2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızım zayıf benim tatlım.Bir de benim doğum eylemi yakında Allah nasip ederse, doktorum %90 15 gün içinde doğum beklediğini söyledi.
Hızla kilo aldırmalıyım yani...

Ben de dün tartıldım.8 kg almışım maşallah.Tam bir azman oldum :D

Fasülye çok severim.Yanına da söğüş domates ok yakışır.Mevsimi değil ama.Gerçi fasülye mevsimi de değil

Fırında balık sevmiyorum ya ben nedense.Yada ben mi beceremiyorum.Kızartma hoşuma gidiyor ama zahmetli.

ben hep fırında yaparım. hem hafif olur hemde daha kolay. hamsiyi bile temizleyip fırına atıyorum. güzel oluyor..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızım zayıf benim tatlım.Bir de benim doğum eylemi yakında Allah nasip ederse, doktorum %90 15 gün içinde doğum beklediğini söyledi.
Hızla kilo aldırmalıyım yani...

Ben de dün tartıldım.8 kg almışım maşallah.Tam bir azman oldum :D

Fasülye çok severim.Yanına da söğüş domates ok yakışır.Mevsimi değil ama.Gerçi fasülye mevsimi de değil

Fırında balık sevmiyorum ya ben nedense.Yada ben mi beceremiyorum.Kızartma hoşuma gidiyor ama zahmetli.

babuş sezeryanmı olcak senin.. doktorun ne dedi bu konuda..
benim doktorum sezeryanla doğum yapmamı söyledi bende dinleyeceğim..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ben taze fasulyeyi yazın alıp kuruturum yada buzluğa atarım. Bu mevsimde marketten almam.
Kuruturmuş taze fasulyeyi iyiye haşlayıp süzerim. Tencereye soğan, sarmısak koyup zeytinyağ ile çevir birazda salça kat ve fasulyeleri kelyip suyuda ekleyip pişiririm. piştikten sonrada yumurta kırılır.

evet annem de böyle yapıyor, ben de yoğurtlusunu seviyorum kurutulmuş taze fasülyenin.Az suyla pişiriyorum, üzerine bol sarımsaklı yoğurt.
Yumurtalısını da deneyeyim bakalım.

hadi ya..kac kg simdi kızın senin ? benimde son gittigimde olması gerekenden 200-300 gram az bulmustu dr

Kızım şu an 2700 gram canım.SAT'a göre 36+3üm.
Ama geç döllenme ve bebeğin zayıf olmasından dolayı usg'ye göre daha gerideyim:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ben taze fasulyeyi yazın alıp kuruturum yada buzluğa atarım. Bu mevsimde marketten almam.
Kuruturmuş taze fasulyeyi iyiye haşlayıp süzerim. Tencereye soğan, sarmısak koyup zeytinyağ ile çevir birazda salça kat ve fasulyeleri kelyip suyuda ekleyip pişiririm. piştikten sonrada yumurta kırılır.

vayy değişik gercekten tsk ederiz..benimde canım cekmese almicaktım da napalım artık

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
evet annem de böyle yapıyor, ben de yoğurtlusunu seviyorum kurutulmuş taze fasülyenin.Az suyla pişiriyorum, üzerine bol sarımsaklı yoğurt.

yumurtalı dene bak hem bol protein olur. yumurtalının üzerinede yoğurt yakışıyor. ben yoğurdu utanmasam çorbayada katıcam okadar severim:)
hatta yoğurdumu hep kendim mayalıyorum. böyle işlere bayılırım babuş. buzluğum sebze doludur..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

anladım,merak etme bişeycik olmaz bende 2800 gram dogmusum :) bu arada senin toksoplazman poz.mi neg.mi cıktı ? sakatat yiyosan ?

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
yumurtalı dene bak hem bol protein olur. yumurtalının üzerinede yoğurt yakışıyor. ben yoğurdu utanmasam çorbayada katıcam okadar severim:)
hatta yoğurdumu hep kendim mayalıyorum. böyle işlere bayılırım babuş. buzluğum sebze doludur..

peki şu yeni cıkan yogurtçulara ne dersin :) fikrini alalım varya yogurt yapan makinalar

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
anladım,merak etme bişeycik olmaz bende 2800 gram dogmusum :) bu arada senin toksoplazman poz.mi neg.mi cıktı ? sakatat yiyosan ?

benimde tokso negatif sakatat yemiyorum. geçen canım çok sosis istedi normalde hiç sevmem.. salçalı suda haşlayarak yaptım yaklaşın yarım saat haşladım..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
benimde tokso negatif sakatat yemiyorum. geçen canım çok sosis istedi normalde hiç sevmem.. salçalı suda haşlayarak yaptım yaklaşın yarım saat haşladım..

oooo...sosis benim ilk aşerdiğim şey bende derin yagda cicek yapıp kızartmıstım dakikalarca nasıl yediydim ama off hic sosis gormemiş gibi :) benimde negatif cıktı sakatat yiyemiyom :(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
babuş sezeryanmı olcak senin.. doktorun ne dedi bu konuda..
benim doktorum sezeryanla doğum yapmamı söyledi bende dinleyeceğim..

Tanselcim,şu an bebeğim baş gelişi.Normal doğum olabilir gibi görünüyor.Çatı muayenesini de yapalım karar vereceğiz dedi doktorum.
Ama pek normal doğum taraflısı değil gibime geldi.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Toxo benim negatif.
Sakatat dediğim sadece ciğer.
Şarküteri ürünleri yemiyorum. İsterse çok iyi pişmiş olsun, hiç yemedim salamdır, sosistir.
Ciğeri de hiç sevmem ama doktorum önerdi.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Toxo benim negatif.
Sakatat dediğim sadece ciğer.
Şarküteri ürünleri yemiyorum. İsterse çok iyi pişmiş olsun, hiç yemedim salamdır, sosistir.
Ciğeri de hiç sevmem ama doktorum önerdi.

bende bikac kez yedim ciger ne yalan soyliyim :( bisey yasak olunca daha cazip gelirmş ya,dogru walla

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Aklıma geçen nazomun verdiği cheesecake tarifi geldi.
Akşam yapsam mı acaba, vişne soslusunu.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ay yemegimi koydumm atese. mercimek yemegi yapıyorum. pilav,yogurt bu aksamki menümüz:D bide tarhana corbası yaptım. artık ekmegi bırakmaya karar verdim. daha fzla kilo almamalıyım 16 kg almısım toplamda. her yanım catladı zati.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar