2012 Şubat Anneleri

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Bak ben de normal doğuma cesaret ederim de epidural sezeryana edemem.O kesme biçme sesleri, yada kesileceğini bilme durumu filan beni gerer.Orda kesin fenalaşırım işte.
bende aynen senin gibi düşünüyorum eşim ısrarla epidural ol diyordu sonradan oda vazgeçti

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
iyi akşamlar akşam tayfasıı::D bblau hayırlı olsun cnm gününü almışsın:utan: ya benimde aklımda çok soru işareti war walla...şimdilik normal doğum gibi gözüküoo doğumum..ama sezo olcan derse doktor epidural istioum ama dayanamam seslere ya diioum bi komşumuzda sezo olcaksan kesinlikle genel aestezi ol dio ben zor durdum dio karnına bastırdıklarını hissediousun dio aman ne biliyim ya allah hayırlı olanı wersin

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
iyi akşamlar akşam tayfasıı::D bblau hayırlı olsun cnm gününü almışsın:utan: ya benimde aklımda çok soru işareti war walla...şimdilik normal doğum gibi gözüküoo doğumum..ama sezo olcan derse doktor epidural istioum ama dayanamam seslere ya diioum bi komşumuzda sezo olcaksan kesinlikle genel aestezi ol dio ben zor durdum dio karnına bastırdıklarını hissediousun dio aman ne biliyim ya allah hayırlı olanı wersin

Saol canım teşekkürler....
valla bana da arkadaşlarımdan birisi,kesinlikle epidural sezeryan öneririm,hiç hissetmiyosun sadece parmak ucuyla dokunma gibi oluyo dedi.
Diğer birisi acımasa da hissediliyo dedi...
Doktorum da dayanamazsın deyince epidurali hiç düşünmedim.
Zaten o ambiyansı yşayacaksam, sezo diil normal düşünürüm...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
cnm ben de çok merak ederdim nasıl bi ağrı olduğunu...ilk gelen on dakikada bir gelen ağrılar adet sancısı ağrıları ve rahatlıkla dayanılabilir...2 dakikada bire düşen ve doğuma yakn ağrılar adet sancısı gibi giriyo belden ve orası sanki yanar gibi alev alır gibi oluyo ama 1 dakika sonra geçiyo... bnm ki böleydi cnm...herkeste ağrı eşiği farklıdır o yüzden pek de başkalarının durumuna bakma cnm.

kızın sancı tarifi

ay ben dünn doguma giden hatunu sedyede gördüm. sanırım sezostu cünkü hiç normal dogum olmadı ben ordayken. resmen inliyodu. ebe de dayan cnmm birazdan gecicek cok az kaldı vs die telkin ediodu.. plansız sezos heralde:sok:

bblau gözün aydınn tatlımm herseyi halletmişsin ne güzel. teker teker blli oluyo tarihler. anneciginin de dogum günü kutlu olsunn.. torun torba nice yıllara artıkın:D:ask::ask:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ay ben dünn doguma giden hatunu sedyede gördüm. sanırım sezostu cünkü hiç normal dogum olmadı ben ordayken. resmen inliyodu. ebe de dayan cnmm birazdan gecicek cok az kaldı vs die telkin ediodu.. plansız sezos heralde:sok:

bblau gözün aydınn tatlımm herseyi halletmişsin ne güzel. teker teker blli oluyo tarihler. anneciginin de dogum günü kutlu olsunn.. torun torba nice yıllara artıkın:D:ask::ask:

Amin canım inşallah
Teşekkürler.
Ya sezoş olacaklar için ağrı pompası diye bişi varmış.Serum gibi bişi kontrolü sende oluyomuş.Ordan ağrın başladıkça uyuşturan bi ilaç pompalıyomuşun.Ama zaten ilacın maksimum akışı ayarlıymış, o miktardan fazla pompalayamıyomuşun...Onu mutlaka al dediler,sezoş oolursan.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Amin canım inşallah
Teşekkürler.
Ya sezoş olacaklar için ağrı pompası diye bişi varmış.Serum gibi bişi kontrolü sende oluyomuş.Ordan ağrın başladıkça uyuşturan bi ilaç pompalıyomuşun.Ama zaten ilacın maksimum akışı ayarlıymış, o miktardan fazla pompalayamıyomuşun...Onu mutlaka al dediler,sezoş oolursan.

hiç duymadım benn:sok:

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
Amin canım inşallah
Teşekkürler.

benim annem epidural sezo olmuştu o da uyanamamaktan korktuğu içinn..oo epidural katederi çıkartmıoullar zaten annem çıkınca doğumdan ağrın olduğunda bas demişlerdi.ama genel anestezide böle bişey warmı bilmioumm

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
layla senin ilk doğum nasıl olmuştu..bende kafayı yedim yaa iice eşimde gülüo banaa..kıza doğmuş gibi dawranıoumm:Dsütaş reklamlarındaki yawru buzağı çıkınncaa liva buzağıya bak sen gibi dioumm eşimde her seferinde kahkahayı basıoo:D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
littlesunshine;

Canım doktora gittmişsin ve doktorunla ilgili kafanda soru işaretleri olmuş..
Bende bu konuda sana fikrimi yazmak istiyorum.. Canım öncelikle ben şuna inanmıyorum. Önceden herkes normal doğum yapardı biz şimdi doktorların rahatı yüzünden yapamıyoruz. Yok bence böyle birşey. Eski kadınların yapıları ile bence şu an bizler arasında çok fark var. Yediğimiz içtiğimiz herşey bizleri etkilediği için normal doğum diye bişey nerdeyse kalmayacak..
Bence sezeryanında normal doğumunda farklı riski var. benim arkadaşalarım var normal doğum için uğraşıp sezeryana olan. Keşke sezeryan olsaydım diyorlar.. Yada sezeryanda iyileşme süresi uzadığı için keşke normal doğum yapsaydım diye..
Doktorlarda hastanın neyle karşılaşacaklarını bilemiyorlar, bu nedenle tercihleri bizlere bırakıyorlar.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
okuduklarımdan bildiklerimi aktarayım kızlar...

suyu gelmeden sancıları başlayanlar varmış. hatta hemşireler patlatıyormuş. ama nişan konusunda emin değilim.

ay kızlar eşim bebeği nasıl tutcam dedi. bir yastık getirdi. gazını çıkardılar, altını değiştirdiler, çeşitli şekillerde kucaklarında tuttular. sanırım bugün hepsini delirtmeyi başardım :deli: Allaam ne kadar çekilmez bir insanım ben :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
benim annem epidural sezo olmuştu o da uyanamamaktan korktuğu içinn..oo epidural katederi çıkartmıoullar zaten annem çıkınca doğumdan ağrın olduğunda bas demişlerdi.ama genel anestezide böle bişey warmı bilmioumm

Valla sadece epiduralde mi var yoksa genelde de oluyo mu bilemiyorum canım.Sorcam bakalım doktoruma kontrolde...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ay yahsi cacibeyi seyrediyorum. 3 bölümdür gerdek muhabbeti gidyo. neyse onu gectim de böyle cazibeyi bize sevdirerekten adamı ilk bölümden beri sevgilisinden ayrmaya calısmasına alıstırdılar. sonunda basardı ayrıldılar da ama ben nedense ohh sükür diyemedim. bilincaltı bu olayları hosgörmeyi mi ögretiyolar bize acep:ajan:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar