2012 Şubat Anneleri

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Bende sadece okuyabiliyorum Kayra kucaktan inmiyor huysuzluk tavan yaptı gece 5 kere kalktı daha ne diyeyim şu anda bile kucakta çok uykusu var diye yatırıyorum yarım saat zor uyuyor başka böyle olan varmı?

Canım bizde aynı durumdayız şimdi ayağımda ve her an uyanmaa modunda ve hiç bisey yemiyo

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
hee bir de sabah tunayı kontrole götürdüm. devlet hastanesine mecburen. burda ne özel hastane var, ne de muayenehanesi olan bir doktor. neyse... çok ilgilendi sağolsun. yatışımızda kontrolleri yapan doktordu. Tunayı çok sevdiği için mi bilmem o ketum adam 2 dir bal döküyor :D

20 gün önce götürmüştük en son. 1 cm uzamış 73 cm. kafa çapı 44.5 olmuş. 9400 gr geldi. 8900 grama düşmüştü ishalle. geri almış çok şükür fiziksel gelişimini bu doktor da çok iyi buldu, hatta 6 ay 9 günlük olduğuna eminmisiniz dedi ciddi ciddi... herşeyi yedirebilirsiniz dedi. yemiyor dedim. yemiyorsa nasıl aldı bu kiloyu dedi. ben cevap veremedim tabi :D daha önce bebek bakmadığınız için yediği miktar size az geliyor olabilir ama belli ki yeterli dedi.
ama zihinsel gelişimle ilgili herhangi bir öneride bulunmadı, soru sormadı. halbuki diğer doktorumuz soruyor. şunu yapabiliyor mu, buna başladı mı? destekli oturtabilirmiyiz dedim. bize kimse bu konuda birşey demedi. desteksiz bile oturabilir dedi. alışana kadar destekli otursun ama dedi. ayaklarının üzerine bastırmayı sordum nazom, biraz daha zaman tanıyın dedi. yürütece bindiriyoruz dedim utanarak. sürey kısa tuttuğunuz sürece olabilir dedi. kızmadı yani :1:kansız gibi gözüküyor, kana sayımı yapalım, en son ne zaman yaptırdınız dedi. 20 gün önceydi. o zaman şimdilik gerek yok, kan ilacına devam edin dedi. çiş rengini de su kaybına bağladı. bilmediğim bir dilde konuşup bazen pembemsi bile olabileceğini söyledi. bilmem neyin oksitlenmesindenmiş hööö :1: burnu tıkanıyor dedim. ciğerler iyiymiş, boğaz da. fizyolojik serumdan başka birşeye ihtiyacı yok dedi. sıcak soğuk değişiminden oluyordur dedi.

Yahu dedim. biz kızlarla doktor olmuşuz. bunların hepsini biz de biliyoruz :D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

Canım bizde aynı durumdayız şimdi ayağımda ve her an uyanmaa modunda ve hiç bisey yemiyo

aynı şekildeyiz. ayağımda. indirdiğim an uyanıyor. sabah kahvaltısını reddetti yine. oysa peyniri beğenmedi diye labne almıştım. ama patates haşlamış kayınvalidem. ondan ezdik azcık. onu yedi. karnı tok olsa onu da almıycak. benim bu çocuk yemek seçecek sanırım :(

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
hee bir de sabah tunayı kontrole götürdüm. devlet hastanesine mecburen. burda ne özel hastane var, ne de muayenehanesi olan bir doktor. neyse... çok ilgilendi sağolsun. yatışımızda kontrolleri yapan doktordu. Tunayı çok sevdiği için mi bilmem o ketum adam 2 dir bal döküyor :D

20 gün önce götürmüştük en son. 1 cm uzamış 73 cm. kafa çapı 44.5 olmuş. 9400 gr geldi. 8900 grama düşmüştü ishalle. geri almış çok şükür fiziksel gelişimini bu doktor da çok iyi buldu, hatta 6 ay 9 günlük olduğuna eminmisiniz dedi ciddi ciddi... herşeyi yedirebilirsiniz dedi. yemiyor dedim. yemiyorsa nasıl aldı bu kiloyu dedi. ben cevap veremedim tabi :D daha önce bebek bakmadığınız için yediği miktar size az geliyor olabilir ama belli ki yeterli dedi.
ama zihinsel gelişimle ilgili herhangi bir öneride bulunmadı, soru sormadı. halbuki diğer doktorumuz soruyor. şunu yapabiliyor mu, buna başladı mı? destekli oturtabilirmiyiz dedim. bize kimse bu konuda birşey demedi. desteksiz bile oturabilir dedi. alışana kadar destekli otursun ama dedi. ayaklarının üzerine bastırmayı sordum nazom, biraz daha zaman tanıyın dedi. yürütece bindiriyoruz dedim utanarak. sürey kısa tuttuğunuz sürece olabilir dedi. kızmadı yani :1:kansız gibi gözüküyor, kana sayımı yapalım, en son ne zaman yaptırdınız dedi. 20 gün önceydi. o zaman şimdilik gerek yok, kan ilacına devam edin dedi. çiş rengini de su kaybına bağladı. bilmediğim bir dilde konuşup bazen pembemsi bile olabileceğini söyledi. bilmem neyin oksitlenmesindenmiş hööö :1: burnu tıkanıyor dedim. ciğerler iyiymiş, boğaz da. fizyolojik serumdan başka birşeye ihtiyacı yok dedi. sıcak soğuk değişiminden oluyordur dedi.

Maşallah Tunacığıma...Dün pikemle telefonda konuşurken, biizm bebelerden laf açıldı. Tunanın hal ve tavırlarının önde gittiğini düşünüyoruz diye konuştuk. Maşallah kuzuma, ,şte buda kişilik özellikelri. Bizim Selimi yürütece koy, hareket ettirmek için mümkün değil uğreşmaz senin itmeni bekler babası kılıklı tembel:) Bizimkininde idrarı bazen sarı oluyor su kaybından demekki. Selim suyu içmek istemiyor, Temel içeçeğini anne sütü sanıyor:)

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Bu arada eşinde arabayı alamamış, vardır bir hayır. Canımcım analdığım kadarıyla ev ekonomisini yürütmek sana pervasızca davranmak eşine kalmış. Bizde evliliğin ilk yılları böyleydik. Şimdi ben ne yapıyorum biliyormusun. Maaşımı alıyorum, ev kredisi miktarını eşime veriyorum diğer harcamaları kendine bırakıyorum. İlk zamanlar herşeyi ben yaprdım, faturalar , ödemeler, market harcamaları. beyefendi rahattı. Şimdi kendi bütçeyi ayarlıyor nasıl yaparsada yapsın umrumda bile değil..Bu yöntemi öenririm.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
hıııı bu arada hani size demiştim ya ben şu şu şarkıları dinletip izletiyom diye (santa, bingo, hickory dickory dock) şimdi de baby einstein diye bişe buldum onları izletiyorum. bebeklerin iq seviyesini 5-6 puan yükseltiyomuş. kanıtlanmış. tavsiye ederim. :huhuu::bebecik

Simuşum bu müzikleri internettenmi indiriyorsun CD simi var? Bi söyle bakam..

Bu arada eşinin tavrını okudum. Benim eşimde farksız değil..
En son şöyle bir olay oldu. Üst komşunun banyosu üzerimize akıyor söylüyoruz yaptırmıyorlar. Eşime dedim hadi çıkalım tekrar diye. Bana diyorki ben seninle asla çıkmam, ortalığı toz duman edermişim.. Neyse bu çıktı kibarca söyledi. Adamlar yaptırmadı, ben bi sinirlendim. yöneticiyi aradım beraber çıktık. Ama hokkalı bir konuşma yaptım. Hemen yaptırdılar..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Adayla ben restoranlara filan gidiyorum ama, sema gösterisi olunca işin içinde bilemedim...

Konya semazen şehiridr çok gittim öyle gösterilere.. Uzun ise program sıkılır ada, ağlarsa insanların konsantresi bozuldu diye sen üzülürsün. Bence restorana felan gidin derim..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Bugün biraz başım dönüyor eşime dedim.
Cevabı: Keşke hamile olsan
Kendine göre hava hoş:1::1::1::1:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Oğlan Anaları:heyo:
Sünnet işini ne yapacaksınız?
Selim doktorun yaptırın diyor, eşimi,n ürolog arkadaşı bekleyin diyor. Ben bu doktorların bu fikir ayrılıklarına gıcığım..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Maşallah Tunacığıma...Dün pikemle telefonda konuşurken, biizm bebelerden laf açıldı. Tunanın hal ve tavırlarının önde gittiğini düşünüyoruz diye konuştuk. Maşallah kuzuma, ,şte buda kişilik özellikelri. Bizim Selimi yürütece koy, hareket ettirmek için mümkün değil uğreşmaz senin itmeni bekler babası kılıklı tembel:) Bizimkininde idrarı bazen sarı oluyor su kaybından demekki. Selim suyu içmek istemiyor, Temel içeçeğini anne sütü sanıyor:)

Tunanın bilişsel gelişiminde annemin payı çok büyük. harika ilgilendi. ben çok sabırsızım, kızarım, pes ederim. annem Tunasına karşı bambaşka bir insan oldu. 5 ay tüm hayatı o oldu. Allah razı olsun. bugün de eliyle gel gel yapıyor. nasıl mutlu oluyorum her hareketiyle anlatamam. ama Selim bunu yapmaz şunu yapmaz diye düşünme. benim en büyük hatam. dene bak nasıl yapıyor...
suyu çok içiyor. hergün bir küçük su bitiriyor nerdeyse. 330ml. az değil ama çok da terliyor. demekki terle çok kaybediyor...
buarada arabayı aldık şekerim. ama eşim beğenmemiş :kahkaha: daha galeride çünkü plakanın gelmesini bekliyoruz. cuma alırız inşallah. dediğin gibi valla. bu evin idarecisi benim. bak çok basit birşey. ufak da gözükebilir. o gün denizliye gidince bir bilet almış dönüş için. 17 lira mı ne. ve otobüsün küçük olduğunu anlayınca binmemiş. yakmış o parayı ve başka bir firmadan almış. sözde bu aralar kredi ödüycez diye tasarruflu gidiyoz. bizim iki yakamız bir araya gelmez valla

babuşum sen de sağol kuzuuum mucksss

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Selammmmmmm cannnlarrrrrrrr:1:Heppinizi ve bebisleri kocamann opuyorum..:eek:

2 gundur korkunc huzurluyum. Neyden sebep bilmiyorum. Dun kalktim evi guzelce temizledim( bugun darmadagin o ayri:D) sonra aksam disari cikicaktim esim yoktu. Gorumcem iftar yapicak diye vakitten kazandim. Defneyi arabaya koydum yuruyerek indim. Yri yolda bagirmaya baslayinca kucagima aldim diger elimde araba yokus asagininmek zor oldu ama indik. Yolda gordugum ilk eczaneden catlak karisimi icin gerekli kremleri aldim. Gittim cafeye tam oturdum bi baktim esim geldi. Sahile gidicekler seni ben indireyim hava karardi sonra giderim dedi. Sasirdim beraber bi cay ictik sonra beni arabayla sahile birakti. Gittim kendime aylik dergilerimi aldim. 2 dergi hakkim vardi jillian michaels in resmini gorunce cosmo dan vazgecip bu ay womenhealt aldim. Cok da ii yaptim. Cok guzel hafif tarifler var icinde. Akli fikrim bogaz arkadas:deli: icindeki psikoloji konulari da tam benlikmis. Sanki allah gonderdi bana dergiyi az snra giysi dolabim bombos olcak:deli: gece iki derginin de cogunu okudum cok gec yattim ama sabah cok dinc kalktim. Defne meyvesini tukurmeden yedi. Aman yarabbi dedim bu ne mutluluk. Zaten 2 gecedir eskisi gibi kalkmadan uyuyo. Kendimde dana gibi yemedim seftalinve muzu yogurtla karistirip kahvaltimi oyle yaptim. Dolayisiyla hantallasmadim.
Ev bize kucuk geliyodu anlatmistim ya. Dogalgaz da yok. Yeni yapilan bi evimiz var ama yine ayni semtte. Oldukca buyuk dogalgaz da var. Oraya tasinicaz. O yuzden de mutsuzdum. Ben baska semt istiyodum cunku. Kendi kendime onu da kabullendim. Oturuvereyim 3-5 yil olmem ya. Cocuk okula basladigi zaman bi yolunu bulur degistiririz insallah. Bugun gidip parke mutfak olaylarina mudahale edicem. Banyo icin gec kalmisim. Oooohhh onu da attim kafadan. Geriye bi maddi sikintimiz kaldi. İnsaat satilmadigindan zora girdik. Sanirim onumuzdeki yaza kalicak. Ama kimin maddi derdi yok bu devirde diyerek onu da attim kafadan. Ne varsa onu yettiricez caresi yok. Tese
Bugun tercihlerimi de yapicam. Harci odeyemeyebiliriz tutarsa. Aslinda babam istese verir ama vermez biliyorum. Bi aklimda o kaldi. Bi tutsun da o da allah kerim artik.

Velhasil bu sabah xtra large uyandim cok da iyi geldi. O sebeple gune sizi operek baslayayim dedim. Bugun gidip kavanoz alicam biraz. Artik domates yapmaya falan baslayayim. Snra tarhana zamani gelcek cunku. Bu yil daha cok yapmak lazim malumm bebem yicek.

Sizi seviyorummmmm....:hhhhhh::hhhhhh:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Tunanın bilişsel gelişiminde annemin payı çok büyük. harika ilgilendi. ben çok sabırsızım, kızarım, pes ederim. annem Tunasına karşı bambaşka bir insan oldu. 5 ay tüm hayatı o oldu. Allah razı olsun. bugün de eliyle gel gel yapıyor. nasıl mutlu oluyorum her hareketiyle anlatamam. ama Selim bunu yapmaz şunu yapmaz diye düşünme. benim en büyük hatam. dene bak nasıl yapıyor...
suyu çok içiyor. hergün bir küçük su bitiriyor nerdeyse. 330ml. az değil ama çok da terliyor. demekki terle çok kaybediyor...
buarada arabayı aldık şekerim. ama eşim beğenmemiş :kahkaha: daha galeride çünkü plakanın gelmesini bekliyoruz. cuma alırız inşallah. dediğin gibi valla. bu evin idarecisi benim. bak çok basit birşey. ufak da gözükebilir. o gün denizliye gidince bir bilet almış dönüş için. 17 lira mı ne. ve otobüsün küçük olduğunu anlayınca binmemiş. yakmış o parayı ve başka bir firmadan almış. sözde bu aralar kredi ödüycez diye tasarruflu gidiyoz. bizim iki yakamız bir araya gelmez valla

babuşum sen de sağol kuzuuum mucksss

Ahhhh ahhhh bitanem eşinin biraz daha yolu var sabırlı ol...
Canım ben Selimin kişiliğini az çok çözdüm.. Hayyatta sıkıya ve zora gelmiyor. Ya şapka takmadı, eldiven takmadı. Çok rahat bi çoçuk. Chicconun örümceğine koydum dar olmamasına ragmen bunaldı. Değişik bir çoçuk.. Israrlada hiç bişey yaptıramıyorsun..Geçen eşimle calpol vereceğiz kutuyu gördüğü an tanıyor ve ağzını öyle bir kilitlediki. 2 kişi enjeksiyonla şurubu veremedik.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar