2012 Şubat Anneleri

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
nerden bulcam bunu canım. yarın doktor görcek zaten. ben de okudum. sadece hamilelik bile başlı başına mantar sebebiymiş. doğuma kadar geçmezse noolcak tek derdim o yaaaaa :(

akıntı da vardı canım ama bu oraya yapışık gibi. ıyyk midenizi bulandırdıysam kusra bakmayın. sinirden ağladım rahatladım biraz

eczanede satılıyo balım 3,5tl filan fiyatıda doktorların verdiği fitil filan hikaye bana geçmiştete çok olurdu mantar pis tuvaletlerden yada wcden sonra nemli bırakınca yapıyomuş bunu doğuma kadar geçer balım bak dediğimi kullan dua etcen bana mantar kaşıntıya sebep oluyo kaşıntın var mı?

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
nerden bulcam bunu canım. yarın doktor görcek zaten. ben de okudum. sadece hamilelik bile başlı başına mantar sebebiymiş. doğuma kadar geçmezse noolcak tek derdim o yaaaaa :(

akıntı da vardı canım ama bu oraya yapışık gibi. ıyyk midenizi bulandırdıysam kusra bakmayın. sinirden ağladım rahatladım biraz

canım mantar sorunu hemen çözülür, üzme sen kendini. O bölgeyi kuru tutmaya çalış.. bide çok yıkama..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Canım beyaz bişey akıntı şeklinde mi tam olarak nerde?
Yoksa egzama gibi deri üzerinde döküntü şeklinde mi?
Bende de mantar var.Yani doktor muayene etmeden mantar olduğuna kanaat getirdi...Daha önce de başka bi bakteriden bu akıntı demişti ama girişte böyle beyaz beyaz duruyo...
Bana fitil verdi.Şekerin yükseldiği için oluyo dedi.
Bakalım ne olacak ama normal doğuma engel değil bildiğim kadarıyla.Mantar çabuk çözümleniyor.

aynen öyle tam girişte.deri üzerinde değil. böyle bebeklerin ağzında pamukçuk olur bilirmisin? onun gibi. doktor muayene ederken görecek zaten. bakalım ne diyecek. ama bu halde ağda yapasım da yaptırasım da yok. böyle gitcem :(

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
bugün pompanın kısımlarını, biberonu, emziği yıkadım. Yıkamada sıcak suya bir-kaç damla buaşık deterjanı koydum, bekletti, sonra bol su ile duruladım. Kurulayıp kaldıracağım. Bu şekil yeterli heralde..

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
canım yarın doktoruna bunu söyle sana ilaç felan verir. 5. ayda bende olmuştu. doktorum 1 lt suya yarım çay bardağı sirke katıp bu karışımla banyoda yıkama yap dedi. ben yaptım geçti, sende bi doktoruna sor bakalım. İdrar tahlili en son ne zaman yaptırdın? ben dün yaptırdım temiz çıktı..

idrar tahlilini en son 6 hafta önce yaptırdım canım. yarın yetişirse yaptırırım.
malum tam da yılbaşına denk geldi.

biraz kaşıntı vardı 2 gündür ama ne biliyim insanın başına gelmeyince anlamıyorki :(

sağolun kızlar, içimi rahatlattınız

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
bugün pompanın kısımlarını, biberonu, emziği yıkadım. Yıkamada sıcak suya bir-kaç damla buaşık deterjanı koydum, bekletti, sonra bol su ile duruladım. Kurulayıp kaldıracağım. Bu şekil yeterli heralde..

keşke bulaşık detarjanı yerine sabunla yıkasaydın yada sadece kaynatsaydın aklında olsun

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

ben biraz farklı bir yol izledim canım. önce ılık suda az bulaşık deterjanıyla yıkadım. sonra emzikler hariç diğerlerini kaynayan suya attım, 5 dk kaynattım. emzikleri sadece kaynattığım ve ocak üstünden aldığım suya attım. kağıtta öyle diyordu :acep:

sonra da temiz bir havlu üstüne aldım. kuruyunca da hemen kaldırdım, bez bir torbaya koydum

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
aynen öyle tam girişte.deri üzerinde değil. böyle bebeklerin ağzında pamukçuk olur bilirmisin? onun gibi. doktor muayene ederken görecek zaten. bakalım ne diyecek. ama bu halde ağda yapasım da yaptırasım da yok. böyle gitcem :(

Benimkisi akıntı şeklinde.Beyaz akıntı, ama orda duruyor gelmiyor, daha sıvımsı...Tek kullanımlık bi fitil verdi bana.
Çok önemsemedi paniklemedi, bakalım kontrolde ne diyecek...
Ama çabuk çözülüyormuş onu biliyorum...bence panik yapma canım.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
ben biraz farklı bir yol izledim canım. önce ılık suda az bulaşık deterjanıyla yıkadım. sonra emzikler hariç diğerlerini kaynayan suya attım, 5 dk kaynattım. emzikleri sadece kaynattığım ve ocak üstünden aldığım suya attım. kağıtta öyle diyordu :acep:

sonra da temiz bir havlu üstüne aldım. kuruyunca da hemen kaldırdım, bez bir torbaya koydum

bez torbam yok bende buzdolabı poşetien koymeyı düşündüm. emziklerin ve piperonun kapağı var. Pomoayıda kutusuna koycam..

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Benimkisi akıntı şeklinde.Beyaz akıntı, ama orda duruyor gelmiyor, daha sıvımsı...Tek kullanımlık bi fitil verdi bana.
Çok önemsemedi paniklemedi, bakalım kontrolde ne diyecek...
Ama çabuk çözülüyormuş onu biliyorum...bence panik yapma canım.

benim bünye fitili kabul etmediği için banada zefiran su vermişti mantar bahterilerini yok eden bir çözelti çok az katılıyo suya ben çok memnun kaldım 2 günde bitirdi

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
kızlar akşama ne yemek yapacaksınız :nk:

bende gelenekselleşmiş mercimek corbam var :) bi de dün annecim etli yaprak sarması yapmıstı o var.yeter die düşünüyorum ben

bende size soracaktım yarın aksam arkadaslara gidicez ben yeni öğrendiğim cheesekekimi yapcam :D yanına tuzlu beni yormayacak ne yapabilirim sizce?

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
ya gene koptum sizde.tuğbişim resim koyöuşsun bu arada ben gene göremedim:(:(:(
lidılım mantarmı varmış şeysinde allah allah canım yaaa hamilelikte akıntı çok olduğu için nemli ortamda çabuk oluşuyor malesef mantar canım yaaaa..geçmiş olsun doğuma kadar geçer bitkisel ilaçlar falan var yanılmıyorsam canım sıkma canını..
bluşum küsmüyüz yavv hiç konuşmuyon benle sen bugün ağlarım ama:(:(:(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bende gelenekselleşmiş mercimek corbam var :) bi de dün annecim etli yaprak sarması yapmıstı o var.yeter die düşünüyorum ben

bende size soracaktım yarın aksam arkadaslara gidicez ben yeni öğrendiğim cheesekekimi yapcam :D yanına tuzlu beni yormayacak ne yapabilirim sizce?

Milföy böreği :)
Tembel işi :)

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

akşama konyadan eşimin yeğeni gelecek haftasonu burda bende çorba yaptım pilav yapacam yanına garnütürlü tavuk diye düşündümi. madem siz gideceksiniz sen neden pasta falan yapıyosun

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar