2012 Şubat Anneleri

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Anne adayları boza sizler için çok faydalı !

Birçok besin öğesini içinde barındıran; A, B, C ve E vitaminleri bakımından da çok zengin olan boza hamileler için çok faydalıdır. Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan bozanın hamile bir kadın açısından ne kadar faydalı bir içecek olduğunu biliyor muydunuz ?

1. Bozanın içinde bulunan laktik asit bakterileri bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirir.

Hamileler ekşi değil tatlı boza içerlerse gaz yapmaz. Tatlı bozanın anlamı yeni mayalanmış boza anlamına gelir. Bozacıda içerken ya da marketten boza alırken mutlaka tarihine dikkat edin. Ve en yeni olanını tercih edin. Aldığınız bozayı 1 hafta içinde tüketebilirsiniz fakat 2 – 3 gün içinde ekşitmeden tüketirseniz miğdeniz hiç rahatsız etmez.

2. Bir büyük bardak boza yaklaşık 200 gr. Kalori içerir. Çok fazla kilo almamak için haftada 2 ya da 3 bardak boza içmek yeterli olacaktır.

3. Tarçınsız boza olmaz… Gaz söktürücü, vücut direncini arttırıcı, gribi önleyici, kan şekeri dengeleyici ve iştah açıcı özelliklerini de gözönünde bulundurursak bol bol tarçın eklemeyi de unutmayın. Ayrıca bozaya koyacağınız bir avuç sarı leblebi de miğdeniz suyunu çeker ve hiç gaz yapmaz.

4. Doğumdan evvel düzenli olarak boza içerseniz sütünüzün artmasını sağlar.

5. Doğumdan sonra da kalorisini de gözönünde bulundurarak belli miktarlarda bebeğinize süt yapması için içmenizde fayda var.

Boza neden süt yapar ?

İçeriğindeki karbonhidrat, protein ve B vitamini nedeniyle süt yapımına yardımcı olmaktadır.

Malzemeler
2 bardak bulgur (*)
20 bardak su
2 çorba kaşığı tarçın
yarım bardak yoğurt
yarım tatlı kaşığı kuru maya
2.5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
yarım çorba kaşığı vanilya
(*)Bulgur yerine darı, arpa, ya da bulgur-darı karışımı da kullanabilirsiniz.

12 kişilik Boza Tarifi

Bulguru büyükçe bir tencereye koyup 11 bardak su ile üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında 1 gece dinlendirin. Kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.

Mutfak robotuna koyup çekin ve süzgeçten geçirin. Karışımı buzdolabına koyun.

Süzgeçin üzerinde kalan bulguru yeniden tencereye koyun ve 8 bardak su ilave edip kısık ateşte 1 saat daha pişirin. Süzgeçten geçirip buzdolabına koyun.

Unu küçük bir tencereye koyup üzerine 2/3 bardak su koyun ve kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten çelip içine 2 çorba kaşığı şeker koyup eriyinceye dek karıştırın. Ilınca içine yoğurt katın.

Mayayı 1/4 bardak ılık suda ezip 5 dakika kadar bekletin ve yoğurt karışımına katın. Ilık ortamda 30 dakika bekletin.

Mayalı karışımı ezilmiş bulgura katıp oda sıcaklığında yaklaşık 1-2 gün bekletin ve ara sıra karıştırın.

Vanilya ve kalan şekeri ekleyip şeker iyice eriyinceye dek karıştırın.

Tarçınla servis yapın.

okudunuz mu bunu :D

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
kızlarr cheesecake severmisiniz? hafta sonu misafirim vardı bende yeni bi tarif yaptım hem kolay hem cok güzel oldu.hafif hafif.son dilimi de su an itibariyle mideme indirdim.tarif isterseniz veririm

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Hoşgeldin canım..
Seninle aynıyız ya, ondan birşey sorucam..Gece bazen uyandığımda karnımın sertleştiğine tanık oluyorum bu yalancı kasılma dedikleri..Ama 2 gündür çok sık olmaya başladı, senin de öyle mi? Düzenli değil ama sık.

benim de sertleşme çok oluyor, gündüz de gece de, evet düzenli değil ama dr sormuştu sertleşmen var mı diye 2 hft önce. ne kadar sürüyor dedi, ben de bazen 5 dk kadar sürüyor bazen daha kısa dedim, bişey demedi.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
kızlar şimdi kontrolümü anlatayım moralim çok bozuldu

yattım önce alt kısma baktı yani bebeğin baştan aşağı kısmına
suyun iyi dedi
oraya baktı buraya baktı iyi dedi
sonra yüz kısmına gelince sıvı tüketmiyor musun dedi
tüketiyorum dedim ama aslında çok çok fazla tüketmiyorum demedim tabii
panik yapma ama suyunda azalma var dedi bol sıvı tüket dedi
illa su mu dedim yok sıvı dedi
sen pazartesi günü gel dedi yani 2 ocak
sonra durdu durdu yok sen cuma gel ben senin suyuna bidaha bakayım dedi
nst'ye gir sancın var mı bakalım dedi :( ay ağlıcam anlatırken valla korkuyom
peki suyumda azalma olursa napcaz dedim
doğum yapcaz dedi
normal yapabilir miyim peki bu durumda dedim
tabii şu an herşey normal baş geliş çatın normal
suni sancı vericez eğer rahim ağzında olgunlaşma olamazsa ancak o zaman sezeryan dedi
bebek 2770 kg. olmuş
kaçla tamamlar dedim
haftasını tamamlarsa 3500 dedi
ama tamamlamazsa daha az
çok zayıf geldi bebeğim :( moralim bozuldu
ctesiden beri proteine saldırdım
ya cuma suyum azalmış olursa napcam ben :mendil:
he bi de yine yüzünü sakladı yok bu çocuk göstermicek kendini dedi
yüzünü rahim duvarına yapıştırmış eli hep ağzında
çok utangaç aynı anası :eek:ys:

canım benim hakkında hayırlısı olsun insallah.. bence moralini bozma gayet yerinde bebişinin kilosu... hayırlısı ile gelsin yavruslar zamanları gelince insallah..........:utan:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
günaydın kızlar,

bebeğini görenlere maşallah diyorum, görmeye gidecekler de hayırlı haberlerle gelirler inşallah, ben de 36 ya girdim bugün, azıcık farklı bir ağrım olsa hemen telaş oluyorum.

hayatım ben de dr uma sordum su meselesini, ama bana senin su içmenle çok alakası yok, rahat ol dedi. bilemiyorum ne kadar doğru. ama ben günde 1,5 litre civarı içiyorum suyun normal keyfi yerinde onun merak etme dedi. şimdi perş. gitcem bakalım ne diyecek bu sefer.

hediyemi bugün kargoya verdik.... yarın ya da çarş. eline geçer inşallah.

Selam canım.Bende de geçen hafta farklı farklı sancılar vardı daha önce olmayan.NST'de kesin sancım çıkacak dedim ama çıkmadı...

maşallah kardeşine :)
evet aslında zayıf bebek daha çabuk toparlanıyomuş öle diyolar

sağol canım

Heeee misal ben.1850 gram doğmuşum şimdi kazulet gibiyin :D

kızlarr cheesecake severmisiniz? hafta sonu misafirim vardı bende yeni bi tarif yaptım hem kolay hem cok güzel oldu.hafif hafif.son dilimi de su an itibariyle mideme indirdim.tarif isterseniz veririm

Bayılırım, ver valla nazoşum :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
benim de sertleşme çok oluyor, gündüz de gece de, evet düzenli değil ama dr sormuştu sertleşmen var mı diye 2 hft önce. ne kadar sürüyor dedi, ben de bazen 5 dk kadar sürüyor bazen daha kısa dedim, bişey demedi.

Benim de var düzensiz, ben de söyledim bişey demedi ama doktorum.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
haha ben size şeyi anlatmayı unuttum
dr erken olabilir de deyince paniğe kapıldım tabii
daha hastaneden çıkmadan hafiften regl gibi sancım başladı sanki psikolojik galiba :)
neyse dün akşam oturuyoruz eşimle
ben habire benim sancım var
karnımın şu alt tarafı acıya
bi yanma var sanki :(
eşim dediki ya bi tuvalete git belki gazdır
nese gittim tuvaletimi yaptım geldim
yok yine devam ediyo acı ve yanma karnım acıyo diyom
ay beni de stres yaptın doğum sancısı mı acaba dedi
ne bileyim ne sancısı karnım acıyo dedim
sonra kaç saat sonra jetonum düştü ayağa kalktım
dedim ki eşime şu karnıma baksana ne var orda niye acıyo
baktı sonuç
eşofmanın lastiği karnını sıkmış iz yapmış meğersem acıyan ve yanan yer ondan sebepmiş :evet:
diyom ki eşime ulaaa lastik izini bile doğum sancısı sandık ya tebrikler bize :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar