2012 Şubat Anneleri

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Tunaya hastane çıkışları falan düdük gibi oluyor artık teyzesi. birkaç çıtçıtlının çıtçıtları bile kapanmıyor. az alışveriş yapmışım diyorum şimdi. artık alışveriş merkezinde kırklanırız biz :D
bugün tırnaklarını kestim. eldiven takmadım. nasıl mutlu. heryere elleriyle dokunuyor. ama şaka gibi. akşama kadar uzadı resmen. az önce emerken mememi yoldu -rgulu

düdük müü hahaha bizimki de palyaço gibi:D
biz de çok şey almışız dana kadan hahahaha
biz bekliyoz kesmek için

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
ay Allahımmm yaaaaaaaaaaaaaaa maşallah sübanallahhh yer,m ben seni beeeee artist gibi kız buuuu bakışlara baksana

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
ay Allahımmm yaaaaaaaaaaaaaaa maşallah sübanallahhh yer,m ben seni beeeee artist gibi kız buuuu bakışlara baksana

dedesiyle görüntülü görüşme yapıyoruz. ekrana bir bakışı var. kim der 10 günlük bebek diyor dedesi. maşallah maşallah aynı dayısı. eşime de bana da benzemiyor. mimikleri bitiriyor bizi zaten. hemen makinaya koşuyoruz. annem şimdiden nasıl bırakcam diye tasalanıyor. karşısına geçip geçip seyrediyor uzun uzun :utan:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
dedesiyle görüntülü görüşme yapıyoruz. ekrana bir bakışı var. kim der 10 günlük bebek diyor dedesi. maşallah maşallah aynı dayısı. eşime de bana da benzemiyor. mimikleri bitiriyor bizi zaten. hemen makinaya koşuyoruz. annem şimdiden nasıl bırakcam diye tasalanıyor. karşısına geçip geçip seyrediyor uzun uzun :utan:

bizimkininde gerinmesi süper suratı şekilden şekle giriyo
bi de hırslandığında ağlaması :)
annen nerdeydi senin nereye döncek

calla

Üye
Tepki
20
ay ne guzel muhabbetler artik anne muhabbetine dönmüs :) ben hala dogurmadim 37+5. gecen sali hastanedeydik bebis icin kucuk dediler eger 10gun icinde gelismezse dogumu baslatmamiz lazim dediler cuma yeniden kontrol var :( büyük kuzumla ve hastaliklariyla ugrasmaktan icimdekine bakamadim galiba :sok nyse allahin izniyle ben dogurup bakarim ikisinede.. dogum yapan kizlar bebislerinizi saglikla buyutmenizi diliyorum..darisi kalanlarin basina

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
selam kızlarr. kociş cıktı 1 saat hava almaya kızcem uyuyoo bende size bakim dedim. boynum ve sag kolum hastahanede tutulmustu. hala agrıyo iilesmedi bi türlü.:(
dün gece hiç uyumadı kızım desem yeridirr. ilk defa avaz avaz cırladı. yani hep aglıyodu da bu oktavda degil:D kucakta durmak istiyo uyanık. ,insallah bu gece uyur. 1.5 saatte bir kalktı. cıyırtıları saymazsak. cok kalın mı giydirdim acaba dedim. uzun kollu badisi tek alt, corap ve üstünde tulumu vardı. kafadada sapka. incecik poların üstüne yatırıp battaniyesiyle örttüm. ama oda 25 derece falandı heralde. hasta olcak diye aklım gidiyo. aksama kadar bi sürü uyku dzeni taktigi okudum. ama ben onları zaten yapıyorum. gündüz sesli gece sessiz los durumu falan.. büyüdükce alısır heralde.
kendimi cok garip hissediyorum. hem annelik güdüsü aman bişi olmasın niye agladı, ellemesinler, ii bi anne miyim ben acba vs...
hemde allah ım hiç uyumucak mı, hep böyle mi olcaz, galiba artık kocama sarılıp uyumayı unutmalıyım, o zaman insanlar ikinci cocugu nasıl yapıolar, pacozlasıyorum galiba , degil sacımı düzeltmek wc ye gidemiyorum lafları beyn,mde ayrı sıkıntı..
sonra tekrar dönüyorum bebege yakasına süt damlamıs leke olmuss içim eziliyo neden bebegimin yakası kirlenmişş niyue temiz tutamadım diye mesela baslıyorum aglamaya:eek:ys:

Ay kıyamam sana :( Hamilelikteki halimizden daha içli, daha alıngan olduk dimi..Hani bir zamanlar hamilelik hiç bitmeyecek gibi geliyordu.Şimdi de bebeklerimiz hep bebek kalacak gibi geliyor..Aslında bugünlerimizi de özleyeceğiz.

sen lohusa yalnız kalıyo musun canım?

kızlar bi de lohusa adeti olarak yaptığınız bişeyler var mı?

hepimizde aynı sorunlar galiba
ben çıtçıtlı bodyi kafasında sokup çıkaramıyorum ya korkuyorum çıt diye biyerlerine bişi olcak diye

Ben lohusa adetlerine uyamadım hiç..Doğumun 2. günü yine temizlik yaptım, bi kere eşimle tavla atmaya çıktım, bi kere de yürüyüşe :D Misafirleri uğurlarken unuttum "güle güle" dedim

18 kg alıp bit kadar bebek doguran ilk anne olarak literatürlere gecicem:(

Yoo yooo burda 25 kilo alıp 3 kilo bebük doğuran var bacım :D

ay ne guzel muhabbetler artik anne muhabbetine dönmüs :) ben hala dogurmadim 37+5. gecen sali hastanedeydik bebis icin kucuk dediler eger 10gun icinde gelismezse dogumu baslatmamiz lazim dediler cuma yeniden kontrol var :( büyük kuzumla ve hastaliklariyla ugrasmaktan icimdekine bakamadim galiba :sok nyse allahin izniyle ben dogurup bakarim ikisinede.. dogum yapan kizlar bebislerinizi saglikla buyutmenizi diliyorum..darisi kalanlarin basina

Hayırlısı olsun canım, hayırlı zamanda gelsin inşallah.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
bugün halılar silincek kızlar kahvaltı edicem analarımla hadi bakalım öptüm gün içersi,nde bakarım bol bol size

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Ay kıyamam sana :( Hamilelikteki halimizden daha içli, daha alıngan olduk dimi..Hani bir zamanlar hamilelik hiç bitmeyecek gibi geliyordu.Şimdi de bebeklerimiz hep bebek kalacak gibi geliyor..Aslında bugünlerimizi de özleyeceğiz.

Ben lohusa adetlerine uyamadım hiç..Doğumun 2. günü yine temizlik yaptım, bi kere eşimle tavla atmaya çıktım, bi kere de yürüyüşe :D Misafirleri uğurlarken unuttum "güle güle" dedim

Yoo yooo burda 25 kilo alıp 3 kilo bebük doğuran var bacım :D

Hayırlısı olsun canım, hayırlı zamanda gelsin inşallah.

evett bakıp bakıpp nasıl büyücek bu cocuk diyorumm. gündüz degilde geceleri diyorum genelde:D kociişte en fazla 6_7 ay cekceksin sonra oturur uyku düzeni falan dio. koltuktan kalkamıyorum yaf.. az önce wc ye gittim evde kimse yokk öyle bi cıgırıyo ki aynen geri döndüm:D evett onunn minnaklıgını da özlücez kesin :utan: herkes yapıyo bunu ben niye yapamıyım diorum ama gece avaz avazz cıgırınca bakıp kalıyorum e simdi nolcak die:D

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
selam kızlarr,canlarım benim..geçmişe bakamadım alıntı yapamadım cadı kızımdan :) ama hepinize ayrı ayrı tesekkür ediyorum.bizden dualarını esirgemeyen,gözaydını eksik etmeyen canım arkadaslarım hepinize sonsuz tesekkürler...

cuma aksamı doğum yapıp cumartesi öğlen evimize geldik ama geldiğimizden bu yana kargasa herkes yeni olan seylere alısmaya calısıyor.benim gögüslerim yara oldu neden oldu onuda bilemedim :) bu sebeple süt olayında sıkıntı cekiyoruz..bi ara ayrıntılı yazıcam doğumumu :) her doğumun farklı olduğunu bizzat öğrendim :) bebeklerine kavusmayı bekleyen tüm annelerimiz hayırlısıyla umarım kavusurlar yavrularına....

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
günaydın kızlarr.. benim kız gece mesaisinin ardından uykuya gecmesi beklenirken sabahtan beri fıldır fıldır:D bi kac gündür ısrarla ben kakalı bezini degiştiriyorum anında yenisine yapıyo. su an 3. temiz bezi kirletmekle mesgul:böö: boynunda ve yanagında minik minik sivilce gibi seyler cıkmıss. cocugu sıcak tutma olayını abarttım galiba

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
lilacss seni unuttum balım galibamm:D iyiyiz idare ediyoruzz sen nasılsın bebikk nasıl? degil topige girmekk yemekk yiyemiyorumm bu ara:D

yemek derkenn 9 kg gitti benimm sükürr. göbügümm yumusacıkk ve catlakk o ayrı.. daha geride hamilelikten 8 kg ekstradan 10 kg var verilcek.. nezos dünn korse takmaya baslayabilirsin dedi. bugün basladım tekrar.. daha önce bi taktıydım ama d,ikişlerimde asırı sancı yaptı cıkardım. meger önce iilesmesi lazımmıs:D

sezeryandan sonra 20 gün geçince korse takılabilir demiş benim dr.

ya kızlar bişi dicem

benim şahin var ya
ya uyuyor
ya emiyor
ya ağlıyor
ee bebek başka napcak diceksiniz ama boş olarak kucakta durmuyo
anakucağında veya başka biyerde yatıp etrafa bakmıyo

annem veya eşim veya babam vs. kucağına alsın yok imkansız durmuyo öyle bi ağlıyo ki kıyamet kopuyo
hani bırak ağlasın kucağa alışmasın durumu yok gerçekten artık karaıyo sesi kısılıyo bazen de tıkanıyo
sonra alıyorum tabii memeyi hemen kapıyo zaten problem yok ama ben ne doğru dürüst uyuyabiliyorum ne yemek hatta büyük tuvalet banyo hakgetire
e o uyurken yap diceksiniz o uyuyunca da uyumak istiyorum uyuyorum tabii
alıştırmışsınız diyolar ne alıştırcam çocuk böle doğdu
9 ay oğlumm en çok anneni sev demiştim abarttım mı acaba
bazen ay alın dediğim de anneme veya eşime vicdan azabı çekiyorum ama sürekli oturup emzirmekten boğuluyorum sırtım ağrıyo napcamı bilmiyorum sizin de böyle mi
2 dakika bile kucakta başkası pışpışlayamı yo illa ben de olcak
Rabbim bi ömür ayırmasın ya böle anlatınca da suçluluk duyuyorum nolur akıl verin kafa kalmadı bende artık

benimki de aynı, uyanıkken pek bakınmıyor, ama bazen bende bazen annemde uyuyor... öyle kucak seçmiyor daha. gaz sancısı oldu mu herkes kucağına alıp sakinleştircem derken iyice hırpalıyor çocuğu...

ben en çok eşime kızıyorum bugünlerde. hamileyken daha ilgiliydi... annemlerde kalıyoruz diye, nasılsa çocukla ilgilenenler var diye pek rahat. normal hayatına devam ediyor o. geçen de bana tutturmuş annemlere gidelim diye. 40 km yol yapacaz çocukla bu soğukta. onlar gelsin görmek istiyorlarsa di mi ama? gitmem deyince de küstü. çocuğun zaten ağlama nöbetleri var, oraya gidince de her şeyiyle ben ilgilenecem kendisi yiyip içecek sadece. kuzeyle ilgilendiğinde sanki görevini yapıyor, hiç böyle özlediğini, görmek için can attığını göremiyorum. hft içi zaten geç geliyor, hft sonu da hep bir bahaneyle dışarda...annemlerdeyiz diye belki rahat edemiyor diyorum ama en çok benim hava almaya ihtiyacım oluyor...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
günaydın kızlarr.. benim kız gece mesaisinin ardından uykuya gecmesi beklenirken sabahtan beri fıldır fıldır:D bi kac gündür ısrarla ben kakalı bezini degiştiriyorum anında yenisine yapıyo. su an 3. temiz bezi kirletmekle mesgul:böö: boynunda ve yanagında minik minik sivilce gibi seyler cıkmıss. cocugu sıcak tutma olayını abarttım galiba

bizimkinde de çıkmıştı onlardan, normalmiş canım.
ben DOĞUMDAN SONRA BEBEĞİNİZLE İLK 12 AY diye bir kitap almıştım, her sorumun yanıtını buldum içinde. tavsiye ederim.

selam kızlarr,canlarım benim..geçmişe bakamadım alıntı yapamadım cadı kızımdan :) ama hepinize ayrı ayrı tesekkür ediyorum.bizden dualarını esirgemeyen,gözaydını eksik etmeyen canım arkadaslarım hepinize sonsuz tesekkürler...

cuma aksamı doğum yapıp cumartesi öğlen evimize geldik ama geldiğimizden bu yana kargasa herkes yeni olan seylere alısmaya calısıyor.benim gögüslerim yara oldu neden oldu onuda bilemedim :) bu sebeple süt olayında sıkıntı cekiyoruz..bi ara ayrıntılı yazıcam doğumumu :) her doğumun farklı olduğunu bizzat öğrendim :) bebeklerine kavusmayı bekleyen tüm annelerimiz hayırlısıyla umarım kavusurlar yavrularına....

hoş geldin nazo, hoş geldin ela bebek...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar