2012 Şubat Anneleri

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
selam kızlar. dün balkonda çamaşır asarken Aden'i arabasına koydum. bağlamadım bişey olmaz nasılsa diye. ben çamaşırları asarken bi kütleme sesiyle bi baktım Aden yerde.. gerisini hayal mayal hatırlıyorum zaten.

elimdeki mandal kutusunu yere nasıl atmışım, aden'i kucağıma alıp naptığımı hatırlamıyorum. hemen Onur'u aradım Aden düştü hemen eve gel dıye, sonra da Anneme haber verdim. annem 2 dakika sonra onur 3 dakika sonra evdeydi.

hatırladığım tek şey Aden'in korkudan deli gibi ağlayıp titrediği...sonra su içirmeye çalıştım falan. gülmeye başladı o zaman kendime geldim biraz.

hemen hastaneye koştuk vücut ve kafa filmi çektiler. alnının sağ kısmında hafif bi şişlik ve kızarıklık oldu :( 2 saat müşaade altında tuttular. uyutmayın dediler.

neyse çok şükür bişey olmadı ama ben gittim resmen. öldüm öldüm dirildim. acı nasıl olurmuş gördüm :( kendimi o kadar germişim ki her yerim ağrıyor ve dudaklarımın içi hep yara oldu...

Allah'ım sen koru yarabbi. kimseyi evladıyla sınama, kimseye evlat acısı verme. hiç bebenin canının yanmasına müsade etme Ya Rab...

oy kuzum kıyamam ya geçmiş olsun canım
nasıl şimdi iyi mi?
Allah herkesin yavrusunu görünür görünmez belalardan kazalardan korusun inşallah

selamm kizlarr. tabiri caizse oluyorum sanirsam. bir basdonmesi,mide bulantisi anlatilcak gibi degil. isiga bakamiyorum, tv ye bakamiyorum, dun disarda bile dolasamadim. gozumde bulanik hafiften. bas donmesi de oyle yer kayiyo gibi degil de kafam bi ton gibi.hafiften bas agrim da var. kac zamandir hafif hafifti de dayanilcak gibi deil artik. bunun yanind istifra da etmiyorum ama oyle kuru bi bulanti. allah im hic mi gecmez. dr sitesinde sordum kadin. vertigo yakinmasi dedi. kbb gibi ama norolojik bi muayene de olun yazmis. dun aksam gozlerim kipkirmiziydi. ne oluyo anlamiyorum. bugun dr a gidicem insallah ama neye gidicem. goz e mi norolojiye mi yoksa kbb a mi? bide pantolon ,esofman hatta gobegime gelen camasir bile giyemiyorum. gobegime dokunldugu anda artiyo bulanti. arabaya binmek kismini saymiyorum bile:(:(:(

canım önce göze git istersen
o zaten seni nörolojiye sevkediyo
geçmiş olsun
o kadar çok geniş alanlı şikayet ki gerçekten neyin var anlaşılmıyo dr anlar tabii de ben anlamadım hamile falan olmayasın

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
ecrin bu arada arkadaşın naptı canım?
ya evlensinler bence ya sonu ayrılık bile olsa evlensinler sürünseler bile evlensinler aldırmasın bebeğini onun günahıyla nası yaşıcak :(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kızlar.
Tekrar kürkçü dükkanındayım.
Anlatacak çok şey var okunacak da kocaaaa bir geçmiş.
Önemli olayları özetleyiveren bakim bi.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ciddi mi diyon babus, baya baya kilo mu aldırdı yani sana...
taam o zaman bende icerim walla bu haptan :miyagi:

He gülüm bana kilo aldırdıydı…

selamm kizlarr. tabiri caizse oluyorum sanirsam. bir basdonmesi,mide bulantisi anlatilcak gibi degil. isiga bakamiyorum, tv ye bakamiyorum, dun disarda bile dolasamadim. gozumde bulanik hafiften. bas donmesi de oyle yer kayiyo gibi degil de kafam bi ton gibi.hafiften bas agrim da var. kac zamandir hafif hafifti de dayanilcak gibi deil artik. bunun yanind istifra da etmiyorum ama oyle kuru bi bulanti. allah im hic mi gecmez. dr sitesinde sordum kadin. vertigo yakinmasi dedi. kbb gibi ama norolojik bi muayene de olun yazmis. dun aksam gozlerim kipkirmiziydi. ne oluyo anlamiyorum. bugun dr a gidicem insallah ama neye gidicem. goz e mi norolojiye mi yoksa kbb a mi? bide pantolon ,esofman hatta gobegime gelen camasir bile giyemiyorum. gobegime dokunldugu anda artiyo bulanti. arabaya binmek kismini saymiyorum bile:(:(:(

Çok geçmiş olsun canım, belli bi dönemlik hassasiyet de olabilir. Nörolojiye başvur istersen öncelikle, sanki hepsini kapsar gibi…

selam kızlar. dün balkonda çamaşır asarken Aden'i arabasına koydum. bağlamadım bişey olmaz nasılsa diye. ben çamaşırları asarken bi kütleme sesiyle bi baktım Aden yerde.. gerisini hayal mayal hatırlıyorum zaten.

elimdeki mandal kutusunu yere nasıl atmışım, aden'i kucağıma alıp naptığımı hatırlamıyorum. hemen Onur'u aradım Aden düştü hemen eve gel dıye, sonra da Anneme haber verdim. annem 2 dakika sonra onur 3 dakika sonra evdeydi.

hatırladığım tek şey Aden'in korkudan deli gibi ağlayıp titrediği...sonra su içirmeye çalıştım falan. gülmeye başladı o zaman kendime geldim biraz.

hemen hastaneye koştuk vücut ve kafa filmi çektiler. alnının sağ kısmında hafif bi şişlik ve kızarıklık oldu :( 2 saat müşaade altında tuttular. uyutmayın dediler.

neyse çok şükür bişey olmadı ama ben gittim resmen. öldüm öldüm dirildim. acı nasıl olurmuş gördüm :( kendimi o kadar germişim ki her yerim ağrıyor ve dudaklarımın içi hep yara oldu...

Allah'ım sen koru yarabbi. kimseyi evladıyla sınama, kimseye evlat acısı verme. hiç bebenin canının yanmasına müsade etme Ya Rab...

Geçmiş olsun hemşire, Allah beterinden saklasın, hamdolsun sorun olmamış. Ada da 3 aylıkken bebek arabasından betona düşmüştü, film vs. çektirmiştik biz de.
Hamdolsun bir şey olmamıştı. Ben de o zaman basiretim bağlanmıştı herhalde, kemerlerini bağlamamıştım…
Bağlamak lazım evde dahi…

Çok geçmiş olsun Gökçem Allah korumuş
Bizde yaşadık düşme olayını ben yazmadım buraya anlıyorum seni insan ömrünün yarısı gidiyor Allaha şükür Kayrayada bişey olmadı hemde baya yüksekten düştü bak şimdi o an yine gözümün önüne geldi:(

amin canım.. cok cok gecmiş olsun, Allah'ım korumuş minnoşu... Neler hissettigini cok iyi anlıyorum, cünkü layla gibi bende yazmamıştım buraya biz de yaşadık, insan 2-3 gün kendine gelemiyor... neyse ki bişey olmadı cok şükür.. sen koru bebelerimizi Allahım (amin)

size de geçmiş olsun canım, kimbilir ne kadar üzülmüşsündür...

Kızlar sizlere de çok geçmiş olsun. Allah tüm bebekleri korusun.
Ada da tatilde şezlongdan kuma düştü. Pek ağlamadı, ama çok alçaktan ve kuma düştüğü için paniklemedim bu kez.
1 gün gözlemledim sadece… Hamdolsun bir şey olmadı. Ama yine basiretim bağlandı, dönüp düşeceği aklıma gelmedi, dönüp yan taraftan bez alıyordum.
Oysa her zaman çok titizlenirim…

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
aaa aden arabadan mi dustuu? ahh gokcemm cok gecmiss olsun yaff. biseyi yoktur insallah kuzucugunn:(

hayatimm
bilmiyorum cnm ne karar vericekler. zaten ayrilmiyosaniz evlenin dedim bende. kuzeni de oyle demis. aklin yolu bir. allah buyuk. kayinpederimin evlendiginde bir ignesi yokmus. arka arkaya kac cocuklari olmus 5 parasiz. sonra allah vermis kismetini. zaten surekli bi aradalar, zaten ayrilmiyolar, e zaten hep olaganustu bisi olmazsa gelirlerinde simdilik bi degisiklik olmucak terfi etmedikce, adam da kiyma bebegimize diye agliyomus. kacin evlenin dedim. kaccak bisi de yok ailesi ayvalikta onlar izmir de. anne ben evlendim der en fazla. muhtemelen dugunu dernegi biraz zor gorcek ama maalesef herseyin bi bedeli var bu hayatta. belki kuzeni cougun ailesi falan yaparlar biseyler nebilim. o da kiyamiyo iste. bana diyo ki hem cok cocuk istiyorum biliyosun, hem su an karnimdakinde. igreniyrum. ama 5 dk sonra masaya yaslandigimi farkediyorum hemen karnimi geri cekiyorum birsey olmasin diye. allah im dedim dinlerken nasil bi duygudur bu kadi nlardaki:(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bu arada tatildeyken bir şey geldi başıma. Ada büyük yatağın ortasında yatıyordu odada, yanına da yastıklarla destek yaptım düşmesin diye.
Sadece 3 adım ötedeki buzdolabından biberon alıcam, suyu çok sıcaktı onu soğutuyordum.
Yani saniyelik ayrıldım yanından. Gözüm de üstünde. Bir anda döndü ve yastığı aştı gibi gördüm. Nasıl kaleci gibi uçtum, o arada dizimi küüüütttt diye diğer yatağa çarptım ve Adanın yan tarafına yatağın yanına düştüm. Yine çarptığım düzümün üstüne.
Ada dönmemiş bile tabi ki. Ben gümbürtüyle yuvarlanınca çocuğun gözleri yuvalarından fırladı. Afalladı kalakaldı olduğu yerde.
Hemen buz filan koyduk,biraz şişti, çok hafif morardı. İlk gün acıyordu ama, görünürde bir şey yoktu.
Ertesi gün uyandığımda ayak olmuş kütük gibi. Bi baktıysam, bir portakal büyüklüğünde mosmor. Tüm dizim mosmor yani.
Şiş aynı zamanda.
Gün geçtikçe morluğu da siyahlaşma başladı. Zift gibi oldu dizim.
Allahtan kırılmadı, bir daha toparlanamazdım herhalde.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
operatore anlattim bana dahiliye vereyim size dedi. ii dedim artik dahiliyeci bisi bulamazsa beni uygun bi yere gonderir heralde. ayyy bayilazagimmm simdi. benim hamileyken bile midem bulanmadi.

yok kizz bende kendimden uyuz oldugumdan ilk aklima ya hamileysem geldi. bende kurtaj olmak istemiyorum cunkum. ama olamam birincisi spiralim var. hadi o kaydi gitti diyelim daha yeni reglim bitti. hatta bitmedi bitemk bilmiyoo arkadas. defne de gerci regl den bi hafta sonra ben hamileyim didiydim ama yok yani olmaz oyle sey sanirsam. resmi tavsan olurum o zaman:D bence kulak sivisi nen zimbirti cikabilir

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
babbusss hosgeldinn balimmm.. :elif:

Hoş bulduk canım…
Şimdi okudum da üzüldüm ya arkadaşına da. Hakikaten ne karışık duygular dimi…
Allahım kimseye böyle arada kalmışlıklar yaşatmasın, ama sen de demişsin kendi kafasızlıkları birazda sanki?
Benim şirketten arkadaşım da (evli ve bir bebeği varken) o korunma yönteminin azizliğine uğramıştı.
Bebeği çok küçüktü, ailevi bir sürü sorunu vardı, manevi şeyler.
Asla istemiyordu bebeği.
Ama aldırmaya da ne vicdanı ne de inancı müsaade etmiyordu.
O zaman çok dua etmiştim Allahım bu kızcağızı sen kurtar diye.
Öyle de oldu, kendiliğinden düştü bebek.
Kürtajsız… Kese, kalp atışı hepsi duyulmuş olmasına karşın kürtaj dahi olmasına gerek kalmamıştı…
O geldi aklıma.
Rabbim haklarında hayırlısını versin inşallah.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Bu arada tatildeyken bir şey geldi başıma. Ada büyük yatağın ortasında yatıyordu odada, yanına da yastıklarla destek yaptım düşmesin diye.
Sadece 3 adım ötedeki buzdolabından biberon alıcam, suyu çok sıcaktı onu soğutuyordum.
Yani saniyelik ayrıldım yanından. Gözüm de üstünde. Bir anda döndü ve yastığı aştı gibi gördüm. Nasıl kaleci gibi uçtum, o arada dizimi küüüütttt diye diğer yatağa çarptım ve Adanın yan tarafına yatağın yanına düştüm. Yine çarptığım düzümün üstüne.
Ada dönmemiş bile tabi ki. Ben gümbürtüyle yuvarlanınca çocuğun gözleri yuvalarından fırladı. Afalladı kalakaldı olduğu yerde.
Hemen buz filan koyduk,biraz şişti, çok hafif morardı. İlk gün acıyordu ama, görünürde bir şey yoktu.
Ertesi gün uyandığımda ayak olmuş kütük gibi. Bi baktıysam, bir portakal büyüklüğünde mosmor. Tüm dizim mosmor yani.
Şiş aynı zamanda.

kizz babuss ne diyimm bilemedim hee sabah sabah su halde guldurdun beni:D gecmis olsun cok.

defne surekli dustugunden ben artik saldim gitti yani. yataga koymuyorum zaten duz zeminde habire dusuyo. psikopat cikti kizim. tek elini birakiyo ayakta yetmedi ikinciyi birakmaya calisiyo so nucc defne yerde. bi iki agliyo diyorum ki vazgecer yok 10 sn ye sonra tekrar. balik hafizali midir nedir unutuyo dustugunu heralde. ayy defne demisken 2 gecedir surekli mizikliyo yine hem hastayim hwm uykusuzum. ruya goruyo heralde gozu kapali agliyo hep

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
aaa aden arabadan mi dustuu? ahh gokcemm cok gecmiss olsun yaff. biseyi yoktur insallah kuzucugunn:(

hayatimm
bilmiyorum cnm ne karar vericekler. zaten ayrilmiyosaniz evlenin dedim bende. kuzeni de oyle demis. aklin yolu bir. allah buyuk. kayinpederimin evlendiginde bir ignesi yokmus. arka arkaya kac cocuklari olmus 5 parasiz. sonra allah vermis kismetini. zaten surekli bi aradalar, zaten ayrilmiyolar, e zaten hep olaganustu bisi olmazsa gelirlerinde simdilik bi degisiklik olmucak terfi etmedikce, adam da kiyma bebegimize diye agliyomus. kacin evlenin dedim. kaccak bisi de yok ailesi ayvalikta onlar izmir de. anne ben evlendim der en fazla. muhtemelen dugunu dernegi biraz zor gorcek ama maalesef herseyin bi bedeli var bu hayatta. belki kuzeni cougun ailesi falan yaparlar biseyler nebilim. o da kiyamiyo iste. bana diyo ki hem cok cocuk istiyorum biliyosun, hem su an karnimdakinde. igreniyrum. ama 5 dk sonra masaya yaslandigimi farkediyorum hemen karnimi geri cekiyorum birsey olmasin diye. allah im dedim dinlerken nasil bi duygudur bu kadi nlardaki:(

düğün derneği boşversin artık ama gelinlik giysin yazık kız
nasılsa uzaklar ailesinnden erken doğdu falan derler ilk gece hamile kaldı artık onlarda anlıcak suscak başka çare yok

Şiş aynı zamanda.

aaa geçmiş olsun canım yaa diz çok kötü ALlah'tan daha kötü bişi olmamış

operatore anlattim bana dahiliye vereyim size dedi. ii dedim artik dahiliyeci bisi bulamazsa beni uygun bi yere gonderir heralde. ayyy bayilazagimmm simdi. benim hamileyken bile midem bulanmadi.

yok kizz bende kendimden uyuz oldugumdan ilk aklima ya hamileysem geldi. bende kurtaj olmak istemiyorum cunkum. ama olamam birincisi spiralim var. hadi o kaydi gitti diyelim daha yeni reglim bitti. hatta bitmedi bitemk bilmiyoo arkadas. defne de gerci regl den bi hafta sonra ben hamileyim didiydim ama yok yani olmaz oyle sey sanirsam. resmi tavsan olurum o zaman:D bence kulak sivisi nen zimbirti cikabilir

git bakalım dahiliyeye nolcak ne zaman gitcen merak ettim

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
hoşgeldin anlat bakalım neler oldu fikfik var mı fikfik

Fikfik miiii :D
Hiç sevmem :D

kizz babuss ne diyimm bilemedim hee sabah sabah su halde guldurdun beni:D gecmis olsun cok.

defne surekli dustugunden ben artik saldim gitti yani. yataga koymuyorum zaten duz zeminde habire dusuyo. psikopat cikti kizim. tek elini birakiyo ayakta yetmedi ikinciyi birakmaya calisiyo so nucc defne yerde. bi iki agliyo diyorum ki vazgecer yok 10 sn ye sonra tekrar. balik hafizali midir nedir unutuyo dustugunu heralde. ayy defne demisken 2 gecedir surekli mizikliyo yine hem hastayim hwm uykusuzum. ruya goruyo heralde gozu kapali agliyo hep

Valla komedi gibiydi ecrincim zate :D
Ada daha ecrinin yapmış olduğu o popoyu dikme hareketi var ya, onu yeni yapmaya başladı.
Emekleme pozisyonuna geliyo, ayaklarını da bir iki çekiyo gerisini getiremiyo :D

Buarada ada da uykuda gözü kapalı ağlıyo, rüya görürler mi ki?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Adanın bu tatilde huyu değişti kızlar. Aslında çok huysuzluk yaptı tatili bana zehir etti diyemem. Bebekle tatil ne kadar iyi olabilirse o kadar iyiydi hakkını yemeyeyim çocuğumun.
Ama uyku saatleri şaştı, yemek saatleri şaştı. Evdeki gibi saati saatine ve nizamlı olamıyor elbette.
Bazen arabasında uyudu havuz başında, bazen şezlongda sahilde. E müzik var gürültü var. Tam uykusunu alamadan kalktı hep.
Bu da hem gece erkenden 19:00-19:30 gibi uyumasına hem de gün içinde huysuzluk miktarının artmasına sebep oldu.
Ayrıca uykuya dalmaları da zorlaştı.
Ama yine de iyiydi tatil. Suyu sevdi, taa ki gözüne su gelip gözleri yanana kadar suya çap çap çap vurdu. Ayaklarını, kollarını çırptı.
Facebookta fotosunu göremeyenler için koyarım şimdi bikaç foto.
Bunun dışında ilk kez bu kadar çok insanı bir arada gördü. bu yüzden tatilin sosyal gelişimine çok faydası oldu diyebilirim.
Artık yabancılama huyu kalmadı. İlk günler çekindi kalabalıktan, daha sonra özellikle turistlere kendiliğinden kur yapmaya başladı.
Gözüne kestirdiğini göz hapsine alıyor, kendine bakıtana, ilgilendirene kadar gülüyor, türlü şebeklikler yapıyor :D
Eğer bi paravanın arkasındaysa baktığı kişi, eğilip eğilip bakıyor.
Sizden duyunca alkış yapmayı öğrettim. Şap şap alkışlıyor sevinince yada dikkat çekmek istediğinde :D
Böylece 1-2 günde turistlerin sevgilisi oldu, gelen sevdi, giden sevdi, fotoğrafını çekenler, arabasının yanına dikilip fotoğraf çektirmek için izin isteyenler :D
Adını, yaşını soranlar :)
Yalnız yolda burnumdan getirdi. Eskişehirden aktarmalı gelmeseydik tımarhanelik olurdum sanırım. Bir dakika durmadı, ağladı, söylendi, ağladı söylendi.

Bir de bu 10 gündür filan bilinçlendi gibime geliyor. Mesela alkış kızım alkış diyorum, göstermeme gerek kalmadan alkışlıyor.
Ağladığında eğer ben kucağıma almışsam anne anne diye ağlıyor, babası aldıysa baba baba diye.
Bizi görsün hemen gel diyor, elimizde bir şey görsün ver diyor.
Abil gubil bir sürü şey söylüyor, anlamadığımız….
Ama otururken bile halen devriliyor, hareketler çok geriden geliyor…
Çeneye çalışıyoruz biz :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar hani hatırlar mısınız bilmem... Hamileyken çok şiddetli sırt ve bel ağrısı çekiyordum. Bu ağrılar doğum sonrası geçer diye beklerken halen hemen hemen aynı şiddette devam ediyordu. 2 gündür kolumu kaldıracak hal bulamıyordum. Bugün nihayet fizik tedavi bölümüne muayeneye gidebildim. Doktor baktı, film çektirdi vs vs. Neticede skolyoz(omurgada eğrilik) teşhisi konuldu, her gün 1 saat sabah akşam egzersiz verdi, hergün yine 1 saat takmam gereken ortopedik bişe verdi, her kambur durduğumda ufak mikterlı elketrik çarpacakmış beni, bir de 21 seans fizik tedavi verdi. 1 ay sürecek bir tedavi. Annemi aradım, sanırım 2 hafta sonrasına başlıcam fizik tedaviye. Sırtımdaki eğrilik düzelmezmiş, ama ilerlemesini önlermişiz. Eğer tedavi almazsam ilerleyen yaşlarda tek taraflı kamburum çıkarmış. Bu skolyoz denen şey aşırı yorgunluk ve stresten kaynaklıymış doktor öyle dedi. Bide tabi benim kalça çıkığım var ya, bacaklar arası milimetrik de olsa fark buna sebep olabilir. Hepsi birleşip bomba etkisi yapmış dedi. Neyse... Buna şükür...

Canım çok geçmiş olsun. Benim görümcemde de skolyoz var ve fizik tedavi çok iyi geldi.
Posturü dikleşti…
Ama onunki çok ileri, çocuk felci de geçirmiş ve bir kısım felçli bölge de var vücüdunda.
Benim de duruşum hafiften kambur sanki omuzlardan…
Şüphelendim şimdi kendimden.

inşallah hayatım çok geömiş olsun sana da... valla ben kendi adıma çürükmüşüm diyorum. 1 tane doğurum göçtüm resmen :)

Aynen. Bi tane doğurdum ıskartaya çıktım :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

bu ikisini aldım. erkege de uygunlar bence. ya Aden'in ayakları bi anda o kadar çok büyüdü ki çocuk tek ayakkabıya kaldi. convers denilen lanet ayakkabılarından da nefret edıyor. boğazlı olduğu için çok zorlanıyorum giydirirken ve Aden tek hamlede çıkartıyor ayagındakıleri. geçen adidas clemente serisinin kırmızı 19 numarasından aldım. kocaman oldu çok buyuk geldi. sadece 18 numara adidas dragon diye bi ayakkabısı var ona kaldım. ama onlarda sıkacak gibi 1- 2 aya kalmaz. (ayaklarımız biraz buyuk de)

markalarını yazdım çünkü mavi olan botun numarası 17-18 gri olan botun numarası da 19-20 şimdi bunlar bot olduğu için sorun olmaz dıye düşündüm. sonuçta kışlık ayakları da büyür iyice kış gelene kadar di mi?

bi de adidas'ın kalıpları küçük diye duymuştum doğru mudur?

Bunlar ayakkabı mı ev şeysi mi?
Ada da aynı şekilde 19 numero yeşil dragonları giyiyo :D
18 numara bi nikeları var ayağına sokamıyorum, olmasına oluyo aslında da çok zor giriyo, girince de kolayca çıkarıveriyo fırt diye.
Zaten halası almıştı, kılım, hiç zorlamıyorum giyebilsin diye :D:D
Nihahaha :D

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Fikfik miiii :D
Hiç sevmem :D

Valla komedi gibiydi ecrincim zate :D
Ada daha ecrinin yapmış olduğu o popoyu dikme hareketi var ya, onu yeni yapmaya başladı.
Emekleme pozisyonuna geliyo, ayaklarını da bir iki çekiyo gerisini getiremiyo :D

Buarada ada da uykuda gözü kapalı ağlıyo, rüya görürler mi ki?

hadi yaaa ben de
eşim sabah bana msg atmış
yanımdasın ama seni özlüyorum nereye kadar devam etcek bu diye sormuş

Adanın bu tatilde huyu değişti kızlar. Aslında çok huysuzluk yaptı tatili bana zehir etti diyemem. Bebekle tatil ne kadar iyi olabilirse o kadar iyiydi hakkını yemeyeyim çocuğumun.
Ama uyku saatleri şaştı, yemek saatleri şaştı. Evdeki gibi saati saatine ve nizamlı olamıyor elbette.
Bazen arabasında uyudu havuz başında, bazen şezlongda sahilde. E müzik var gürültü var. Tam uykusunu alamadan kalktı hep.
Bu da hem gece erkenden 19:00-19:30 gibi uyumasına hem de gün içinde huysuzluk miktarının artmasına sebep oldu.
Ayrıca uykuya dalmaları da zorlaştı.
Ama yine de iyiydi tatil. Suyu sevdi, taa ki gözüne su gelip gözleri yanana kadar suya çap çap çap vurdu. Ayaklarını, kollarını çırptı.
Facebookta fotosunu göremeyenler için koyarım şimdi bikaç foto.
Bunun dışında ilk kez bu kadar çok insanı bir arada gördü. bu yüzden tatilin sosyal gelişimine çok faydası oldu diyebilirim.
Artık yabancılama huyu kalmadı. İlk günler çekindi kalabalıktan, daha sonra özellikle turistlere kendiliğinden kur yapmaya başladı.
Gözüne kestirdiğini göz hapsine alıyor, kendine bakıtana, ilgilendirene kadar gülüyor, türlü şebeklikler yapıyor :D
Eğer bi paravanın arkasındaysa baktığı kişi, eğilip eğilip bakıyor.
Sizden duyunca alkış yapmayı öğrettim. Şap şap alkışlıyor sevinince yada dikkat çekmek istediğinde :D
Böylece 1-2 günde turistlerin sevgilisi oldu, gelen sevdi, giden sevdi, fotoğrafını çekenler, arabasının yanına dikilip fotoğraf çektirmek için izin isteyenler :D
Adını, yaşını soranlar :)
Yalnız yolda burnumdan getirdi. Eskişehirden aktarmalı gelmeseydik tımarhanelik olurdum sanırım. Bir dakika durmadı, ağladı, söylendi, ağladı söylendi.

Bir de bu 10 gündür filan bilinçlendi gibime geliyor. Mesela alkış kızım alkış diyorum, göstermeme gerek kalmadan alkışlıyor.
Ağladığında eğer ben kucağıma almışsam anne anne diye ağlıyor, babası aldıysa baba baba diye.
Bizi görsün hemen gel diyor, elimizde bir şey görsün ver diyor.
Abil gubil bir sürü şey söylüyor, anlamadığımız….
Ama otururken bile halen devriliyor, hareketler çok geriden geliyor…
Çeneye çalışıyoruz biz :D

e bizim de öyleydi tatilde şaşıyolar birazcık

Bunlar ayakkabı mı ev şeysi mi?
Ada da aynı şekilde 19 numero yeşil dragonları giyiyo :D
18 numara bi nikeları var ayağına sokamıyorum, olmasına oluyo aslında da çok zor giriyo, girince de kolayca çıkarıveriyo fırt diye.
Zaten halası almıştı, kılım, hiç zorlamıyorum giyebilsin diye :D:D
Nihahaha :D

şahin'in ayakları 20-21 numara

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar