2012 Şubat Anneleri

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

sütlüsünüde ilk defa duydum farklı olur heralde ben kalkıp yemek hazırlayım daha ne yapacağımı bulamadım mutfağa geçeyim bakıyım herkese iyi akşamlar görüşürüz

Ben de ilk kez duydum merak ettim denicem o yüzden :)
Kolay gelsin canım sana iyi akşamlar..
Ben de çıkıyorum hoşçakalın.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
çok garip demi bende geçen çantamın birinde hayır otu tarifini gördüm yazmışım mayıs ayı gibiydi resmen gözlerim doldu yaa görünce yazarken ne kadar dualarla yazmıştım o tarifi belki o ay bebeğim gelir diye...şükürler olsunnn değilmi şükürler olsunnnn

hayır otu ne canım

Vallhi cahillikten yanlış anlamışım:)
Diyorumya adetleri hep değiştirince asıl olanı bilemiyorum..
Annem evlenirken adetleri yapayım diye ne uğraşmıştı ama ben iizn vermemiştim..
Hele o kırmızı kuşağıda bağlatmadım ya.. Hala söylenir..

ay ben de adetlere bayılırım

Bu gece mi yapılması lazım kız azoşum?

ne yapıyınuz kız bu gece anlamadım :ajan:

hayatım süpersin yerlerdeyim ben seni anlıyorum bacım bizim yöreler işte tey gidin

estafurullah kız olurmu öle şey biizm adetler birazcık cins ama işe yarar tarafı güsell millet öle kıyafet felan getirmez mesila altınla gelirler hep buda adet :D
ooooww o kırmızı kuşağı babam taktı hüngür hüngür ağladı annem sırtarıyo kurtuldu benden die :D o gece resmlerde dahi o fotolarda çıktı düşn hiç çıkarmadık eşim açarken bile duayla açtıı

benim de babam bağladı
çeyizle ilgili kınayla ilgili adetleri hep yaptım nerdeyse :D

kırmızı taç, mudo nun internet sitesinde görmüştüm, kadifemsi galiba, çok kokoş bir şey aramıyorsan bak bi istersen...

sağol canım bakayım

kız gecelik değil böle tüllü müllü dantelli güpürlü çok şık lohusa takımları var araştırın google amcadan beyaz tüylü terlikler filan giyilir sen karşılamıycan misafiri zaten annen,kayınvaliden filan karşılıycaklar onlar hizmetlerini görcekler böle süslencen oturcan köşeye

:kahkaha:

Ohhh kebap anasını satim :D
Bizde de şöyle olur; giyinir süslenirsin, bebeni de süslersin, yatak hazırlanmaz, ev sahibi olarak herkesi yine sen karşılarsın, onlarla oturur muhabbet edersin, hoca duayı okur, sonra bebeği getirirsin hoca alır kucağına..
Sonra ayranı,tavuklu pilavı, tatlıyı dağıtırsın.Çıkarlarken de şekerleri verirsin.

bebeği sen götürmezsin bebeği olmayan bebek isteyen kişi götürür hocaya bebeği kolunda sallarmış gibi yapar hocaya verir sonra hocadan çocuğu olmayan biri alır sallar hep bebeği olmayan alıp sallar ve anneye verir

ilahi tuğbişim sizin mevlütte pek şatilliymiş anammm:)
vlla bizimkinde dua sı olur kız elden ele dolaştırılır ninnisi denir onada sonrada anneye geri teslim edilir sonrada gelsin çaylar börekler böyle olur bizdede çok ilginç herkesin adetleri..gerçi ben kayseri adetine göre yapsam daha ağır olur ama ben bildiğimi yapacam..

haaa bu arada benden hamen sonra hamile kalıp hasedinden söylemeyen bir eltim vardı yaa bahsetmiştim size hani kaynanam erkek bulana 5 bilezik dediydi:):)hatırlarsanız cinsiyeti belli olmuş dün aradı beni dişiyle dili arası zor çıkarttı kız benimde diye:):)dümbük içini bozmayacan işte kalbini temiz tutacan o değilde 4.kız torun geliyor kocam tarafına:):):):):):):)

hahhahha diyom kaynanana

birde dün nbb emzirme atleti aldım denedim eğer almayan varsa sütyen yerine atletini alsın o daha hoşuma gitti üst tarafı sütyen gibi bilginize

canım model numarası var mı
güle güle kullan

Annem yapardı..Ama anlamının bu olduğunu bilmezdim :D
Sağol kuşummm inşallah güzel olur :D

bi de galiba yaptığın aşureyi dağıtmadan ve yemeden evvel sabah erken vakitte ama onun bi vakti de var sanırım unuttum camın balkonun bi kenarına aşure bırkayosun
önce kuşlar yiyor aşureden

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
İşte onları ıslamadım ya, ondan dedim.
Aslında aşure günü bugünmüş, Muharremin 10u ama....

blacum bak ne buldum:zonk:eek:ktay ustanın tarifinde geceden ıslatmadan yarı kıvamda pişirerek de yapabiliyrsun aşureyi..
hiçbişey için geç değil ikimiz için:kahkaha::kahkaha:
ben yapmaya calısacağım aksama insallah.. bakalım nasıl olacak..

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
hayır otu ne canım

ay ben de adetlere bayılırım

ne yapıyınuz kız bu gece anlamadım :ajan:

benim de babam bağladı
çeyizle ilgili kınayla ilgili adetleri hep yaptım nerdeyse :D

sağol canım bakayım

:kahkaha:

bebeği sen götürmezsin bebeği olmayan bebek isteyen kişi götürür hocaya bebeği kolunda sallarmış gibi yapar hocaya verir sonra hocadan çocuğu olmayan biri alır sallar hep bebeği olmayan alıp sallar ve anneye verir

hahhahha diyom kaynanana

canım model numarası var mı
güle güle kullan

bi de galiba yaptığın aşureyi dağıtmadan ve yemeden evvel sabah erken vakitte ama onun bi vakti de var sanırım unuttum camın balkonun bi kenarına aşure bırkayosun
önce kuşlar yiyor aşureden

bu dediğini de ilk defa duydum:eek:ky::eek:ky:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Günaydın kızlar.
Dün akşam elektrikler kesildi şirkette, ups de bitince veda edemeden çıktım ama siz de yazmamışınız pek.
Nassınız bakalım?

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
günaydın kızlar...dün görüşürüz diyemeden apar topar gittim telefon geldi acil çıkış yapmak zorunda kaldım:vecihi:

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
günaydın kızlarrrr hepiciğinizeeee:panter::panter:
hayatım hayatım hayıt otu demek istedim orda hayır otu çıkmış:D
blucum geçende bizim elektirik panosuna tır çarpmıştı hahahahaaaa baya bir iş yapamadıkdık ona benzemiş sizin işte:)
tuğbişimmmm günaydınnn kuşum
göremediğim herkese günaydınnnnnn:D:D:D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar