2012 Şubat Anneleri

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Kızlar içdiğimiz demir benim iç çamaşırımda leke yapıyor ve yıkansada çıkmıyor.
Ayy çamaşırlarım bi kötü pis kadınlar gibi:) Doğumdan sonra bütün kilotlarımı atıcam:)

canım iş yerinde kullandığım pedi atıp yeni pedim de yanımda yoksa ben de selpak peçete koyuyordum bulaşmasın akıntım diye. (malum iş yerinde falan taharet alamıyorum pis gelıyor bana o musluklara dokunmak) bazen koymadan çıkıyordum ve evet o akıntı benım çamaşırımda da leke yapıyor. dediğin gibi donlarımın önü sarı gibi geliyor bana. ahahhahahaa. pis pis çingen gibi.

neyse kardeşim geldi bi yemek yiyelim gelırımim yıne öptüm...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
aiyyyy yerim kızz. ne düşüncelilermiş... kurban olurum yaaaa. ben bıle burdan duygulandım be :)

eşim hiç dayanamıyor zaten kız. hemen yelkenleri suya indiriyor ne kadar kızdırsalar da. benim koca danalar düşünmez ama onunkiler düşünür. öğretmenler gününde bebeğe pijama takım getirmiş bir tanesi. bizden daha sabırsızlıkla belkiyorlar. ilköğretim candır, onu bilir onu söylerim.

2 yıl önce çalıştığımız okulda nikahımız kıyıldı :D öğretmenler odasına giremediler ya, gitmişler bisküvi kek meyve suyu almışlar (masalarda ıslak mendil bile vardı :deli: ) sınıfın turuncu perdelerini çekmişler (romantik olsun diye :deli ) lojmandan bizi öğle arası çağırdılar. kutlama yaptılar :utan: ve bunlar 2.sınıf öğrencisiydi.

ay bak hem onları hem koca danalarımı özledim ben şimdi :(

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
eşim hiç dayanamıyor zaten kız. hemen yelkenleri suya indiriyor ne kadar kızdırsalar da. benim koca danalar düşünmez ama onunkiler düşünür. öğretmenler gününde bebeğe pijama takım getirmiş bir tanesi. bizden daha sabırsızlıkla belkiyorlar. ilköğretim candır, onu bilir onu söylerim.

2 yıl önce çalıştığımız okulda nikahımız kıyıldı :D öğretmenler odasına giremediler ya, gitmişler bisküvi kek meyve suyu almışlar (masalarda ıslak mendil bile vardı :deli: ) sınıfın turuncu perdelerini çekmişler (romantik olsun diye :deli ) lojmandan bizi öğle arası çağırdılar. kutlama yaptılar :utan: ve bunlar 2.sınıf öğrencisiydi.

Benim annemde ilkokul öğretmeni, 3. sınıf okutuyor. Hergün beni soruyorlarmış, Tansel ablanın bebeği nasıl:) Annem hergün 5 dk anlatıyorum seni ve bebişi diyor..

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Kızlar iyi geceler...Geç yazıyorum,artık yarın yada pzt.okursunuz...
Bugün kontrolümüz vardı ve nst'ye girdik...
Kızım 2.5 kg ve 47.5 cm olmuş, bu hafta çok güzel kilo almış dedi çünkü 15 gün önceki kontrolde 1900-2000 gramdı...İlk kez ortalamaya bu kadar yaklaştık, et yemen epey işe yaramış dedi doktorumuz.
NST'de kalp atışını çok zor buldu hemşire, bi 10 dk.kadar uğraştı...
Girmeden önce çikolata yemiştim ve çok hareket etti minik kuşum....
Sancı çıkmadı, bir sorun da yok dedi doktor.
Transverse duruşunu da değiştirmiş, baş gelişi dedi doktorumuz...Doğum pozisyonu almış...
Doktorumuz alttan muayene de yapacağını söylemişti ama yapmadı.Akıntımı tarif ettim,mantar dedi.Şekerimin yükselmesi sebep oluyormuş mantara.Tek kullanımlık fitil verdi.
Anneannemiz de geldi muayenehaneye ve yavruşum sağolsun birkaç hünerini gösterdi anneannesine. Ağzını kocaman açtı ve esnedi :D
Elini çenesine koydu :)
İşte muayenemiz böyle iyi geçti hamdolsun....

maşallah tatlım, gozunaydın olsun...
ne guzel işte kilolanmıs fıstık kızımız...
ne guzel moral olmustur sanada..........

ay benim de kolayım yok ki şekerim, çok alıyor diye üzülüyordum, almamış diye üzülüyorum şimdi. ama doktorum haftalık ölçümleri kıstas almamamı söyledi. en az 15 gün geçmesi lazımki sağlıklı olsun ölçümlerimiz dedi. ben de 300 gr vermişim ordaki basküle göre
çok keyifsizdim ağrım vardı dün. tüm gün sürdü. doktora girer girmez söyledim. gaz sancısı adet ağrısı karışımı gibi bir ağrı dedim. duraksadı bi önce, sonra normaldir rahat ol dedi. tırstım ben de. okuduğum kitapta doğum sancısını öyle tarif ediyordu. ama düzensizdi yani. ultrasonla baktığında bebeğin başı daha da aşağıya inmiş, bu seni daha çok rahatsız edecek. hazırlıklı ol dedi. nst 2 kere çekildi. ilkine olmamış bu dedi. ben de keyifsiz olunca canım konuşmak istemez. sormadım bile nedir sorun. gittim 2.yi çektirdim 45 dk sonra. kar da vardı yolda zaten. o da gerdi beni. Rabbimin izniyle kar olmadığı bir zamanda gelmeye niyetlensin kuzum :)

seninde gözünaydın canım, acılma artmamış, beklesin tabii annesi biraz daha....

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349

oyyyyy kıyamam kızzz. ne kadar düşünceliler. bi de akıllarına nasıl gelmiş böyle bişiİ? biz mi o yaşlarda saftık bilemıyorum ki? :))

ben daha canta hazırlamadımmm

pikecim hazırla artık. artık her an olabilir yavrular.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
İyi pazarlar canım neden yoruyorsun kendini bu kadar sen ya? Ne cam silmesi kışın ortasında? Bir yağmur yağsa emekler boşa gidecek.Bundan sonra da artık misafir kabul etme, çek kapını çık evden sen git onlara..Çok yoruyon kendini.

ayyy sormaa balım ya. niye böleyimm ben. cok titiz biri olsam neyse de degilim de yani. silemedim zati. bütün gün bi mutfagın camını silebildim. ii oldu zaten görünebilcek yer orasıydı simdi girip sigara neyin icerler diye panik olduydumm. ama nasıll belim agrıdı anlatamam. mecburen bıraktım. artık bi süpürge bi vileda bide banyo baska bi iş yapamam. salak ben cagır iste kadını nolcek. artislik yapcam ya o nedenlen :zopa:

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
günaydın kızlar bugün stok sayımı var şirkette yıl sonuna kadar yetişmesi lazım ara ara kesintiye uğrayabilirim:D
bu arada bugün öğlen kızımı görmeye gidicem inşallah ayrı bir heycan var acaba kızım kaç kg oldu boyu kaç???dün bütün gün bunu düşündüm:Drabbimden hayırlısı bakalım

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Hadi ya helal olsun valla :D 30tl. ise ben alamam :acep: Bi de sezoş der felan boşa gider paracuklarım :D
ben söliyimde bilginiz olsun dedim isteyen arkadaşlar için bugün bir parti daha duyuracam istanbulda olanlar almak isterler belkim olmayanlarda isterse yardımcı olarızz ;)
Evet kızlar ben de bugün miskin günümdeydim.
Hastane için bebeğime ayrı, kendime ayrı çanta hazırlamıştım..Ama dolabımın üzerindeki valiz bugün aklıma girdi ve bende hepsini birleştirdim daha iyi oldu.

Kendime aldıklarım;

2 adet pijama takımı
1 sabahlık ve 1 gecelik
2 çorap, 1 çift terlik
5 Külot, 1 emzirme sütyeni
2 Adet tacım :)
6 adet hasta bezi ve birkaç adet orkid
1 banyo havlusu
Göğüs pedi (12 adet), Göğüs ucu kremi
Tarak, ufacık saç kremi ve şampuan :)
Makyaj çantam, ayna
Bugüne kadar hastanenin verdiği test sonuçları vs...(ne olur ne olmaz diye :))

Kuzey bey için;

1 Takım hastane çıkışı
1 bahriyeli takımı beresi eldiveni :)
3 Adet zıbın
2 Adet çıtçıtlı body
1 Adet mavili yedek takım
2 adet çorap, 2 adet don :)
10 Tane bebek bezi
Pişik kremi, ıslak mendil, şampuanı
Emzik
Havlusu
Kadife battaniye ve penye battaniye..

Bunların haricinde kapıyı süslemek için 5 metre mavi 5 metre beyaz tül :D Kapı süsü,"hoşgeldin oğlum" yazısı,5 adet mavi,5 adet beyaz balon, makas ve kurdaleyi de eklemeyi unutmadım :D

Bi tek fotoğraf makinası eklicem unutmazsam o kadar...
ohhh ohhhh maşallah herşeyi düşünmüş bu hatuncağız eksiklerimi not ettim
Bende koymadım şampuan...
Eşim sen ve bebiş iyi olsun ben hemen hastaneden çıkarıım diyor:)
Umarım hastanede çok kalmayız..

Bu arada dün doktora gittik, kendi doktorum değil. Ban tüp bebek yapan eşimin arkadaşına gittik.. 4 boyutlu yeni bir cihaz almışlar gelinde bakıyım demiş. Bebişimin resmini aldık ama sıpa elini yine gözünde koymuş göstermiyor..
Bide bebişim kilosu fazla 2900 gr ölçtü:) Dedim heralde normla doğum için iri bir bebk olcak. Gülerek bana normal doğummu düşünüyorsun dedi. Bende evet dedim. Ya maceramı arıyorsun dedi.. Bu çok çok kıymetli bebek, ol sezeryan geç dedi..
doktorların işine geliyor randevulu hasta ne var hastanayı düşünen kim yok anam ben almıyım sezoşş

aaaayyy öğretmen olmak varmış çok zevkli çok kutsal bi meslek :utan:
günaydın kızlar bugün stok sayımı var şirkette yıl sonuna kadar yetişmesi lazım ara ara kesintiye uğrayabilirim:D
bu arada bugün öğlen kızımı görmeye gidicem inşallah ayrı bir heycan var acaba kızım kaç kg oldu boyu kaç???dün bütün gün bunu düşündüm:Drabbimden hayırlısı bakalım

günaydın aşkummm hadi bakalım kolay gelsin kızına iyice süslen annesi gülücükler saçsın bu defa hayırlı haberlerle dön bizdende selam söle :lilav:

CÜMLETEN GÜNAYDINLAR...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Kızlar önemli bir gelişme....

Merak edenler için söyleyeyim tekrardan FATMA ANAMIZIN ELİ bitkisini eşim nihayet bulabilmiş fatih çarşambadan caminin dibinde bir aktarda 30tl imiş bilginiz olsun isteyen var ise burdan temin edebilir

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Herkese günaydın arkadaşlarrr….

babuşum seninde gözün aydın maşallah kızınada son anlarda atak yapacak demekki :)inşallah herşey gönlünce olur hayırlı doğumlar nasip etsin Allahım

Saol canım benim.Herhalde arap atı gibi sonradan açılacak laylam bu kız :D

gözünaydınn tatlımm..masallah kızına. insallh benim kızcem de 2500 ü bulmus olur bi dahaki kontrolde. :( bende et yyiyeyim bari. :acep: ay cok az kaldıı pek heyecanlıyımm valla-kop-kop

Canım çok teşekkürler. Doktor çok fark etti et yemen dedi. Ben o kadar az yiyordum ki. Diğer proteinlere ağırlık versem de eti ihmal ediyordum…Doktorum anneme ciğer yesin demiş, annemin elinden kurtuluş yok.Hiç de sevmem :)

ay benim de kolayım yok ki şekerim, çok alıyor diye üzülüyordum, almamış diye üzülüyorum şimdi. ama doktorum haftalık ölçümleri kıstas almamamı söyledi. en az 15 gün geçmesi lazımki sağlıklı olsun ölçümlerimiz dedi. ben de 300 gr vermişim ordaki basküle göre
çok keyifsizdim ağrım vardı dün. tüm gün sürdü. doktora girer girmez söyledim. gaz sancısı adet ağrısı karışımı gibi bir ağrı dedim. duraksadı bi önce, sonra normaldir rahat ol dedi. tırstım ben de. okuduğum kitapta doğum sancısını öyle tarif ediyordu. ama düzensizdi yani. ultrasonla baktığında bebeğin başı daha da aşağıya inmiş, bu seni daha çok rahatsız edecek. hazırlıklı ol dedi. nst 2 kere çekildi. ilkine olmamış bu dedi. ben de keyifsiz olunca canım konuşmak istemez. sormadım bile nedir sorun. gittim 2.yi çektirdim 45 dk sonra. kar da vardı yolda zaten. o da gerdi beni. Rabbimin izniyle kar olmadığı bir zamanda gelmeye niyetlensin kuzum :)

ada hanıma da maşallah, ne güzel almış kilosunu. anneannesine hünerlerini de göstermiş. benimkinin hareketleri de az. suyum iyiymiş, kordonda da sorun yok dedi. hep dinliyorum hareketleri. eller kollar daha aşağı vuruyor sanki. tam kaburgamın altındaydı ayak hareketleri, şimdigöbek deliğimin yakınlarında. bu da doktorun başı daha aşağıda söylemini doğruluyor

Öyle oluyo tatlım işte az kilo alsa niye almadı, çok alsa neden çok aldı bi anormallik mi var. Hareket etmese dert, etse dert.Hepimiz öyleyiz.Ama içimde seninle alakalı hiç kötü hisler yok, bence sen çok sorunsuz ve kolay bi şekilde yapacaksın doğumunu Rabbimin izniyle.

Gözünaydın babuş, öncelikle doğum pozisyonunu almasına çok sevindim :) Uslu kız olacak bu belli maşallah kilo da almışız :D Nasıl birşey şu nts?

Teşekkürler azoşum.Doğum pozisyonu almasına ben de çok şaşırdım ve kuvvetle muhtemelen de nst.de döndü.
Çünkü normal doğum pozisyonuna göre kalp atışı aradı hemşire bulamadı.Üstelik de epey yaşlı bi hemşireydi.Transverse duruyor dedim, kafası burda. Ona göre yapınca pat buldu.
2 saat sonra doktor başı aşağıda, baş gelişi dedi…Şaşırdım.Hareketleri de sabahtan transverse duruşa göreydi, akşama baş gelişine göre…
Nst’yi de anlatayım. Yatağa iki lastik kemer serdiler,belin buna gelecek şekilde yat dediler. Sonra usg jeli sürdüler, yuvarlak bi usg probunu karnımda gezdirdi, kalp atışını bulunca onu kemerlerle bağladı.
Elime de bi buton verdi hareketi hissedince bu düğmeye bas dedi. Girmeden çikolata yemiştim, o yüzden çok hareket etti zilli :D
Hareket ettikçe kalp atışları hızlanıyor ve haşır huşur sesler çıkıyor. İstenen de hareket anında kalp atışının hızlanmasıymış zaten.
Doktor sadece bir hareketi yakalayamamışsın dedi. Onda hissedip düğmeye basamamışım. 20 dk.da 18 kez hareket etmiş kıprak.
Uterusta da hiç hareket olmamış.
Aynı kalp grafiği gibi grafik çiziyo işte alet….

Bende koymadım şampuan...
Eşim sen ve bebiş iyi olsun ben hemen hastaneden çıkarıım diyor:)
Umarım hastanede çok kalmayız..

Bu arada dün doktora gittik, kendi doktorum değil. Ban tüp bebek yapan eşimin arkadaşına gittik.. 4 boyutlu yeni bir cihaz almışlar gelinde bakıyım demiş. Bebişimin resmini aldık ama sıpa elini yine gözünde koymuş göstermiyor..
Bide bebişim kilosu fazla 2900 gr ölçtü:) Dedim heralde normla doğum için iri bir bebk olcak. Gülerek bana normal doğummu düşünüyorsun dedi. Bende evet dedim. Ya maceramı arıyorsun dedi.. Bu çok çok kıymetli bebek, ol sezeryan geç dedi..

Canım benim kuzenimin de ilk bebeği tüp bebekti. Ondan önce birkaç kaybı oldu ve tüp bebeğe bu son şansın başka bebeğin olamaz dediler.Eşi de doktor onun da.
Arkadaşları riske edemediler ve bebeği termine gelmeden sezeryanla aldılar. Maşallah turp gibi, kocaman kız oldu 5 yaşına geliyor şimdi.
Kuzenim de başka bebeğin olmaz artık dedikleri için hiç korunmadı sonrasında ve tedavisiz, plansız, ummadığı anda bir kez daha hamile kaldı :)
O kızımız da kocaman oldu şimdi maşallah subhanallah.

maşallah tatlım, gozunaydın olsun...
ne guzel işte kilolanmıs fıstık kızımız...
ne guzel moral olmustur sanada..........

Olmaz mı canım ya, çok teşekkürler….

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Konuyu toplam 6 üye okuyor. (6 kayıtlı üye ve 0 misafir)
bblau, asliyrt+, calmdown+, leader+, nazo06+, _HaYaTiM_

Günaydın kızlar, nasılsınız bakalım?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Günaydın aslıcım.İnşallah hayırlı haberlerle gelirsin tatlım...
Bu arada ben 7 kilo almışım, rekorum elden gidiyo mu yoksa, dasdasdarassssss

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
kızlar kargom geldi azo teyzemizz neler neler göndermiş asyama bir görseniz deli kız bu yaa kaç tane şey almış kurban olurum ellerine sağlık hepsini çok ama çok beğendim kızımla...resmini akşam çekicem inşallah yarın çekiliş topiğine koyarım..AZOMMMMM CANIM BENİM ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM KIZIMLA SANA ZEVKİNE HAYRAN KALDIK İKİMİZDE:D
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM AZO TEYZECİM ÇOK BEĞENDİM HEDİYENİ HER GİYDİĞİMDE TEYZEM ALDI BUNU DİYE ZEVKLE GİYECEĞİM İNAN:D:D:D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar