2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pembedana

Aktif Üye
Tepki
185
ne war ne yok şekerler... ben 2 gündür hep uyuyorum yaaa... kandan dolayı mı sıcaktan mı anlamadım ...

bugün kır nikahımız var, saçlarımı falan yapmam lazım, dün gittim kuaföre ama, üstünden geçeyim, makyaj yaapyım...uzakta biraz anca 1 e yetişiriz....

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204
Hamilelikte en çok merak edilen konulardan biri de sağlıklı doğumun nasıl olacağı. Uzmanlar herkesin sezeryanı tercih ettiği bir dönemde, normal doğumu tavsiye ediyor

Anne ve baba adaylarını 9 ay boyunca en çok düşündüren konuların başında doğum şeklinin nasıl olacağı gelmektedir. Normal doğumla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Tolga Ergin'un şu açıklamaları sizi biraz olsun rahatlatacaktır:
"Normal (vajinal) doğum, anne adaylarını en sıklıkla yaşanacak ağrı, sürenin uzunluğu, epizyotomi (doğumda vajina girişine yapılan kesi) bebekle ilgili doğabilecek problemler, ağrılar başladığında doktorunu bulamama veya ulaşamama yakınlarının ve arkadaşlarının doğumla ilgili olumsuz deneyimlerinden etkilenme gibi nedenlerle korkutmaktadır. Oysa unutulmaması gereken en önemli nokta, normal doğumun milyonlarca yıldır bütün memeli varlıkların soylarını devam ettirmekte kullandıkları en doğal ve fizyolojik yol olduğudur.

Normal doğumun hem anne hem bebek için sezaryenle doğuma göre üstünlükleri vardır.
Normal doğum sonrasında anne birkaç saat içinde normal aktivitelerini yapabilmekte, çok kısa sürede bebeğini emzirmeye başlayabilmekte, gebelik öncesi yaşantısına dönmesi çok çabuk olmaktadır.
Normal doğum sonrası vücudun (özellikle karnın) eski şekline dönmesi sezaryana oranla daha kolaydır. Sezaryenle doğan bebeklere "yeni doğanın geçici takipnesi" ve "ıslak akciğer" adı verilen solunum sıkıntıları vajinal doğuma oranla 5 kat daha sık görülür. Bu tür solunum sistemi problemlerini, normal zamanından önce isteğe bağlı "elektif" sezaryen ile doğurtulan yani prematüre dünyaya getirilmiş bebeklerde sık görmekteyiz.
Sezaryen ile doğum, solunum problemleri dışında genellikle bebek için risk taşımamasına karşılık, anneye, majör bir ameliyat olması itibariyle getirdiği bazı problemler mevcuttur. Bunlar, anesteziyle ve cerrahiyle ilgili komplikasyonlardır; enfeksiyon, doğum sonrası kanama ve "amnion sıvı embolisi" ve "tromboemboli" gibi durumları ne yazık ki sezaryen doğumlarda daha sıklıkla görmekteyiz. (milliyet gazetesinden alıntııııı)

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204
ABD'de yapılan araştırmalar, hamilelikte kullanılan ağrı kesicilerin erkek bebeğin ileride cinsel isteğini azalttığını ortaya koydu

İngiltere'de yayımlanan Nature Neuroscience dergisi, Baltimore'daki Maryland Üniversitesi bilim adamlarından Prof. Margaret McCarthy ile ekibinin araştırmalarının sonucunda, kadınlara hamilelik döneminde ağrı kesicilerden kesinlikle uzak durmalarını önerdiğini bildirdi.
Araştırmaları sırasında, anne karnındaki bebeğin beynine testosteron hormonunun gönderdiği ve daha maskülin olunmasını sağlayan mesajları izlediklerini belirten Prof. McCarthy, bu emri taşımada prostaglandins adı verilen hormonun da hayati rol oynadığını kaydetti.
Ağrı kesici ilaçların hormonun üretiminde olumsuz rol oynadığını ve bebeğin ileride cinsel isteğini de olumsuz etkilediğini belirten bilim adamları, bu durumun farelerde yapılan deneylerde tespit edildiğini bildirdi

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204
Araştırmalar, hamilelikte tercih edilen kolinli yiyeceklerin, bebeklerin zeka düzeyini etkilediğini ortaya koydu...

ABD'de Duke Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından yapılan araştırmada, hamileyken kolinli yiyecekler yiyen kobayların bebeklerinin beynindeki zekâ ve öğrenmeyle ilgili alanların daha büyük olduğu belirlendi. Araştırmada bu bebeklerin bu sayede daha çabuk öğrenip daha iyi bir hafızaya sahip olduğu da tespit edildi.
Bir B vitamini ailesi üyesi olan kolin, yumurta sarısı, karaciğer ve ette bulunuyor. Araştırmayı yürüten Scott Swartzwelder, "Kobaylarda elde edilen bu durum insanlarda da etkili olursa, insanlar daha zeki olurlar ve yaşla birlikte oluşan hafıza kaybının önüne geçebilirler" dedi.

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204
Hamileyken çikolata yemek bebeği de mutlu ediyor

Finlandiya'da yapılan bir araştırmaya göre, çikolata sadece yiyen kişiyi mutlu etmiyor. Gebeyken yenilen çikolata, hem anneyi hem de bebeği mutlu ediyor.

''New Scientist'' dergisinde yayımlanan haberde, hamileyken her gün çikolata yiyen kadınların bebeklerinin daha hareketli olduğu ve daha sık güldüğü belirtildi.
Helsinki Üniversitesi'nde görevli Katri Raikkönen, çikolatadaki mutluluk veren maddelerin anneden bebeğe geçtiğini tahmin ettiğini söyledi.

300'den fazla kadının hamileyken yedikleri çikolata miktarını kaydeden bilim adamları, doğumdan sonra da bebeklerin davranışlarını 6 ay süreyle izlediler.
Raikkönen, araştırma sonucunda, düzenli olarak her gün çikolata yiyen annelerin bebeklerinin daha hareketli olduğunun, daha sık güldüğünün ve daha az korktuğunun ortaya çıktığını söyledi.
Bilim adamları, bebeğin mutlu olmasının sadece çikolatayla açıklanamayacağını, başka bilinmeyen faktörlerin de rol oynadığını kaydettiler.

glymrk

Daimi Üye
Tepki
410
benim cücüğüm bütün gün suratını ekşitiyordur, hep ekşi yiyorum... :hihi::hihi:
hamilelkten önce tatlı manyağıydım , şimdi ekşi :hihi::hihi:

ne demişler ye tatlıyı çıkar hakkıyı, ye ekşiyi çıkar ayşeyi :hihi::hihi::hihi:

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
ne war ne yok şekerler... ben 2 gündür hep uyuyorum yaaa... kandan dolayı mı sıcaktan mı anlamadım ...

bugün kır nikahımız var, saçlarımı falan yapmam lazım, dün gittim kuaföre ama, üstünden geçeyim, makyaj yaapyım...uzakta biraz anca 1 e yetişiriz....
kır düğünü duydum da,kır nikahı ilk defa duyuyorum...
allah allah.. gitmişken kıra bayıra...
piknik yapmak lazım....
nasıl canım çekiyor... termosla çay,temiz hava,mangal ve salata.....
çok piknik yapasım var...
kocam yok ama... pikniğin de tadı yok.... :uzgun::uzgun:

günaydın kızlar:sila:

günaydııınnn....... :sirin::sirin::sirin:

hanım_kız

Yeni Üye
Tepki
1
kır düğünü duydum da,kır nikahı ilk defa duyuyorum...
allah allah.. gitmişken kıra bayıra...
piknik yapmak lazım....
nasıl canım çekiyor... termosla çay,temiz hava,mangal ve salata.....
çok piknik yapasım var...
kocam yok ama... pikniğin de tadı yok.... :uzgun::uzgun:

günaydııınnn....... :sirin::sirin::sirin:

:eek:ys::eek:ys::eek:ys::eek:ys::eek:ys::eek:ys::eek:ys::eek:ys::eek:ys::eek:ys::eek:ys:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar