Merhabalar güzel anneler
Selim uyuyor bende sizlere bakayım dedim.
Bblau nasilsin ozledim seni..nasil gecti gunler
Simusum duru biraz yormus seni.sen yanına yardımcı alacaktin. Biri olsa yaninda rahat edersin. Bana hergun gelen yardımcım işimi cok kolaylaştırıyor..
Sağol laylam, iyiyim çok şükür sen nasılsın?İnşallah olmaz canım ya konak, hem görüntü kötü hem kokusu..Dün ve bugün de zeytinyağlayıp yıkadım, çok şükür kalmadı.
Öyle düşünme..Hangimiz 4/4lük bakabiliyoruz ki canım? Bazen neden ağladığını ben de anlamıyorum, gündüzleri huzursuz ve mutsuz oluyor.Zamanla alışıcaz, daha çok yeni anneleriz.
Benim gibi tembel bir teneke anne oluyorsa sen haydi haydi olursun canım.
selam kızlar,
dün sizinle konuştuğumdan beri Tuna mahvetti beni saçımı başımı yolmak üzereyim. biraz önce banyo yaptırdım da sızdı kaldı. bir ağrısı var gibi sürekli mızırdandı. gaz değildi sanırım. ayaklarını kasmıyordu. başı çok sıcaktı. ateşi var sandım. 2 kere ölçtüm 36.8 çıktı. hasta olacak diye çok korkuyorum :iyyyy: hastanede beklerken dün kaç kişi elle dokunmaya kalktı. birine dirsek attım refleks olarak kuzumu uzaklaştırmaya çalışırken. biri yanağına dokundu yaaaa :sinir: yara oluyor neden dokunuyorsun minicik bebek o dedim. şok oldu kaldı. aman al da başına çal bebeğini der gibi baktı suratıma sinirli sinirli. manyak insanlar heee, öyle bebek mi sevilir :sinir:
bir de ne güzel çocuk doktorlarından konuşmuşsunuz. bizde nerde o şans. Tunam Rabbime emanet resmen. acil birşey olsa Boluya nasıl gitcem, burdakine de her zaman ulaşılmıyor. şuanda bir hafta yokmuş mesela. koca ilçede çocuk doktoru yok bir hafta
Selam kızlar.
Evime dondum esimle barıstık. Konustuk anlastık.
Gene kaynanamlarlayım ama artık birseyleri degistiecegiz yani..
Bu olayların boyle buyumesi hem iyi hem kotu oldu bizim icin..
İyi olması; Esimin kimin dostu kimin dusmanı kimin iyilik kimin kotuluk pesinde olmasın ı sagladı.
Kotu olması ise; Annem ve babamla aramız acıldı biraz onlar kotu oldular arada. Ama zamanla onlarla da duzelir hersey simdilik akısına bırakıyoruz herseyi.
Bizden haberler boyle. Gecmise bakamıyorum benimki mıırdanmaya baslar birazdan diye korkuyorum. Bu aralar cok huysuz zor uyuttum sabahtan beri..
simuşumm güzel annem sıkma canını sen cok güzel,iyi bi annesin.geçecek bu günler hep öle düşün.benim bu ikinci turumama inan hisler aynı kendimi yetersiz hissettiğim cığırdan cıktığım cok zaman oluyor.ama cabuk geçiyor bu duygu dimi
bu arada alev hanıma gidecekmişsin sanırım cok sevindim ona giden kimse memnuniyetsiz kalmıyor.cok iyi gelecektir ikinizede.eğer memnun kalırsan tavsiyelerini bizimle paylaşırmısın tatlım? ben ela yı tobb etü ye götürmeye basladım.ablasının doktoruna levent şükrü akgüngör adı. cok iyi bi doktordur.ayrıca şahika baysun var aynı hastanede onada götürüyorum acil olduğunda levent beye ulasamadığımda yoğunluktan.ikiside kendi bebekleri gibi ilgilenirler.tavsiye edebilirim.özellikle şahika hanım bulunmaz bi acil cocuk doktorudur randevu almana gerek yok onun için.hastaneye git yeter bazı aksamlar 10.30 a kadar da orda canım aklında olsun.
biz de daha dr dışında dışarı çıkmadık ama artık çıkmak istiyorum, havalar çok güzel dr a kanguruyu sordum kullanabilirsin dedi ama görümcemin verdiğini kullanamadık bi türlü ayarlayıp da. zaten her verdiğini geri paketledim neredeyseçocuğumun eskileri kullanmasına gönlümüz razı gelmedi teyzesiyle. bir de eşim aman 2.çocuğu bi sene yapmayın dedikçe görümcem ve kocası zırt pırt ne olacak yeğenine yenisini alıverirsin dediler sinir oldum. ailem de sinir oldu. teyzesi hemen park yatak aldı yeni oğluma, eskiyi paketledik, araba alsak onu da paketleyeceğiz kullanmadık hiç. benim çocuğumun onların eskisini kullanacakmış biz onlarınkine yeni almak zorunda kalacakmışız bunlar eskiyeceği için, kafalarında planlamışlar resmen. biz de sandık masraf etmeyelim diye veriyorlar, iyiliklerinden. eşime ablası için bir şey diyemedim ama eniştesine çok sinir olduğumu ve hiç bir şeylerini kullanmayacağımı söyledim.
canım saçmalama bişi dediysen görmemişimdir
seninle aynı durumdayım çıldırcam
sürekli ağlıyor bi bebek hiç mi durmaz HİÇ
sırtını yere koyma yatağına anakucağına koltuğa herneyse tuvalete gitcem ya yada mamasını yapcam bırkaıyorum yeredeğdiği anda ne ağlama ne ağlama çatlıcak gibi napıcamı şaşırdım hep kucağına alcan ama yatar pozisyonda değil yüzü dışarı bakcak dik durcak gezdircen o zmaan iyisin yoksa yok bazen o çığlık atarken ben de atıyorum onunla ağlıyorum evde tek başınayım aç kalıyorum yemek yapamıyorum evi bok götürüyo düzeleceğine dair hiç umudum yok en kötüsü napcamı bilmiyorum
cnm denedim uyumuyo susmuyo
ben inat ettikçe o da ediyo
sonra bi ara tıkınıyomuş gibi köh köh öksürüyo numara yapıyo velet
bu seferde ulen bişi olcak vicdandan ölcem diyom offf bilmiyorum bi de dudak büküyo bakarak napıyım
yaa, işte beni sinir ettiler babuş...eşime de ablası için diyemiyorum o da anlamıyor herhalde ya da anlamamazlıktan geliyor sanırım.
Kızlar yaaa benim kafam karıştı. Hepinizin doktoru süt korumaz demiş. Benim doktorumsa; günde en az 8 defa emzirirseniz süt %98 koruma sağlar dedi. Amerikalı 3 doktorun yazdığı bir kitap var, onda da sütünüz sizi çok yüksek oranda korur demiş...
Ha tabi ben koruyacağını düşünerek salmayacağım, korunacağım ama yine de anlamadım ben bu işi... :acep:
Nazoşum öpüyorum
Alev hanıma gidemiyoruz bi türlü, çünkü artık sıfırdan hasta almıyormuş, en azından bize söylenen o. Yüzyüze hiç görüşmedik, telefonla ve onu da eş dost aracılığıyla. Sanırım bizi de düzenli hasta olarak almayacak. Rica üzerine 1 muayene alacak sanırım. Gerçi ben o 1 muayeneden de ümidi kesmek üzereyim ya. Hayırlısı bakalım. Gerçi zaten bizi alsa da şuan bile bu kadar ulaşılamayan bi doktora acil durumlarda nasıl ulaşılır, ulaşılabilir mi cidden bilmiyorum...Laylamın doktorunu da senin doktorların isimlerini de yazdım. Levent beyi duymuştum. Bakalım hepsine gideriz, nihai doktora karar verene kadar...
Afedersin Lilacscım ama çok gıcık oldum yaaa... Senin yerinde olsam tek çöp almam, aldıklarımın hepsini de aynen paketler geri veririm... Zaten sen de öyle düşünmüşsün... Benden sana tam destek
Kızlar bugün beni nazom ve tansel aradılar.
Dün de Tugbacım aradı...
Daha önce de dediğim gibi Aslı,Pikoşum ve Gökçeyle de görüştük-görüşüyoruz...
Facebooktan da neredeyse herkesle görüşüyoruz...
Hepiniz cidden çok düzgün ve candan insanlarsınız,her birinizle paylaşımlarda bulundukça,konuştukça hem çok mutlu oluyorum hem de içimi bi ılıklık kaplıyor...
Telefonda konuşamayan,tutuk bir insan olmama karşın sanki sizlerle her gün karşılıklı sohbet edermişiz gibi rahat ve içtenim. Biliyorum ki sizler öylesiniz çünkü...
Biz neredeyse testlerde pozitifi gördüğümüz zamanlardan beri birlikteyiz.
Tanseli daha da öncesinden tanırım.Evlat hasreti çektiğimiz günlerden...Ovulasyon topiğinden.
Keseyi gördüğümüz,kalp atışlarını duyduğumuz anlardan tutun da,testler,ultrasonlar,cinsiyeti öğrendiğimiz günler,büyülenmiş gibi gidip geldiğimiz kontrollerimize kadar neler paylaştık neler sizlerle...Üzüldük,sevindik,kaygılandık,içimiz coştu beraber...
Hediyeleştik,bayramlaştık,kandilleştik...
Kontrole gideni merak ettik, dua ettik, ulaşamadığımızda kaygılandık,haber alınca oh dedik.
Hayatımızın en önemli anlarından biri olan doğumumuzda bile haber uçurduk, haber alıp paylaştık...
Bebek haberlerimizi,resimlerimizi merak ettik, ah bir haber dedik...
İnanın ben doğuma giderken, evden çıkıp asansöre binerken size iletmesi için Tuğbaya mesaj yazıyordum.Bana anında ceavp yazdığında şaşırdım ve sık sık bana ulaşarak moral verdi.Sonra aradınız sıcacık seslerinizle içim ısındı...
Biz cidden 9 ay,hamilelik süreci gibi çok kıymetli, unutulmayacak bir süreci birlikte geçirdik gün gün.Her gün konuştuk...
İyi ki sizleri tanımışım ben ve iyi ki hamileliğimde sizlerle paylaşımda bulunmuşum.Sizlerle gerçekten çok anlamlı oldu gebelik sürecim, çok güzel oldu.
İyi ki varsınız.
İnşallah hep var olacaksınız.
Hepinize minnettarım.
Teşekkürler...Teşekkürler...
selamm canlar nasılsınız? az önce elayı ana kucağına bıraktım uyumaya calısıyorfırsattan istifade size bakayım dedim ama ac olduğum aklıma geldi..yemek ısınana kadar bakabilirim dedim..
aksam 5 e kadar ac kaldığım oluyorr iremin cilekli sütlerinden yuvarlıyorum bende:beyazbayrak: bu arada telefondan geçmişi okudum emzirirken aslım bugun ameliyat olacakmıs acil şifalar olsun insallah.carcabuk iyileşsin..
lidilim canım rota için bizede 2.ayın sonunda demişti doktor ama senin doktorun dediği mantıklı geldi bana o ay 3 ası var sonucta gerçi rotayı ağızdan damla gibi veriyorlarmıs ama sormak lazım. herkes sorsun olmazsa paylasırız yine..
canım bende alev hanımdan randevu alamayınca vazgeçmiştim demek sende de aynı oldu.araya referans soktuk falan ama ıhh yeterli gelmedi demiştim ben.demekki hatun yogun.canım bu arada levent bey öğleden sonralarıda kendi muayenesinde oluyor.aklında olsun.hepsi sağlıklı olsunlarda hiç doktor aramayalım insallah. kızlar bu arada ben kızımın asılarını sağlık ocağında yaptırıyorum siz özeldemi tercih edeceksiniz sağlık ocaklarındamı?
sütü cok severim ama gaz yaptığı için içemiyorum en pratik yemek olduğu için en azından kan sekerimi topluyor gibi geliyor o yüzden yuvarlıyorum bendeHamileyken o kadar çok süt içtim ki sütten midem bulanır hale gelmişti. Şimdi de gazlı kızımdan dolayı içemiyorum ya valla özledim sütü![]()
Aslım ameliyat mı olacak :sok Umarım bişeyi yoktur ne ameliyatı ki safra kesesi mi acaba? :acep: Umarım sorunsuz sıkıntısız atlatır...
Biz de aşıları sağlık ocağında yaptırıyoruz Nazom. Rota konusunda da ben çok kararsızım yaptırmayabilirim... Alev hanımı da boşver, randevuya bile referans istiyorsa oy oy oy... kızım ağlıyo çıktım
babuşşşşş geldiii hemde çok ösletti kendini nasılsın kuzucum?Selam kızlarrrrr bilin bakalım kim geldiiiiii
benimki bir aydır öle simuşum uyumuyo kafayı oynatacak gibi oluyorumBir çocuk sabah 6.30 da uyanıp bu saate kadar 20-30 dk lık uykularla nasıl olur da sadece 3 saat uyur ve kalan zamanın %80 inde yırtınırcasına ağlar. Valla şuan sinirden ellerim titriyo, ağlayıp duruyorum. İğrenç durumdayım. Şuan ne yazdığımın da farkında değilim. doğru cümleler kurup kurmadığımın bile farkında değilim. anne olmak benim harcım değilmiş. eminim buna eminim
güle güle giysin cicilerini çok güseller benim mevlüttekiler bir gardırop kadar çekemedim 3 yaşına kadar giyecek bir sürü şeyi var 45 kişi geldi sağolsunlarrkızlarrr mevlütte hediye gelen bişiler vardı onları bunlarla degiştirdikk.. kızceme yazlık ciciler aldıksadece pğijama önümüzdeki kıs için. onuda mevlüt kıyafetine komple kaka yapınca giydiremedigimiz ayakkabılarını iade ederek aldık
24 chicco da pijama tk haberiniz olsun kuması da cok güzel.. işte kızımın cicişleri teyzeler
benimkinin gösleri lacivert yeşile döncek sanırım emerken yeşil oluyo gösleri turkuaz gibi bi yeşil ama maviyide andırıyoKızlar sizi bulmuşken bişi sorcam.
Çok onemli diil ama merak ettim.
Bebeklerinizin gözleri ne renk?Ne renk doğdular ve değiştimi renkler?
sükür dünyam ya çok şükürr çok sevindimSelam kızlar.
Evime dondum esimle barıstık. Konustuk anlastık.
Gene kaynanamlarlayım ama artık birseyleri degistiecegiz yani..
Bu olayların boyle buyumesi hem iyi hem kotu oldu bizim icin..
İyi olması; Esimin kimin dostu kimin dusmanı kimin iyilik kimin kotuluk pesinde olmasın ı sagladı.
Kotu olması ise; Annem ve babamla aramız acıldı biraz onlar kotu oldular arada. Ama zamanla onlarla da duzelir hersey simdilik akısına bırakıyoruz herseyi.
Bizden haberler boyle. Gecmise bakamıyorum benimki mıırdanmaya baslar birazdan diye korkuyorum. Bu aralar cok huysuz zor uyuttum sabahtan beri..
tanselcim ben ŞUBAT ÇOCUKLARI diye kreş açmayı düşünüyorum hepsine ben bakacam merak etmeyin bana güvenebilirsiniz
NOT:ücretsizdir tamamen hayır için:kahkaha:
kızlar rota aşısı yaptıracağım ama doktorumuz 3.ayda yapalım dedi. ben 2. ayda yapılıyor diye biliyordum. sordum. 2.ayda yeterince aşı var 3 daha uygun dedi. sizin doktorlarınız nasıl bilgilendirdi?
bir de Tuna şuanda şapşap ellerini emiyor. emziği düşünce emecek birşey arıyor. geçen de oyuncağın bacağını ağzına götürmüştüys: sömürür bu çocuk beni valla
cnmm doktor bize rota asısından hiç bahsetmedi. :acep: ii oyuncakla oynuyo tunacık. bizimki oyuncaklara hiç pas vermiyo işi gücü benle
ne biliyim balım ya hiçbişi farketmeyince görüntüde tatmin olmuyo insan. sekeri de bıraktım 2_3 gündür zaten az kullanıyodum. farketmeli yani. bakıcaz. keske yürüyüs yapabilsem ama bizim burda yollar cok kötü bi kere yaptım burnumdan geldi arabayla. bide dizlerim ve ayak bileklerim korkunc agrıyo ne oldu anlamadım. gece bile agrıyo sabaha kadar. hele bişi almak için cökünce nasıl agrıyo. bükmek iskence. nedendir acaba
bizim dr da 2- 4 ya da 3-5 yapalım dedi. 3 ve 5 uygun geldi bana, o aylarda aşı yokmuş başka.
benim dizlerim de acaip ağrıyor oturup kalkarken, nedenki acaba?
simuş, evet ben de sinir oldum işte ama ablası hakkında bir şey demiyorum, gerçi kendi farkındadır onun da. napayım, onlar yüzsüzse ben de öyle olacam onlara karşı.
oto koltuğu almadık daha bu saatten sonra da 0-13 alınır mı ki? little ın söylediklerine bakılırsa 13 kilodan önce bırakılıyormuş o. biraz daha sabredip 9 kilodan başlayanı mı alsak...
Babusum bugün aşınız var, nasıl gecti..
kızlar rota aşısı yaptıracağım ama doktorumuz 3.ayda yapalım dedi. ben 2. ayda yapılıyor diye biliyordum. sordum. 2.ayda yeterince aşı var 3 daha uygun dedi. sizin doktorlarınız nasıl bilgilendirdi?
bir de Tuna şuanda şapşap ellerini emiyor. emziği düşünce emecek birşey arıyor. geçen de oyuncağın bacağını ağzına götürmüştüys: sömürür bu çocuk beni valla
selam kızlar hepinizi çoooook ösledim öncelikle bizim paşadan vakit bulup cvp yazamıyorum hiçbirinize 5dk rahat durmuyo sağolsun
babuşşşşş geldiii hemde çok ösletti kendini nasılsın kuzucum?
benimki bir aydır öle simuşum uyumuyo kafayı oynatacak gibi oluyorum
güle güle giysin cicilerini çok güseller benim mevlüttekiler bir gardırop kadar çekemedim 3 yaşına kadar giyecek bir sürü şeyi var 45 kişi geldi sağolsunlarr
benimkinin gösleri lacivert yeşile döncek sanırım emerken yeşil oluyo gösleri turkuaz gibi bi yeşil ama maviyide andırıyo
sükür dünyam ya çok şükürr çok sevindim
ohhhhhhhhhh layloşş gözüm kapalı emanet ederim kız sağolasın -rgulu çok güsel fikir
Canim ozel sektörde çalışmanın zorlukları devlete göre çok daha fazla. Evine yakın bir kurumda iş bulman çok iyi olur. Öğle tatillerinde eve gelme şansın olur. Bende haziran başında göreve baslayagim. Hem çalışmak hem evi idare etmek hemde en önemlisi Selimle ilgilenmeyi nasıl becerecegim bilmiyorum. Allahim gücümüzü artırsın.Selam kızlar nasılsınız bakalım?
Az önce bizim iş yerinden aradılar muhasebeden.
Dün akşam müdürüme mail atmıştım 2012 senelik izinlerini kullanmadan dönücem izinleri planlarken bana da bildirin lütfen diye.Birbirimize göre planlarız çünkü her sene.
Pek hoşlarına gitmedi sanırım hem bunca izin yapıp hem de senelik iznimi de döndükten sonra kullanacak olmam.
Muhasebeciye ne zaman döneceğimi sormuş doğum izninden...
Muhasebeci de teyitleşmek için aradı.
17 haziranda döneceğim.Bu konunun konuşulması bile içimi sıkmaya yetti.
Ayrıca müdürümün izinlerimi ayrı kullanmak istememi garipsemesi de (gerçi bu benim düşüncem ama kendisini az çok tanırım muhtemelen tahminim gibi olmuştur) tuhafıma gitti.
Devletin verdiği yasal hak.
Üstelik de hafta izin hak etmiş olmama rağmen 2 hafta kullandırıyor şirket, zaten hakkıma giriliyor.
İlginç ya...
Keşke daha güzel bi firma bulsam da ayrılsam hem evime yakın hem de kurumsal.O zaman süt iznimi toplu kullanma imkanım olmaz belki ama en azından daha iyi şartlarla çalışırdım...
CV mi güncelledim dün birkaç yerden aradılar,bakalım ne olacak...
Selam kızlar nasılsınız bakalım?
Az önce bizim iş yerinden aradılar muhasebeden.
Dün akşam müdürüme mail atmıştım 2012 senelik izinlerini kullanmadan dönücem izinleri planlarken bana da bildirin lütfen diye.Birbirimize göre planlarız çünkü her sene.
Pek hoşlarına gitmedi sanırım hem bunca izin yapıp hem de senelik iznimi de döndükten sonra kullanacak olmam.
Muhasebeciye ne zaman döneceğimi sormuş doğum izninden...
Muhasebeci de teyitleşmek için aradı.
17 haziranda döneceğim.Bu konunun konuşulması bile içimi sıkmaya yetti.
Ayrıca müdürümün izinlerimi ayrı kullanmak istememi garipsemesi de (gerçi bu benim düşüncem ama kendisini az çok tanırım muhtemelen tahminim gibi olmuştur) tuhafıma gitti.
Devletin verdiği yasal hak.
Üstelik de hafta izin hak etmiş olmama rağmen 2 hafta kullandırıyor şirket, zaten hakkıma giriliyor.
İlginç ya...
Keşke daha güzel bi firma bulsam da ayrılsam hem evime yakın hem de kurumsal.O zaman süt iznimi toplu kullanma imkanım olmaz belki ama en azından daha iyi şartlarla çalışırdım...
CV mi güncelledim dün birkaç yerden aradılar,bakalım ne olacak...