hee bir de sabah tunayı kontrole götürdüm. devlet hastanesine mecburen. burda ne özel hastane var, ne de muayenehanesi olan bir doktor. neyse... çok ilgilendi sağolsun. yatışımızda kontrolleri yapan doktordu. Tunayı çok sevdiği için mi bilmem o ketum adam 2 dir bal döküyor
20 gün önce götürmüştük en son. 1 cm uzamış 73 cm. kafa çapı 44.5 olmuş. 9400 gr geldi. 8900 grama düşmüştü ishalle. geri almış çok şükür fiziksel gelişimini bu doktor da çok iyi buldu, hatta 6 ay 9 günlük olduğuna eminmisiniz dedi ciddi ciddi... herşeyi yedirebilirsiniz dedi. yemiyor dedim. yemiyorsa nasıl aldı bu kiloyu dedi. ben cevap veremedim tabi

daha önce bebek bakmadığınız için yediği miktar size az geliyor olabilir ama belli ki yeterli dedi.
ama zihinsel gelişimle ilgili herhangi bir öneride bulunmadı, soru sormadı. halbuki diğer doktorumuz soruyor. şunu yapabiliyor mu, buna başladı mı? destekli oturtabilirmiyiz dedim. bize kimse bu konuda birşey demedi. desteksiz bile oturabilir dedi. alışana kadar destekli otursun ama dedi. ayaklarının üzerine bastırmayı sordum nazom, biraz daha zaman tanıyın dedi. yürütece bindiriyoruz dedim utanarak. sürey kısa tuttuğunuz sürece olabilir dedi. kızmadı yani :1:kansız gibi gözüküyor, kana sayımı yapalım, en son ne zaman yaptırdınız dedi. 20 gün önceydi. o zaman şimdilik gerek yok, kan ilacına devam edin dedi. çiş rengini de su kaybına bağladı. bilmediğim bir dilde konuşup bazen pembemsi bile olabileceğini söyledi. bilmem neyin oksitlenmesindenmiş hööö :1: burnu tıkanıyor dedim. ciğerler iyiymiş, boğaz da. fizyolojik serumdan başka birşeye ihtiyacı yok dedi. sıcak soğuk değişiminden oluyordur dedi.
Yahu dedim. biz kızlarla doktor olmuşuz. bunların hepsini biz de biliyoruz