2012 Şubat Anneleri

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244

cnm doktora git istersen evde doğurma bide :acep:

Esim 9 da gelicek. O zamana kadar takip edicem bakalım.

Kaynanamlar olmasa basımda esimi alıp coktan gitmistim. O da meraklı dogurayım diye :D

Kaynanam olucak insan karısıyo cunku. Dun karnım acıyo cok kotu diyorum banyo olduktan sonra acaytip gerildi karnım yırtılıyor sandım. Kaynanam acıycak tabi cocuk ittiriyo diyo tovbe yaa..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar kasılmalarımı yazıyorum kagıda. Karnımın sertlesmesini yani.

Soyle gidiyor.

16:05-16.13
16:39-16:43
17:12- hala devam ediyor :)

benimde bu konuda hiç bilgim yok..
Kasılma takip edilebilir ama karın sertleşmesi çok zor gibime geliyor.. benim karnım sürekli sert:)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Kaynanamlar olmasa basımda esimi alıp coktan gitmistim. O da meraklı dogurayım diye :D

Kaynanam olucak insan karısıyo cunku. Dun karnım acıyo cok kotu diyorum banyo olduktan sonra acaytip gerildi karnım yırtılıyor sandım. Kaynanam acıycak tabi cocuk ittiriyo diyo tovbe yaa..

Dünyacım biraz sahterkarca bir tavsiyem olcak:)
Doğumla ilgili sıkıntın olunca sancım çok fazla desen, kaynananda ikna olup susar ve eşinde seni hastaneye götürür. en azından durumu bilirsin:)

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
merhaba kızlarrr..

kontrolümüzden geldik,cok sükür herseyimiz yolunda.suyumuz haftasına göre normal,nst miz için de iyi dedi.demekk ki sancı falan görmedi :) kilomuz 3100 gr olmus boyumuzu sormayı unuttuk,doktorda söylemedi. 3 hafta içinde doğumu bekliyorum dedi..normal olmasını engelleyecek bi durumumuz yokmus cok sükür...dua ediyorum yatıp kalkıp normal doğum yapabilmek için:utan: bizde haberler böle..şimdi hızlıca geçmişe bakıcam..

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

aman kaynana başlıycam atla taxiye git bacım yaa dinleme evde doğuracan o örümcek kafalıların yüzünden
merhaba kızlarrr..

kontrolümüzden geldik,cok sükür herseyimiz yolunda.suyumuz haftasına göre normal,nst miz için de iyi dedi.demekk ki sancı falan görmedi :) kilomuz 3100 gr olmus boyumuzu sormayı unuttuk,doktorda söylemedi. 3 hafta içinde doğumu bekliyorum dedi..normal olmasını engelleyecek bi durumumuz yokmus cok sükür...dua ediyorum yatıp kalkıp normal doğum yapabilmek için:utan: bizde haberler böle..şimdi hızlıca geçmişe bakıcam..

nazom gözün aydın bacım demek öle 3 hafta var hee hadi bakalım inşallah diyelim kız şu dünyama yardımcı olsana sancılarınıyazmış anlarsın sen

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
nazooo nerdesin dnyamın derdinden sen anlarsın bitek normal doğran sendin geçmişte

canım karın sertleşmesi ile ilgili önceden tecrübe ettiğim bi bilgim yok:eek:ys: iremde de hatırlamıyorum.bugun bende sordum doktoruma karnım ara taş gibi oluyor dedim.normal olduğunu bebeğin ve rahmin kendini hazırladığını söyledi..benim iremden tek hatırladığım tatlı bir karın ağrısı zaman zaman siddetlenen sonra birden hafifleyen buna ek bel ağrısı..herkeste farklı olduğu için bişey diyemicem ama karın sertleşmesinden cok bebek hareketinin azalması ani suyunun gelmesi kanama olması bunlar doğumun cookk yakında olacağının belirtileri dedi.diğerlerini hazırlık aşaması gibi düşünmek lazımmış.
Merhaba Kızlar;

Doktor kontrolünden geldim. Ultrason ve nst baktı, şükür sorun yok.
Bebişim uyuyordu:) nstde zor hareketlerini duyduk. 51 cm 3500 gr olmuş. Cuma günü tekrar nst yaptırcağız. Diğer randevumda pazartesi günü. Duruma bağlı olarak gelecek hafta sezeryanla bebişi alabilirim dedi.. Ameliyat günü çarşamba. Belki gelcek hafta epidural sezeryanla bebişim doğabilir.

tanselcim gözün aydın.bebişin iyi olması cok güzel..hadi hayırlısı olsun..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

tatlım bencede düzensiz. 3 dk da bire düsmesi gerekiyor. 10 dk da 3 defa gibi yani.. ama bu kadar olduguna göre bugün olmazsa yarın düser o 3 dk ya:D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
canım karın sertleşmesi ile ilgili önceden tecrübe ettiğim bi bilgim yok:eek:ys: iremde de hatırlamıyorum.bugun bende sordum doktoruma karnım ara taş gibi oluyor dedim.normal olduğunu bebeğin ve rahmin kendini hazırladığını söyledi..benim iremden tek hatırladığım tatlı bir karın ağrısı zaman zaman siddetlenen sonra birden hafifleyen buna ek bel ağrısı..herkeste farklı olduğu için bişey diyemicem ama karın sertleşmesinden cok bebek hareketinin azalması ani suyunun gelmesi kanama olması bunlar doğumun cookk yakında olacağının belirtileri dedi.diğerlerini hazırlık aşaması gibi düşünmek lazımmış.

tanselcim gözün aydın.bebişin iyi olması cok güzel..hadi hayırlısı olsun..

kız nazo sana aşığım ne zaman seni ansam hemen bitiveriyon burda içine mi doğutoo yıvrummm:ask:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
lidırımmm sen arasan gökce yi.. sen bizim iletisimm liderimizz degil midin bakemm?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

aman kaynana başlıycam atla taxiye git bacım yaa dinleme evde doğuracan o örümcek kafalıların yüzünden

nazom gözün aydın bacım demek öle 3 hafta var hee hadi bakalım inşallah diyelim kız şu dünyama yardımcı olsana sancılarınıyazmış anlarsın sen

dünyam ın kaynanası ona da girisir yani sasmam ben. ebeyi alır gelir eve :D allah tan kestirip atan diktatör bi tip degil kinaye kinaye konusuyo sadi:D

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

saol tuğbam..zaten 4 haftamız var.ben bugun 36+1 oldum.1 hafta öncelik payı verdi...3 hafta içinde olsa,subat tatili bitmeden olsa ne tatlı olur diyorum bende..:D

canım dünyamın yazdıkları sancı mı karın sertleşmesi dediğiniz mi? sancılar öle dakikalarca sürmemişti bende en fazla 2-3 dk sonra 15 dk rahatsın .sonra o rahat olduğun kısımların süresi azalmıstı işte yoksa doğum anında bile sancı denen sey 2-3 dk sürüyor ve nefes alabilmen için zaman kalıyor.karın sertleşmesinin zamanı süresi aralığı hakkında bi bilgim yok be canım maalesef:iyyyy:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
gercek dogum eylemi
Rahim açıldıktan sonra devam eden kasılmalar bebeği rahim dışına itecektir. Bu itmenin sağlanması için bebek uygun pozisyonda olmalı ve yine önünde bir engel bulunmamalıdır.

Normal doğumun gerçekleşebilmesi için son olarak, bebeğin geçeceği yol ile yolcu (bebek) arasında bir uyumsuzluk söz konusu olmamalıdır. Bebeğin normalden iri veya yolun normalden dar olması doğumun olağan gidişatını engelleyecektir.

Genelde doğumun yaklaştığının ilk belirtileri düzensiz kasılmalar ve halk arasında "nişan gelmesi" olarak anılan durumdur. Rahim ağzı tüm gebelik boyunca sümüksü bir tıkaçla kapalıdır. Bu tıkaç bebeği dış etkenlere karşı korur. Doğum eyleminin başlamasından hemen önce rahim ağzında hafif bir açılma olur ve bu tıkaç kanlı bir akıntı şeklinde vücut dışına atılır.

Yine doğumun erken belirtilerinden biri de düzensiz rahim kasılmalarıdır. Kişi bu kasılmaları ağrı olarak algılar. Yalancı doğum sancıları (“Braxton Hicks kasılmaları”) adı verilen bu kasılmalar dinlenmekle geçer ve genellikle şiddeti zamanla artmaz.

Suyun gelmesi doğumun bir diğer belirtisidir. Genelde zarlar açıldıktan sonra 24 saat içinde eylem kendiliğinden başlar. Bazen doğum eylemini suni sancı ile desteklemek gerekebilir.

Yalancı doğum sancıları düzensiz aralıklarla gidip gelen, süresi kısa (15-20 saniye) olan ve hafif ağrılar iken gerçek doğum sancıları ise daha düzenli aralıklarla gidip gelen, şiddeti gittikçe artan ve araları kısalan, 45-60 saniye kadar süren, rahimde açılma ve silinmeye neden olan ağrılardır. Özetlemek gerekirse;

Gerçek doğum sancıları:
Kasılmalar düzenli olarak tekrarlar ve kasılma araları sıklaşarak 2-4 dakikada bire düşer.
Kasılmaların şiddeti gittikçe artar 45-60 saniye sürer.
Rahim ağzında yumuşama ve açılmaya sebep olur.

Yalancı doğum sancıları:
Kasılmalar düzensiz aralıklarla olur, araları uzundur ve düzenli tekrarlama olmaz.
Kasılmaların şiddeti aynı kalır, gelip geçici ağrılardır.
Kasılmalar çoğu kez dinlenmekle geçer ve rahim ağzında açılmaya neden olmaz.

Doğum bazen sancılar hiç başlamadan amnion zarının yırtılması sonucunda amnion suyunun gelmesiyle de başlayabilir.

Amnion sıvısı rahim içindeki bebeğin beslenmesi yanında bebeği dış travmalardan ve enfeksiyonlardan koruyan önemli bir içeriktir. Amnion zarının yırtılması sonucu suyun gelmesi ile hem bebek hem de anne adayı enfeksiyonlara maruz kalabilecektir.

Genellikle suların gelmesinden sonra ilk 12 saat içinde sancılar kendiliğinden başlar. Bu süreç uzamasına rağmen doğum eylemi başlamıyorsa, bebek ve annede enfeksiyon riski arttığından dolayı doğumun suni olarak indüksiyon (serumla suni sancı) ile başlatılması uygun olacaktır.

Doğumun üç temel evresi vardır:
I. Evre; rahim ağzında açılmaya neden olacak güçteki kasılmaların başlamasıyla rahim ağzının tam açılmasına (10 cm) kadar geçen süreçtir.

Bu evrede servikal açıklığın artması ile birlikte bebeğin başı da içeride bazı manevraları yaparak aşağıya inmektedir (Aşağıdaki resim).

II. Evre; tam açık olan rahim ağzından durumundan bebeğin tamamen doğmasına kadar geçen süreci ifade eder.

III. Evre; bebeğin tamamen doğması ile plasenta ve eklerinin bütünü ile atılmasına kadar geçen süreçtir. Bu evre sonucunda doğum sonuçlanmış olur.

Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte doğumda plasentanın çıkmasından hemen sonra annede titreme nöbeti görülür. Bu ciddi bir durum değildir ve bir süre sonra kendiliğinden geçer.

Doğum hangi mekanizmayla gerçekleşir?
Doğumu başlatan faktörlerin ne olduğu, anne vücudunun bebeğin olgulaştığını anlamasını ve sancıları başlatarak doğumu gerçekleştiren etkenlerin hangileri olduğu günümüzde hala daha tam olarak anlaşılmış değildir. Bu konuda çok çeşitli teoriler olmasına rağmen doğum olayı hala daha gizemini korumaktadır.

Doğumu başlatan mekanizmanın ne olduğu tam olarak bilinmese de rahim kasılmalarının hangi mekanizma ve hormonlardan etkilendiği kısmen bilinmektedir.

Rahim kasılmaları beynin hipofiz bezinden salgılanan "oksitosin" isimli hormon tarafından sağlanır. Ayrıca yine vücutta "prostaglandin" adı verilen bazı maddelerin konsantrasyonundaki değişimler kasılmaları tetikleyebilir. Bu mekanizmaların bilinmesi bize rahim kasılmalarını başlatma ya da durdurma şansı tanır.

Doğum için ne zaman hastaneye başvurmak gereklidir?
Doğuma yukarıda ifade edildiği gibi ağrılar sıklaşıp şiddeti arttığı zaman gidilmelidir. Gerçek doğum sancıları başladığı zaman gebe bunu diğerlerinden farklı olduğunu algılayabilir.

Ağrıların başlamasıyla sümük gibi bir akıntının olması (“nişan”) adeta doğumun habercisidir.

Bazen ise hiç doğum sancıları başlamadan amniyon suyu gelebilir. Suyun gelmesi hafif hafif ama sürekli şekilde olabileceği gibi birden bacakları ıslatır tarzda da olabilir. Bu durumda da acil olarak doktorunuzu arayınız.

Kanama gebelik süresince riskli bir durumdur. Her türlü kanama dikkatlice değerlendirilmelidir. Az veya çok kanamanın olması doğumun habercisi olmakla beraber gebelikle ilgili bir problemi de ifade edebilir.

Bebeğin hareketlerinde azalma hissedilmesi durumunda da hastaneye başvurulmalıdır. Bu da bebeğin sıkıntıya girdiğinin işareti olabilir. Bu durumda genellikle NST çekilerek ve ultrason değerlendirmesi yapılarak karar verilir.

alıntıdır..

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

kız nazo sana aşığım ne zaman seni ansam hemen bitiveriyon burda içine mi doğutoo yıvrummm:ask:

hahaha iti an çomağı hazırla diyoz biz burda böle durumlarda :ask:

gökçeden halen haber yok mu?. insallah ters bişey yoktur.kavun,karpuz büyütüyodur deli kız..azo nerde onuda görmedim ben bugun..hayatım yok ulen bunların hepsi doğuma yakın adaylar..habersizce gidip doğuruyolarmı ne:ajan:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

gökçeden halen haber yok mu?. insallah ters bişey yoktur.kavun,karpuz büyütüyodur deli kız..azo nerde onuda görmedim ben bugun..hayatım yok ulen bunların hepsi doğuma yakın adaylar..habersizce gidip doğuruyolarmı ne:ajan:

hayatımm okuyo ama yazmıyo :(, azo burdaydı tam tesekküllü agda olmus da kendileri acısından yatıyordur heralde:D gribide gecmemişş hala, ama gökceden cumartesi aksamından beri haber alamıyoruzz:eek:ys:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
lidırımmm sen arasan gökce yi.. sen bizim iletisimm liderimizz degil midin bakemm?
cnm gökçenin nosu bende yok dün onada msj attım özelden ama açmadığı için görmedi malesef napayım kimde varsa arasın korkuyorumm
saol tuğbam..zaten 4 haftamız var.ben bugun 36+1 oldum.1 hafta öncelik payı verdi...3 hafta içinde olsa,subat tatili bitmeden olsa ne tatlı olur diyorum bende..:D

canım dünyamın yazdıkları sancı mı karın sertleşmesi dediğiniz mi? sancılar öle dakikalarca sürmemişti bende en fazla 2-3 dk sonra 15 dk rahatsın .sonra o rahat olduğun kısımların süresi azalmıstı işte yoksa doğum anında bile sancı denen sey 2-3 dk sürüyor ve nefes alabilmen için zaman kalıyor.karın sertleşmesinin zamanı süresi aralığı hakkında bi bilgim yok be canım maalesef:iyyyy:
ohh ohh bencede gelir 39+2lerde bak gör

hiçte bi kere iyi inan lafının üstüne diyolar
azo sabahtan girmişti sanki ağda yaptımış kukusu acıyodu yasık onu yellendiriyodur :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar