2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pembedana

Aktif Üye
Tepki
185
hareket ediyo, elimi koyuyorum karnıma, noluyor ığlum ddiyom duruyor.. birde hareket ettiği zaman annemlere(kayınvalidem) bakın diyorum, herkes bakıyor Atahan'da tık yok :deli:
ayıp ama diyorum, biz bakıyoruz diyemi tekmelemiyon :1::1::1:
gece çok güzel oluyor tekmeleri, çok güzel bir duygu bunu yaşamak

ewet yaaa...bende eşim görsün diye sesleniyorum anlıyo sanki minnacık şey... hissediyo demek ki... ama sabah kaçarı yokkkk...çok hareketli oluolarrrr

sbecit

Aktif Üye
Tepki
199
ewet yaaa...bende eşim görsün diye sesleniyorum anlıyo sanki minnacık şey... hissediyo demek ki... ama sabah kaçarı yokkkk...çok hareketli oluolarrrr

eşim bir ay sonra görebilecek inşallah, o zamanda epey bi şey olacak, ıııııı nasıl desem dolgun olacak hareketleri, mustafamda görecek, o heyecanı daha yaşamadım, bakalım babamızı o halde görmek nasıl olacak :huhuu:

pembedana

Aktif Üye
Tepki
185
eşim bir ay sonra görebilecek inşallah, o zamanda epey bi şey olacak, ıııııı nasıl desem dolgun olacak hareketleri, mustafamda görecek, o heyecanı daha yaşamadım, bakalım babamızı o halde görmek nasıl olacak :huhuu:

merak etme bizimkilerde anlmıyo daha...yakalamak zor oluyooo :))) anca 1 aya kadar işte dediğin gibi...

pembedana

Aktif Üye
Tepki
185
Kaşıntı gebelikte çok sık rastladığımız sorunlardan bir tanesidir.

Etkene bağlı olarak değişik klinik bulgular ile ortaya çıkar.

Gebelikte karın ön yüzünde ve memelerde görülen kaşıntının nedeni cildin gerilmesidir. Ayrıca kuru cilt de kendi başına bir kaşıntı nedenidir.

Şeker hastalığı, parazitler (uyuz), sedef hastalığı, egzema sık rastlanan kaşıntı nedenleridir. Hepsinin bulguları birbirinden farklıdır.

Hamilelikte kanda yükselen gebelik hormonları bilüribin ve safra tuzlarının kan seviyelerini yükseltir, bunlar cilt altında birikip kaşıntıya yol açar.

Gebelikte sık görülen bu kaşıntı yakınması gebeliğe özgü olup, gebeliğin son üç ayı içinde ciltte her hangi bir bulgu ya da belirti vermeden ortaya çıkar ve doğumdan sonra kaybolur. Buna tıp dilinde pruritus gravidarum denir. Türkçe karşılığı “gebeliğin neden olduğu kaşıntı”dır.

Mentollü solüsyonlar, ılık banyolar, anti allerjik ilaçlar bu tabloyu düzeltmek için yeterlidir.

sbecit

Aktif Üye
Tepki
199
merak etme bizimkilerde anlmıyo daha...yakalamak zor oluyooo :))) anca 1 aya kadar işte dediğin gibi...

gece yatıyorum sırt üstü, açıyorum karnımı, izliyorum. sanki karnım jöle ve alttan jöleyi sallıyorlar gibii bişii, dışarıdan net görmek çok güzel,
sana tavsiyem çoook şekerli bişii ye 15-20 dk sonra izlemeye başla, şeker yüklemesi yapıldığında hareketleri o kadar yoğundu ki...
gerçi artık Atahan'da şekerli bişiiye ihtiyaç kalmıyor, iyi vuruyor, ne söylenirdim hissedemiyorum diye :huhuu::huhuu::huhuu::huhuu:

Tepki
46
günaydın kızlar nasılsınız ben çok fenayım ya boğazlarım deli gibi acıyor kronik faranjitim de var oda gebertiyor resmen herşey faydalı olmuyor zararı bile olabiliyor offf offf hep o dondurmanın yüzünden oldu biliyorum yemicektim tutamadım kendimi :sinifsinif:

sbecit

Aktif Üye
Tepki
199
günaydın kızlar nasılsınız ben çok fenayım ya boğazlarım deli gibi acıyor kronik faranjitim de var oda gebertiyor resmen herşey faydalı olmuyor zararı bile olabiliyor offf offf hep o dondurmanın yüzünden oldu biliyorum yemicektim tutamadım kendimi :sinifsinif:
ikinci bi emre kadar dondurmayı yasaklıyorum sana, ikinci emir ne zaman mı gelecek? hiçbir zamaaannnnn:1::1::1::1:

nasılsın canım, boğazın dışında, bebiş ne yapıyorr???

Tepki
46
ikinci bi emre kadar dondurmayı yasaklıyorum sana, ikinci emir ne zaman mı gelecek? hiçbir zamaaannnnn:1::1::1::1:

nasılsın canım, boğazın dışında, bebiş ne yapıyorr???

evet canım ya yememem gerekiyor aman sizde dikkat edin kızlar ben hastalık dışında iyiyim canım bebekte iyi aranıza fazla katılamıyorum benim oğlandan fazla fırsatım kalmıyor açıkcası sizinkilerde dünyaya gelince beni çok iyi anlıcaksınız yaramazlar nasıl ilgi istiyorlar benim yaramazlar 2olcak bide napcam bende bakalım :sinifsinif:

sevgiso

Aktif Üye
Tepki
219
Bana muz çok iyi geliyor mide yanmamı tamamen alıyor diyebilirim.Bir de yastığı yüksek kullanmak ve yatmadan önce 1-2 saat yemek yememek de önlüyormuş diye biliyorum.

benim sabah akşam oluyo canım ya yemek yediğim zamanda yemediğim zamanda iki gündür mahvetti beni hiçbi şekilde geçmiyo yarın ilaç yazdırcam artık

sevgiso

Aktif Üye
Tepki
219
Iyi akşamlar kızlar

herkesler unutmuş ama benim bugün doktor kontrolüm vardı, cesinki gibi sadece kontrol olduğu ve doktorumuz izne çıkacağı için 1 haftadan fzla erken gittik oğlum 600 gram 27 cm miş sanki bana boyu az gibi geldi ama doktor haftası ile tam uyumlu dedi ağzını oynatıp duruyordu aynı annesi gibi ağzı 5 dakika boş kalmasın :2:

Krmaplar için magnezyum vereyim ama çok mu oluyor dedi bende yok 2 kere oldu dedim vermeyeyim ilaç dedi peki dedim bende böle işte kızlar

öpüyorum hepinizi

maşallah oğluna canım az değil boyu ya büyücek daha o:panter:

mymel

Daimi Üye
Tepki
371
ülennnnnnnnnnnnn ben iş yapmayalı bayağı olmuş bi tuvaleti yıkadım geberiyorum bir de ayakkabılığı sildim ülennnnnnn herzamanda birisi yapamaz ya ben mahvolmuşum eğilemiyorum lennnnnnnnn

sevgiso

Aktif Üye
Tepki
219
ohh be sınavlar bitti sonunda :sirin:kızım daha doğmadan başladı sınavlara girmeye

sevgiso

Aktif Üye
Tepki
219
ülennnnnnnnnnnnn ben iş yapmayalı bayağı olmuş bi tuvaleti yıkadım geberiyorum bir de ayakkabılığı sildim ülennnnnnn herzamanda birisi yapamaz ya ben mahvolmuşum eğilemiyorum lennnnnnnnn

artık zorlanıyoruz tabi koca göbüşlerle eğilip doğrulmak kolay değil ama mecburen yapılcak o işler bende yarın köşe bucak temizlicem evi inşallah sınav haftası diye bi haftadır bişey yapmadım

mymel

Daimi Üye
Tepki
371
artık zorlanıyoruz tabi koca göbüşlerle eğilip doğrulmak kolay değil ama mecburen yapılcak o işler bende yarın köşe bucak temizlicem evi inşallah sınav haftası diye bi haftadır bişey yapmadım
valla ben yapamıyorum annem günlük işlerimi yapıyor yada kuzenler büyük temizliğede kadın tutuyorum yoksam evimi pislik götürür.bugün yapim dedim ama olmuyor yahuuu hemen yoruluyorum
bu arada ben milupaya üye olmuştum dün hamileyim setim geldi

hadi gözünaydın
sınavların umarım iii geçmiştir.

sevgiso

Aktif Üye
Tepki
219
valla ben yapamıyorum annem günlük işlerimi yapıyor yada kuzenler büyük temizliğede kadın tutuyorum yoksam evimi pislik götürür.bugün yapim dedim ama olmuyor yahuuu hemen yoruluyorum

hadi gözünaydın
sınavların umarım iii geçmiştir.

teşekkür ederim canım sınavlar fena değildi iki ders bütünlemeye kalır herhalde bırakmak istemiyodum hiç büte ama napalım beklicez bakalım sonuçları

pembedana

Aktif Üye
Tepki
185

ben bi süpürge yaptım var ya yarım yurum zaten.... bitti pilim...hiçbişey yapamıorum, zaten sıcak başıyo, iyice fenalaşıyorum ... kolum kalkmıyo bee... eşimde diyo hasta olcaz bu gidişle :))) girişiyo yazık işlere... zor be işimiz yere hiç eğil kalk yapamıorum bacaklarım patlıcakmış gibi oluyooo.... :(

pembedana

Aktif Üye
Tepki
185
gece yatıyorum sırt üstü, açıyorum karnımı, izliyorum. sanki karnım jöle ve alttan jöleyi sallıyorlar gibii bişii, dışarıdan net görmek çok güzel,
sana tavsiyem çoook şekerli bişii ye 15-20 dk sonra izlemeye başla, şeker yüklemesi yapıldığında hareketleri o kadar yoğundu ki...
gerçi artık Atahan'da şekerli bişiiye ihtiyaç kalmıyor, iyi vuruyor, ne söylenirdim hissedemiyorum diye :huhuu::huhuu::huhuu::huhuu:

benimkide öle canım aman maşallahı var bebişlerimizin...tatlıya tepkisini çok iyi biliyorum sıpanın ama bu ara biraz ara verdim...perşembe bi bakalım değerlerimize...şeker ölçtürücesss....ondan sonra gelsin dondurmalar...gelsin çikolatalar...
hoş ona rğmen benimki deli gibi tepikliyoooo... bazen irkiliyorum bile oturduğum yerde....:nanik:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar