuzey japoncuğun fotosnu küstüm benn :hihh: hasta hasta bekledim buydaa :aglayan:

yavrum azo eklememiş.hani yanda su kişiyle evli yazıyor ya ben oraya tıkladım.belki eşi resim eklemiştir diye.orda yeni doğmuş bebek resmi var.sanırım kuzey paşadır o. :) bizim arkadaslardan kim doğursa eşleri ekledi resimleri ordan aklıma geldi.eşide başka bebik resmi eklicek değil ya..kuzey iştee o..ben gördüm ben gördüm. hem damadım o capon bi kere..kızımla biz baktık önce..:sila:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
hımmmm benim de tavuk yıyesım geldi ama bu saatten sonra nasıl çözülür? buzlukta var ama :(

bu arada ay bizde görsek kuzeyi. ben kimsenin bebeğini görmedim hala. bi babuşun avatarında gördüm şiş yanaklı bi minnak o kadar :(

ben çıtır tavuk yapacam yanına pilav ve zeytinyağlı fasulye
hayatımın oğlunuda görmedin dimi

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

dısarda yiyeylim bebişim.ne uğraşcaz yaa.hadii ac durma..atıstır bişiyler

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
yavrum azo eklememiş.hani yanda su kişiyle evli yazıyor ya ben oraya tıkladım.belki eşi resim eklemiştir diye.orda yeni doğmuş bebek resmi var.sanırım kuzey paşadır o. :) bizim arkadaslardan kim doğursa eşleri ekledi resimleri ordan aklıma geldi.eşide başka bebik resmi eklicek değil ya..kuzey iştee o..ben gördüm ben gördüm. hem damadım o capon bi kere..kızımla biz baktık önce..:sila:

Ay ben de gordummmmmmmm :D

masallah kuzuma yaaaa ne tatlıı

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar