2012 Şubat Anneleri

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
2.424
Tepki
1.545
Puan
113
Konum
istanbul


Malzemeler:

•1kg kuzu kuşbaşı
•1 yemek kaşığı zeytinyağı
•10-15 adet arpacık soğan
•1 su bardağı pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
•1 su bardağı kaynamış su
•1 yemek kaşığı domates salçası
•1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:

1.Eti soğuk suda yıkayıp kevgire koyun, suyunun süzülmesini sağlayın. Derince bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri koyup tencerenin kapalı vaziyette, orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırmak suretiyle etler bıraktığı suyu çekip yumuşayana kadar pişirin. Pişmeye yakın arpacık soğanları ilave edin. Tuzunu ilave edin ve biraz soğuyunca servis yapacağınız fırın kabına etleri boşaltın.
2.Üzerine nohutları serpin, hafif bir şekilde et ve nohutları karıştırın. (Aksi taktirde etler ezilir.) Domates salçasını bir su bardağı kaynamış su ile sulandırıp etlerin üzerine gezdirin. Servise yarım saat kala üzerini folyoyla kapatarak 200C ısıtılmış fırında 20-25 dakika tutun. Böylece hem etler fırınlanmış hem de yemeğiniz ısınmış olacaktır.
 

layla55

Daimi Üye
Katılım
11 Kasım 2011
Mesajlar
2.579
Tepki
1.870
Puan
113
Konum
ankara


Malzemeler:

•1kg kuzu kuşbaşı
•1 yemek kaşığı zeytinyağı
•10-15 adet arpacık soğan
•1 su bardağı pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
•1 su bardağı kaynamış su
•1 yemek kaşığı domates salçası
•1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:

1.Eti soğuk suda yıkayıp kevgire koyun, suyunun süzülmesini sağlayın. Derince bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri koyup tencerenin kapalı vaziyette, orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırmak suretiyle etler bıraktığı suyu çekip yumuşayana kadar pişirin. Pişmeye yakın arpacık soğanları ilave edin. Tuzunu ilave edin ve biraz soğuyunca servis yapacağınız fırın kabına etleri boşaltın.
2.Üzerine nohutları serpin, hafif bir şekilde et ve nohutları karıştırın. (Aksi taktirde etler ezilir.) Domates salçasını bir su bardağı kaynamış su ile sulandırıp etlerin üzerine gezdirin. Servise yarım saat kala üzerini folyoyla kapatarak 200C ısıtılmış fırında 20-25 dakika tutun. Böylece hem etler fırınlanmış hem de yemeğiniz ısınmış olacaktır.

bundanmı yapacan yivrum yanınada pirinç pilavı süper
 

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
2.424
Tepki
1.545
Puan
113
Konum
istanbul

leader

Daimi Üye
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
4.700
Tepki
2.416
Puan
113
Yaş
37
Konum
İstanbul
uyku hastalığına yakalandım galiba :acep:
aynen bende beni bi bıraksalar 10 gün hiç kalkmadan uyurum o derece uykum var


Malzemeler:

•1kg kuzu kuşbaşı
•1 yemek kaşığı zeytinyağı
•10-15 adet arpacık soğan
•1 su bardağı pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
•1 su bardağı kaynamış su
•1 yemek kaşığı domates salçası
•1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:

1.Eti soğuk suda yıkayıp kevgire koyun, suyunun süzülmesini sağlayın. Derince bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri koyup tencerenin kapalı vaziyette, orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırmak suretiyle etler bıraktığı suyu çekip yumuşayana kadar pişirin. Pişmeye yakın arpacık soğanları ilave edin. Tuzunu ilave edin ve biraz soğuyunca servis yapacağınız fırın kabına etleri boşaltın.
2.Üzerine nohutları serpin, hafif bir şekilde et ve nohutları karıştırın. (Aksi taktirde etler ezilir.) Domates salçasını bir su bardağı kaynamış su ile sulandırıp etlerin üzerine gezdirin. Servise yarım saat kala üzerini folyoyla kapatarak 200C ısıtılmış fırında 20-25 dakika tutun. Böylece hem etler fırınlanmış hem de yemeğiniz ısınmış olacaktır.

hımmmmm enfestoo kız bu ne güsel yemek adı ne imiş bayıldım çok güsel gözüküyo
 

bblau

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2011
Mesajlar
5.946
Tepki
3.588
Puan
113
Konum
İstanbul
babuş benim de bazı günler az hareket ediyor.
yerleri daraldı artık daha az hareket ediyorlar.
bir de her gün oynaşmıyolar tabi bazı günler enerjileri az oluyo.
Şekerli bişey varsa at istersen ağzına.
 

bblau

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2011
Mesajlar
5.946
Tepki
3.588
Puan
113
Konum
İstanbul


Malzemeler:

•1kg kuzu kuşbaşı
•1 yemek kaşığı zeytinyağı
•10-15 adet arpacık soğan
•1 su bardağı pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
•1 su bardağı kaynamış su
•1 yemek kaşığı domates salçası
•1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:

1.Eti soğuk suda yıkayıp kevgire koyun, suyunun süzülmesini sağlayın. Derince bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri koyup tencerenin kapalı vaziyette, orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırmak suretiyle etler bıraktığı suyu çekip yumuşayana kadar pişirin. Pişmeye yakın arpacık soğanları ilave edin. Tuzunu ilave edin ve biraz soğuyunca servis yapacağınız fırın kabına etleri boşaltın.
2.Üzerine nohutları serpin, hafif bir şekilde et ve nohutları karıştırın. (Aksi taktirde etler ezilir.) Domates salçasını bir su bardağı kaynamış su ile sulandırıp etlerin üzerine gezdirin. Servise yarım saat kala üzerini folyoyla kapatarak 200C ısıtılmış fırında 20-25 dakika tutun. Böylece hem etler fırınlanmış hem de yemeğiniz ısınmış olacaktır.

Et sevmem ben ama valla güzel göründü :nk:
 

adengokce

Daimi Üye
Katılım
10 Kasım 2011
Mesajlar
4.281
Tepki
2.349
Puan
113
Yaş
41
Konum
zonguldak
yok canım yapmıcam gördüm çok beğendim tarifini çıkardım sora yapıcam



çok güzel dimi olsa da yalasam keşke

ahahahha yalamak ne kelime kız, bu yalanmaz bile direk vitrine koy izle... biblo gibi maşallah... ahahahhaha

aynen bende beni bi bıraksalar 10 gün hiç kalkmadan uyurum o derece uykum var

aynen :)) eheheheh

babuş benim de bazı günler az hareket ediyor.
yerleri daraldı artık daha az hareket ediyorlar.
bir de her gün oynaşmıyolar tabi bazı günler enerjileri az oluyo.
Şekerli bişey varsa at istersen ağzına.

yemek yıyorum şu an bakalım ne olacak. uyudum tüm gün belki de o yüzden az hissettim. bu arada et sevmem ne demektir ya. hep şaşırmışımdır bu tiplere.
 

adengokce

Daimi Üye
Katılım
10 Kasım 2011
Mesajlar
4.281
Tepki
2.349
Puan
113
Yaş
41
Konum
zonguldak
hiç izleyemem valla sıcak ekmeğin içini çıkarıp
elinle şap şap şap yemeğe banacan off



yap o zaman da yiyelim

offf hakikaten haa. tam banmaklık yemek bu. böyle parmaklarına da bulaşacak. hımm hımmmm... bunun üstüne de asiti kaçmamış soğuk bi bardak kolayı fondipliyecen...

sana geliyorum ya'rab geri çevirme...
 

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Katılım
6 Kasım 2011
Mesajlar
2.424
Tepki
1.545
Puan
113
Konum
istanbul


Buffalo Stili Tavuk But

Malzemeler:

•üçte bir bardak un
•2 tatlı kaşığı pulbiber
•tuz (mümkünse iri çekilmiş)
•8 tavuk but (drumstick)
•dörtte bir bardak sıvıyağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
•dörtte bir bardak ketçap (mümkünse katkısız)
•1 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
•1 veya 2 yemek kaşığı acılı sos (tabasco gibi)
Hazırlanması:

1.Un, pulbiber ve tuzu karıştırıp bir tepsiye yayın. Tavukları bu karışıma bulayın.
2.Tavayı iyice ısıtıp sıvıyağı ekleyin. Tavukları he tarafları iyice pişecek biçimde kızartın. (Ben bu aşamaya ilave olarak iyice pişmesi için biraz da fırının ızgarasında tuttum.)
3.Ketçap, tereyağı ve acı sosu karıştırın. Sıcak tavukları sosa bulayarak servis yapın.
 

leader

Daimi Üye
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
4.700
Tepki
2.416
Puan
113
Yaş
37
Konum
İstanbul
Arpacık soğanlı, nohutlu kuzu kebap
ohhhh missss süper gözüküyo adıda güselmiş
mantarlı tavuk sotem vardı ı ıhhhh bu yemekten sonra yavan kaldı:((

kız gökçe hadi gel koyun koyuna uyuyalım
bizdede ne yemek olacak dün akşamdan mercimek çorbası var
ıspanak yemeği yapcam kıymalımı yapsam prinçlimi bilemedim
annem yolda geliyo bursa terminalindeymiş mantı getiriyo elde açma anneannem göndermiş ohhhh bide aşuremden geitriyorum diyo ben kaklar oynarım şimdi tey tey tey
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst