Yağlama

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Malzemeler:
alıntı
*
6 adet yuvarlak lavaş
*
500 gr kıyma
*
1 adet soğan
*
3-4 adet yeşil biber
*
2-3 adet domates
*
baharat, tuz
*
sıvıyağ
*
5-6 diş sarımsak
*
yoğurt

Yapılışı:

1.
Soğan ve biber sıvıyağda kavrulur, kıyma eklenir.
2.
Kıymanın rengi dönünce doğranmış domatesler eklenir ve pişirilir.
3.
Bir lavaş bir kıymalı iç olacak şekilde üst üste konulur.
4.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp sıcak servis edilir.

NOT: Malzemeler artırılabilir. Kayseride yediğim yağlamada yağ çok daha fazlaydı biraz ağır gelmişti bana. Bu nedenle ben kendime göre yağlama yaptım. Siz dilerseniz yağını fazla katabilir ve pişince su ekleyebilirsiniz.
images



images
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
hakikaten yağlı ve ağır bir iç malzemesi var
her arayada serilmiş
bence bu haliyle bile ağır olabilir
 

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
off bayılırım ağabeyimin eşi kayserili. ilk onlarda yemiştim. çok güzeldir. ellerine sağlık....
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
daha once hic yemedim,ama gorunuse bakilirsa baya lezzetli bise,denemek lazim,,
tesekkur ederim canim,,,,,,,,,
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst