Yağlama Tarifi

Cheesecake

cok üzgünüz şu boş dünyaya ne çok anlam yükledik
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
2.821
Tepki
15.464
Puan
113
Yaş
37
Konum
Denizli
IMG_20220424_211529.jpg
Malzemeler


Lavaş için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Aldığı kadar su
Kıymalı harç için;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet yeşil biber veya kapya
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı

  1. Öncelikle lavaşı hazırlıyoruz. Kuru malzemeleri kapta karıştırıp süt ve suyu kontrollü ekleyerek yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ve 20 dakika mayalandırıyoruz.
  2. Mayası gelince 12 bezeye ayırıp, tava büyüklüğünde açıyoruz. Ocakta orta ateşte krep tavasında arkalı önlü pişiriyoruz. Pişen lavaşlara örtü örtüyoruz ki yumuşak kalsın.
  3. Kıymalı harç için; ince ince doğradığımız soğanları sıvı yağ ile kavuruyor biber kıyma salça domates tereyağ, baharatlar ve suyu sırasıyla ekleyip pişiriyoruz.
  4. Lavaşları önce bu harcın yağına banıyoruz. Tabağa koyup, kıymalı harçtan üzerine yayıyoruz. Bu işlemi lavaş ve kıymalı harç bitene kadar üst üste sıralayarak tamamlıyoruz.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Deneyeceklere. Afiyet olsun.
 

Bitterçikilata

Çikiletaaaaaaa……..Hayat ne garip…
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
26.243
Tepki
111.158
Puan
113
Konum
Elit
Ekli dosyayı görüntüle 37420Malzemeler

Lavaş için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Aldığı kadar su
Kıymalı harç için;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet yeşil biber veya kapya
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı

  1. Öncelikle lavaşı hazırlıyoruz. Kuru malzemeleri kapta karıştırıp süt ve suyu kontrollü ekleyerek yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ve 20 dakika mayalandırıyoruz.
  2. Mayası gelince 12 bezeye ayırıp, tava büyüklüğünde açıyoruz. Ocakta orta ateşte krep tavasında arkalı önlü pişiriyoruz. Pişen lavaşlara örtü örtüyoruz ki yumuşak kalsın.
  3. Kıymalı harç için; ince ince doğradığımız soğanları sıvı yağ ile kavuruyor biber kıyma salça domates tereyağ, baharatlar ve suyu sırasıyla ekleyip pişiriyoruz.
  4. Lavaşları önce bu harcın yağına banıyoruz. Tabağa koyup, kıymalı harçtan üzerine yayıyoruz. Bu işlemi lavaş ve kıymalı harç bitene kadar üst üste sıralayarak tamamlıyoruz.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Deneyeceklere. Afiyet olsun.
Diyette bu yapılmazdı ama
 

Elif_Eylul

Daimi Üye
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
32.758
Tepki
153.351
Puan
113
Yaş
42
Konum
Bursa
Ekli dosyayı görüntüle 37420Malzemeler

Lavaş için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Aldığı kadar su
Kıymalı harç için;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet yeşil biber veya kapya
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı

  1. Öncelikle lavaşı hazırlıyoruz. Kuru malzemeleri kapta karıştırıp süt ve suyu kontrollü ekleyerek yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ve 20 dakika mayalandırıyoruz.
  2. Mayası gelince 12 bezeye ayırıp, tava büyüklüğünde açıyoruz. Ocakta orta ateşte krep tavasında arkalı önlü pişiriyoruz. Pişen lavaşlara örtü örtüyoruz ki yumuşak kalsın.
  3. Kıymalı harç için; ince ince doğradığımız soğanları sıvı yağ ile kavuruyor biber kıyma salça domates tereyağ, baharatlar ve suyu sırasıyla ekleyip pişiriyoruz.
  4. Lavaşları önce bu harcın yağına banıyoruz. Tabağa koyup, kıymalı harçtan üzerine yayıyoruz. Bu işlemi lavaş ve kıymalı harç bitene kadar üst üste sıralayarak tamamlıyoruz.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Deneyeceklere. Afiyet olsun.
Oooo eline saglik canim
 

ÇikolataGözlüm

Güzel günler çok yakın....❤️❤️
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
10.347
Tepki
53.110
Puan
113
Konum
Yurt dışı
Ekli dosyayı görüntüle 37420Malzemeler

Lavaş için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Aldığı kadar su
Kıymalı harç için;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet yeşil biber veya kapya
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı

  1. Öncelikle lavaşı hazırlıyoruz. Kuru malzemeleri kapta karıştırıp süt ve suyu kontrollü ekleyerek yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ve 20 dakika mayalandırıyoruz.
  2. Mayası gelince 12 bezeye ayırıp, tava büyüklüğünde açıyoruz. Ocakta orta ateşte krep tavasında arkalı önlü pişiriyoruz. Pişen lavaşlara örtü örtüyoruz ki yumuşak kalsın.
  3. Kıymalı harç için; ince ince doğradığımız soğanları sıvı yağ ile kavuruyor biber kıyma salça domates tereyağ, baharatlar ve suyu sırasıyla ekleyip pişiriyoruz.
  4. Lavaşları önce bu harcın yağına banıyoruz. Tabağa koyup, kıymalı harçtan üzerine yayıyoruz. Bu işlemi lavaş ve kıymalı harç bitene kadar üst üste sıralayarak tamamlıyoruz.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Deneyeceklere. Afiyet olsun.
Eline emeğine sağlık
 

mügü

Daimi Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
4.434
Tepki
11.857
Puan
113
Yaş
61
Ekli dosyayı görüntüle 37420Malzemeler

Lavaş için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Aldığı kadar su
Kıymalı harç için;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet yeşil biber veya kapya
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı

  1. Öncelikle lavaşı hazırlıyoruz. Kuru malzemeleri kapta karıştırıp süt ve suyu kontrollü ekleyerek yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ve 20 dakika mayalandırıyoruz.
  2. Mayası gelince 12 bezeye ayırıp, tava büyüklüğünde açıyoruz. Ocakta orta ateşte krep tavasında arkalı önlü pişiriyoruz. Pişen lavaşlara örtü örtüyoruz ki yumuşak kalsın.
  3. Kıymalı harç için; ince ince doğradığımız soğanları sıvı yağ ile kavuruyor biber kıyma salça domates tereyağ, baharatlar ve suyu sırasıyla ekleyip pişiriyoruz.
  4. Lavaşları önce bu harcın yağına banıyoruz. Tabağa koyup, kıymalı harçtan üzerine yayıyoruz. Bu işlemi lavaş ve kıymalı harç bitene kadar üst üste sıralayarak tamamlıyoruz.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Deneyeceklere. Afiyet olsun.
Muhteşem
 

AystLL

Daimi Üye
Katılım
17 Aralık 2022
Mesajlar
6.217
Tepki
32.649
Puan
113
Yaş
39
Konum
Bursa
Ekli dosyayı görüntüle 37420Malzemeler

Lavaş için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Aldığı kadar su
Kıymalı harç için;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet yeşil biber veya kapya
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı

  1. Öncelikle lavaşı hazırlıyoruz. Kuru malzemeleri kapta karıştırıp süt ve suyu kontrollü ekleyerek yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ve 20 dakika mayalandırıyoruz.
  2. Mayası gelince 12 bezeye ayırıp, tava büyüklüğünde açıyoruz. Ocakta orta ateşte krep tavasında arkalı önlü pişiriyoruz. Pişen lavaşlara örtü örtüyoruz ki yumuşak kalsın.
  3. Kıymalı harç için; ince ince doğradığımız soğanları sıvı yağ ile kavuruyor biber kıyma salça domates tereyağ, baharatlar ve suyu sırasıyla ekleyip pişiriyoruz.
  4. Lavaşları önce bu harcın yağına banıyoruz. Tabağa koyup, kıymalı harçtan üzerine yayıyoruz. Bu işlemi lavaş ve kıymalı harç bitene kadar üst üste sıralayarak tamamlıyoruz.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Deneyeceklere. Afiyet olsun.
Süper eline sağlık canım :kedim: :kedim: :kedim: :kedim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst