Evet çubuk tarçınlarım benimle birlikte çantamda geziyo zaten sürekli

Birazdan bi tane içicem
Şimdi eskisi kadar sert yapmıyorum diyeti aslında.
Benim 8. Haftada hemoglobin A1c, yani üç aylık şeker ortalaması 5,9 çıkmıştı.Tesadüfi fark edildi.
Referansı 4-6 arası ve endokrinolog bana açlık şekerimin de 99 olmasına bakarak muhtemelen glukoz toleransımın bozulmuş olduğunu ve yüksek ihtimalle 24. Haftada gestasyonel diyabet teşhisi konacağını söylemişti.
Kendi jinekologum da bu fikirdeydi. O yüzden hemen diyetisyene başladım.
Diyet yapıyor olmama rağmen (arada bozuyordum o kadar katı değildi), 24. Haftada gestasyonel diyabet teşhisi kondu hem de rekor bi 1. Saat değeriyle.
Yine aynı haftalar civarı boğaz kurumalarım başladı.
Diyetisyen ısrarla insülin başlamak istedi kendi doktorum diyetle regule etmek taraftarı oldu, diyeti daha da katılaştırdım.
Zaman zaman 2 tabak çorbayla bile 170lere vuran 1.saatlerim oluyordu,hiç şeker almamama rağmen, zaman zaman 2. Saatlerim 160lardan düşmüyordu.
Yürüyüşle de takviye ettim. Günde 6-7 kere şeker ölçtüğüm oldu.
Parmaklarım nasır tutmuş vaziyette şu an

Bu arada şekerim tiroit düzeni mi de bozdu.
24-29 haftalar arası çok zorlandım, şeker yükselmesinde fiziksel rahatsızlıklarım da (pre-koma) baş göstermeye başladı.
Moralimi sen düşün artık.
Ama sonra biraz gevşettim ipin ucunu çünkü sadece şekere yönelik çalışmak buraya kadardı, artık bebeğimin organ gelişimi tamamlandı ve beslenmesi lazım.
Şimdi şekerimin yükselmesine göz yumuyorum biraz. Şeker hastasıysan şekerin yükselir.
Ama son üç aylık şeker ortalamam 5,9dan 4,9a gerilemiş.
Bu da şekerimin anlık yükseldiğini ama yüksek seyretmediğini gösteriyor.
İşte benim açlık hikayem
Bence de bi parça ye babuş. Ben bile bu kadar sıkmıyorum kendimi.
Ay sağolun kuzular ya

Moral veriyosunuz bana.
Ben bu kadar iradeli değildim de evlat hatırına her şey yapılıyormuş
Küçüğü tatlım, 10 ml.mi neydi, hani çok katı sürülmüyo filan deyince büyüğünü almadım bi deneyim diye bunu aldım.