2012 Şubat Anneleri

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
mükü mükelermiydi kız koptum okuyunca deliiii:):)aslında minerak açısından meyvesizi daha faydalı bizim için ama onuda sek içince benimde boğazım acıyor be yaa

Hahhahaha Mükerrem kız :D Sade sodaya tuz atıp limon sıkabilince içebiliyom bi tek.

:) daha bi buçuk hft var diyosun yani, züğürt tesellisi :kahkaha:
meyvelilerin yararı yokmuş diye okuduydum ben bi yerde, en güzeli sade sodaymış.

Deme yaw, rahatlatmıcak mı şimdi beni bu? Ama geğirmeye başladım az yer açılıyor sanırsam :D

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
bende meyveli içemem..
sodayı açınca 5 dk bekletin gazı gitsin öyle için.. daha iyi olabilr..

aslında ben alışığım safranboluda kaynağı var daha acısı ağzmızı dayar öyle içerdik düşün yani ama hamile kalınca bana tadı acı gelmeye başladı içemez oldum dediğin gibide çok denedim bacım içemedim

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
kimden korktun biri bişeymi yaptı yoksa?

YOOO aniden çıktı. kimden korkacam kız onlar benden korksun.

uçukmu hemen çıkan yeri karantinaya al:ayk:

ahaha tımam :) hemen 911 arayıp police yazan sarı bantlarla çevreyi sarıyorum.

dün akşam eşimle markette dolaşırken tulumba tatlısına nasıl baktıysam, eşim hemen aldı..
akşam 3 tane yedim..

yazık ya bize. valla yazık. :(

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
kızlar benim ellerim ayaklarım çok kuruyor, kremliyorum ama hemen yine kuruyor, eskiden böyle değildi, var mı yaşayan?

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
YOOO aniden çıktı. kimden korkacam kız onlar benden korksun.

ahaha tımam :) hemen 911 arayıp police yazan sarı bantlarla çevreyi sarıyorum.

yazık ya bize. valla yazık. :(

yok karıştırdın o amerikan filmlerinde oliyiiii şindik sen 112yi arıyon ordan ambulanse çağırıyon police değil bizde polisi arıyon 155 oda orayıda ara ama bizdeki bantla gevur filmlerindeki gibi sarı değil kırmızı beyaz:):)haberin ola şaşaırma sonra karantina esnasında hahahahahh

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bence bişey olmaz, az yemişsin..
bi tarçınlı çay içersin canımcım..

Evet çubuk tarçınlarım benimle birlikte çantamda geziyo zaten sürekli :)
Birazdan bi tane içicem :)

kaşıklarını mı sayıyorsun :zonk: 6 kaşık olunca duruyor musun ben ancak biri benim kafaya kepçeyle vursa dururum:kahkaha:walla ben de saysam iyi olacak da sayısından korkuyrm

Şimdi eskisi kadar sert yapmıyorum diyeti aslında.
Benim 8. Haftada hemoglobin A1c, yani üç aylık şeker ortalaması 5,9 çıkmıştı.Tesadüfi fark edildi.
Referansı 4-6 arası ve endokrinolog bana açlık şekerimin de 99 olmasına bakarak muhtemelen glukoz toleransımın bozulmuş olduğunu ve yüksek ihtimalle 24. Haftada gestasyonel diyabet teşhisi konacağını söylemişti.
Kendi jinekologum da bu fikirdeydi. O yüzden hemen diyetisyene başladım.
Diyet yapıyor olmama rağmen (arada bozuyordum o kadar katı değildi), 24. Haftada gestasyonel diyabet teşhisi kondu hem de rekor bi 1. Saat değeriyle.
Yine aynı haftalar civarı boğaz kurumalarım başladı.
Diyetisyen ısrarla insülin başlamak istedi kendi doktorum diyetle regule etmek taraftarı oldu, diyeti daha da katılaştırdım.
Zaman zaman 2 tabak çorbayla bile 170lere vuran 1.saatlerim oluyordu,hiç şeker almamama rağmen, zaman zaman 2. Saatlerim 160lardan düşmüyordu.
Yürüyüşle de takviye ettim. Günde 6-7 kere şeker ölçtüğüm oldu.
Parmaklarım nasır tutmuş vaziyette şu an :)
Bu arada şekerim tiroit düzeni mi de bozdu.
24-29 haftalar arası çok zorlandım, şeker yükselmesinde fiziksel rahatsızlıklarım da (pre-koma) baş göstermeye başladı.
Moralimi sen düşün artık.
Ama sonra biraz gevşettim ipin ucunu çünkü sadece şekere yönelik çalışmak buraya kadardı, artık bebeğimin organ gelişimi tamamlandı ve beslenmesi lazım.
Şimdi şekerimin yükselmesine göz yumuyorum biraz. Şeker hastasıysan şekerin yükselir.
Ama son üç aylık şeker ortalamam 5,9dan 4,9a gerilemiş.
Bu da şekerimin anlık yükseldiğini ama yüksek seyretmediğini gösteriyor.
İşte benim açlık hikayem :D

Gökçe bak bu kadar işkence etme kendine..
O çikolatadan bi parça ya kuzum ya..
azoya baksana neler yemiş.. 2 büyük paket hoşbeş diyor....
:lala::lala:

Bence de bi parça ye babuş. Ben bile bu kadar sıkmıyorum kendimi.

ooo sen bilmezsin bizim babuş ne kadar iradeli..
Şekerini bu zamana kadar çok güzel kontrol etti..

Ay sağolun kuzular ya :) Moral veriyosunuz bana.
Ben bu kadar iradeli değildim de evlat hatırına her şey yapılıyormuş :)

eee çok uygum kaç ml acep.
ben 29 YTL ye aldım..

Küçüğü tatlım, 10 ml.mi neydi, hani çok katı sürülmüyo filan deyince büyüğünü almadım bi deneyim diye bunu aldım.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Evet çubuk tarçınlarım benimle birlikte çantamda geziyo zaten sürekli :)
Birazdan bi tane içicem :)

Şimdi eskisi kadar sert yapmıyorum diyeti aslında.
Benim 8. Haftada hemoglobin A1c, yani üç aylık şeker ortalaması 5,9 çıkmıştı.Tesadüfi fark edildi.
Referansı 4-6 arası ve endokrinolog bana açlık şekerimin de 99 olmasına bakarak muhtemelen glukoz toleransımın bozulmuş olduğunu ve yüksek ihtimalle 24. Haftada gestasyonel diyabet teşhisi konacağını söylemişti.
Kendi jinekologum da bu fikirdeydi. O yüzden hemen diyetisyene başladım.
Diyet yapıyor olmama rağmen (arada bozuyordum o kadar katı değildi), 24. Haftada gestasyonel diyabet teşhisi kondu hem de rekor bi 1. Saat değeriyle.
Yine aynı haftalar civarı boğaz kurumalarım başladı.
Diyetisyen ısrarla insülin başlamak istedi kendi doktorum diyetle regule etmek taraftarı oldu, diyeti daha da katılaştırdım.
Zaman zaman 2 tabak çorbayla bile 170lere vuran 1.saatlerim oluyordu,hiç şeker almamama rağmen, zaman zaman 2. Saatlerim 160lardan düşmüyordu.
Yürüyüşle de takviye ettim. Günde 6-7 kere şeker ölçtüğüm oldu.
Parmaklarım nasır tutmuş vaziyette şu an :)
Bu arada şekerim tiroit düzeni mi de bozdu.
24-29 haftalar arası çok zorlandım, şeker yükselmesinde fiziksel rahatsızlıklarım da (pre-koma) baş göstermeye başladı.
Moralimi sen düşün artık.
Ama sonra biraz gevşettim ipin ucunu çünkü sadece şekere yönelik çalışmak buraya kadardı, artık bebeğimin organ gelişimi tamamlandı ve beslenmesi lazım.
Şimdi şekerimin yükselmesine göz yumuyorum biraz. Şeker hastasıysan şekerin yükselir.
Ama son üç aylık şeker ortalamam 5,9dan 4,9a gerilemiş.
Bu da şekerimin anlık yükseldiğini ama yüksek seyretmediğini gösteriyor.
İşte benim açlık hikayem :D

Bence de bi parça ye babuş. Ben bile bu kadar sıkmıyorum kendimi.

Ay sağolun kuzular ya :) Moral veriyosunuz bana.
Ben bu kadar iradeli değildim de evlat hatırına her şey yapılıyormuş :)

Küçüğü tatlım, 10 ml.mi neydi, hani çok katı sürülmüyo filan deyince büyüğünü almadım bi deneyim diye bunu aldım.

bi dene bakalım canım..
bende daha sürmeye başlamadım, ama iyi geleceğini düşünüyorum..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
kızlar benim ellerim ayaklarım çok kuruyor, kremliyorum ama hemen yine kuruyor, eskiden böyle değildi, var mı yaşayan?

Ben :D:D
Kurumak ötesi hatta.

23 NİSAN ÇOK ANLAMLI Bİ GÜNDE :eek:yna4:eek:yna4

Benim de 23 nisan.

dün akşam eşimle markette dolaşırken tulumba tatlısına nasıl baktıysam, eşim hemen aldı..
akşam 3 tane yedim..

Çok severim ya, ama vicdanım onu götürmedi sabah da bebek hareket etsin diye kek yemiştim, zorlamıyım dedim yavruşumun karaciğerisini.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Krem sürerken dikkat etcekmişsiniz kızlar, meme uçlarımızın uyarılmaması lazımmış :acep:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar varya sarhoş gibiyim..
heralde tansiyonum düşüyor..
bide 14.30 da dersim varya..
ben biraz koltuğumda uzansam..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar