2012 Şubat Anneleri

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Selam annisler nasılsınız?

Ben cok kotuyum grip oldum.. B gundur iyilesemedim. Eee tabi insanın basında bakan birisi olmayınca! İyilesemiyor kendiliginden..

Kaynanamın umrunda degil valla cok sinirimi bozuyor. Dun camasır yıkdı bugun bana utu yap diyor.. Ama yapmadım yapmıycam da! Hem lohusayım hem hastayım kadın benden is bekliyor! Aksama yemek yok bakalım ne yiycez! Dun dunurlerini cagırdı 4 tencere yemek dokturdu onlerine 1 tencere de yarına pisireyim gelin hasta der mi? Hayır!.. Cok sinirliyim coooook. İcimi de kimseye dokemiyorum. Annem zaten ordan benim bu halimi gordukce kotu oluyor elinden bisey de gelmiyor kadının..

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Merhaba Kızlar;
Nasılısnız? Kuzucuklar nasıl? Benim oğlana paşa oğlum dedikçe evin bütün yönetimini ele geçirdi:) Bu bebeklerin bile doğuştan gelen huyları var.. Hiç sıkıya gelemiyor, eldiven giymek istemiyor..

ACİL YARDIM:)

Emzik kullanan varmı? Benimki emziği çok istiyor ama boğazına yapışıyor..Avent, nuck hepsini denedim. LİTTLE ım oğlunun ağzında emzik vardı sen kullanıyorsun?

Benim oglan da meme emiyor canım. Ama hicbir sıkıntı yasamadık suana kadar. Ben wee nin almıstım onu kullanıyorum gayet de rahatız.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam annisler nasılsınız?

Ben cok kotuyum grip oldum.. B gundur iyilesemedim. Eee tabi insanın basında bakan birisi olmayınca! İyilesemiyor kendiliginden..

Kaynanamın umrunda degil valla cok sinirimi bozuyor. Dun camasır yıkdı bugun bana utu yap diyor.. Ama yapmadım yapmıycam da! Hem lohusayım hem hastayım kadın benden is bekliyor! Aksama yemek yok bakalım ne yiycez! Dun dunurlerini cagırdı 4 tencere yemek dokturdu onlerine 1 tencere de yarına pisireyim gelin hasta der mi? Hayır!.. Cok sinirliyim coooook. İcimi de kimseye dokemiyorum. Annem zaten ordan benim bu halimi gordukce kotu oluyor elinden bisey de gelmiyor kadının..

Canım kendını dınlendırmeye bak...Bosver eger yapmıyorsa yemek kendıne kadar yap ye,evın ıslerını de salla gıtsın.Ben hıc lohusa yatamadım,dınlenemedım.Sımdı sutum cogalmıyo bı turlu...Evet annem var bebege bakmama yardımcı Allah bın kere razı olsun ama,sureklı olarak mama yap getır,surayı topla,masayı kur-kaldır,markete gıt,devamlı bısıler buyuruyo....Bebege doydugunda al kızını dıyo...
Ay ya ben alınganlastım,sınırlerım gerıldı,herseye kızıp alınıyorum,yada cıdden yorgunum....

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Selam kızlar nasılsınız.
Ben eh iste...Kızım halen emmıyor...Sanırım emmeyecek de artık umudum kalmadı...Kabullendim...Bır doktorun tavsıyesıyle bıberonu bıraksın memeye alıssın dıye kasıkla beslemeye calıstık ama kesınlıkle kabul etmıyor...Kasıkla beslemeye kalkarsam ac kalacak....Memeyı tekrar tekrar denıyoruz ama ı-ıh...
Anneme de kızıyorum.Umursamıyor emmemesını.Kasıkla besleyelım dıyorum gonulsuz...Denıyoruz,zorlanınca hemen olmadı ac kalacak getır bıberonu dıyor...Ben memeyı denemesem hıc emzırmeyı deneyelım demıyor,umursamıyor...Kasıkla beslemeyı fılan da sırf ben sen denetmedın demıyım dıye usulen yaptırdı.....Daraldım...
Sagmakla da cogalmıyo sut...
Netten vıtamalt sıparıs ettım,son umudum o_O da cogaltmazsa sutum de kesılebılır...MEtpamid bile bı ıse yaramadı,belkı vıtamalt da yaramaz..

Babuşu canım sabret belkide alır canımcım...
Ben hastanede çok direttim kaşıkla beslemeye veöyle yaptın. 2 kere biberon verdik sonra memeyi zor tuttu.. Bu bebeler uyunık valahi:) Sağmakla sütün çoğalmaı zor olabilir..Bende oğluş sarılık olduğunda sağıp verdim, gögüs uçarım mahvoldu. Doktor sağma işlemini yavaş yap dedi..
Ben bebek bakımı konusunda hastaneden beri kimseyi dinlemiyorum.. Ne eşim, ne annem nede görümcelerim.. Herkesin kafasından bir ses.. İnan doğduğunun 2. gnünden beri altını kendim alıyorum.Onda bile herkesin farklı bir fikri var:)
Beim annemde bebeğin üşüdüğünü söyleyip pisikolojimi bozuyor. Oda sıcaklığı 27, sürekli çoçuğun üstünü örtüyor. Bugün baktım resmen pişik oluyor..

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Canım kendını dınlendırmeye bak...Bosver eger yapmıyorsa yemek kendıne kadar yap ye,evın ıslerını de salla gıtsın.Ben hıc lohusa yatamadım,dınlenemedım.Sımdı sutum cogalmıyo bı turlu...Evet annem var bebege bakmama yardımcı Allah bın kere razı olsun ama,sureklı olarak mama yap getır,surayı topla,masayı kur-kaldır,markete gıt,devamlı bısıler buyuruyo....Bebege doydugunda al kızını dıyo...
Ay ya ben alınganlastım,sınırlerım gerıldı,herseye kızıp alınıyorum,yada cıdden yorgunum....

Ben kaynanamla oturmasam, kendi basıma oturuyor olsam da gelip isimi yapmasa eyvallah diyecegim. Zaten o zaman kendi annem gelir bırakmaz beni yalnız. Ama bu kaınla aynı evde yasıyoruzama benden is beklemesi sinirime dokunuyor benim. Cok yorgunluk da sutun artmasını engelliyormus evet anne de bebekle birlikte surekli yatıp uyuması erekiyormus sutunun artması icin.

Ben de biraz alınganlastım dogumdan sonra ama sanırım sadece bizim alınganlıgımız yok ortada bblau'm cevremizdei insalarda da var biraz sorun..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

babuşum benimde annem yanımda.. Bide doğumdan önce bi abla ile anlaştım, hergün geliyor, ütü , temizlik, annem yemek yaparken yardım ediyor. İnan buna rağmen yetişemiyoruz.. hergün bebeğin ütüsü çıkıyor, misafir gelip gidiyor. Bende evegelen misafire gıcık olmaya başladım..Güne gelir gibi oturmaya geliyorlar. yanlarına 5 dk. çıkıyorum sonra bebekle ilgilenecem deyip kaçıyoru..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
yaa biz bebeklerimize kavusmayı dort gozle beklerken,baska bisey dusunmezken, asıl is bebekler dogunca cıktı ya bu ne kardesim kimse rahat degil,hepiimizin basında asagı yukarı hep aynı seyler var..Allah bize sabır versin ne diyim artık..insallah bu gunleri de hatırlayıp guleriz..

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Merhaba Kızlar;
Nasılısnız? Kuzucuklar nasıl? Benim oğlana paşa oğlum dedikçe evin bütün yönetimini ele geçirdi:) Bu bebeklerin bile doğuştan gelen huyları var.. Hiç sıkıya gelemiyor, eldiven giymek istemiyor..

Emzik kullanan varmı? Benimki emziği çok istiyor ama boğazına yapışıyor..Avent, nuck hepsini denedim. LİTTLE ım oğlunun ağzında emzik vardı sen kullanıyorsun?

bizde dün bi verelim dedik ama arada cork cork yapıyo ama cok tutmuyo agzında, cok sevmedi oglum yalancı emzik olaynı...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Benim oglan da meme emiyor canım. Ama hicbir sıkıntı yasamadık suana kadar. Ben wee nin almıstım onu kullanıyorum gayet de rahatız.

eşim şimdi geldi, chiconun almış. Bu emzik daha küçük gibi. 1 haftadır paso emziğe para veriyoz:) İnşallah bunu rahat emer. Oğluşum emzik emmeyi çok istiyorda, boğazıa takılıyor..

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Selam kızlar nasılsınız.
Ben eh iste...Kızım halen emmıyor...Sanırım emmeyecek de artık umudum kalmadı...Kabullendim...Bır doktorun tavsıyesıyle bıberonu bıraksın memeye alıssın dıye kasıkla beslemeye calıstık ama kesınlıkle kabul etmıyor...Kasıkla beslemeye kalkarsam ac kalacak....Memeyı tekrar tekrar denıyoruz ama ı-ıh...
Anneme de kızıyorum.Umursamıyor emmemesını.Kasıkla besleyelım dıyorum gonulsuz...Denıyoruz,zorlanınca hemen olmadı ac kalacak getır bıberonu dıyor...Ben memeyı denemesem hıc emzırmeyı deneyelım demıyor,umursamıyor...Kasıkla beslemeyı fılan da sırf ben sen denetmedın demıyım dıye usulen yaptırdı.....Daraldım...
Netten vıtamalt sıparıs ettım,son umudum o_O da cogaltmazsa sutum de kesılebılır...MEtpamid bile bı ıse yaramadı,belkı vıtamalt da yaramaz..

cnm malt alkolsüz bira mı dediğin o da süt yapıyomuş

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
eşim şimdi geldi, chiconun almış. Bu emzik daha küçük gibi. 1 haftadır paso emziğe para veriyoz:) İnşallah bunu rahat emer. Oğluşum emzik emmeyi çok istiyorda, boğazıa takılıyor..

O kıyamam canım benim. İnsallah bu olur da bari siz deemzik aramak zorunda kalmazsınız daha fazla :)

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Selam kızlar nasılsınız.

Bende promalt aldım onu içiyorum 2 günde 1 kutu olarak... işe yarıyo sanki ama cokta emin degilim...

alınganlık, sinir bende de var valla, azaldı ama tam gecmedi henuz..........

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Neyse kızlar ben cıkayım biraz yatayım hazır oglan uyuyorken.

Hepiizi optum bebislere ve kendinize iyi bakın :utan:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bu arada bisey soyliyim size,bebek arabası alcak olanlar sakın KANZ almayın..
ben acele ettim hosuma gitti diye aldım kasım'da..dusunemedim tek basıma dolmusa otobuse nası iner binerim diye,araba zaten kendi 15 kg..degistirmek istedim aradım arastırdım kanz artık kanz marka araba uretmiyomus DOLL diye uretiyomus o yuzden degisimde iade de yapamayız dediler,üzüldüm tabi :(( severek aldım arabayı ama nolcak simdi bilmiyorum aklınızda olsun diye soyliyim dedim

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Selam kızlar nasılsınız.

benimki de biberonla veriyorum diye söyleniyor, emsin dedikçe bana geliyorlar... sanki ben emzirmiyorum. kaşıkla da almıyor oğlum. biberondan önce ya da sonra emziriyorum, emiyor da çocuk.
sağınca neden çoğalmıyor süt? anlayamadım onu.

benim annem de Allah razı olsun hiç bi iş yaptırmıyor bana, ağlayınca da emzirmeyeceksem kucağına alıyor susturmak için. benden daha çok yoruluyor vallahi, ama ben de hala huysuzum.

Babuşu canım sabret belkide alır canımcım...
Ben hastanede çok direttim kaşıkla beslemeye veöyle yaptın. 2 kere biberon verdik sonra memeyi zor tuttu.. Bu bebeler uyunık valahi:) Sağmakla sütün çoğalmaı zor olabilir..Bende oğluş sarılık olduğunda sağıp verdim, gögüs uçarım mahvoldu. Doktor sağma işlemini yavaş yap dedi..
Ben bebek bakımı konusunda hastaneden beri kimseyi dinlemiyorum.. Ne eşim, ne annem nede görümcelerim.. Herkesin kafasından bir ses.. İnan doğduğunun 2. gnünden beri altını kendim alıyorum.Onda bile herkesin farklı bir fikri var:)
Beim annemde bebeğin üşüdüğünü söyleyip pisikolojimi bozuyor. Oda sıcaklığı 27, sürekli çoçuğun üstünü örtüyor. Bugün baktım resmen pişik oluyor..

ay benim annem de ablam da sürekli çocuğun üstünü örtüyorlar üşür diye. eşim de akşam geldiğinde habire açıyor, çocuk sıcaktan bunalıyor diye. annem çok telaşlı. ay hasta olmasın, ay üşütmesin, ateşi mi var, niye hapşurdu, ne çok hıçkırıyor, niye titredi deyip duruyor...ben çok sakinim onun yanında.

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
kızlar sağlık ocağına gittim bugün topuk kanı için.
doktor dediki anne sütünü artıran tek şey emme olayıymış..fuzuli yeyip içme demeye getirdi olayı
ayrıca ilk haftalarr gelen süt su gibi olur doyurucu olmaz bebek saatleerce emer memeyi bırakmaz dedi sonra koyulaşırmış ozaman rahat edermişiz..bana mantıklı geldi..
benim kurabiyem demek ondan en az yarım saat emiyyo...sizinkiler de tabi...
kızlar günün sorusu:
bi de bugün bi arkkadas yalancı meme bebeği emmeden soğutuuuyor memeyi erken bırakır dedi böyle bişey duyan var mı-gozluk

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
buarada tubişim bilgiilerimiz:
fatma;25 ocak;saat 23:05 ;3010 gr ;36. hafta;normal doğum(çatır çatır dediklerinden acıdan ölecektim doğururken)..
tamam mıı cnm eksik billgii yok sanınım..
öperin mucuk

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Merhaba Kızlar;

merhaba cnm,

ben chicco orthodontic almıştım. kauçuk ve silikon olmak üzere 2 adet. 2sini de emiyor ama çok istekli değil. biraz çekiyor, süt gelmeyince atıyor direkt. füze gibi fırlatıyor :deli:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar