2012 Şubat Anneleri

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
merhaba cnm,

ben chicco orthodontic almıştım. kauçuk ve silikon olmak üzere 2 adet. 2sini de emiyor ama çok istekli değil. biraz çekiyor, süt gelmeyince atıyor direkt. füze gibi fırlatıyor :deli:

lidılım benimki doymaya yakın verince emiyor sonra da uyuyor zaten.aslında babası karışmasaa iyi emecek yavrum..eşim de sanki 10çocuk büyütmüş her çorbaya maydanoz.. on gündür kavga gürültü çocuk yüznden..
kaaynanam daha kibar walla:sinir:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
merhaba cnm,

ben chicco orthodontic almıştım. kauçuk ve silikon olmak üzere 2 adet. 2sini de emiyor ama çok istekli değil. biraz çekiyor, süt gelmeyince atıyor direkt. füze gibi fırlatıyor :deli:

canım bugün eşim işten gelirken almış, chicconun kauçuk ve silikon olanının. Silion olanı deneadim biraz daha rahat emiyor..

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Babuşu canım sabret belkide alır canımcım...
Ben hastanede çok direttim kaşıkla beslemeye veöyle yaptın. 2 kere biberon verdik sonra memeyi zor tuttu.. Bu bebeler uyunık valahi:) Sağmakla sütün çoğalmaı zor olabilir..Bende oğluş sarılık olduğunda sağıp verdim, gögüs uçarım mahvoldu. Doktor sağma işlemini yavaş yap dedi..
Ben bebek bakımı konusunda hastaneden beri kimseyi dinlemiyorum.. Ne eşim, ne annem nede görümcelerim.. Herkesin kafasından bir ses.. İnan doğduğunun 2. gnünden beri altını kendim alıyorum.Onda bile herkesin farklı bir fikri var:)
Beim annemde bebeğin üşüdüğünü söyleyip pisikolojimi bozuyor. Oda sıcaklığı 27, sürekli çoçuğun üstünü örtüyor. Bugün baktım resmen pişik oluyor..

dr bize 22 derece olması lazım dedi canım

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
herkese selamlar kızlar :beyazbayrak:
nasılsınız? biz iyiyiz kızımla çok şükür. bir türlü gelemiyorum ama buraya. hepinizi çok özledim. şuan fırsat bulmuşken bişeler yemekle meşulüm. tuvalete bile koştur koştur gidiyorum. kızım sürekli çığlıklar atıyor. 1 haftadır dünyada neler oluyor bitiyor bilmiyorum hyatımız yatak odası tuvalet mutfak arasında geçiyor. inşallah 1 hafta dolunca daha rahatlarmışım kandırmıyolarsa öyle diyolar. :)
doğuma gidicek olanlar bol bol önden düğmeli üst götürsün 3 tane yeter. bide çocuk için kolay giydirilir şeyler götürün. teferruatlı olmasın götürdükleriniz. aha ağlıyoz gene. acil çıkıştayım.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
nasılsınız? biz iyiyiz kızımla çok şükür. bir türlü gelemiyorum ama buraya. hepinizi çok özledim. şuan fırsat bulmuşken bişeler yemekle meşulüm. tuvalete bile koştur koştur gidiyorum. kızım sürekli çığlıklar atıyor. 1 haftadır dünyada neler oluyor bitiyor bilmiyorum hyatımız yatak odası tuvalet mutfak arasında geçiyor. inşallah 1 hafta dolunca daha rahatlarmışım kandırmıyolarsa öyle diyolar. :)
doğuma gidicek olanlar bol bol önden düğmeli üst götürsün 3 tane yeter. bide çocuk için kolay giydirilir şeyler götürün. teferruatlı olmasın götürdükleriniz. aha ağlıyoz gene. acil çıkıştayım.

canım merhabalar.bende merak ediyordum seni.dünyaya,yeni eve alışma süreci bunlar :) gecer insallah 1 hafta dolunca.sağlığınız yerinde olsunda gerisi önemli değil.yeniden allah analı babalı büyütsün canım..öpüyorumm seni ve minnak kızını...

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
topik bomboşş...:( nöbetçi ben olim bugun bari...aslıı sen nerdesin kuşum hadi tubişte izinde.dünde yoktun...

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
buarada tubişim bilgiilerimiz:
fatma;25 ocak;saat 23:05 ;3010 gr ;36. hafta;normal doğum(çatır çatır dediklerinden acıdan ölecektim doğururken)..
tamam mıı cnm eksik billgii yok sanınım..
öperin mucuk

Kız aynı gün doğurmuşuz senle..Ben sabah 11 sen akşam :D

Oyyy simuşum hep aynıyız :D Annemle beraber bakıyoruz ama inan akşam pestilimiz çıkıyor..Çamaşır, yemek, ütü, temizlik, bebek hepsini aynı anda yardımsız yürütebilen var mıdır acaba diyorum..Hadi biz iş bölümü yapıyoruz ama tek olanların Allah yardımcısı olsun.

topik bomboşş...:( nöbetçi ben olim bugun bari...aslıı sen nerdesin kuşum hadi tubişte izinde.dünde yoktun...

Nazom naber ? Çok nazlı çıktı gelinim, annem bile resmini bekliyor merak ediyoruz :D

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Aman grip olmamaya bak bebeğe geçer Allah korusun :(
Çok şükür iyiyiz canım, benim sütte sanırım otlamaya gidiyor :D Azaldı biraz.

İyilesmeye calısıyorum iste dun doktora gittim ilac verdi biraz daha iyiyim suan cok sukur.

Benimki otlamadan geldi dun :D

Bol bol emzir canım ver memeyi agzına surekli. Ve ben humana still tea icmeye basladım ise yarıyor sanırım.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
İyilesmeye calısıyorum iste dun doktora gittim ilac verdi biraz daha iyiyim suan cok sukur.

Benimki otlamadan geldi dun :D

Bol bol emzir canım ver memeyi agzına surekli. Ve ben humana still tea icmeye basladım ise yarıyor sanırım.

Humanayı içiyorum canım sürekli..Demek arada bunalıyorlar otlamaya gidiyorlar :D
Zaten okumuştum biyerde anne sütü ilk zamanlar 24-48 saat süre ile kesilebilirmiş.Sonra yeniden gelirmiş.
Benimkisi uyanmak üzere sessizce çıkarsam anlayın ki uyandı :D

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Humanayı içiyorum canım sürekli..Demek arada bunalıyorlar otlamaya gidiyorlar :D
Zaten okumuştum biyerde anne sütü ilk zamanlar 24-48 saat süre ile kesilebilirmiş.Sonra yeniden gelirmiş.
Benimkisi uyanmak üzere sessizce çıkarsam anlayın ki uyandı :D

Evet ben de okumustum gidiyor diye. Ama bol bol emzir ki geri gelsin gittigi yerden :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Canım gozun aydın,hosgeldin...Allah analı babalı buyutsun dıyım tekrar :)

cnm malt alkolsüz bira mı dediğin o da süt yapıyomuş

Alkolsuz bıra degıl sanırım canım da o ıcerıkte bısey sanırım...Nette okudum bırkac kısı gunde 200 cc olan sutum 1000 cc ye cıktı fılan demıs bı umut sıparıs ettım bakalım bugun gelır,dener sonucu yazarım...

Bende promalt aldım onu içiyorum 2 günde 1 kutu olarak... işe yarıyo sanki ama cokta emin degilim...

alınganlık, sinir bende de var valla, azaldı ama tam gecmedi henuz..........

Bende lohusa sendromu gectı canım ama daha degısık bı gergınlık peydah oldu sımdı de.Sertlestım sankı herkese kızıyorum,uzulmuyorum da yapatığıma,katılaştım sankı...

benimki de biberonla veriyorum diye söyleniyor, emsin dedikçe bana geliyorlar... sanki ben emzirmiyorum. kaşıkla da almıyor oğlum. biberondan önce ya da sonra emziriyorum, emiyor da çocuk.
sağınca neden çoğalmıyor süt? anlayamadım onu.

benim annem de Allah razı olsun hiç bi iş yaptırmıyor bana, ağlayınca da emzirmeyeceksem kucağına alıyor susturmak için. benden daha çok yoruluyor vallahi, ama ben de hala huysuzum.

ay benim annem de ablam da sürekli çocuğun üstünü örtüyorlar üşür diye. eşim de akşam geldiğinde habire açıyor, çocuk sıcaktan bunalıyor diye. annem çok telaşlı. ay hasta olmasın, ay üşütmesin, ateşi mi var, niye hapşurdu, ne çok hıçkırıyor, niye titredi deyip duruyor...ben çok sakinim onun yanında.

Benım annem bebegın tum yükünü üstleniyor.Geceleri bile benden fazla bakıyor Allah razı olsun.Hatta bana fırsat vermiyor kendi bebegi gibi davranıyor,bunun da farkında.KEndi de soyluyor zaten bazen abarttığımın,yanlış yaptıgımın farkındayım ama kendımı frenleyemıyorum kusura bakma dıyor bana,sevgımın buyuklugunden dıyor.Sonra da bebekle konusuyor annen hep sever senı benım vaktım kısıtlı ben doya doya bakayım da sonra annen bakar dıyor...Ama sunun farkında degıl,benım de ılk bebegım ve onun ılk gunlerı. benım de heveslerım var ve bu gunler gerı gelmeyecek bır daha.Kıyafet alırken hazırlık yaparken de heveslerıme saygı gosterılmedı,sımdı de...Ben de saldım madem bakıyor,oyle ıstıyor herseyını ustlensın dıyorum bazen.Bılıyorum hata ama gecelerı fılan bırakıyorum bazen,dınlenıyorum ben de napım...Bılıyorum su ankı ruh halımden dolayı da duzgun dusunemıyorum....
Bır de sankı emmesı ıcın dıretmıyor annem cunku o zaman bana bagımlı olacak.Mama yapıp verıyor oh bana da ıhtıyacı olmuyor...Of bılıyorum cok salakca dusunuyorum....Boyle dusundum dıye de kızıyorum sonra kendıme....

Babuşu canım sabret belkide alır canımcım...
Ben hastanede çok direttim kaşıkla beslemeye veöyle yaptın. 2 kere biberon verdik sonra memeyi zor tuttu.. Bu bebeler uyunık valahi:) Sağmakla sütün çoğalmaı zor olabilir..Bende oğluş sarılık olduğunda sağıp verdim, gögüs uçarım mahvoldu. Doktor sağma işlemini yavaş yap dedi..
Ben bebek bakımı konusunda hastaneden beri kimseyi dinlemiyorum.. Ne eşim, ne annem nede görümcelerim.. Herkesin kafasından bir ses.. İnan doğduğunun 2. gnünden beri altını kendim alıyorum.Onda bile herkesin farklı bir fikri var:)
Beim annemde bebeğin üşüdüğünü söyleyip pisikolojimi bozuyor. Oda sıcaklığı 27, sürekli çoçuğun üstünü örtüyor. Bugün baktım resmen pişik oluyor..

Insallah alır canım...1 ay hatta 3 ay sonra alan bebekler varmıs duydukca umutlanıyorum ama...Annem soyle yureklıce destek olsa....Bırılerı de benım harıcımde gayret gosterse benı motıve etse...Ben demesem hadı emzır demıyor bıle kımse....
Benım annem de sureklı ustunu ortturuyor bana.Doktor maksımum 24 derece olacak ev dedı oyle tutuyoruz banyo harıcınde ama annem hala durmadan ortturuyor....

babuşum benimde annem yanımda.. Bide doğumdan önce bi abla ile anlaştım, hergün geliyor, ütü , temizlik, annem yemek yaparken yardım ediyor. İnan buna rağmen yetişemiyoruz.. hergün bebeğin ütüsü çıkıyor, misafir gelip gidiyor. Bende evegelen misafire gıcık olmaya başladım..Güne gelir gibi oturmaya geliyorlar. yanlarına 5 dk. çıkıyorum sonra bebekle ilgilenecem deyip kaçıyoru..

Evet bebek ınsanı acayıp mesgul edıyor canım...Ikı ınsanı bırden baglıyor...Ev ıslerıne bakamıyorsun...
Bebegın cok camasırı cıkıyo dedıgın gıbı,gelen gıden hala oluyor bı yandan...Ben de oturmaya gelır gıbı gelenlere kılım.Gecen aksam saat 10dan sonra geldıler bıze.Genc cıftler ve kız servıse en ufak yardım etmedı bana bardagını uzatıyor cay koyayım dıye.Dedım pes artık....

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Oooo babuş günaydın :D
Uyuttun mu kızı?

Annem bakıyor canım ben de kahvaltı edıyorum,o arada bı sıze bakayım dedım.Nasılsa annem bırazdan alır bebegını gecer bı kenara bana da ıs buyurur,nete fılan bakamam :ajan:

Gunaydın canım.

Naber? Sıla Hanım nasıllar? Memeyi almamakta diretiyor mu hala?

Almıyor canım...Deneyecegım bakalım tekrar...Su vitamalt denen zımbırtıyı beklıyorum dagıtıma cıkmıs kargo gelınce hemen ıceyım bakalım sut cogalırsa belkı alır...
Gercı sutum cok bolken de emmedı ama...Bakalım....

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar