1. Münazara : Gelinler&Kaynanalar (1 Hafta Boyunca Güncel)

Sizce Münazaramızı Hangi Grup Kazanmalı?


  • Kullanılan toplam oy
    10
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Aynı şeyi söylemiyoruz bacım biri anya bir konya gibi :ne:

Al sana vasfiye :ko

nkdo%C4%9Fumg%C3%BCn%C3%BC.jpg
 

esmeryarim

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2010
Mesajlar
3.430
Tepki
3.148
Puan
113
Konum
üç meleğin kalbinde
altın konusu kapanmış açılmış başka konu ama ben yine son sözümü söylemeden kapatmayacam :hihi: konuyu

altınlar gelinindir ne damadın nede onun ailesinin damada olsaydı gelen damada takardı bileziğini gerdanlığını demi :D geline takılıyorsa gelinindir okadar :saplak:

zavallı gelincağız bunu bile bile veriyor ama hepsini ahhh ahhhh soğuk suyum nerde üleynnn :ko

düğünü bütçeleri kadar yapsalar gelinden altın almak zorunda kalmazlar kimsede yine bizim gelin hariç (düğünden sonrada altınlarına el koymadıkya yanarım yanarımda ona yanarım )tabi diretmez kanımca şaşalı düğünümüz olsun diye

burda çelişkili konuştum ama neyse :D hem gelin hem kaynana tarafını savundum :derdimcok:

gelelim yeni konuya :laklak:

Nerde eski gelinler? Nerde Eski Kaynanalar?

uzakta arama şekil A :D

:ko

bak konu münazara başladığından beri ağzımızı hiç açtıkmı heee :nazo:
nk bizi mahvettin :öhööö:
 

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Eski gelinler kaynanalarından korkarmış ama şimdikilerin gözü açık eski gelinler anne ve babalarının begendikleriyle evleniyormuş o yüzden kaynanalarına boyun egiyorlardı.
Eski kaynanalar günümüzdeki kaynanalarla ilgili yok bence. Hala varmı öle kaynanalar elbetteki var.
Çevremden duyuyorum kaynanasından çekenleri.
Ama şuanki konuma göre gelinlerimizin gözü açık tercihleri kaynana yanında oturmaktan ziyade ayrı ev oluyor.
Buda neden kaynaklanıyor kendi annelerinin kaynanalarından çekmesi sonucu oluyor şahsen benimde annem çok çekmiş :dusun:
Bende tabiki aynı olacak diye bi kaide yok ama genede ayrı isterim
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Sizce benim pilim biter mi isterseniz süreyi 1 hafta uzatalım he :rujsigara:

Yok ya dün biraz yorgundum siteye gelince bir anda Aslımın annesinin durumunu okuyunca moralmen etkilendim galiba neşeli birşey yazasım gelmedi :dusun:

Nerde eski gelinler? Nerde Eski Kaynanalar?

Gelinler ve kaynanalar yer değişimi yaptılar birbirlerinin yerine bakıyorlar şimdi :D
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Bence eski gelinler ve yeni kaynanaların birleşiminden yeni bir konsept oluşsun malum eskiden gelinlerin sesi çıkmazmış şimdi de kayınvalidelerin sesi çıkamıyor böyle süper ikili olurlar ( :ko )
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul

winner1.jpg


:confetti:1. Münazara : Gelinler&Kaynanalar Finali :confetti:

1 hafta boyunca grupların taraflarını kıyasıya savunması ile oldukça çekişmeli geçen ilk münazaramızın sonuna gelmiş bulunmaktayız :buyrun:

Hem gelinlerimiz hem kaynanalarımız sorunlarını büyük bir samimiyetle dile getirirken sizlerde onları izleyip hangi tarafı desteklediğinizi belli etmek için anketimiz oylamasına katıldınız. Şimdi sizlerin oylarıyla birinci seçilerek münazaramızda haklı bulunan tarafı açıklıyorum

1. Münazara : Gelinler ve Kaynanalar tartışmasının galibiiiiiiiiiiiiiiii :1:

Deokman,esmeryarim,bitter_im, Fındık Kurdu ve Nara'nın yaptığı savunma ile "Gelinler Grubu" olmuştur
-alkis-alkis-alkis-alkis-alkis

Kendilerini başarılarından ötürü tebrik ederken tartışmamızda kaynanalar grubunu savunan nk83,ayser,datlu sapuk,Gul JİYAN ve Güℓümse'ye de katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz :hhhhhh:

Anket sonuçları:istebu:

Gelinler Grubunu Destekliyorum :kupa:
bitter_im, Deokman, esmeryarim, Fındık Kurdu, serpil_89, SudeFB
bar3-l.gif
bar3.gif
bar3-r.gif
clear.gif
60.00%

Kaynanalar Grubunu Destekliyorum :hhhhhh:
füreyya, maren, nk83, Teyzos
bar2-l.gif
bar2.gif
bar2-r.gif
clear.gif
40.00%

Gelinler ve Kaynanalar

Yüzyıllardır süregelen ve zaman zaman esprilere konu olan gelin-kaynana çatışmalarının önemli sebebinin ön yargılar olduğu, gelinin kaynanaya, kaynananın geline karşı tutumununu peşin hükümlerin belirlediği ve kafalarında taşıdıkları ön yargılara göre davrandıkları bildirildi.

Aile ve çocuk eğitimiyle ilgili çeşitli araştırmaları bulunan Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, aile içi iletişimde gelin-kayınvalide ilişkilerinin önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Bu iletişimde de akla gelen ilk olarak çatışma ve kavgalar olduğunu vurgulayan Aydın, ''Bildiğimiz kadarıyla gelin-kaynana sürtüşmesi tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de sorun olmaya devam etmektedir. Gelin-kaynana çatışmaları, türkülere, fıkralara, hikayelere, filmlere, şakalara, manilere, atasözü ve deyimlere, özellikle de dedikodulara malzeme olmuş konuların başında yer almıştır'' dedi.

Evlilik kurumunu derinden yaralayan, boşanmalara kadar varan bu çatışmaların sebeplerinin bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Aydın, gelin-kayınvalide arasındaki çekişmelerin belli başlı sebeplerinin ön yargılar, alınganlık, kişilik farklılıkları, gelin ve kaynananın haddini aşması, başkasını yönetme isteği, kıskançlık, ruhsal hastalıklar, bencillik, cahillik gibi konular olduğunu belirtti.

Gelin-kaynana çatışmalarının en önemli sebeplerinden birinin ön yargılar olduğunu anlatan Prof. Dr. Aydın, ''Maalesef gelinin kaynanaya, kaynananın geline karşı tutumunu, peşin hükümler belirliyor ve kafalarında taşıdıkları ön yargılara göre davranıyorlar. Bu da küçük bir anlaşmazlığı kavgaya dönüştürüveriyor. Daha ortada hiçbir şey yokken gelin kayınvalidesi¸ kayınvalide gelini için olumsuz düşüncelere sahip olarak, adeta düşmanca bakış açışıyla işe başlıyorlar'' diye konuştu.

Toplumda gelin ve kayınvalide denince bazı istisnalar dışında genellikle bir çatışma¸ iktidar ve güç mücadelesi akla geldiğini söyleyen Prof. Dr. Aydın, ''Aynı kişiyi, yani oğlu ve kocasını seven iki kadın, sudan sebeplerle anlaşamayarak hayatı önce kendilerine, sonra tüm aile bireylerine zehir ederler. İnatlaşmalarla başlayan tartışmalar bir süre sonra boşanmalara kadar gidebilmektedir'' ifadelerini kullandı.

Gelin kaynana çatışmalarının bir sebebinin de alınganlık olduğunu bildiren Prof. Dr. Aydın, ''Çünkü aynı sözü annesinden duyan gelin ya da aynı söz veya davranışı oğlu ve kızından gören kayınvalide, 'el kızı'ndan ya da 'el oğlu'ndan duyduğu söze daha çok alınıyor. Oysa her iki tarafın da aynı düşünceyle, aynı anlayış içinde olması birçok tartışmaları engelleyebilir'' dedi.

Her ne kadar gelin-kayınvalide kavgasında iki kişi var gibi görünse de bu olumsuz tablodan etkilenenlerin sayısının bir hayli fazla olduğunu bildiren Prof. Dr. Aydın, ''Her şeyden önce gelin-kayınvalide anlaşmazlıklarının merkezinde olan evlat/eş konumundaki erkek, annesi ve eşi arasındaki kavgalardan olumsuz etkilenmekte, iki kişi arasında bir tercih yapmak zorunda bırakılmaktadır. Kişiliklerinin tam oluşma aşamasında olan çocuklar, evin içerisinde olumsuz tablolarla karşılaşmakta, en çok ihtiyaç duydukları anda sevgi yerine kavgalara şahit olmaktadırlar'' dedi.

Gelin-kaynana çatışmasından kurtulmak için yapılması gerekenin tek şeyin her iki tarafın birbirlerine karşı anlayış ve saygı çerçevesi içerisinde yaklaşması, yani empati yapması olduğunu bildiren Prof. Dr. Aydın, kavga etmek yerine birbirini anlamaya çalışmanın çatışma ve çekişmelerin önüne geçeceğini söyledi.

GELİN VE KAYINVALİDELERE İYİ GEÇİNME TAVSİYELERİ

Gelinin her şeyden önce bir gün kendisinin de yaşlanacağını düşünmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kendisine ve kendi annesine nasıl davranılmasını istiyorsa eşinin annesine de öyle davranmaya gayret etmelidir. Gelin, kayınvalidesine kaynana gözüyle değil, sevdiği eşinin annesi olarak bakmalıdır. Şayet kayınvalidesini memnun ederse eşini de memnun edeceğini, üzerse de eşini üzeceğini bilmelidir. Aynı şekilde eşinin akrabalarına karşı iyi davranmalıdır. Yaşlı olan kayınvalidenin, gençlere göre daha sabırsız, daha tutucu olabileceğini dikkate alan gelin daha fedakar olmaya çalışmalıdır. Bu arada onun tecrübe ve bilgilerinden yararlanmaya gayret etmelidir. Arada küçük sorun olduğunda hemen kendi annesine aktarmak yerine öncelikle kendi arasında çözmeye çalışmalıdır. Gelin tatlı dil, güler yüzün gücünden yararlanmalı, kayınvalidesine 'anne' demeli zaman zaman onu takdir etmelidir. Zaman zaman kayınvalidesine akıl danışır, görüşünü alırsa, hem onun tecrübesinden faydalanır, hem de onu memnun etmiş olur.''

Kayınvalidelere de gelinleriyle geçinmek için tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Aydın, şunları kaydetti:

''Kayınvalide her şeyden önce gelinini bir yabancı ve bir düşman gibi görmemelidir. Kayınvalide, gelinine 'kızım' der ve kızı gibi davranırsa, gelin de onu annesi gibi görecek ve ona göre hareket edecektir. Kayınvalide büyüklüğünü bilmeli, gelinin acemilik ve gençlik hatalarını büyütmemelidir. Özellikle de hatalarını başkalarının yanında söyleyip gelini mahcup etmek çok yanlıştır. Günümüzde biz istesek de, istemesek de görüşler, anlayışlar, adetler hızla değişmektedir. Bu nedenle, kayınvalide bazı değişiklikleri kabullenmeli ve sık sık 'bizim zamanımızda böyle değildi' diye inatlaşmamalıdır. Bazı kayınvalidelerin yaptığı gibi gelini kendi aile ve akrabalarından uzaklaştırmak doğru değildir. Kayınvalide başkalarına kendi gelinini kötülememeli ve başkalarının söz ve dedikodularından etkilenerek gelinine eziyet etmemelidir. Çocuğun yanında annesi asla kötülenmemeli ve küçük düşürülmemelidir.''
Sabah

32791chatal3nabi.jpg

Sonuçlar açıklandı!

1 hafta boyunca sorumlu oldukları grubu kıyasıyla savunan taraflar sonuçların açıklanmasının ardından birbirlerine sarılarak birbirlerini tebrik etti.

Acısıyla tatlısıyla kavgasıyla neşesiyle ilk münazaramızın sonuna geldiğimizde akıllarda geriye tarafların tatlı tatlı çekişmesi ve bu dostluk görüntüleri kaldı :foto:

Deokman&nk83
tumblr_m8s5xpCWkl1ql2uxw.gif


esmeryarim&datlu sapuk
tumblr_m4lhnu11jB1qluqox.gif


bitter_im& Gül JİYAN
Hugging.gif


Ayser&Fındık Kurdu
tumblr_mis5ndcXQ31rrb9xco1_250.gif



Nara&Güℓümse
tumblr_inline_n22uip8qjM1rx4qcu.gif


"Hanımefendi Magazin"in gözünden kaçmayan detayları merak ediyorsanız buraya tıklayın efendim




 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst