2012 Şubat Anneleri

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
evdeyim laylam... uğruyorum ama fazla duramıyorum. keyif yapıyorum bol bol. hiç iş falan yaptığım yok (rutin işler haricinde) yan gelip yatıyorum özlemişim tatili. uyuyorum bol bol.

demin de düğün ve nişan cd'mi izledim. ehehehhehehe ne güzel ne zarif bi hatunmuşum o sıralar... oyyy oyyyy

ohhhhhhhhh sefan olsun iyi yapıyosun hala zarifsin neyin varmış hamilesin sen olacak o kadar önemli olan doğum sonrası kendini salma

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Krep miiii, arasına peynir domatesle bayılurım yap yap babuş oh mis :D

aynen. onur da bayılır krepe. açılışı içine ezine peyniri domates, krem peynir gibi tuzluları koyarak yaparız en sona bıraktığımız krepimizin içine de nutella sürüp tatlı niyetine de onu yeriz kocamla biz.

aiyyyyyanına da çayyy. mis misss. valla bu akşamki mönüm budur tamam.

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
kızlar ben çıkmak zorundayım hepinizi öpüyorum..
inşallah hayırlı doğum hikayerimizle yine aynı kanalda oluruz..
ve behlül kaçar:D

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
ama bende lor peyniri yok hayatım ne olecek şimdi normal köfte gibi yapsam ne olur

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349

ohhhhhhhhh sefan olsun iyi yapıyosun hala zarifsin neyin varmış hamilesin sen olacak o kadar önemli olan doğum sonrası kendini salma

valla sefa sürmekteyim. istediğim an yatıp uzanıyorum... ayaklarım bile şişmiyor artık.

inşallah bakalım umarım dediğin gibi olur. hayatımda hiç rejim falan yapmadım ya korkuyorum yapamayacam böyle dana gibi kalacam diye:(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
DOĞUM HABERCİLERİ
Doğum öncesi bedensel değişiklikler bir saat öncesinde ortaya çıkabildiği gibi bir ay öncedende çıkabilir. Doğum öncesinin özelliği olan rahim ağzında incelme ve genişleme olmasıdır ancak bunu yalnız doktorunuz farkedebilir. Sizin farkedebileceğiniz çeşitli değişikliklerde vardır.

İnme ve yerleşme: İlk kez anne olacak kadınlarda genellikle doğum başlamadan önceki iki ila dört hafta içinde bebek leğen kemiğine inmeye başlar. Ama sonraki doğumlarda bu belirti farkedilmeyebilir. Leğen kemiği bölgesi ve makatta artan basınç hissi: Bebeğin aşağı inmesi ile binen yük bu etkyi oluşturur.

Kilo kaybı veya kilo alımının durması: Dokuzuncu ayda kilo alımı genelde yavaşlar, hatta doğum yaklaştıkça bazı kadınlar bir iki kilo zayıflarlar.

Enerji düzeyinde değişiklik: Dokuzuncu aydaki kadınlar kendilerini gitgide daha yorgun hissederler. Bazıları ise tam tersi enerji fazlalığı yaşarlar.

Sümüksü tıkacın kaybolması: Rahim ağzı incelmeye ve açılmaya başladıkça rahim çıkışını tıkayan sümüksü tıkaç yerinden oynar. Bu madde ilk gerçek kasılmalardan bir veya iki hafta önce yada doğum başlar başlamaz vajinadan atılır.

Pembe veya kanlı nişan: Rahim ağzı genişleyip inceldikçe sıklıkla burdaki kılcal damarlar çatlar ve akıntıyı pembe hale getirirler. Bu nişan genellikle doğumun 24 saat içinde başlayacağı anlamına gelir. Ama nişan gelmesi doğumdan iki üç gün öncede görülebilir. Bu nedenle hastaneye gitmeden önce düzenli ağrıların başlamasını yada suların gelmesini beklemelisiniz.

Braxton Hicks kasılmalarının şiddetlenmesi: Hamileliğinizin 20.haftasından sonra başlayan ve doğum provası niteliğindeki bu kasılmalar bebeği itecek olan gerçek kasılmalar için rahmin kaslarını gererek hazırlanmasıdır. Bu kasılmalar genellikle sancısız kasılmalar şeklindedir ve 30 saniye ile 2 dakika arasında değişir süreleri. Dokuzuncu ayda hamileliğinizin sonlarına doğru Braxton Hicks kasılmaları sıklaşır ve şiddetlenir. Bazen sancılı da olabilir ve bunları gerçek doğum kasılmalarından ayırmak güçleşir.

İshal: Bazı kadınlar doğum başalamadan hemen önce ishal olabilirler.

YALANCI DOĞUM BELİRTİLERİ

Eğer aşağıdakiler varsa olasılıkla gerçek doğum henüz başlamamıştır.
• Kasılmalar düzenli değilse ve sıklığı ile şiddeti artmıyorsa
• Ağrı sırt yerine karnın aşağısında hissediliyorsa
• Yürümekle ve duruşunuzu değiştirmekle kasılmalar geçiyorsa
• Eğer nişan geldiyse; rengi kahverengi ise (parlak kırmızı kan geliyorsa hemen doktorunuzu arayabilirsiniz). Kahverengi nişan genellikle cinsel ilişki veya vajinal muayene sonrası 48 saat içinde görülen bir şeydir.
• Kasılmalarla bebeğin hareketleri kısa süreli olarak artıyorsa

GERÇEK DOĞUM BELİRTİLERİ

Doğum öncesi kasılmalar daha güçlü ve daha sık hale gelmişse bunun gerçek doğum olup olmadığı akla gelir. Şunlar varsa büyük ihtimalle gerçek doğumdur:
• Kasılmalar hareket ettiğinizde artıyorsa ve duruş değiştirmenize rağmen azalmıyorsa
• Sancı sırtta başlayıp karna yayılıyorsa (ayrıca bacaklarada yayılabilir). Ayrıca düzenli aralarla geliyor ve dinlenmekle geçmiyorsa. Sancılarınızın kaç dakikada bir geldiğine bakın, çok sık gelmedikçe (beş dakikada bir yada daha sık)telaşlanmanıza gerek yoktur.
• Kasılmalar giderek daha sık ve sancılı hale gelir ve genellikle (herzaman değil) düzenlidirler. Doğum ilerledikçe şiddetleride artar.
• Pembe veya kanlı nişan gelmesi
• Su kesesinin yırtılması. Bebeğin çevresini saran ve amniyon sıvısını içeren kese doğumdan önce birdenbire yırtılıp içerdeki suyun bir kısmı boşalabilir. Bebeğin başı doğum yoluna girmişse, yol kapandığı için gelen su miktarı çok olmaz. Su geldiğinde sancılar başlamamış bile olsa hastaneye gitmelisiniz çünkü bebeğe hastalık etkenlerinin bulaşma olasılığı vardır.

"Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler" kitabından alınmıştır.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
aynen. onur da bayılır krepe. açılışı içine ezine peyniri domates, krem peynir gibi tuzluları koyarak yaparız en sona bıraktığımız krepimizin içine de nutella sürüp tatlı niyetine de onu yeriz kocamla biz.

Süper olur,ben tuzluyla severim ama nutella da olur tabe :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Az önce peçeteye toplu iğne başı kadar kan bulaşmış,birkaç yere.Parlak kırmızı.Ama öyle sümüksü akıntının içinde filan değil.
Popoda çatlaklar vardı onlardan şüphelendim, denedim denedim başka gelmedi.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
gelin kız hepinize yaparım ben krep... o kadar krep yaparım ama bi krep tavası almadım kendime iyi mi? büyük teflon tavada yapıyorum hala:))

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Az önce peçeteye toplu iğne başı kadar kan bulaşmış,birkaç yere.Parlak kırmızı.Ama öyle sümüksü akıntının içinde filan değil.
Popoda çatlaklar vardı onlardan şüphelendim, denedim denedim başka gelmedi.

korkma babuş muhtemelen çatlaklardan.

geçen de benim kasığımın oraya bişi çıkmış kaşıdım ben o'nu. wc ye oturdum iç çamaşırım kan, elime kan bulaşmış... aynayla bi baktım aşaaa tarafım olduğu gibi kan dedim noluyo yaaaaa. iyice yıkadım temizledim bacaklarımı falan. aynayla bi baktım yine kasığımın ordaki çıkan ufak sivilceden akıyor.
minnak şeyden o kadar kan akar mı yaw hayret ettim.

mannak

Aktif Üye
Tepki
177

oooooooooooffffffffff yaaaa ama olmaski bu yaaa
nasıl canım istediiiii anlatamam
evde domates yok sert ezine peynirim yokkkk

neysee eşime söyliyimde gelirken alsınnn yaa çooook canım istedii beeee

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
korkma babuş muhtemelen çatlaklardan.

geçen de benim kasığımın oraya bişi çıkmış kaşıdım ben o'nu. wc ye oturdum iç çamaşırım kan, elime kan bulaşmış... aynayla bi baktım aşaaa tarafım olduğu gibi kan dedim noluyo yaaaaa. iyice yıkadım temizledim bacaklarımı falan. aynayla bi baktım yine kasığımın ordaki çıkan ufak sivilceden akıyor.
minnak şeyden o kadar kan akar mı yaw hayret ettim.

Ben de öyle düşndüm vajinadan olsa böyle sürüntü şeklinde olur, yanında sıvısı olur.Çatlaklardan ki nokta şeklinde bulaşıp kalmış öyle.Hem nişan taze kan şeklinde de değilmiş bildiğim kadarıyla,çatlaklardan diye kabul ettim :durbun:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar