2012 Şubat Anneleri

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

alla alla bacım valla bilmiyorum ki daha önce hiç doğurmadım ama sanırım aşağıdan başlar yukardan değil nazo olaydı cevaplardı bennde akşam oturuyorum koltukta idrar yanması gibi bir yanmayla kukumun üstü bir acımaya başladı ılık bişiler akıp gitti sanki benden annem diyo ne oldu suyun mu geldi doğuma yakın ara ara gelir öle sancıyla beraber korkma dediydi ama seninki farklı bişi :acep:

günaydın kızlarrr..

lilacs canım gögüs altından baslayacağını sanmıyorum doğum sancısının daha cok bel ve kasık ağrısı seklinde baslar diye biliyorum :) bebek kaburgalarına rahatsızlık veriyordur ondan olabiler.

ben de öyle düşünüyorum ondan çok telaş yapmamaya çalışıyorum ama bu ağrıyı daha önce yaşamadım hiç, korktum biraz... inşallah bir şey çıkmaz.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

hayırlısı olsn yavru kuşum bakalım zilli teşrif etmesse alacaklar sezoşlan haberdar edersin beni yine pazartesi he doğum günü yane 21 ocaktada ben kontrole gitcem

Evet canım maksimum 2 hafta yani :)
Kendi geldi geldi,gelmezse biz gidip alacağız -rgulu

ben istinyede sahilde oturup saatlerce denize bakardım çay-sigara eşliğinde kimse olmasın öyle izleyim isterdim denizi uzun zaman oldu yapmayalı ama:(:(gerçekten yaşanması zor ama harika ötesi bir metropol istanbullll:):)
bak buna çok sevindim en azından kaygıların gitmiş oldu nede güzel insan taktımı takıyor demi özelliklede işin içinde sağlık sorunu varsa hadi gözün aydın canımmm benim için rahatladı artık

Benim istanbulda en sevdiğim yerler,anadolu yakasında iki köprü arası sahil şerididir.hatta fsm.den sonraki beykoza kadar olan şerit...ama ne kadar vaktimiz oluyo ki bunların tadını çıkarmaya.denizi ne zaman gördüm acaba en son, dün en fazla 20 metre yakınında olmuş olmama rağmen hem de....

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
ben de öyle düşünüyorum ondan çok telaş yapmamaya çalışıyorum ama bu ağrıyı daha önce yaşamadım hiç, korktum biraz... inşallah bir şey çıkmaz.

çıkmaz balım korkma dediği gibi bebe sıkışıyodur ondan kastırıyo karnını benimkide böbreklerimi ittiriyo resmen gevsek vida sesleri çıkıyo içimden o kadar itekliyo ki

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
canım o kısım benim birkaç haftadır ağrıyo.sanırım bebek sıkıştırdığı için kaburga ağrısı,oradaki kaburgayı tutan kasların ağrısı o.doğum ağrısı değil dedi dün doktorum yine bana,rahimde kasılmaymış şüpheleneceğimiz.Sertleşme yani.Regl ağrısının olduğu yer ve yukarısında...
Benim kaburga ağrılarım hamile değilken bile olurdu kendmi zorladığımda....

hmmm, kaburga ağrısı kızlar burada söylüyordu da ben de hiç olmamıştı, evet olabilir, 2 gündür ara ara adet sancısına benzer de ağrılarım oluyor ama devamlı değil, yalnız bu son yarım saat 45 dk dır süren bir ağrı, herhalde baskıdır.
perş. ya da cuma yeniden gel demişti bana, son kontrol artık, o zamana kadar bir şey çıkmasın :iyyyy:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Evet canım maksimum 2 hafta yani :)
Kendi geldi geldi,gelmezse biz gidip alacağız -rgulu

Benim istanbulda en sevdiğim yerler,anadolu yakasında iki köprü arası sahil şerididir.hatta fsm.den sonraki beykoza kadar olan şerit...ama ne kadar vaktimiz oluyo ki bunların tadını çıkarmaya.denizi ne zaman gördüm acaba en son, dün en fazla 20 metre yakınında olmuş olmama rağmen hem de....

ohhh hadi bakalım nasip ne ise o olsun babuş

bende istanbulda en çok hisarüstü boğaz köprüsü ayağının ordaki manzarıyı seviyorum beşiktaş dolmabahçe sarayıın önü, sarıyer, bebek ve ortaköyden istanbulun görünümü bir başkadırrr :tatlım: elimden geldiğince gitmeye çalışıyorum bu istanbulun manaton hayatından kurtulup güselliklerinede bakmak lasım

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

dün kızlardan biri sordu babuş yok 2-3 gündür die hakkat dedim ya bi anormallik var bu işte dur bi msj atayım iyi yapmışım merakımız gitti iyi olduğunu bildik sende iyiki varsınn

cuma rapor aldım işte sabahtan, öğleden sonra da işleri toparladım son gün diye.pek giremedim...
araya ctesi-pazar girdi, pazartesi de kontrol olunca...
neyse artık,evden rahat rahat giriyorum :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
hmmm, kaburga ağrısı kızlar burada söylüyordu da ben de hiç olmamıştı, evet olabilir, 2 gündür ara ara adet sancısına benzer de ağrılarım oluyor ama devamlı değil, yalnız bu son yarım saat 45 dk dır süren bir ağrı, herhalde baskıdır.
perş. ya da cuma yeniden gel demişti bana, son kontrol artık, o zamana kadar bir şey çıkmasın :iyyyy:

İnşallah çıkmaz canım Allahın izniyle.Adet sancısına benzer kısa süreli ağrı benim de oluyo.
Hatta benim bi ara üstüste bikaç gün ritmik kasılmalarım da oldu. 10 dakikaya bire kadar da düştü ama devamı gelmedi.Düzensiz sancıydı galiba.
Ritmik olmadıkça korkma dedi doktor.
Ama nişan veya su gelirse işte o zaman hemen beni araman lazım,ama ağrın varsa düzenli olmasını bekleyeceğiz dedi.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

dün kızlardan biri sordu babuş yok 2-3 gündür die hakkat dedim ya bi anormallik var bu işte dur bi msj atayım iyi yapmışım merakımız gitti iyi olduğunu bildik sende iyiki varsınn

nazoma bak be ne kadan iyi bi insan şimdik andım pat geldi günaydınnn canummmm anlat bakalım doğum sancısını nazo bende bilmiyorum

anam olaydı derdi iti an çomağı hazırla:lululu::lululu:kuzum bence sancı yani esas insanı acıtan sancı doğumdan önceki son yarım saat.doğumun başladığını belirten sancılar sürekli değil.dayanılmayacak gibi değil.hatta tatlı tatlı bi ağrı giriyor.ağrı geçtiği an hafifleme bilke oluyor arkasından.zaten o enerjii.ben işaret olarak o enerjiyi bekliyorum.irem doğmadan bi gün önce öle enerjiktim ki alla allah dedim.ne iyi be bugun..bel ağrısı daha önce yasadığımız bel ağrılarına benzemiyor mesala ayırt edici olarak.sonra kasıklardaki ağrı öle saatlarce değil.aralıklarla geliyor ve gidiyor.dakikalar azalıyor ağrıların arasındaki..su gelme konusunda bişey diyemicem canım ama bildiğim arkadaslarımdan gördüğüm suyu gelse bile hastaneye yetişecek,duş alabilecek vakitleri oluyor.
Günaydın nazom naber?

günaydın babuşş..gece iremle masal okurken sızıp kalmısım.ben ondan önce uyuyunca o da babasıyla yatmıs.gece uyandığımda fark ettim:2: sen nasılsın canım?

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
İnşallah çıkmaz canım Allahın izniyle.Adet sancısına benzer kısa süreli ağrı benim de oluyo.
Hatta benim bi ara üstüste bikaç gün ritmik kasılmalarım da oldu. 10 dakikaya bire kadar da düştü ama devamı gelmedi.Düzensiz sancıydı galiba.
Ritmik olmadıkça korkma dedi doktor.
Ama nişan veya su gelirse işte o zaman hemen beni araman lazım,ama ağrın varsa düzenli olmasını bekleyeceğiz dedi.

artık vakit azaldıkça korkular artıyor, zaten devamlı bir ağrı bu, kesilip de başlamıyor, sağ göğüs altında...dediğiniz gibi o halde.

anam olaydı derdi iti an çomağı hazırla:lululu::lululu:kuzum bence sancı yani esas insanı acıtan sancı doğumdan önceki son yarım saat.doğumun başladığını belirten sancılar sürekli değil.dayanılmayacak gibi değil.hatta tatlı tatlı bi ağrı giriyor.ağrı geçtiği an hafifleme bilke oluyor arkasından.zaten o enerjii.ben işaret olarak o enerjiyi bekliyorum.irem doğmadan bi gün önce öle enerjiktim ki alla allah dedim.ne iyi be bugun..bel ağrısı daha önce yasadığımız bel ağrılarına benzemiyor mesala ayırt edici olarak.sonra kasıklardaki ağrı öle saatlarce değil.aralıklarla geliyor ve gidiyor.dakikalar azalıyor ağrıların arasındaki..su gelme konusunda bişey diyemicem canım ama bildiğim arkadaslarımdan gördüğüm suyu gelse bile hastaneye yetişecek,duş alabilecek vakitleri oluyor.

teşekkürler nazo, çok güzel açıklamışsın tecrübeli bir anne olarak :utan:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Günaydın kızlaaaaaaar :D
Kızımın odasının perdeleri geldi, şuan onlar takılıyor. Arada bir gelip bakacağım size, pek yazamayacağım ama. Öperim :)

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
kızlar yarım kg.ye yakın kilo vermişim bu kız geliyomu yoksam....
amanınnn..geliyomu yoksamm ada hanım?? ödem atmısda olabilirsin canım.panik yapma emi..:sila:
artık vakit azaldıkça korkular artıyor, zaten devamlı bir ağrı bu, kesilip de başlamıyor, sağ göğüs altında...dediğiniz gibi o halde.

teşekkürler nazo, çok güzel açıklamışsın tecrübeli bir anne olarak :utan:

rica ederim canım.benimde o güne dair ayırt edici hatıladıklarım işte.yoksa insan coğu seyi unutuyor.mesela ilk kaç haftalık hareket etti hatırlamıyorum iremi.doğumdan sonra bi günlük tutmusum o güzel işte.irem doğduğunda yazmısım :) ilk tırnağını kesişim,ilk banyosu.göbecigi ne zaman düşmüş ilk anne baba dediği tarih oturtuduğu yürüdüğü tarih hepsini erinmeden yazmısım.ama hamilelik kısmını yazmak aklıma gelmedi demekki.bunda hamileyken basladım yazmaya :) doğuncada yazacak vaktim olursa devam ederim artık.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

tam benimkiyle aynı yer canım.esas odağı sağ göğüs altı olmak üzere,arada tüm göğüs altı çizgiye de yayılıyor....

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
offf birden bire iş geliyor anlamadım yaa nden böyle bu son zamanlar:(:(vakit yaklaştıkça iş yoğunluğumda arttı iyimi:(:(
koptum gene konudan yaa ne güzel istanbul diyorduk sahil kenarı diyorduk off offff

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

aman geliyor mu yoksa? zaten benim 6 gün var ama bence topikten biri benden önce doğuracak :D

Günaydın kızlaaaaaaar :D
Kızımın odasının perdeleri geldi, şuan onlar takılıyor. Arada bir gelip bakacağım size, pek yazamayacağım ama. Öperim :)

Hayırlı olsun perdelerin simuş :)

rica ederim canım.benimde o güne dair ayırt edici hatıladıklarım işte.yoksa insan coğu seyi unutuyor.mesela ilk kaç haftalık hareket etti hatırlamıyorum iremi.doğumdan sonra bi günlük tutmusum o güzel işte.irem doğduğunda yazmısım :) ilk tırnağını kesişim,ilk banyosu.göbecigi ne zaman düşmüş ilk anne baba dediği tarih oturtuduğu yürüdüğü tarih hepsini erinmeden yazmısım.ama hamilelik kısmını yazmak aklıma gelmedi demekki.bunda hamileyken basladım yazmaya :) doğuncada yazacak vaktim olursa devam ederim artık.

ne güzel ya, çok erinirim ben öyle şeylere, sen ne güzel yazmışsın hatıra...

tam benimkiyle aynı yer canım.esas odağı sağ göğüs altı olmak üzere,arada tüm göğüs altı çizgiye de yayılıyor....

evet, aynen öyle. netten de baktım şimdi, ama hala geçmedi... rahatsız ediyor çok :(

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
cuma rapor aldım işte sabahtan, öğleden sonra da işleri toparladım son gün diye.pek giremedim...
araya ctesi-pazar girdi, pazartesi de kontrol olunca...
neyse artık,evden rahat rahat giriyorum :D
iyi bare girde babuş haber ver bize öslüyoz senii

günaydın babuşş..gece iremle masal okurken sızıp kalmısım.ben ondan önce uyuyunca o da babasıyla yatmıs.gece uyandığımda fark ettim:2: sen nasılsın canım?
ağzına sağlık nazom süper özet geçmişin akşam annemin doğum hikayelerini dinledim oda diyo su bile gelse doğum hemen olmuyo kızım korkma diyo dayanılmıycak bir sancı olsa memlekette o kadar kadın doğuramazdı diyo kardeşlerimde nişanı gelmiş ertesi gün doğumu olmuş bendede azar azar suyu gelmiş hep 2 gün sonra beni doğurmuş annem böle anlattı sancı sürelerini ayakta geçir kızım dolan dedi sıklaşmaya başladıkça anlıycaksın rahmin acılmasına müsade et 10dk da bir sancın tutmaya başlayınca doktora git hemen doğuma alıyorlar kızım hiçbişi yok şükür die rahatlatıyo beni bakalım

alla alla bende kortum şimdi öle mi oluyomuş kg verince

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar