2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
aaa ben yazarken lilacsimda gelmis sanada mucuksss canim...

nasilsiniz kizlar? ben nobetteyim ela asi oldu bugun su ana kadar olmadi ates cok sukur umarim bu seferkini kolay atlatiriz.ela balida bende cok yorulduk bu ara hastaliktan..allahim sen esirge hepsini..

Amiiiin Nazom ama sen sık sık kontrol et Ela balımın ateşini, çünkü bu aşıda canlı mikrop veriyolarmış, diğerleri gibi değil bu demişlerdi sağlık ocağından. Bizim 3 gün ateşimiz oldu, inşallah sizin olmaz.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
:utan: Ben de seni seviyom balıııııım.... Keşke düşse de gelsek Pikoşum yaaa... Valla ne güzel olurdu... Bizim düşmese de inşallaaaaaaaaaaah sizin yolunuz düşer :D Bayramdan sonra Laylam ve Nazomla buluşucam inşallah. Keşke siz de buraya taşınsanız... Bu arada doğru diyon, korumak lazım daha doğrusu umursamamak lazım...

Toshibanın belli bi modelini önerebilir misin Pikoşum? Isınmıyo mu onlar? Bide macbook ne kız? Ben anlamam teknolojik şeylerden :D:D:D

belli mi olur canım, birdefa layla rüyasında bizi ankaraya taşınıyoruz diye görmüştü ehehh :)
dogrusu bizim için bura kafada bitti ama birsüre daha buradayız mecburen, sonrası kısmet bakalım artık Noyanın kısmeti neresi olur, hayırlısı olsun, amin..

canım mac va PC iki ayrı işletim sistemi varya ben apple cıyım yani, tasarım için en uygunu o oluyor.. Toshiba hangi model bilmiyorum, kardeşim daha iyi biliyor bi mail atarım kendisine...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
ya iki soru;

1- oturmaya başlayan oldu mu (desteksiz)?
2- anne , baba, dede gibi kelimeleri söylemeye ne zaman başlıyolar?

gerçi bizim oglan şarkı söyler gibi, kuş gibi hep bişeyler söylemeye calısıyor eminim kendince konuştugunu sanıyo ama gece aglarken ki 'hennnnneeee' dışına anne yada baba ya benzerbi kelime duymadım ben...

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
ana alinti yapamiyorum kizlar valla sahura kadar bekleyeyim dedim kizlar umarim olmaz atesimiz biz iyiyiz simusumla konustuk durucumda iyiymis simusumda daha iyi olcak biliyom ben sallama kimseyi kuzummm...

noyan balim nasil pikom? biz yerimizi bile ayirtmistik bayram icin sizin oraya ama ela bu ara cok sik hastalaninca evimizde oturalim dedik.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

belli mi olur canım, birdefa layla rüyasında bizi ankaraya taşınıyoruz diye görmüştü ehehh :)
dogrusu bizim için bura kafada bitti ama birsüre daha buradayız mecburen, sonrası kısmet bakalım artık Noyanın kısmeti neresi olur, hayırlısı olsun, amin..

canım mac va PC iki ayrı işletim sistemi varya ben apple cıyım yani, tasarım için en uygunu o oluyor.. Toshiba hangi model bilmiyorum, kardeşim daha iyi biliyor bi mail atarım kendisine...

İnşallah Ankara olur demeyi kendi adıma çok istiyorum ama denize alışmış bünyeye Ankara pek iyi gelmiyo. Başını yakmak istemiyorum kız :D:D Hayırlısı neresiyse orası olsun inşallah diyeyim -kop Pikoşum valla benim, bilgisayardan çok iyi anlayan birinden direkt marka model önerisine ihtiyacım var. Çünkü hiç ama hiiiiiiiiiç anlamıyorum...

ya iki soru;

1- oturmaya başlayan oldu mu (desteksiz)?
2- anne , baba, dede gibi kelimeleri söylemeye ne zaman başlıyolar?

gerçi bizim oglan şarkı söyler gibi, kuş gibi hep bişeyler söylemeye calısıyor eminim kendince konuştugunu sanıyo ama gece aglarken ki 'hennnnneeee' dışına anne yada baba ya benzerbi kelime duymadım ben...

Ay ben onun kuş ağzını yerim... Bizimki destekle bile oturmak istemiyo :D Dönüp duruyo, sürünüyo, emeklemeye çalışıyo ama oturmuyo. Hoş... Ben de oturmamışım, annem çok uğraşmış ama :D Konuşma mevzuun da bizimki de Noyan gibi henneee gibi bişe diyo bir de hoşnutsuzluğunu, kızgınlığını anlatmak için memmmeemmmememe öyle dişsiz nene gibi söyleniyo :D:D

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
pikosum ela oturabiliyor desteksiz ama cookk uzun sure degil nedense bi sure sonra kendibi geriye atma hissi doguyor sipada birakiyor kendini arkaya ama yanlara devrilcekken dengeliyor kendini :) konusma isine gelince sanirim henuz bilincli anne baba icin biraz erken ama 9 aylik olup konusan cocuklar gordum ben.benim irem cokk gec konusmustu babasina cekmis :) ela da annn---nnnneeee gibi garip bi ses yapiyor ozelliklede aglarken :huri:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
ana alinti yapamiyorum kizlar valla sahura kadar bekleyeyim dedim kizlar umarim olmaz atesimiz biz iyiyiz simusumla konustuk durucumda iyiymis simusumda daha iyi olcak biliyom ben sallama kimseyi kuzummm...

noyan balim nasil pikom? biz yerimizi bile ayirtmistik bayram icin sizin oraya ama ela bu ara cok sik hastalaninca evimizde oturalim dedik.

Evet daha iyi olucam inşallah Nazooooom :huhuu: Sahura kadar beklersen çok uykusuz kalmaz mısın Nazom yaaa?

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
evet ela cadisindan ilk ciglik geldi bakalim meme vermeden uyutabilcemmi geri acil cikabilirim.bu sebeple yeniden hepinizi opeyim de gideyim..

ozledim burda sizinle yayila yayila muhabbet etmeyi yaa...su bayramida atlatirsak hayirlisiyla sanirim daha cok vakit bulurum...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Bu arada Tanselim bugün seni bilerek sabah aramadım, Selimle ilgileniyorsundur diye. Öğlen de eşim geldi yanında aramak istemedim, evde olduğu her dakka yapışık ikizim gibi yanımda duruyo da. Bugün Nazomla konuşmak için balkona çıktım 2 defa geldi naapıyorum diye... Beyfendi yarın da evde olabilirmiş. Unutmadan söyleyeyim dedim. Bulduğum ilk fırsatta arıcam :D

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Evet daha iyi olucam inşallah Nazooooom :huhuu: Sahura kadar beklersen çok uykusuz kalmaz mısın Nazom yaaa?

canim bu gectigimiz haftalardan öyle alismiski vucut uykuyuda redediyor bünyem simdi yorgunluktan uyuyamiyorum böylede cinsimdir zaten her yerimden ucuk patladi ela dun gece biraz soluk aldirdi bu seferde ben uyuyamadim oramin buramin agrisindan:savasciasli:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
evet ela cadisindan ilk ciglik geldi bakalim meme vermeden uyutabilcemmi geri acil cikabilirim.bu sebeple yeniden hepinizi opeyim de gideyim..

ozledim burda sizinle yayila yayila muhabbet etmeyi yaa...su bayramida atlatirsak hayirlisiyla sanirim daha cok vakit bulurum...

İnşallah sorunsuz, ateşsiz bi gece olur Nazom.. Ben de öperim, iyi geceler. :heyo:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

canim bu gectigimiz haftalardan öyle alismiski vucut uykuyuda redediyor bünyem simdi yorgunluktan uyuyamiyorum böylede cinsimdir zaten her yerimden ucuk patladi ela dun gece biraz soluk aldirdi bu seferde ben uyuyamadim oramin buramin agrisindan:savasciasli:

Hadi yaaaa uçukta çok gıcık oluyo... Öpemiyosundur şimdi Eloşu da... Tüh... Neyse çabucak geçer umarım...

Ben de çıkıyorum. Saati 12 ettik iyi mi... -kop Pikoşuuuuuuuuuuum ballı bademim... Ben yatmaya gidicem 1-2 el oyun oynayıp. Öptüm şeker. :heyo:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

inşallah olmas kuzum çıksa şimdiye çıkardı sanki nazom..

bak yaa, bis bayramda burdayıs canım en fazla denize gideriz

İnşallah Ankara olur demeyi kendi adıma çok istiyorum ama denize alışmış bünyeye Ankara pek iyi gelmiyo. Başını yakmak istemiyorum kız :D:D Hayırlısı neresiyse orası olsun inşallah diyeyim -kop Pikoşum valla benim, bilgisayardan çok iyi anlayan birinden direkt marka model önerisine ihtiyacım var. Çünkü hiç ama hiiiiiiiiiç anlamıyorum...

Ay ben onun kuş ağzını yerim... Bizimki destekle bile oturmak istemiyo :D Dönüp duruyo, sürünüyo, emeklemeye çalışıyo ama oturmuyo. Hoş... Ben de oturmamışım, annem çok uğraşmış ama :D Konuşma mevzuun da bizimki de Noyan gibi henneee gibi bişe diyo bir de hoşnutsuzluğunu, kızgınlığını anlatmak için memmmeemmmememe öyle dişsiz nene gibi söyleniyo :D:D

tamam canım bir sorayım ben...

bende minnoşu yerim, benim minnoşda göbek üstü sürünerek ilerliyo eheh :D

pikosum ela oturabiliyor desteksiz ama cookk uzun sure degil nedense bi sure sonra kendibi geriye atma hissi doguyor sipada birakiyor kendini arkaya ama yanlara devrilcekken dengeliyor kendini :) konusma isine gelince sanirim henuz bilincli anne baba icin biraz erken ama 9 aylik olup konusan cocuklar gordum ben.benim irem cokk gec konusmustu babasina cekmis :) ela da annn---nnnneeee gibi garip bi ses yapiyor ozelliklede aglarken :huri:

ya bana da annem sordu bu akşamda ordan geldi aklıma.. eheh oyle yaa böyle bi noktada oturacaklar di mi nazom :D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
simuşum daha iyi olmana sevindim canım... artık silkelenelim ve iyi hissedelim hepimiz yaaaaaa :elif: bebeklerimiz sağlıklı ve mutlu olduktan sonra sallamayalım geri kalanları artık :sevindirikasli:

laylam tontiş Kayraya maşallah. ama yavaş olsun, Tuna abisi böyle aç aç etrafına bakınırken o çok yemesin :cokkomik: şaka şaka... löp löp et olsun, pıt pıt yağ olsun, afiyet bal şeker olsun kuzumaa

pikem Tuna desteksiz çok kısa süre oturuyor. onda da öne doğru bir atıyor kendini. bir gün burnunu fena acıtacak :(

an-ni ba-ba ma-ma ded-di kelimeleri tunanın ağzından dökülenler. dil gelişiminde, bu evreye heceleme evresi mi ne diyorduk. 6.aydan itibaren başlıyor. bebeklerin bilinçsizce söylediği kelimeler. dile en yatkın olanlar. hee bugün benim ufaklık emzirme odasında 3.5 aylık fıstık kızı görünce beb-beee dedi :D sonra da gezinirken bir kaç kere tekrarladı

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
pikoşum
bak ne buldum. tabi bu işin teorik kısmı. az da olsa farklılık gösteren minnoşlar olacaktır

(alıntı) DİL GELİŞİM AŞAMALARI
1. Agulama-Babıldama Dönemi (0-6 Ay)
 İlk bir ay sadece ağlarlar
 Bebek çeşitli sesler çıkarır
 İhtiyaçları için ağlar
 Sesleri bilinçsizce çıkarır, refleksiftir
 Ağlayarak sosyal iletişim kurarlar
2. Heceleme Dönemi (6-12 Aylar)
 Sesleri kendi kendilerine tekrarlar
 Konuşma organları olgunlaşmıştır
 Heceler çıkarılmaya başlar
Örnek: ba-ba, ma-ma gibi
 En geç bu dönemin sonuna kadar annesinin sesini tanımaya başlarlar
3. Tek sözcük Dönemi (12-18 Aylar)
 Konuşmanın başlangıcı sayılır
 Konuşmada kritik dönemdir
 Tek sözcükle çok şeyler anlatılmaya çalışılır
 Morgem: Tek sözcükle çok şeyin anlatılmasına verilen isimdir.
4. Telgrafik Konuşma Dönemi (18-24 Aylar)
 Sözcüklerin birleştirilme dönemidir
 Kullanılan kelime sayısı artar
 İki kelime peş peşe söylenerek anlamlı cümle kurulur
 Kelimeler arasında bağlaç kullanılmadan sözcüklerin kullanılma biçimidir.
Örnek: Anne su
5. İlk Gramer Süreci (24-60 Aylar)
 Cümleler ve gramer kuralları hızla öğrenilir
 Kelime haznesi genişler
 Kurallı ve grameri uygun cümleler gelişir.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
simuşum daha iyi olmana sevindim canım... artık silkelenelim ve iyi hissedelim hepimiz yaaaaaa :elif: bebeklerimiz sağlıklı ve mutlu olduktan sonra sallamayalım geri kalanları artık :sevindirikasli:

laylam tontiş Kayraya maşallah. ama yavaş olsun, Tuna abisi böyle aç aç etrafına bakınırken o çok yemesin :cokkomik: şaka şaka... löp löp et olsun, pıt pıt yağ olsun, afiyet bal şeker olsun kuzumaa

pikem Tuna desteksiz çok kısa süre oturuyor. onda da öne doğru bir atıyor kendini. bir gün burnunu fena acıtacak :(

an-ni ba-ba ma-ma ded-di kelimeleri tunanın ağzından dökülenler. dil gelişiminde, bu evreye heceleme evresi mi ne diyorduk. 6.aydan itibaren başlıyor. bebeklerin bilinçsizce söylediği kelimeler. dile en yatkın olanlar. hee bugün benim ufaklık emzirme odasında 3.5 aylık fıstık kızı görünce beb-beee dedi :D sonra da gezinirken bir kaç kere tekrarladı

ehehh.. enemm enemm minnoşa bak sen kızı görünce konuşurmuş, yirim onu yirim :D benim oglumda istanbulda bir arkadaşımın Noyanla aynı ayda bi bebesi var, onu görünce eline, yüzüne yapışmıştı kızın eheh :D
cok sevimli oluyolar ya, maşallah hepsine...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar