Yağlama Tarifi

Cheesecake

cok üzgünüz şu boş dünyaya ne çok anlam yükledik
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
2.668
Tepki
14.673
Puan
113
Yaş
35
Konum
Denizli
IMG_20220424_211529.jpg
Malzemeler


Lavaş için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Aldığı kadar su
Kıymalı harç için;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet yeşil biber veya kapya
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı

  1. Öncelikle lavaşı hazırlıyoruz. Kuru malzemeleri kapta karıştırıp süt ve suyu kontrollü ekleyerek yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ve 20 dakika mayalandırıyoruz.
  2. Mayası gelince 12 bezeye ayırıp, tava büyüklüğünde açıyoruz. Ocakta orta ateşte krep tavasında arkalı önlü pişiriyoruz. Pişen lavaşlara örtü örtüyoruz ki yumuşak kalsın.
  3. Kıymalı harç için; ince ince doğradığımız soğanları sıvı yağ ile kavuruyor biber kıyma salça domates tereyağ, baharatlar ve suyu sırasıyla ekleyip pişiriyoruz.
  4. Lavaşları önce bu harcın yağına banıyoruz. Tabağa koyup, kıymalı harçtan üzerine yayıyoruz. Bu işlemi lavaş ve kıymalı harç bitene kadar üst üste sıralayarak tamamlıyoruz.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Deneyeceklere. Afiyet olsun.
 

Bitterçikilata

Hayat ne garip…
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
13.617
Tepki
64.197
Puan
113
Konum
Elit
Ekli dosyayı görüntüle 37420Malzemeler

Lavaş için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Aldığı kadar su
Kıymalı harç için;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet yeşil biber veya kapya
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı

  1. Öncelikle lavaşı hazırlıyoruz. Kuru malzemeleri kapta karıştırıp süt ve suyu kontrollü ekleyerek yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ve 20 dakika mayalandırıyoruz.
  2. Mayası gelince 12 bezeye ayırıp, tava büyüklüğünde açıyoruz. Ocakta orta ateşte krep tavasında arkalı önlü pişiriyoruz. Pişen lavaşlara örtü örtüyoruz ki yumuşak kalsın.
  3. Kıymalı harç için; ince ince doğradığımız soğanları sıvı yağ ile kavuruyor biber kıyma salça domates tereyağ, baharatlar ve suyu sırasıyla ekleyip pişiriyoruz.
  4. Lavaşları önce bu harcın yağına banıyoruz. Tabağa koyup, kıymalı harçtan üzerine yayıyoruz. Bu işlemi lavaş ve kıymalı harç bitene kadar üst üste sıralayarak tamamlıyoruz.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Deneyeceklere. Afiyet olsun.
Diyette bu yapılmazdı ama
 

Elif_Eylul

Yeee,dengele,zayıfla❤❤❤
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
21.752
Tepki
110.702
Puan
113
Yaş
40
Konum
Bursa
Ekli dosyayı görüntüle 37420Malzemeler

Lavaş için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Aldığı kadar su
Kıymalı harç için;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet yeşil biber veya kapya
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı

  1. Öncelikle lavaşı hazırlıyoruz. Kuru malzemeleri kapta karıştırıp süt ve suyu kontrollü ekleyerek yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ve 20 dakika mayalandırıyoruz.
  2. Mayası gelince 12 bezeye ayırıp, tava büyüklüğünde açıyoruz. Ocakta orta ateşte krep tavasında arkalı önlü pişiriyoruz. Pişen lavaşlara örtü örtüyoruz ki yumuşak kalsın.
  3. Kıymalı harç için; ince ince doğradığımız soğanları sıvı yağ ile kavuruyor biber kıyma salça domates tereyağ, baharatlar ve suyu sırasıyla ekleyip pişiriyoruz.
  4. Lavaşları önce bu harcın yağına banıyoruz. Tabağa koyup, kıymalı harçtan üzerine yayıyoruz. Bu işlemi lavaş ve kıymalı harç bitene kadar üst üste sıralayarak tamamlıyoruz.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Deneyeceklere. Afiyet olsun.
Oooo eline saglik canim
 

ÇikolataGözlüm

Güzel günler çok yakın....❤️❤️
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
9.951
Tepki
51.164
Puan
113
Konum
Yurt dışı
Ekli dosyayı görüntüle 37420Malzemeler

Lavaş için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Aldığı kadar su
Kıymalı harç için;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet yeşil biber veya kapya
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı

  1. Öncelikle lavaşı hazırlıyoruz. Kuru malzemeleri kapta karıştırıp süt ve suyu kontrollü ekleyerek yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ve 20 dakika mayalandırıyoruz.
  2. Mayası gelince 12 bezeye ayırıp, tava büyüklüğünde açıyoruz. Ocakta orta ateşte krep tavasında arkalı önlü pişiriyoruz. Pişen lavaşlara örtü örtüyoruz ki yumuşak kalsın.
  3. Kıymalı harç için; ince ince doğradığımız soğanları sıvı yağ ile kavuruyor biber kıyma salça domates tereyağ, baharatlar ve suyu sırasıyla ekleyip pişiriyoruz.
  4. Lavaşları önce bu harcın yağına banıyoruz. Tabağa koyup, kıymalı harçtan üzerine yayıyoruz. Bu işlemi lavaş ve kıymalı harç bitene kadar üst üste sıralayarak tamamlıyoruz.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Deneyeceklere. Afiyet olsun.
Eline emeğine sağlık
 

mügü

Moderatör
Moderatör
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
3.597
Tepki
8.453
Puan
113
Yaş
59
Ekli dosyayı görüntüle 37420Malzemeler

Lavaş için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Aldığı kadar su
Kıymalı harç için;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet yeşil biber veya kapya
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı

  1. Öncelikle lavaşı hazırlıyoruz. Kuru malzemeleri kapta karıştırıp süt ve suyu kontrollü ekleyerek yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ve 20 dakika mayalandırıyoruz.
  2. Mayası gelince 12 bezeye ayırıp, tava büyüklüğünde açıyoruz. Ocakta orta ateşte krep tavasında arkalı önlü pişiriyoruz. Pişen lavaşlara örtü örtüyoruz ki yumuşak kalsın.
  3. Kıymalı harç için; ince ince doğradığımız soğanları sıvı yağ ile kavuruyor biber kıyma salça domates tereyağ, baharatlar ve suyu sırasıyla ekleyip pişiriyoruz.
  4. Lavaşları önce bu harcın yağına banıyoruz. Tabağa koyup, kıymalı harçtan üzerine yayıyoruz. Bu işlemi lavaş ve kıymalı harç bitene kadar üst üste sıralayarak tamamlıyoruz.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Deneyeceklere. Afiyet olsun.
Muhteşem
 

MisshayaLet

♥️Ye, dengele, zayıfla ♥️baslgc 77,50/5,03,24
Katılım
17 Aralık 2022
Mesajlar
3.631
Tepki
21.477
Puan
113
Yaş
37
Konum
Bursa
Ekli dosyayı görüntüle 37420Malzemeler

Lavaş için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay bardağı süt
  • Aldığı kadar su
Kıymalı harç için;

  • Yarım kg kıyma
  • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet domates rendesi
  • 2 adet yeşil biber veya kapya
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı sıcak su
Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı

  1. Öncelikle lavaşı hazırlıyoruz. Kuru malzemeleri kapta karıştırıp süt ve suyu kontrollü ekleyerek yumuşacık bir hamur elde ediyoruz ve 20 dakika mayalandırıyoruz.
  2. Mayası gelince 12 bezeye ayırıp, tava büyüklüğünde açıyoruz. Ocakta orta ateşte krep tavasında arkalı önlü pişiriyoruz. Pişen lavaşlara örtü örtüyoruz ki yumuşak kalsın.
  3. Kıymalı harç için; ince ince doğradığımız soğanları sıvı yağ ile kavuruyor biber kıyma salça domates tereyağ, baharatlar ve suyu sırasıyla ekleyip pişiriyoruz.
  4. Lavaşları önce bu harcın yağına banıyoruz. Tabağa koyup, kıymalı harçtan üzerine yayıyoruz. Bu işlemi lavaş ve kıymalı harç bitene kadar üst üste sıralayarak tamamlıyoruz.
  5. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Deneyeceklere. Afiyet olsun.
Süper eline sağlık canım :kedim: :kedim: :kedim: :kedim:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst