Yeşil kabak turşusu

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php


Yeşil kabak turşusu

1 soğan
2 kabak
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
2 defne yaprağı
3-4 dal dereotu

Salamura için : Yeteri kadar su,Yeteri kadar sirke,Yeteri kadar kalın tuz

Yapılışı
Kabakları ve soğanı ince dilinmleyin.Soğuk su dolu bir cam kaseye koyun.Bir sürahi içine ılık su koyun ve tuzu eritin içine sirke hardal ve kişniş tohumlarını ekleyip bekletin.Temiz bir kavanoza önce defne yaprağı ardından kabak ve soğanı sonra sirkeli suyu ekleyi.Dereotu ile üzerini iyice kapatın kapağını kapatıp oda ısısında 3-4 gün bekletin.Bu sürenin sonunda turşunuz hazır olacaktır.

Alıntıdır...
 

Ekli dosyalar

  • 454 018.jpg
    454 018.jpg
    68,3 KB · Görüntüleme: 42
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben geçende annemin tezgahta masum masum duran taze fasulye turşusunun içine birkaç tane attım :eek:ys: sonra bi baktım aaa salatalık turşusu :D
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Bende kabağı çok severim her türlüsünü yerim o kadar yani :cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst