2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam herkese bi gelişme var mı doğuran doğumu belli olan nasılsınız
biz dün dra gittik yeni dra başladık arık sigortasını yaptırdık oğlumun
hafif sarılık çıktı ama önemli değil dedi
ev çok mu sıcak boğazı kızarmış dedi
genel durumu iyi maşallah
2. topuk kanı alındı mecburiymiş uyuz oldum
o ağladı ben ağladım kayıldı yavrum ağlarken
işitme testi ilk doğduğunda 1 kulağı zayıf çıkmıştı ama amnio sıvısı olabilir demişlerdi
dün temiz çıktı sonuç çok şükür
dün akşam ilkkez yıkadık
yine tabisi kıçını yırttı annem yıkadı eşim su döktü ben de kameraya çektim
dün sabah 6ya kadar uyumadı
kollarım koptu en son eşimi uyandırdım
kalk dayanamıyom diye
uyuycam çocuğu düşürcem diye korkuyorum
sonra annemle ikisi artık naptılar bilmiyorum ama ben uyumuşum sonra o da yorgunlukan uyumuş
dr göğüs pompası almamı önerdi
sütün yağlı kısmına ulaşmak için
bugün onu alcaz kısmetse

tabii tüm bu olanlara rağmen oğlum herşeye değersin

canımm bnimmm duygusall annem.. masallahh oglusunaa:utan::utan:

azo dogurduu haberin var mı senin dün girdin ama okudun mu. bugün pike doguruyoo dün de tansel dogurdu:ask:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
sezoş dedik en son. bakalım pazar gününe kadar normal yollardan gelmezse yavrum sezoş olacam. çok korkuttular beni bebikom. kime sorsam " ay manyak mısın ne normali yap sezo gitsin "dedi. dr'um bebek baya iri, ilk doğumun bence sen sezoşu düşün dedi. ebe bi akraba geçen; hiç aklın yok ne normali kız deli mi ne diye gazı verdi. o kadar soğuttular ki beni normal doğumdan sezoş ağır basmaya başladı son 1 aydır.

hayırlısı ne diyim.

aynen ya. alt tarafım çatlayacak gibi agrıyor. bebek aşağıya çekiyor beni. ehhh nerden baksan bi 7-8 kilo vardır da karnımızda. eşiydi suyuydu, kanıydı derken vardır sanırım o kadar kilo. çok canım yanıyor ne saga ne sola yatabılıyorum. sırt ustu uyurken yakalıyorum kendımı bi bakıyorum sanki üstümde tonlarca agırlık var:(

sezeryanı önerenlerin aklına şaşayım
iri bebek falansa bilmem ama şartların normalse kesinlikle NORMAL yap

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
işitme testi ilk doğduğunda 1 kulağı zayıf çıkmıştı ama amnio sıvısı olabilir demişlerdi
dün akşam ilkkez yıkadık
kalk dayanamıyom diye
sonra annemle ikisi artık naptılar bilmiyorum ama ben uyumuşum sonra o da yorgunlukan uyumuş
bugün onu alcaz kısmetse

tazee annemiz bayansulugözz:utan: nasılsın hayatım? şahin paşamız nasıl? ağlama öle herseye.daha cok ası olcanız,allah hastalık,dert vermesin insallah canım...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
canımm bnimmm duygusall annem.. masallahh oglusunaa:utan::utan:

azo dogurduu haberin var mı senin dün girdin ama okudun mu. bugün pike doguruyoo dün de tansel dogurdu:ask:

azeyi okudum cnm yazdım da hatta
ama tanselle pikeyi bilmiyodum

tanselcim Allah analı babalı büyütsün
gözünüzaydın

pikecim Allah sağlıkla bebeğine kavuştursun inşallah

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
yok kızz hiçbişi olmuyoo.. biz baslarda kanama olunca bebek ii tutunamadı mı acep didiydikk.. megerr rahmin derinliklerine işliyomuss:D kendini cok saglama almıss.. her yürüyüstee durmak zorunda kalıyorumm acıdann.. penguen moduna geciyorumm ayy cıkıyo diye bagırabilirim yani o derece...bel agrısı da ona keza.. ama sonuc belli. yata yata kitchım büyüdü dogurcam korkusuyla. artık gelsede bişi olmaz nasılsa. sokakta komik olur sadi.. aklıma agda masasında suyum gelirse die geldi ama olmaz healde:D

Zati senle ben ya burda yazarken doğurcaz ya da sokaklarda-mağazalarda falan gezerken :D :D

canım iyi temizlik yapıyo.ondan yana hiç bi şikayetim yok benim.laylam saolsun o ayarladı bana.ama bu müberra eserekli karı.yoksa temizliğinde bi sorun yok hiç..

Hmmmm bu Müberrayı yazdım ben aklıma daha sonra belki detaylı sorularım olabiler:D

:teytey:

dün akşam ilkkez yıkadık
kalk dayanamıyom diye
bugün onu alcaz kısmetse

Maşallah Şahin paşaya maşallah Annesi kucağında mı uyutuyorsun?
Ya bide bu pompayı ben de almadım ama Babuş da alın dediydi alsam mı acabası..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
dün akşam ilkkez yıkadık
kalk dayanamıyom diye
bugün onu alcaz kısmetse

Canım nasılsın? Nasıl oldun,biraz keyfin yerine geldi mi, dün ağlamak istiyorum hep deyince üzüldüm çok sana.Çünkü ben de 2 gün öncesine kadar aynı şekildeydim.Annelik hüznü geçiriyomuşum.Bi de salak kaynanamlar bi acayip tavırlara havalara büründüler hepten altüst ettiler beni...
Biz de sigortasını yaptırdık Sılanın.Daha doğrusu eşim sgk'ya gitti,otomatikman sigortalı olmuş bebeğiniz demişler, bi işlem olmamış.Sigortalı görünüyomuş.
Evelsi gece göbeğimiz düştü,bugün yıkanıcaz kısmetse biz de...Korkuyorum ama çok.
Biz emmediğimiz için ilk kontrolümüze taburcudan 3 gün sonra gittik, iyi dedi doktor hamdolsun.
İşitme testimiz de oldu, temiz çıktı.
İkinci topuk kanını daha vermedik onu da vercez bakalım...
Korkuyorum ama :(
Pompa olarak ben medela aldım, gayet memnunum.Ağız sütünü bile çektiydi ilk günler.
Kızım daha dün ve bugün biraz biraz emmeye başladı benim de ona seviniyorum.
İlk günler çok ağladım emmiyo diye.Ağız kasları yeni gelişiyo sanırım,çenesi filan.Daha yeni yeni emiyo, ama kendini doyuracak kadar değil, hemen yoruluyo yada uyuyo memede.
Yine de sağıyorum o yüzden.
Sağıldıkça da süt artıyo.
Öneririm.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
azeyi okudum cnm yazdım da hatta
ama tanselle pikeyi bilmiyodum

tanselcim Allah analı babalı büyütsün
gözünüzaydın

pikecim Allah sağlıkla bebeğine kavuştursun inşallah

aminn cnmm benimm:utan:

ben cıkıyorum kızlarrr.. ayy bugün fön neyin de cektiricemm ,manikürümü kendim yaptım gecn aksam.. kendimi bi kez daha resetlemişkenn bakımlı bakımlı gelsee bebem. pacoz pacozz gitmesem doguma ne güzel olar:D hadi öperim sizii.. aksama kayınvalidede yemek yiciz galiba belki dönmeyebilirim o sebeple. görüsürüzzzz

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
tazee annemiz bayansulugözz:utan: nasılsın hayatım? şahin paşamız nasıl? ağlama öle herseye.daha cok ası olcanız,allah hastalık,dert vermesin insallah canım...

ya normalde de duygusaldım ama şu an herşeye kopuyorum drda da o ağlayınca ağladım annem ağlama diyo kadın dr da dedi ki o şimdi anneliğe alışma sürecinde lohusalık hali var normal dedi
Amin cnm Allah herkesin evladına sağlık versin

Hay agzına saglık helal olsun valla.işte bu dur :)

normalde 1 kere çekerdim sancıyı doğurur biterdi
daha doğurmayanlar olduğu için fazla yorum da yapmak istemiyorum aslında

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Zati senle ben ya burda yazarken doğurcaz ya da sokaklarda-mağazalarda falan gezerken :D :D

Hmmmm bu Müberrayı yazdım ben aklıma daha sonra belki detaylı sorularım olabiler:D

:teytey:

Maşallah Şahin paşaya maşallah Annesi kucağında mı uyutuyorsun?
Ya bide bu pompayı ben de almadım ama Babuş da alın dediydi alsam mı acabası..

öle olcak valla :D:D

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349

hello şekerim. nasılsınız iiyisiniz inşallah? yerim yaaa anne mi oldun kız sen?

bence haktan cok havalı bi isim bebemm:utan: adıyla yasasınn ismi haktan aden olunca thor gibi bi oglun olcakmıs gibi geliyo nedense:D :D

ahahahahhahah yarıldım kız. ilk başlarda arabeskci ismi gibi geldi ama şimdi alıştım. hatta baya baya beğenmeye başladım bende. hem anlamı da çok anlamlı ve güzel oldu.

yirim onun adını..dün bizde isim oylaması yaptık görümcemlerde.yazık kadın eşimle benim aramda kaldı.hangimizi tutsa bilemedi.:utan:biz kocamla birbirimizin bulduğu isimleri beğenmiyozdaaa:sila: birbirimizi nasıl beğendik acaba :( onada gıcığım :sinir: herkesii dövesim var...:p

beni döv bebişim al sinirini sesim çıkmaz :)) eee senin beğendiğin ismin ne eşinin beğendiği isim ne?
senin kızın ipek olsun ya. ipek gibi olacak zati zilli. irem'e de uyumlu.

Evet evet sezoş yap babuş :D
Sezoş sezoş sezoşşşşşşşşşşşş

eheheheehheheh az zilli değilsin :)

anladım hayırlısı olsun bosver onemli olan bebegine sag salim kavusman..

aynen oyle. artık umrumda değil zaten. ne şekilde doğacaksa doğsun ama hayırla sağlıkla olsun.

gökçe 3 gün sonra ne var sezeryan mı olıuyosun

evet hayatım. yarın son nstye gırıyorum. artık amelıyatın saatini falan konuşacaz.

:( bilemıyorum ki! benim tüm kuzenlerim sezoş yaptı hepsi de bana ben normal dedikçe delirmiş gözüyle bakıyolardı.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
HAYATIM BABUŞ hoşgeldiniz taze anneler ohhhhh bebişlerinizle mutlu mutlu oturun siz anlatıkça zevkle okuyorum BURAYIDA İHMAL ETMİYORSUNUZ SAĞOLUN

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
yirim onun adını..dün bizde isim oylaması yaptık görümcemlerde.yazık kadın eşimle benim aramda kaldı.hangimizi tutsa bilemedi.:utan:biz kocamla birbirimizin bulduğu isimleri beğenmiyozdaaa:sila: birbirimizi nasıl beğendik acaba :( onada gıcığım :sinir: herkesii dövesim var...:p

Nazom, düşündüğünüz isimler neler acaba? Ben hayrolsun da yaklaşık 1 hafta önce bi rüya gördüm, rüyamda bana bi ses "ESLEM" ismini söyledi. Benim adım da Özlem ya, hani dedim ben yanlış anladım heralde. Özlemdir o dedim ama bişi dürttü beni internetten baktım, hakkatem ESLEM diye bi isim varmış. Anlamı da; Allah yoluna kendini adayan, güvenilir vs vs demekmiş. Şuan düşünmekteyim göbek adını Eslem koysam mı diye...

Canım nasılsın? Nasıl oldun,biraz keyfin yerine geldi mi, dün ağlamak istiyorum hep deyince üzüldüm çok sana.Çünkü ben de 2 gün öncesine kadar aynı şekildeydim.Annelik hüznü geçiriyomuşum.Bi de salak kaynanamlar bi acayip tavırlara havalara büründüler hepten altüst ettiler beni...
Biz de sigortasını yaptırdık Sılanın.Daha doğrusu eşim sgk'ya gitti,otomatikman sigortalı olmuş bebeğiniz demişler, bi işlem olmamış.Sigortalı görünüyomuş.
Evelsi gece göbeğimiz düştü,bugün yıkanıcaz kısmetse biz de...Korkuyorum ama çok.
Biz emmediğimiz için ilk kontrolümüze taburcudan 3 gün sonra gittik, iyi dedi doktor hamdolsun.
İşitme testimiz de oldu, temiz çıktı.
İkinci topuk kanını daha vermedik onu da vercez bakalım...
Korkuyorum ama :(
Pompa olarak ben medela aldım, gayet memnunum.Ağız sütünü bile çektiydi ilk günler.
Kızım daha dün ve bugün biraz biraz emmeye başladı benim de ona seviniyorum.
İlk günler çok ağladım emmiyo diye.Ağız kasları yeni gelişiyo sanırım,çenesi filan.Daha yeni yeni emiyo, ama kendini doyuracak kadar değil, hemen yoruluyo yada uyuyo memede.
Yine de sağıyorum o yüzden.
Sağıldıkça da süt artıyo.
Öneririm.

Babuş, 2. topuk kanı için bize şey dediler; doğumun olduğu günü saymayın, ertesi gün 1, 2, 3....6. gün de gelip topuk kanı verceksiniz dediler...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
günaydınnn babuşş
bence haktan cok havalı bi isim bebemm:utan: adıyla yasasınn ismi haktan aden olunca thor gibi bi oglun olcakmıs gibi geliyo nedense:D

kız lidır dogru diyon cok nazlı cıktı bu kızz. neyse oglun düsünsün gerisini gari:D göbegim dizime cöktü ayol. dün kocam bile ne oldu senin göbegine yaa dogmuyo mu bu cocuk dedi :sok: dogmuyoo didimm içimde kaldı zaar:eek:ys: dün 3 kişiyle konustum telde yaa hala dogmadı mı diye:D
tuğba:eek:ğlum annem bu kızçe çok nazlı napcez?
eymen:eek:lsun anne kolaymı izmirin en güsel kızlarından birini bekliyoruz yapcak o kadar naz hem beni bekliyo o çıkar yakında aramızda çok mesafe olsun istemiyo?
puhahah akşam senin kazak muhabbetini anneme anlattım yerlere yattı gülmekten
dün akşam ilkkez yıkadık
kalk dayanamıyom diye
bugün onu alcaz kısmetse

ohhh kıyamam ben şahine %190 bende senin gibi olcam doğurunca çok hassasım hemşireyi filan dövmessem iyi yani
son gelişmeler
https://www.hanimefendi.com/subat-a...m-listesi-ve-annelerimizin-dogum-anilari.html
ağzını öpeyim senin gel bakim buraya :eek:
Hay agzına saglık helal olsun valla.işte bu dur :)

valla bencede teyzecim bu ne ya bu doktorların kalın kafasına .... :sinir: nasıl önerebiliyolar kendi işlerine gelen bişeyi ya tamam sakıncalı durum vardır yaparsın yok bebek rahat doğar yok stres çekmez kılıfına uyduruyolar herşeyi geçende biri bana böle bi cümle kurdu NORMAL DOĞURAN MI KALDI? milattan önce den bahsediyo sanki ve çağdışı bir yöntemmiş gibi küçümseyerek

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
heh leom şimdi olmuş işte tablo... ahahha o değil de tabloya bakınca azoyla şey diyoduk ya biz. ilk azo doğuracaktı sonra ben guya. ahahahahhaah.

PRINCESS07

Aktif Üye
Tepki
116
Kızlar ben arada bir lafa giriyorum ama yanlış anlamayın,3 düz 1 ters 4 normal doğum yapmış bir anne olarak korkularınızı çok iyi anlıyabiliyorum.Normal doğumun her türlüsünü yaşadığım için,az da olsa size yardımcı olup rahatlatabilirsem ne mutlu bana.Siz korkularınızı paylaştıkça üzülüyorum,heyecanlanmanız gayet doğal ama normal doğum yapacakların korkmasına hiç gerek yok.Zaman ve teknoloji farkından dolayı zaten bizden şanslısınız herşey önceden biliniyor artık.Ben bebişlerimi doğururken sizin kadar şanslı değildim o yönden.Ne çıkarsa bahtıma gibi doğurduk :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar