2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ayrılıklar kötü ve üzücü canım kimi ayrılıyor kiminide kader ayırıyor işte.umarım o gün en büyük erdemliği yaparlar konuşmasalar bile birbileriyle gerginlik çıkartmazlar ve ben çıkartacaklarını düşünmüyorum ogünün senin için çok özel bir gün olduğunu bilirler ona göre davranırlar canım sen düşünme üzme bunları düşünüp kendini

hı hı..insallah artık bakalım neler olcak..sagol tsk ederim ii dileklerin icin insallah bu buyuk cocuklar kendilerine hakim olur :)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Neyse kızlar, ben azcık çıkayım hem kafam dağılsın hem de burdaki gündem değişsin... Durduk yere canınızı sıkmayayım. Hepinizden Allah razı olsun, okuyup cevap verdiniz... Hepinizi öperim...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
evet yaa görsen gözleri dönmüş gibiydiler gülmekten öldüm resmen ağrılar girdi karnıma annem dün kızımla benden çok konuştu karnıma yüzümden daha çok baktı inan bana:D:Dtorun evlattan bile öteymiş görmediğim bir şeye ancak bukadar aşık olabilirm diyor:D:Dyazık birde ilk torun benim aile tarafından ondan sanırım birazda..görmeyince farklı geliyor gerçektende
yavrum hayal ettim gerçekten mükemmel bir duygu bende geçen geldiğinde duşa gircem göbüşüm meydanda geziniyorum annem görmüş kıstırdı beni tenhada şap şup öpüyo karnımı anneannesinin bitanesi yirim seni die die seviyo bizimde anne tarafından ilk torun hatta baba tarafındanda çok meraklılar kayınvalidemin 7.olcek ama oda çok heyecanlı hiç görmedi beni hamile iken sırf bu yüzden gelmek istiyorum diyor
evet canımmm ama bizim babalarımızda o gün yanımızda olacaklar ben buna tüm kalbimle inanıyorum
:aglayan: inşallah güselim emin olunki olucaklar
Benim annemin de ilk torunu.
Rahmetli dedem derdi ki "Evlat diktiğin ağaçtır, torun da onun meyvesi.Ağaç mı tatlıdır, meyve mi" :)
dedene allah rahmet eylesin bitanem nede güsel söylemiş mekanı cennet olsun
ebediyete intikal eden anne-babaya perşembe günleri evlatlarından haber verilirmiş.inşallah onlar da haberdar olurlar aslıcım...
:aglayan: benim dedem hayatta yok bi tek görmesini çok istiyorum bebeğimin 40çıksın dedemin mezarına götürcem erkek torun hastasıydı hayattayken
çok komikti cidden tuğbam yaa görsen canlanıyordur belki gözünde anlattığım kadarıyla:D
valla kızım bir oyana bir buyana kayıp durdu zavallım şaşırdı oda bence:D
canlanmazmı mükemmel yaa çocuk afalladı tabi neye uğradığını şaşırmıştır :D
evet canım haberdar edilirlermiş mutlu olan anlardan haberleri olurmuş hatta kalp gözü açık biri ise görüntüleri bile kesit şeklinde görebilirlermiş okadar malum olurmuş yani.rabbim bizim babalarımızada bu hayırlı haberi versin yüce mevlam inşallah eminimki çok ama çok sevineceklerdir:aglayan::aglayan:
içim çok fena oldu rabbim kimseye anne baba evlat acısı yaşatmasın :aglayan:
:( :(

Kızlar o kadar haklısınız ki... Cidden görmeye hakkı var... Aile bağlarım çok sıkı değil gibi sanki benim. Yani sevmiyor değilim tabii ki, annemi babamı kardeşimi çok seviyorum. Ama kızgınlıklarım var anne ve babama. Mesela anneme şuan şunun için kızgınım; benim ve eşimin fikrini bile almadan bir kaç yıllığına bizde kalma ve bebeğe bakma planları yapmış kendince. Ve tek derdi babamdan uzaklaşmak. Babam kötü biri mi hayır. Sadece bazı huyları çok çekilmez. Mesela klimayı çok açtınız der gider kapatır, pazar parası 30 liradan fazla vermez. Özetle bayaa pintidir. O yüzden annemle çoğu zaman atışırlar bu konuda. Annem de yalnız kalsın da görsün mantığıyla buraya kaçma planı yapmış. Ben de buna sinir oldum nasıl bana sormadan kendince plan yapar diye. Bu en son kızdığım şey... Aklımca cezalandırıyorum işte ailemi... Doğru muyum... Bilmiyorum... Kafam karışık...

anlıyorum bitanem ama yazık kadının kötü bi niyeti yokmuş ki tabi sana sorması lasım ama ceza die nitelendirme çağır gelsin doğmadan görsün seni bazen öle olabiliyo babalarr benim babamda çok sert bi adam malumunuz bahsetmiştim annemde bundan şikayetci olur olmadık yerde kalp kırar filan annemde üzülüyo ama nasıl bir sevgidir bilinmezki yan yana olmaktanda bir o kadar zevk duyuyolar yoksa annem istanbula gelmezdi babamda burda die geliyo

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
:(

Günaydın Pikem...

Yok Bebikom, baya bayaa planlar yapmış. Hatta herkese de söylemiş; Doğum olunca Ankaraya gidicem, bebeği büyütürüm, artık kalırım orda diye...

Art niyet değil de Aslıcım. Dediğim gibi sadece babamdan uzaklaşmak için bunu istiyor. Üstüne üstlük benim eşimle ve çocuğumla başbaşa kalma isteğimi bile bile. İnan benim de aklım almıyor bu durumu ama ben de ne düşüneceğimi şaşırdım. İşte belki de bu yüzden doğumumu bile haber vermek istemiyorum...

canım simuşum kalırsın yine eşinle başbaşa. en azından ilk zamanlarda yanında olsun..
ben eşime diyorum doğum olunca sen yan odaya git, ben, annem ve oğluşum yatak odasında bi süre yatarız. eşimde gülüyor beni atıyorsunuz. sen annem gibi bakabilirmiisn bana diyorum yok vallahi diyor..

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
:(

Günaydın Pikem...

Yok Bebikom, baya bayaa planlar yapmış. Hatta herkese de söylemiş; Doğum olunca Ankaraya gidicem, bebeği büyütürüm, artık kalırım orda diye...

Art niyet değil de Aslıcım. Dediğim gibi sadece babamdan uzaklaşmak için bunu istiyor. Üstüne üstlük benim eşimle ve çocuğumla başbaşa kalma isteğimi bile bile. İnan benim de aklım almıyor bu durumu ama ben de ne düşüneceğimi şaşırdım. İşte belki de bu yüzden doğumumu bile haber vermek istemiyorum...

yok canım sen sakin ol sakin davran bu konuda hayatım haber ver vermemzlik yapma hatta bakalım çağır bir anneni neden böyle yapmış konuşun anlatırsın sende kafandaki planlarını kırgınlık olmamış olur aranızda

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
peki bebeğine sen bakıcan ama dimi? başkası bakmıcak normalde de...
annenin tabii sorması gerekirdi ama sen de konuşabilirsin
ama sırf bu sebepten bence de anneni mahrum etme canım

hmm bi taraf evlenince olayın boyutu değişmiş
benim de annem babam ayrı evet benim de annem evlense babam aynı tepkiyi verirdi kesinlikle
şu an sanki hiç ayrı gibi değiller babam annemin evine giriyo çıkıyo
şunu pişirsene diyo annem yapıyo babam yiyo
biz evlenirken veya ablam doğururken hiç ayrı gibi değillerdi yani sölemesem kimse anlamaz ayrı olduklarını
babam her sene bi kere tekrar evlenelim teklifini yineler ama annem kabul etmez
dediğim gibi eğer bigün annem evlenirse (ki umarım evlenmez)
babamın çok sinirleneceği ve bi daha konuşmayacağını düşünüyorum
haa buna hakkı var mı yok ama öyle olur maalesef

sizinkilerde farklıymış..
ne beraber olabiliyorlar ne ayrılabiliyorlar..

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
can sıkmak ne demek simuşum hepimiz paylaşıyoruz herşeyimizi dün bende anlattım özelimi ve dediklerinizi okudukça eşime haksızlık yaptığımı anladım:(:(ne için varız bunlar için böyle düşünme lütfen

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
can sıkmak ne demek simuşum hepimiz paylaşıyoruz herşeyimizi dün bende anlattım özelimi ve dediklerinizi okudukça eşime haksızlık yaptığımı anladım:(:(ne için varız bunlar için böyle düşünme lütfen

insan karşısındaki kişiden fikir alınca daha sakin düşünebiliyor. sorunu çözdüğüne sevindim..

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
peki bebeğine sen bakıcan ama dimi? başkası bakmıcak normalde de...
annenin tabii sorması gerekirdi ama sen de konuşabilirsin
ama sırf bu sebepten bence de anneni mahrum etme canım

hmm bi taraf evlenince olayın boyutu değişmiş
benim de annem babam ayrı evet benim de annem evlense babam aynı tepkiyi verirdi kesinlikle
şu an sanki hiç ayrı gibi değiller babam annemin evine giriyo çıkıyo
şunu pişirsene diyo annem yapıyo babam yiyo
biz evlenirken veya ablam doğururken hiç ayrı gibi değillerdi yani sölemesem kimse anlamaz ayrı olduklarını
babam her sene bi kere tekrar evlenelim teklifini yineler ama annem kabul etmez
dediğim gibi eğer bigün annem evlenirse (ki umarım evlenmez)
babamın çok sinirleneceği ve bi daha konuşmayacağını düşünüyorum
haa buna hakkı var mı yok ama öyle olur maalesef

herkes yazılanı yaşıyor ya ne ilginç hayatlar var...ne senle nede sensiz lafı sizinkiler için geçerli bir söz sanırım...kendilerini nasıl huzurlu buluyorlarsa nasıl mutlu oluyorlarla öyle yapsınlar yaa çocuk değiller yaaa değilmi yeterki sağlıklı olsunlar hayatım

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
canım simuşum kalırsın yine eşinle başbaşa. en azından ilk zamanlarda yanında olsun..
ben eşime diyorum doğum olunca sen yan odaya git, ben, annem ve oğluşum yatak odasında bi süre yatarız. eşimde gülüyor beni atıyorsunuz. sen annem gibi bakabilirmiisn bana diyorum yok vallahi diyor..
delü bu kızzz yaa tocamıda bırakmam anamıda :D gündüz anamla gece tocamla banane :D
sizinkilerde farklıymış..
ne beraber olabiliyorlar ne ayrılabiliyorlar..

aynen öle gerçekten

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
insan karşısındaki kişiden fikir alınca daha sakin düşünebiliyor. sorunu çözdüğüne sevindim..

eşim aradı dün bilerek akşamı beklemiş ki birlikteyken arayım diyeçneyse aradı ablasını neden dedi arkadaşsın çiğdemle ortak neyiniz varki oda bişey diyemedi aslı rahatsız olsa silebilirim dedi oda ne aslı nede ben rahatsız değiliz o geçmişte kaldı ama gerek yoktu böyle bir şeye dedi..özür diledi görümcem bugün baktım ki silmiş bilmiyorum sanırım ben çok hassas yaklaştım dün

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
eşim aradı dün bilerek akşamı beklemiş ki birlikteyken arayım diyeçneyse aradı ablasını neden dedi arkadaşsın çiğdemle ortak neyiniz varki oda bişey diyemedi aslı rahatsız olsa silebilirim dedi oda ne aslı nede ben rahatsız değiliz o geçmişte kaldı ama gerek yoktu böyle bir şeye dedi..özür diledi görümcem bugün baktım ki silmiş bilmiyorum sanırım ben çok hassas yaklaştım dün

sonucun böyle olması iyi olmuş. Aslıcım böyle konularda net tepkiler koymak çok önemli. Çok gerekli değil görümcenle o kişinin görüşmesi. Yani bu benim fikrim. aman sen üzülme, eşinle sorun olmasında gerisi boş..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
hepimide bir an önce bebeklerimize kavuşma isteği ve heyecanı var o yüzden rüyalarda görmeler çoğalır şimdi herkes birbirini kendini doğururken görür :D inşallah hepimizinki hayırlısıyla vaktinde sağlıklı bir şekilde doğarlar..:utan:

(ama günler de geçmek bilmiyo o da ayrı bi mesele :) )

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
evet canım aynen öyle :)

ocak annelerinden biri daha doğurmuş
bebeğime bakmaya doyamıyorum demiş :mendil:
Rabbim bize de bahşetsin o duyguyu inşallahhh
amin cnm inşallah bizede nasip eder rabbim

aferin eşine iyi demiş gönülde kırmamış onada ders olur inşallah bidaha muhattap olmaz o kızla

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

delü bu kızzz yaa tocamıda bırakmam anamıda :D gündüz anamla gece tocamla banane :D

aynen öle gerçekten

kocamı bıarktığımı kim söyledi:) tamamen onu düşünüyorum. sabah işe gidicek, dinlenerek gitsin istiyorum. Migreni var ileri derecede eşimin. Annem varken en azından o dinlensin istiyorum. sonrasında zaten hep beraberiz inşallah:)

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
sonucun böyle olması iyi olmuş. Aslıcım böyle konularda net tepkiler koymak çok önemli. Çok gerekli değil görümcenle o kişinin görüşmesi. Yani bu benim fikrim. aman sen üzülme, eşinle sorun olmasında gerisi boş..

yaa eşimin tercihi belli ve adım gibi eminim en ufacıkta bir şüphem yok eşimden yana ama dün görünce resmen tepem tasım attı:)bugün daha sakin düşünüyorum ama ne bileyim işte görümcemin lüzumsuzluğu işte dur bakalım yüzyüze görüşünce ne diyecek asıl onu merak ediyorum ben tanselim

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Tatlım acaba gercekten yaklaştı mı sanki ya, bak nası heyecan yaptım.... (rüyan hayırlara vesile olsun)

benimde son 2-3 gundur alt taraf sancılarım cogalıp şiddetlenmeye başladı........

Vallahi bilemiyorum ki pikoşum, yaklaştı mı acaba :D
Çok çok yakın olmasa da max.3-4 hafta kaldı zaten :)

:( :(
Kızlar o kadar haklısınız ki... Cidden görmeye hakkı var... Aile bağlarım çok sıkı değil gibi sanki benim. Yani sevmiyor değilim tabii ki, annemi babamı kardeşimi çok seviyorum. Ama kızgınlıklarım var anne ve babama. Mesela anneme şuan şunun için kızgınım; benim ve eşimin fikrini bile almadan bir kaç yıllığına bizde kalma ve bebeğe bakma planları yapmış kendince. Ve tek derdi babamdan uzaklaşmak. Babam kötü biri mi hayır. Sadece bazı huyları çok çekilmez. Mesela klimayı çok açtınız der gider kapatır, pazar parası 30 liradan fazla vermez. Özetle bayaa pintidir. O yüzden annemle çoğu zaman atışırlar bu konuda. Annem de yalnız kalsın da görsün mantığıyla buraya kaçma planı yapmış. Ben de buna sinir oldum nasıl bana sormadan kendince plan yapar diye. Bu en son kızdığım şey... Aklımca cezalandırıyorum işte ailemi... Doğru muyum... Bilmiyorum... Kafam karışık...

Tatlım bence bu sebepten bu kadar kızma annene.Elbette böyle bir plan yapmış da olabilir, ama insan dar ve zor zamanlarında kime sığınır, elbette ailesine,evladına...Böyle bir düşünce içinde dahi olsa ona kızgınlığını sürdürme mazur görmeye çalış.
Benim annem de bazen kızdırıyor beni.Eşimin ailesiyle zorunlu görüşüyor,asla sevmiyor.Zaten ilk evlendiğimiz zaman sorunlar olmuştu.Hep karşı tarafı suçluyor ama kendisinin de mazur görülemez tavırları,çıkışları oldu, olmadı değil.Kabul etmiyor.
Şimdi bizde arada bir kayınvalidemi eleştiriyor, şunu diyeceğim bunu diyeceğim diyor.Ben kızıyorum, yani ben ne yapabilirim bana eleştiriyorsun benim suçum gibi.Onlar bunu söylerse altta kalmam ben de şunu derim diyorsun,arada benim kalacağımı düşünmüyor musun.evet onlar derse senin de deme hakkın var da, o kadın benim annem değil ama sen annemsin.Onun yaklaştığı gibi sen nasıl yaklaşırsın.Sen o kadar bencil olamazsın ki.Kızıyorum ama bişey demiyorum.Geçici süre burda diyorum,susuyorum,idare ediyorum, kalbini kırmayayım, sonradan pişman olacağım şeyler demeyeyim,yapmayayım diyorum.
Bazen evde idareyi tam anlamıyla ele alıyor, bebek sanki kendi bebeğiymiş gibi tavır alıyor.
Benim de heveslerim, özençlerim olduğunu unutuyor. Önce kendi isteklerini, beğenilerini düşünüyor.
Hadi diyorum onun da hevesi var, orta yolu buldurmaya çalışıyorum.
Napalım be simuşum, duvar kabuğundan çıkmadık, beğensek de beğenmesek de ana babamız onlar.
Onlar zamanında bizi idare etti, biz de onları edicez şimdi :)

günaydınn sekerr.. dimek beyaz tenli mavi gözlüydüm:D allah hayırlara cıkarsın bak anlamıda pek güzelmişş.. nası rüyalar görüon böle kızım yaff.. :utan::utan:

Ehehehehe arada seni de kattım bak rüyaya :D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
yaa eşimin tercihi belli ve adım gibi eminim en ufacıkta bir şüphem yok eşimden yana ama dün görünce resmen tepem tasım attı:)bugün daha sakin düşünüyorum ama ne bileyim işte görümcemin lüzumsuzluğu işte dur bakalım yüzyüze görüşünce ne diyecek asıl onu merak ediyorum ben tanselim

canım sende görümceni görünce tepkini kibarca söyle. bilsin. yok benim için önemli değil gibi davranma. yani ben öyle yaparım. eşin zaten çok mantıklı davranmış.
ya bizler anadolu insanıyız, öyle eski nişanlı, sevgili o kadar geniş değiliz. ancak sanat camiasında :) olur böyle şeyler..
ben biraz bu konularda tutucuyumdur. evlenmeden önce üniversite camiasında kısmetim çoktu söylemesi ayıp. bişekilde haber gönderilirdi felan filan. şimdi o kilerde evli bende evliyim. aynı ortamda karşılaşırız ben çok mesafeliyimdir. sonuçta aramızda bişeyler olmadı ama bir teklif bile olması mesafe koymaya yeter.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar