2012 Şubat Anneleri

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
5900 gram az değil ki canım.Ada da 3 ay 4 günlükken 6010 gramdı.Seninkiyle ölçüm arasında 10 gün var, o 100 gram da o 10 günlük arada kapanırdı zaten.
Doktor gelişiminin %90lık dilimde olduğunu söylemişti.
Evet kız bebekle erkek bebek arasında biraz fark oluyor ama o kadar da zayıf değil bence Eymen.
hımmm öylemiymiş maşallah yaa o zaman ne bilim simnirimi bozuyo konu komşu ayy çok zayıf diyip duruyolar bakamıyomusun sütün mü yetmiyo doktorda kızım 1400gr ne demek sütün yetiyo demekki mamada veriyomusun dedi veriyorum ama yemiyo dedim ağzından akıtıyo şimdi bu ay gün içinde emzirmiyip sütümün birikmesini sağlıycam o aradada mama deniycem bakalım emcekmi? kafaya takar oldum ama sen dedin ya doktor babuşum içim ferahladı
pike şahin de zayıf
hadi cnm neresi zayıf kız artist oğlumun hayalımdeki bebek o benim kızım olursa dımat istiyorum onu tabi cadı anası verirse
Tuna da zayıf gibi duruyor :D
yok daha neler tosturugum benim maşallah sütün yarıyor anam
valla babuş, yakından görsen "yanlış ölçüyorlar kesin bu çocuğun kilosunu" dersin :D hatta en son doktora akıl vermeye kalktım da ağzımın payını aldım :D oturarak ölçtü kilosunu. sığmaz boydan artık, sağlıklı sonuç vermez dedi

pikecim sen yine de memeyi zorla kuzum. Tuna da savaşıyor bazen ama çoğunlukla zafer benim oluyor

ya 4 buçukta eve gelince minnoşum beni o kadar özlemiş oluyorkiiiiiiiii, tam yarım saat emiyor. 2 kere çekiyor memeden, sonra kafayı çevirip yüzüme bakıyor, gülüyor, sonra yine meme, bir daha bakıyor, orda olduğumu görünce rahatlıyor. başta birkaç sefer bunu tekrarlıyor. resmen inanamıyor kuzum yanında olduğuma. sonra da yanağını göğsüme dayayıp gözlerini kapıyor. ben de hem hüznümden hem sinirimden çocuk gibi ağlıyorum :( kokusunu içime çekip hasret gidermeye çalışıyorum. valla çalışmak çok zor kızlar yaaaaaa
ağlattın beni kızz little rabbim kimseyi anasız kimseyide evlatsız koymasın kücück şey annesinin yanında olmasından ne kadar mutlu oluyo yavrum benim :aglayan:
bu arada kg konusunda öle deme maşallah de yavruma annesi her yerdede deme kuzum benim nazar değmesin

mama takviyesi yapıyo musun canım?

3. ayın sonunda 5.7 kg canım :( ilk ay cok az kilo almıştı 600 gr. kayınvalidenin stresi cok etkilemiş sonra ki aylar 900 gr. aldı ama hiç 1 kilo ve üzeri kilo alımı olmadı bizde :(

tatlım inan ben de cok zorluyorum istemese de, bazen ben bazen o kazanıyo savaşı.. korkum hep onun kazanması olabilir diye ama ben ısrara devam edicem tabii ki...

tatlım benim annem de ögretmedi şimdi emekli... valla calısacaksan en avantajlı mesleklerden şükret...
ben calıssam mesela sabah 8:00 aksam en erken 20:00 iş yetişmesi gerekirse daha da uzayabilen saatler ve aşırı stresli bi meslek.. yani şanslısın bence üzülme. çalışan anne olmak da güzel bişey bence... tabii özlem olur mutlaka ama buyudükce daha kolaylaşır inşallah...

yinede gayet güsel cnm bebeğinin kgsu kafaya takma bak babuş doktor öle diyo
benimkide ilk ay 1200gr 2ay 1300 gr şimdi 1400gr artıyo ama benim zargana çok zayıf dogdu malum 2860dan anca bu kadan adam oldu 5900 şükür sağlıklı olsunlar dileceyek başka dileğim yok
Bu arada teknikerm şoparima sevgilr ve ecrincim böceklerle mucadelen de Allah yard. Olsun ..benim evde de bi tur kanatli gormustum bi kac kere bakliyattan cikiyormus..hepsine baktim boceklenen yok esim ilaclamisti oonceki ciktiklarinda ..simdi yine turedilrr seninkiyle kiyaslanmaz ama ben de help help yani:D
fatma canada sevgiler müyendis ellerinden öper teyzoşunu ve ablası fatmayı ;)
ya benim sıpa otomobil düşmanı resmen. dün kayınvalidemlerden dönerken yıktı ortalığı arabada, otobanda kaç kere durduk, dışarı çıkarıyoruz susuyor, arabaya biniyor başlıyor, kriz geçirdi resmen ağlamaktan. uykusu vardı, ayaktayken uyumaya alıştığı için arabada da ayağa kalkamadığım için olduğunu düşündüm, protesto etti resmen. :((((((((((((
alla alla ne kadar enterasan şaşırdım eymende sağolsun gezekçi evden çıkması yetiyo uyumasına geçen ay çoruma gittik 11 saat yol düşünün yani gıkı çıkmadı hep uyudu uyandı emdi geri uyudu yolculuğu otomobili bebek arabasında gezmeye bayılıyo kolik ya benim oglan tıkırtı motor sesi sakinleştiriyo galiba sanırsam
Bu bilgiler iyi oldu, hepimize eninde sonunda gerek olacak, teşekkürler kızlar. :huhuu:

Lilacscım ben de bazen uyuduğu ortamda yakınlarında bi kıyafetimi bırakıyorum. Çünkü bazı zamanlarda odadan ne zaman çıksam uyanıyordu, denedim işe yaradı :)

Benimki de 2 seyahatin 1 inde kesin yapıyo. Oto koltuğunda mı durmak istemiyor arabada mı onu bilmiyorum. Çünkü ağladığında kucağıma alınca bazen susuyor bazen tam gaz devam ediyor. Bide hep şey denir ya; arabada uyur :D :D
senin kucağını istiyor sanırım alışır
bugün benim doommmgünüm :utan::utan:
yehuuu iyiki dogdun türkanım şorayım rabbim hayırlı sağlıklı uzun ömürler nasip etsin inşallah
Daha dün gibi hatırlıyorum hepiniz doğumları sıra sıra gerçekleşiyordu.
Şimdi sıra bana geldi.
Genel anestezi ile 14 mayısta doğum yapıcam Allahın izni ile....

rabbim hayırlı dogumlar nasip etsin şükür gözün aydun canımm şimdiden allah analı babalı büyütsün

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

iyi akşamlar layloşum muhah

selam özlemim fıstıkım sen ve güseller güseli durucan nasılsınız?

Halimize şükürler olsun Leadırcanım, 1 haftadır burnumdan getiriyor zilli. Geçen hafta perşembe günü rotarix aşısının ilk dozunu olduk, yaptırmaz olaydım, bin pişmanım yaptırdığıma. Kafam kadar bi prospektüsü var, aşı olduktan sonra bi okudum şok oldum ve kızım 1 haftadır nerdeyse tüm yan etkilerini gösterdi. Ağlama krizlerine giriyor çocuk, karnı beton gibi oluyor. Öyle böyle bi ağlamak değil, yaş gözünden çenesine ordan boyun altına kadar akıyor, yarın da olursa bu ağlama acile falan götürcem....

Siz nasılsınız bakalım? Eymen nasıl neler yapıyor?

bende geldim oğlumu banyo yaptırıp yatırdık çay keyfi yapıyorum simuşum:)

Ooooh afiyet bal şeker olsun Laylam, ben bugün yıkamadım yarına inşallah. Benim de çayım var ama çok üşeniyom şimdi kalkıp mutfağa gidip doldurmaya :D :D

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Halimize şükürler olsun Leadırcanım, 1 haftadır burnumdan getiriyor zilli. Geçen hafta perşembe günü rotarix aşısının ilk dozunu olduk, yaptırmaz olaydım, bin pişmanım yaptırdığıma. Kafam kadar bi prospektüsü var, aşı olduktan sonra bi okudum şok oldum ve kızım 1 haftadır nerdeyse tüm yan etkilerini gösterdi. Ağlama krizlerine giriyor çocuk, karnı beton gibi oluyor. Öyle böyle bi ağlamak değil, yaş gözünden çenesine ordan boyun altına kadar akıyor, yarın da olursa bu ağlama acile falan götürcem....

Siz nasılsınız bakalım? Eymen nasıl neler yapıyor?

Ooooh afiyet bal şeker olsun Laylam, ben bugün yıkamadım yarına inşallah. Benim de çayım var ama çok üşeniyom şimdi kalkıp mutfağa gidip doldurmaya :D :D
bende yaptırdım 2. ayında rotarix bizimkinde hiç yan etki olmadı başka sorunu olmasın Durunun yinede için rahat etmezse götür doktora çok geçmiş olsun canım.gelip çayını doldurayım birerde sigara tüttürelimmi?:)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kızlar bakın ne buldum;
Bebeklerin zekasını geliştirecek 25 öneri;
Yeni doğan bebeklerin zekalarının gelişiminde anne-babaya büyük görev düşüyor. Onlarla konuşun, dil çıkarın, gıdıklayın... Zeka gelişiminde bebeğinizle birlikte gerçekleştirebileceğiniz aktiviteleri de içeren 25 öneri:

Uzmanlar, ebeveynlere; dil çıkarıp, ayaklarını gıdıklayarak bebeklerinin zeka gelişimine katkıda bulunmalarını ve onları güldürmelerini öneriyor.

Bebeklerin zeka gelişimlerinin desteklenmesinde 0-1 yaş arası dönemin önemine dikkat çeken uzmanlar, bu konuda anne-babalara önemli görevler düştüğünü belirtiyor.

Anne-bebek ürünleri alışveriş platformu e-bebek bünyesinde yayın hayatına başlayan Bebek Dergisi'nin ilk sayısında yer alan habere göre; bebeklerle konuşmak, onları güldürmek, onlara şarkı söylemek ve kitap okumak; özellikle öğrenme becerilerinin gelişimi açısından bebeklere büyük katkı sağlıyor.

İşte, zeka gelişiminde bebeğinizle birlikte gerçekleştirebileceğiniz aktiviteleri de içeren 25 öneri:

1- Göz teması kurun: Yeni doğan bebekler kısa süre içinde yüzleri ayırt etmeye başlarlar ve sizin yüzünüz onun için en önemlisi! Size her baktığında, belleğini biraz daha oluşturur.

2- Onunla uzun konuşmalar yapın: Alabileceğiniz tek karşılık, boş bir bakış olacak ama çocuğunuz konuşmaya istekli gibi göründüğü zamanlarda, konuşmanıza kısa aralıklar vermeyi unutmayın. Kısa süre sonra, diyalogların ritmini anlamaya başlayacaktır. Bakışları da boş olmayacaktır.

3- Anne sütüyle besleyin: Anne sütü ile beslenen çocukların daha yüksek IQ'ları olduğu bilinen bir gerçek. Ayrıca emzirirken; çocuğunuzla konuşmayı, ona şarkılar söylemeyi ya da basitçe saçını okşamayı ihmal etmeyin.

4- Dil çıkarın: Araştırmalar, yeni doğan bebeklerin daha iki günlükken basit yüz hareketlerini taklit edebildiklerini gösteriyor. Bu da çok erken problem çözebilme yetisi oluşturmalarını sağlıyor.

5- Aynada kendine baksın: Bebeğinizin aynada kendisine bakmasını sağlayın. İlk başta, başka bir bebeğe baktığını düşünebilir ama 'diğer' bebeğin kollarını hareket ettirmeye ve gülümsetmeye bayılacaktır.

6- Ayaklarını gıdıklayın: Bebeklerin espri anlayışını geliştirmenin ilk adımı gülmektir. Ayak parmaklarından çenesine kadar onu gıdıklayarak; "Geliyor geliyor..." ya da "Seni yakalayacağım" oyunları oynayın. Bu, çocuğunuzun olacakları tahmin edebilme becerisi oluşturması için ilk adımdır.

7- Farklılıkları vurgulayın: Birbirine benzeyen ama aralarında küçük bir fark bulunan iki fotoğrafı bebeğinizin yüzüne doğru tutun. Çok küçük bir bebek bile, bir birine bir ötekine bakacak, anlatmak istediğiniz şeyi anlamaya çalışacak ve sonunda ayırt edici ayrıntıyı görecektir. Bu egzersiz okumaya başlamarken katkı sağlayacaktır.

8- Manzarayı paylaşın: Bebeğinizle birlikte syürüyüşlere çıkın. Yürürken ona etrafta olup biteni anlatmayı unutmayın. Böylece bebeğinize sonsuz bir kelime haznesi kazandırmış olursunuz.

9- Yanında çıldırın: Bebeğiniz sizin değişen tonlarda sesler çıkararak yaptığınız konuşmalardan büyük keyif alır.

10- Şarkı söyleyin: Bazı araştırmalar, müziğin ritmini öğrenmenin matematik öğrenme ile bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor. Günlük yaptığımız işleri ona melodiler eşliğinde söyleyin.

11- Bezini değiştirme süresini iyi kullanın: Bebeğinizin altını yavaşça değiştirin. Rutininizi anlayabilmesi için o sırada neler yaptığınızı ona sakin sakin anlatın.

12- Oyun bahçesi olun: Yere sırtüstü yatarak üzerinize tırmanmasına, üstünüzde emeklemesine izin verin. Böylece bebeğiniz ileride koordinasyon ve problem çözme becerilerine sahip olur.

13- Alışverişe gidin: Oyunlara ara verdiğinizde onunla birlikte alışverişe gidin. Oradaki yüzler, sesler ve renkler bebeğinizin iyi vakit geçirmesini sağlayacaktır.

14- Kitap okuyun: Araştırmalar, 8 aydan itibaren bebeklerin bir hikayeyi 2- 3 kez dinledikten sonra, içindeki kelimeleri öğrenmeye başladıklarını gösteriyor. Ona kitap okuyun!

15- Ce-e oynayın: Saklanma ve bulunma oyunlarınız sayesinde bebeğiniz, objelerin kaybolabileceğini, sonra yine geri gelebileceğini öğrenir.

16- Albüm yapın: Akraba ve arkadaşlarınızın fotoğraflarının olduğu bir albüm yapın ve bebeğinizin hafızasını tazelemek için zaman zaman ortaya çıkartın.

17- Yemeğiyle oynamasına izin verin: Hazır olduğunda, farklı farklı yiyeceklerin tadına parmaklarıyla bakmasına izin verin.

18- Yerdekileri toplayın: Bebeğiniz durmaksızın mama sandalyesinden aşağı bir şeyler atıyor. Sinirlenmeyin! Bebeğiniz yalnızca yerçekimi kanununu öğreniyor.

19- Engelli bir yol hazırlayın: Minderleri ve oyuncakları yere serpiştirin ve ona,bunların nasıl üstünden ya da altından emekleyerek geçebileceğini gösterin. Motor becerilerinin gelişmesine katkı sağlamış olursunuz.

20- "Beni yakalayamazsın!" oynayın: Bazen hızlanıp bazen yavaşlayarak evin içinde dizlerinizin üstünde gezinin ve sizi takip etmesini sağlayın. Eğlenceli oyunlar oynayabileceğiniz yerlerde durmayı ihmal etmeyin.

21- Komik surat yapın: Bebeğiniz burnunuza her dokunduğunda 'Bip' sesi, kafanıza vurduğunda komik bir ses çıkarın. Aynı ses ya da davranışları üç-dört kez tekrarlayın.

22- Kendi yolunuzu bulun: Bebeğinizi kucağınıza alıp tüm evi dolaşın. Ellerini soğuk cama, yeni yıkanmış çamaşırlara, yumuşak yapraklara ve diğer güvenli eşyalara dokundurun. Dokunduğu her nesnenin adını söylemeyi de unutmayın.

23- Uzun hikayeler anlatın: En sevdiği hikayeyi bulun. Hikayenin kahramanının adını bebeğinizin adı ile değiştirerek daha cazip hale getirin.

24- Bir hayvan kitapçığı oluşturun: Onunla hayvanat bahçesine gidin ve en çok ilgi gösterdiği hayvanların fotoğraflarını çekerek bir albüme yerleştirin. Daha sonra, hep birlikte hayvan kitabınızı okumaya başlayın. Arada hayvan sesleri çıkartmayı unutmayın.

25- Her şeyi sayın: El ve ayak parmaklarını, evinizdeki merdivenleri ya da yerdeki oyuncakları birlikte sayın. Kısa süre sonra o da size eşlik etmeye başlayacaktır.

(Alıntıdır)

tobe

Daimi Üye
Tepki
3.766

Hayırlı dogumlar olsun, Allah bir avazda kurtarsın canım..

Hadi Allah kurtarsın Tobecim, sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallah... Ama neden genel anestezi merak ettim, özel bi sebebi yoksa....

Sağolun kızlarrr Allah razı olsun.

Bu herkes için geçerli olmaya bilir ama epidural yada spinalde sonradan bel ağrısı kalıyormuş.
45 gün önce bir arkadaşımda spinal yaptırmış aklın varsa genel anestesi uygulat ağrılarımda çocuğumu emzirmeyi canım istemiyor dedi.
Birkaç kişidende duydum o yüzden riske atmak istemiyorum.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

bende yaptırdım 2. ayında rotarix bizimkinde hiç yan etki olmadı başka sorunu olmasın Durunun yinede için rahat etmezse götür doktora çok geçmiş olsun canım.gelip çayını doldurayım birerde sigara tüttürelimmi?:)

Aaaaaaaay ne iyi olur yaaa bazen aklıma geliyo, mesela en son geçen hafta sonu geldi, hava çok güzeldi ya dedim Göksuya gitsem sizi de arasam buluşsak ne güzel olur diye :) Ama numaralarınız yok ki bende :D :D

Sanmıyorum başka bişe olduğunu yaaa aşıdan sonra oldu Laylam ne olduysa, çok üzülüyorum öyle ağladığında. O kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi. Sesi kısılıyor ağlamaktan, öksüre öksüre bi hal oluyor. Kendim bağırsam kendimi duyamam o derece...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Bu herkes için geçerli olmaya bilir ama epidural yada spinalde sonradan bel ağrısı kalıyormuş.
45 gün önce bir arkadaşımda spinal yaptırmış aklın varsa genel anestesi uygulat ağrılarımda çocuğumu emzirmeyi canım istemiyor dedi.

Hmmmm... Ben de genel anestezi olacağım düşüncesiyle hastaneye gitmiştim doğum yapacağım gün. Ama anesteziyi yapacak doktor sabah geldi ve genel anestezi yapmam epidural yapalım dedi, daha düşüncesine bile alışamadan bu konuşmanın ardına 5. dakikada ameliyat masasında epidural olmuştu bile:D Neyse ki çok şükür sorunsuz atlattık. İnşallah sen de sorunsuzca kavuşursun bebeğine :ask:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kızlarr benim çıkmam gerek acil, adam uyumuş kız uyumuş, gidiim de yatak odasına hazırliiim, öperim hepinizi canlar.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

töbecim ben 2 doğum yaptım ilki genel ikinci spinaldi yani her ikisinide yaşadım bana göre spinalde daha iyiydi hiç yatmadım neredeyse ama ilk doğumumda 15 gün yatakdan kalkamamıştım birde bebeğimin doğduğu anı görmek muhteşemdi bende senin gibi çok çekindim ama doktorum genel yapmak istemedi iyiykide yapmamış.Senin karar vermende önemli hayırlısı olsun sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah

tobe

Daimi Üye
Tepki
3.766
offf herkes farklı bişeyler söylüyor kafam çokk karışık.
Birde bel ağrılarım çok oldu kalıcı olur diye korkuyorum.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Aaaaaaaay ne iyi olur yaaa bazen aklıma geliyo, mesela en son geçen hafta sonu geldi, hava çok güzeldi ya dedim Göksuya gitsem sizi de arasam buluşsak ne güzel olur diye :) Ama numaralarınız yok ki bende :D :D

Sanmıyorum başka bişe olduğunu yaaa aşıdan sonra oldu Laylam ne olduysa, çok üzülüyorum öyle ağladığında. O kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi. Sesi kısılıyor ağlamaktan, öksüre öksüre bi hal oluyor. Kendim bağırsam kendimi duyamam o derece...

Gerçekten çok iyi olur birgün buluşalım Göksuda bebeleimizi gezdiririz sohbet ederiz seninlede tanışmayı çok isterim özelden tlf nomu vereyim
o kadar ağlıyorsa elbette bi sorunu var yavrumun üzüldüm bak şimdi neyse doktora götür bakıyım ne diyecek

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
nazo çok çok geçmiş olsun hem sana hem kızına, diş ağrısı fena, inşallah sorunsuz çektirirsin...

ayy çok korkarım böcekten, okuyunca bile kaşıntı tuttu, Allah kolaylık versin, geçmiş olsun...
sorma sorma balımm iki gün kasındımm bende:(
kızlar, yavru kuşlarınızın göz rengi değişti mi? biz hala maviyiz, biraz açıldı ama hala mavi. sizinkiler ne alemde? böyle kalır mı ki artık?

bizimki yesillendiii ama etrafı ve tam ortası hala o ilk gri maviden:ask: 6 ayda bitiyomus degisim beklemedeyiz:ajan:

ay benim ürtikerim var sadece görmem bile yetiyo her yerimin kıpkırmızı atmasına :sok
Ay inşallah kurtulursun canım yaaaa...
Of okuyunca sırtımdan ürperdim kaşınmaya başladım....

Bu arada teknikerm şoparima sevgilr ve ecrincim böceklerle mucadelen de Allah yard. Olsun ..benim evde de bi tur kanatli gormustum bi kac kere bakliyattan cikiyormus..hepsine baktim boceklenen yok esim ilaclamisti oonceki ciktiklarinda ..simdi yine turedilrr seninkiyle kiyaslanmaz ama ben de help help yani:D

saolunn kızlar yaa. bende kasım kasım kasındım. size yazarken tekrar kasınmaya basladım. ama görümcemin tezi dogu cıktı. ben dusun içindeki kapagı cıkarmıstım 1_2 hafta önce. onu böyle klorakla falan fırcalıyorum temizliyorum. sonra dusu bugün temizlerim yarın temizlerim die takamadım. o günlerde cıktıgına ve 2 gündür olmadıgına göre gercekten ordan cıkıyomus. evi ilacladık ama 1 tane bile ne ölü ne diri cıkmadı. atlattık galiba

babusummm ürtiker ne kızz bilmiyorum benn:iyyyy:

simussum biz edirneye gittigimizde bizim mutfakta cıkmıstı. aradım aradımm galiba susamda yada cörekorunda cıkmıstı. baharatlardaydı yani. hatırlayamadım.. kayınvalidemde bi kac gündür sayıklıyodu bişi bozulmustur dedim. bugün aramıslar bulmuslar. karton kutuda tarhana alıyolar onda olmus. sende öyle seylere bak bakliyattan daha cok oluyo böyle seylerde. ben baharatlarla beraber paketi acılmıs irmik, nişasta vs herseyi cöpe attıydım ne olur ne olmaz die

bugün benim doommmgünüm :utan::utan:

ii ki dogdunnn balımmmmm.. bebişinlee,kocişinlee nice yıllara insallahh,
saglıklı,mutlu,paralı.. dualarının hayallerinin gercek oldugu bir yıl olsun insallahh :ask:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

bendende sana muhahhh tubişim nasılsın Eymen paşa nasıllar

eymen fenotrali içti 19,10dan beri uyuyo tatlım bende tek başıma fatmagüle bakıyorum kocamda sızdı koltukta sıkıldım bebişim taklu oğlum nasıl?? mis mi koktu ohhh cennet kokulular yerim onların pipilerini :ask:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar