2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tepki
72
crizantem canım bir yerden alıntı yaptığını sanmıştım inan çok duygulandım
anneciğinin ellrinden öpüyorum ve saygıyla selamlıyorum...
annelerimiz zamanında çok çekmiş...benim anneciğimde üvey anne elinde büyüdü..7 yaşında mutfağa girmiş kardeşlerini anneciğim bakmış..hep der annem ben hiç hzır dofraya oturmadım diye...şimdi de benimle uğraşıyor bütün evimin işi yemeğim hep elinden geçiyor ben ezildikçe eziliyorummm küçülüyorum ufacık kalıyorum..allahım annelerimize uzun ömür versin...senin anneciğinde çok çekmiş allahım sizlerden güldürsün....

Kendim yazdım içimden geldi, offf annemi mutlu etmeyi o kadar çok istiyorum ki ...

Deşmeyeyim deşersem hem ağlar hem ağlatırım , ama zaman zaman annemin hayatından kendi hayatımdam şeyler paylaşırım.

Ana olmak bambaşka bişi. Dilde değil yürekte ana olmak zor olanı. Bizim analarımız yürekte ana hepsi öyle bence. Hepsinin ellerinden öpüyorum...

OP
perle

perle

Daimi Üye
Tepki
400
saat 2 oldu:zonk:
biri beni kaldırsınnnnnnn:bitter::bitter::bitter:

mymel

Daimi Üye
Tepki
371
Kendim yazdım içimden geldi, offf annemi mutlu etmeyi o kadar çok istiyorum ki ...

Deşmeyeyim deşersem hem ağlar hem ağlatırım , ama zaman zaman annemin hayatından kendi hayatımdam şeyler paylaşırım.

Ana olmak bambaşka bişi. Dilde değil yürekte ana olmak zor olanı. Bizim analarımız yürekte ana hepsi öyle bence. Hepsinin ellerinden öpüyorum...
allahım uzun ömür versin
bugün bi bebek mağazası açılışı var açılışa özel indirimler diyodu gidip bi bakayım. alt açma minderi alayım diyorum. 1 tane mi alayım yoksa 2 mi karar veremedim
bir tane yeterli canım ben kullan atlardan da alacağım
saat 2 oldu:zonk:
biri beni kaldırsınnnnnnn:bitter::bitter::bitter:

hemen kalkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :zopa::zopa:

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204
benim eşimin abisi adana da her sene geliyorduk nerdeyse...
bu senede eşim yalnız gelecek mayıs sonunda...
benim gözüm almadı 6 aylık hamileyken uçağa binmeyi...
seviyorum adanayı.çok güzel özellikle kebap ve ciğer,taş kadayıf,bici bici....-ciko

ohhh valla burası yeme içme memleketi. hayatta aç kalmazsın. türkiyenin hiç bir yerinde 10 liraya kebap, salata 4 çeşit, içecek, tatlı yiyemezsin

MLSFB

Daimi Üye
Tepki
336
Şuan 46 yaşında.

Henüz 10 yaşında ike heriki kalçasıda öz annesi tarafından ölmesi için çıkarlan bi anne , yaşlı bir baba ve kendisi hariç 5ide okuyan kardeşe bakmak için bir aileye yatılı hizmetli olarak verilmiş. 3 yıl boyunca sadece pazar günleri ailesinin yaşadığı tek göz eve, hafta boyunca biriktirdiği ekmek ve peynir ( sofrad önüne konulanı yastığının altında saklarmış ), yüreğine sığmayan bir özlemle gidebilirmiş. 13 yaşına geldiğinde yaşlı ana ve babacığı kaçırılır serpildi düşüncesiyle tanımadığı bir adamla nişanlar. 3 ay süren nişanlılığı boyunca abisine " ben evlenmek istemiyorum " deyişine " 2,5 kuruşluk (o zamanlar mermi o kadarmış) canın var laf getirtemem , nişanlısından ayrılmış kız" dedirtemem sözünü duyar ve evlenir. Henüz 13 yaşında ailesine doyamadan bir kadın oalarak kocasını doyurmanın yükü biner omuzlarına. 1 yıl sonra kızı gelir dünyaya. Bir kaç ay sonra oğluna hamile kalır. Hamileliği ve 2. doğumu sırasında evlere gündelik temizliğe giderek kaynanası doyurmakla yükümlüdür. Eşi askere gitmiştir çünkü. Her gördüğü askere baba diyen bir kızı, işten gelirken sokakta görünce olduğu yere oturtup onu emmek isteyen bir oğlu, akşamları çocuklarının bezini ıstattığı kazandaki pis suya ekmek katıp torunlarına yediren bir kaynanası , askerde haber alamadığı bir kocası vardır.

Yıllar geçer ama nasıl geçer anlatılmaz, anlatılamaz misali

O kadın hala evlere gündeliğe gidip , akşamları eve bu kez yüreğinde sadece umutlarını getirmektedir. Kocasının sağlığına kavuşması umudu, evli kendilerine dünya tatlısı mini mini bir torun veren oğlunun işe girmesi umudu, kızının, damadının ve ilk göz ağrısı Çaça'nın artık huzurlu olması umudu ile

Bu kadın benim hayatta örnek aldığım tek kişi. Annem... Ve ben onu çook ama çok seviyorum...

Gökyüzünde beni terk etmeyeceğine inandığım tek yıldızım,

Varlığımın sebebi, umudumun kamçısı,

Annem...

İyi ki varsın,

İyi ki benim anamsın...

Kızın, yüreğindeki sızın
Derya

NOT: hepinizin bu vesilyele anneler gününü kutluyorum kızlar...
yahu ağlamaktan bitap düştüm ya derya (bu vesile ile adınıda öğrendik) ne diyim allah sağlıklı huzurlu refah içinde uzun ömürler versin anneciğine ve sizlere hala tüylerim diken diken buarada ellerinden öperim annenin ve anneler gününüzü kutlarım ikinizinde
kızlar ben biraz dışarı çıkmayım anneme anneler günü hediyesi alacağım...

bu arada annem annesinin anneler gününü hiç kutlamadı..annem 5 yaşındayken ananem öldü...üvey annesini anne bildi ve hep onun hediyesini verdi.bu anneler gününde tek dileğim kimse annesiz kalmasın..allahım yavrularımızı bize bizi de yavrularımıza bağışlasın...

herkesin anneler günü kutlu olsun....
meloşşş:( en azından annenin harika bir kızı onu bırakmayan burnunu dibindde oturan ne mutlu onada sanada
banada ilk doktorum esmer bayanlarda daha çok görülür demişti ben beyaz tenli sayılırım sende olmaz herhalde dedi bana inşallah da olmaz
bende beyaz tenliyim ama korku geldi bride bir sürü yerimde ben çıkmış benim yaaa acaba dr a sorsammı
canım allah yardımcın olsunn

ne güzel düşünmüşsün canımmm.gelinimin çeyizine koy onu sen :1::1::1::1: eşinin doğum günü kutlu olsun canımmm
yahu siz 2 dünür birbirinizden üçkağıtçı çıktınız yaa ahahah:1:
yuphiiii bebeğimin çeyizinden büyük parçalardan biri ücretsize geliyo. tabii kesin arabayı alırım en pahalısı o oluyoda genelde. şöyle bedava oluyo. ben radyoda çalışıyorum ya. bebek ürünleri satan bi mağazanın reklamı radyoda yayınlanacak para almayıp onun yerine istediğim eşyasını alıcam

aaa çok sevindimmm süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr hep böle şanslı olsun arslan aliii

arslananası

Aktif Üye
Tepki
204
iwetttt gitme vakti. hava kapandı simsiyah oldu adana da. yağmurlu bir adana ctesisinden tüm canlarıma güzel hafta sonu tatili diliyorum. tatil başladı bende

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar