2012 Şubat Anneleri

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
biz de daha dr dışında dışarı çıkmadık ama artık çıkmak istiyorum, havalar çok güzel dr a kanguruyu sordum kullanabilirsin dedi ama görümcemin verdiğini kullanamadık bi türlü ayarlayıp da. zaten her verdiğini geri paketledim neredeyse :) çocuğumun eskileri kullanmasına gönlümüz razı gelmedi teyzesiyle. bir de eşim aman 2.çocuğu bi sene yapmayın dedikçe görümcem ve kocası zırt pırt ne olacak yeğenine yenisini alıverirsin dediler sinir oldum. ailem de sinir oldu. teyzesi hemen park yatak aldı yeni oğluma, eskiyi paketledik, araba alsak onu da paketleyeceğiz kullanmadık hiç. benim çocuğumun onların eskisini kullanacakmış biz onlarınkine yeni almak zorunda kalacakmışız bunlar eskiyeceği için, kafalarında planlamışlar resmen. biz de sandık masraf etmeyelim diye veriyorlar, iyiliklerinden. eşime ablası için bir şey diyemedim ama eniştesine çok sinir olduğumu ve hiç bir şeylerini kullanmayacağımı söyledim.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Kız HAYATIIIIIIM sen bana niye pas vermiyon? Küs müyüz bebişim? Çok özledim kız ben seni :utan:

canım saçmalama bişi dediysen görmemişimdir
seninle aynı durumdayım çıldırcam
sürekli ağlıyor bi bebek hiç mi durmaz HİÇ
sırtını yere koyma yatağına anakucağına koltuğa herneyse tuvalete gitcem ya yada mamasını yapcam bırkaıyorum yeredeğdiği anda ne ağlama ne ağlama çatlıcak gibi napıcamı şaşırdım hep kucağına alcan ama yatar pozisyonda değil yüzü dışarı bakcak dik durcak gezdircen o zmaan iyisin yoksa yok bazen o çığlık atarken ben de atıyorum onunla ağlıyorum evde tek başınayım aç kalıyorum yemek yapamıyorum evi bok götürüyo düzeleceğine dair hiç umudum yok en kötüsü napcamı bilmiyorum :(

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Valla yavruşum benimkide çok hevesliymiş de ben çok tırsıyorum artık. Sanırım uzun bi süre 2. ye cesaret edemem belki de hiç edemem... Dikkatli olmak gerek o yüzden...

öyle cnmm aman cesaretr etsek de kuzular büyüsün biraz:D

Kızlar sizi bulmuşken bişi sorcam.
Çok onemli diil ama merak ettim.
Bebeklerinizin gözleri ne renk?Ne renk doğdular ve değiştimi renkler?

tatlım bizimki baya acık maviydi. simdi yesillendi ortası. ama muhtemelen bu hızla kahveyi bulur:D cünkü bi halası var ela gözlü. onun dısında babamın teyzesi yesil bizde esimlerdede esimin teyzeleri var renkli gözlü dedesi de öyleymiş. o kadar uzaklardan gen kapmaz heralde.
hmm, işe başlama konusunda eminim demişsin, okuldan mı dediler acaba? ben bilemedim ne yapacağımı, dr ısrarla 5 gün önce gel demişti, herhalde hastalık uyduracak işe başlayamaz diyecek bilemiyorum. yani başlarsam uyduramayacak herhalde anlamadım ben.

hoşgeldin bblau

simuş, benimki de gündüzleri çok ağlıyor diyecem ama gece de ağlıyor, yani bi gün ağlamazsa bi gün ağlıyor, kucağımda uyuyor hep, kendi kendine uykuya dalması diye bir şey söz konusu değil, nasıl alıştıracam onu da bilmiyorum, artık ağırlaştı da.

ecrinn şu uyutarak spiral takan dr kimmiş, bana da lazım uyutulmak :)

valla bilmiyorum balım. nezos yapmazsa ona gideriz dedim kaldı. sorarım ama hangi dr mus. bi 120 tl dedigi kaldı aklımda bi de uyutuyo dedigi. zaten uyutuyo diye istedim bende:D sorar yazarım sana tatlım.

Eşim bizi dışarı çıkartmıyor sinir oluyorum. 2. Ay aşısı bitsin oyle cikacakmisiz..

biz yolları yol yaptık cnm. dısarı cıkmak sana da ii gelir. esimde bana kızıyodu ona kalsa 3_4 aylık olana kadar hiç cıkmıcaktı. ama ben delirirdim heralde. su an bile daralıyorum.
Kızlar bu arada ben adet oldum c.tesi gunu. Sutum korumadı beni.

Bundan sonra cok dikkatli olmamız gerekecek anlasılan.. :acep:

bende olcam galiba dünyam balım heralde. acayip agrım var 2 gündür. hep oldum galiba diye gidiyorum. simdilik bişi yok allah tan.

gözünaydın bu arada allah bozmasın cnm bi daha. ailen için de üzülme düzelir hepsi zamanla

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
sırtını yere koyma yatağına anakucağına koltuğa herneyse tuvalete gitcem ya yada mamasını yapcam bırkaıyorum yeredeğdiği anda ne ağlama ne ağlama çatlıcak gibi napıcamı şaşırdım hep kucağına alcan ama yatar pozisyonda değil yüzü dışarı bakcak dik durcak gezdircen o zmaan iyisin yoksa yok bazen o çığlık atarken ben de atıyorum onunla ağlıyorum evde tek başınayım aç kalıyorum yemek yapamıyorum evi bok götürüyo düzeleceğine dair hiç umudum yok en kötüsü napcamı bilmiyorum :(

cnm cok zordur biliyorum. ben ilk ay içinde eve kactıgımızda yasadım onları. dedigin gibi işi gücü gectim ac kaldım. tostcuyla dost olduk resmen. simdi gecti sükür en azından gündüz tasıyorum yani. feber yöntemini bi dene dicem cok aglıyosa ama ona da yürek dayanmıyo. ben yapamadım 2 dk da morarıyo aglıcam diye. bu kadınlar nasıl bsarmıs bilemedim. ii sinir gerektiriyo aglasın sussun mantıgı:(

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
cnm cok zordur biliyorum. ben ilk ay içinde eve kactıgımızda yasadım onları. dedigin gibi işi gücü gectim ac kaldım. tostcuyla dost olduk resmen. simdi gecti sükür en azından gündüz tasıyorum yani. feber yöntemini bi dene dicem cok aglıyosa ama ona da yürek dayanmıyo. ben yapamadım 2 dk da morarıyo aglıcam diye. bu kadınlar nasıl bsarmıs bilemedim. ii sinir gerektiriyo aglasın sussun mantıgı:(

cnm denedim uyumuyo susmuyo
ben inat ettikçe o da ediyo
sonra bi ara tıkınıyomuş gibi köh köh öksürüyo numara yapıyo velet
bu seferde ulen bişi olcak vicdandan ölcem diyom offf bilmiyorum bi de dudak büküyo bakarak napıyım

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
bu seferde ulen bişi olcak vicdandan ölcem diyom offf bilmiyorum bi de dudak büküyo bakarak napıyım

biliyorumm tatlımm bizimkide gözyaslarıyla aglıyo. yapıcak bişi yok kollara kuvvet:D herkes yapıyo bende yaprım die telkin et kendini sürekli. ikinciyi ücüncüyü yapıolarsa (yada kaynanam gibi 6.cıyı) vardır bi yolu yöntemi sonu

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Ay aynen benim kız.Ağlamadan sonra öksürme moduna geçiyo.
Susturma katılıp kalır...

biz de daha dr dışında dışarı çıkmadık ama artık çıkmak istiyorum, havalar çok güzel dr a kanguruyu sordum kullanabilirsin dedi ama görümcemin verdiğini kullanamadık bi türlü ayarlayıp da. zaten her verdiğini geri paketledim neredeyse :) çocuğumun eskileri kullanmasına gönlümüz razı gelmedi teyzesiyle. bir de eşim aman 2.çocuğu bi sene yapmayın dedikçe görümcem ve kocası zırt pırt ne olacak yeğenine yenisini alıverirsin dediler sinir oldum. ailem de sinir oldu. teyzesi hemen park yatak aldı yeni oğluma, eskiyi paketledik, araba alsak onu da paketleyeceğiz kullanmadık hiç. benim çocuğumun onların eskisini kullanacakmış biz onlarınkine yeni almak zorunda kalacakmışız bunlar eskiyeceği için, kafalarında planlamışlar resmen. biz de sandık masraf etmeyelim diye veriyorlar, iyiliklerinden. eşime ablası için bir şey diyemedim ama eniştesine çok sinir olduğumu ve hiç bir şeylerini kullanmayacağımı söyledim.

Ay çok sinir oldum canım görümcene.O ne yüzsüzlük ya....
Ben de bi bizimkiler kıl zannediyodum...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

hayatım yaa, aynı benimki bu şahin oğlan. kucakta yan yatmayacak kesinlikle, etrafa bakacak, kendi kendine uyumak yok, illa kucakta gezilecek, ninniler söylenecek ( benim uydurduklarım :) ) ya da gün değerlendirilmesi yapacam ben, o dinleye dinleye uyuyacak...ama bütün bunlar olurken hep ayakta olunacak... gece de uykudan uyanılıp aynı olaylar devam edecek.

Ay aynen benim kız.Ağlamadan sonra öksürme moduna geçiyo.
Susturma katılıp kalır...

Ay çok sinir oldum canım görümcene.O ne yüzsüzlük ya....
Ben de bi bizimkiler kıl zannediyodum...

yaa, işte beni sinir ettiler babuş...eşime de ablası için diyemiyorum o da anlamıyor herhalde ya da anlamamazlıktan geliyor sanırım.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
ecrinn yaa kızının kendi kendine uyumasına çok imreniyorum... Allah bozmasın.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ecrinn yaa kızının kendi kendine uyumasına çok imreniyorum... Allah bozmasın.

amin cnmm herkesinki uyusun insallah.ama bizimkide sabah 8 aksam 8 mesaisinde öldürüyo beni.(tabi yine sükürgecede böle devam etse dayanamazdım.ilk 20 günde hayaller gördüm uykusuzluktan) bak bu saat oldu hala kucagımda. 10 dk uyuyo uyanıyo kucak.kocakarı gibi oturuyo:sok bizimkide dik durmak istiyo. bu aylarının getirisiymişş etrafı tanımaya calısıyolarmıs cnm

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
kızlar ben sinir hastası olucam yaa. cocuk yoluna girsin die ugrasıyorum bi yandan öbür taraftan ben yoldan cıkıyorum az kaldı. saclarım kepek oldu stresten .derisi hem acıyo hem kasınıyo yara gibi pütürlü.hmede öle böyle kepek degil ömrümde böle bişi görmedim ben sacımda koyu. kilomu, catlaklarımı, bakımsızlıgımı artık söylemiyorum. ama önemli olan bunlar da degil. esimin sorumsuzlugu. kuaför sayıklıyorum 2 haftadır. sacı bası gectim genel temizlik için. her aksamüstü arkadasına gidiyo 1 saat ii hos. bugün 5 te ordaydı. hala orda. yaaa madem işin erken bitti eve gelseydin cocuga baksaydın bende işimi halletseydim diorum. ev berbat ben berbat yemek yok.ama konusmamıstık dio. ben ne bileyim senin işininn bittigini tesadüf arıyorum hep bi yerde buluyorum dedim. bagırdım cagırdım yüzüne kapattım.sonra ben sana cocuk mu yapılır deyince küsüyo. gece uyuyan cocuga bende bakarım iş gündüz bi işe yaramakta. hergün bi sebepten tartısıyoruz gece sırnasıyo uzatmıyorum bende. ama artık yapamıyorum cıldırıcam. psikologa mı gitsem acaba:sinir::sinir:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar bugün beni nazom ve tansel aradılar.
Dün de Tugbacım aradı...
Daha önce de dediğim gibi Aslı,Pikoşum ve Gökçeyle de görüştük-görüşüyoruz...
Facebooktan da neredeyse herkesle görüşüyoruz...
Hepiniz cidden çok düzgün ve candan insanlarsınız,her birinizle paylaşımlarda bulundukça,konuştukça hem çok mutlu oluyorum hem de içimi bi ılıklık kaplıyor...
Telefonda konuşamayan,tutuk bir insan olmama karşın sanki sizlerle her gün karşılıklı sohbet edermişiz gibi rahat ve içtenim. Biliyorum ki sizler öylesiniz çünkü...
Biz neredeyse testlerde pozitifi gördüğümüz zamanlardan beri birlikteyiz.
Tanseli daha da öncesinden tanırım.Evlat hasreti çektiğimiz günlerden...Ovulasyon topiğinden.
Keseyi gördüğümüz,kalp atışlarını duyduğumuz anlardan tutun da,testler,ultrasonlar,cinsiyeti öğrendiğimiz günler,büyülenmiş gibi gidip geldiğimiz kontrollerimize kadar neler paylaştık neler sizlerle...Üzüldük,sevindik,kaygılandık,içimiz coştu beraber...
Hediyeleştik,bayramlaştık,kandilleştik...
Kontrole gideni merak ettik, dua ettik, ulaşamadığımızda kaygılandık,haber alınca oh dedik.
Hayatımızın en önemli anlarından biri olan doğumumuzda bile haber uçurduk, haber alıp paylaştık...
Bebek haberlerimizi,resimlerimizi merak ettik, ah bir haber dedik...
İnanın ben doğuma giderken, evden çıkıp asansöre binerken size iletmesi için Tuğbaya mesaj yazıyordum.Bana anında ceavp yazdığında şaşırdım ve sık sık bana ulaşarak moral verdi.Sonra aradınız sıcacık seslerinizle içim ısındı...
Biz cidden 9 ay,hamilelik süreci gibi çok kıymetli, unutulmayacak bir süreci birlikte geçirdik gün gün.Her gün konuştuk...
İyi ki sizleri tanımışım ben ve iyi ki hamileliğimde sizlerle paylaşımda bulunmuşum.Sizlerle gerçekten çok anlamlı oldu gebelik sürecim, çok güzel oldu.
İyi ki varsınız.
İnşallah hep var olacaksınız.
Hepinize minnettarım.
Teşekkürler...Teşekkürler...

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

ecrincim bu feber yöntemini ilk oğlumda denedim yaptımda ama bizimkiler çok küçük daha bunu yapmak için en uygun zaman 3-6 ay arası birde bunu yapmamamız için benim oğlan gibi sürekli ayakta sallanmayı istemesi gece gündüz fark etmiyordu çok kere tuvalete gidemeyip kaçırdığımı bilirim:) buna beni mecbur etti yani zaten çok uğraştırmadanda alıştı birkaç gün içinde

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar bugün beni nazom ve tansel aradılar.
Dün de Tugbacım aradı...
Daha önce de dediğim gibi Aslı,Pikoşum ve Gökçeyle de görüştük-görüşüyoruz...
Facebooktan da neredeyse herkesle görüşüyoruz...
Hepiniz cidden çok düzgün ve candan insanlarsınız,her birinizle paylaşımlarda bulundukça,konuştukça hem çok mutlu oluyorum hem de içimi bi ılıklık kaplıyor...
Telefonda konuşamayan,tutuk bir insan olmama karşın sanki sizlerle her gün karşılıklı sohbet edermişiz gibi rahat ve içtenim. Biliyorum ki sizler öylesiniz çünkü...
Biz neredeyse testlerde pozitifi gördüğümüz zamanlardan beri birlikteyiz.
Tanseli daha da öncesinden tanırım.Evlat hasreti çektiğimiz günlerden...Ovulasyon topiğinden.
Keseyi gördüğümüz,kalp atışlarını duyduğumuz anlardan tutun da,testler,ultrasonlar,cinsiyeti öğrendiğimiz günler,büyülenmiş gibi gidip geldiğimiz kontrollerimize kadar neler paylaştık neler sizlerle...Üzüldük,sevindik,kaygılandık,içimiz coştu beraber...
Hediyeleştik,bayramlaştık,kandilleştik...
Kontrole gideni merak ettik, dua ettik, ulaşamadığımızda kaygılandık,haber alınca oh dedik.
Hayatımızın en önemli anlarından biri olan doğumumuzda bile haber uçurduk, haber alıp paylaştık...
Bebek haberlerimizi,resimlerimizi merak ettik, ah bir haber dedik...
İnanın ben doğuma giderken, evden çıkıp asansöre binerken size iletmesi için Tuğbaya mesaj yazıyordum.Bana anında ceavp yazdığında şaşırdım ve sık sık bana ulaşarak moral verdi.Sonra aradınız sıcacık seslerinizle içim ısındı...
Biz cidden 9 ay,hamilelik süreci gibi çok kıymetli, unutulmayacak bir süreci birlikte geçirdik gün gün.Her gün konuştuk...
İyi ki sizleri tanımışım ben ve iyi ki hamileliğimde sizlerle paylaşımda bulunmuşum.Sizlerle gerçekten çok anlamlı oldu gebelik sürecim, çok güzel oldu.
İyi ki varsınız.
İnşallah hep var olacaksınız.
Hepinize minnettarım.
Teşekkürler...Teşekkürler...
Canım ne güzel anlatmışsın, iyiki varsın
Dün telefonda konuşurken eşim geldi, ya ne kadar samimisiniz diyor. O kadar vakit geçirdik dertlestik. Cok seviyorum hepinizi. Iyiki varsıniz.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
günaydın annişlerrr,

Tuna bugün benim kahvaltı yapmama ve yemeği hazırlamama müsade etti. ana yemek varsa eğer artık şanslı sayıyorum kendimi. akşama doğru bir de çorba yapabilirsem değmeyin keyfime :D tatlım ise daimi tahin helvası oldu artık :D

bu arada ben de facebooktan pikeciğimi ekledim. adımı yazsam arama motorunda bulunmaya kapalı. ordan isteyenler ekleyebilir :utan:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
günaydın annişlerrr,

Tuna bugün benim kahvaltı yapmama ve yemeği hazırlamama müsade etti. ana yemek varsa eğer artık şanslı sayıyorum kendimi. akşama doğru bir de çorba yapabilirsem değmeyin keyfime :D tatlım ise daimi tahin helvası oldu artık :D

bu arada ben de facebooktan pikeciğimi ekledim. adımı yazsam arama motorunda bulunmaya kapalı. ordan isteyenler ekleyebilir :utan:

Eklerim canim.
Seni hic görmemiştim iyi olcak.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Canım ne güzel anlatmışsın, iyiki varsın
Dün telefonda konuşurken eşim geldi, ya ne kadar samimisiniz diyor. O kadar vakit geçirdik dertlestik. Cok seviyorum hepinizi. Iyiki varsıniz.

Annem de şaşırıyor canım.Ne güzel samimisiniz diyor.
Ben de biz aylardır her gün konuşuyoruz,dertleşiyoruz saatlerce,yüzyüze görüşmesek de dost olduk biz dedim.
İyi ki varsınız gerçekten.Tüm samimiyetimle söylüyorum hayatımdaki en güzel renklerden oldunuz.

günaydın annişlerrr,

Günaydın canım dur ben ekliyorum.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar