Şimdi diyeceksiniz ki bana neden uyduruk
Akşam çok düşündüm eve gittiğimde ne yemek yapsam diyerek ama sonrasın buzdolabımı açtığımda 3 tane patlıcan olduğunu gördüm,difrizdede etim vardı..Fındığımın bu tarifini hayal meyal aklımdaydı bende çıkardım tüm malzemeleri ve koyuldum yemeğimi yapmaya:catalbicak:
Malzemeler:
3 tane patlıcan
3 diş sarmısak
1 orta boy soğan
1 yemeklik kuşbaşı et (ben göz kararı koydum,tercih size kalmış)
4 tane mantar
1 yemek kaşığı salça
1 tane kabak (dolapta kalmış yazık çürümeden değerlendireyim istedim)
Tuz
Tercihe göre baharat
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları uzunlamasına ince bir dilim halinde kesiyoruz..Bol yağda kızartıyoruz..
Soğanı pembeleşene kadar kavurduktan sonra etini atıyoruz ve suyunu çekenen kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz..Sonrasında salçasını,sarımsağını,mantarı,kabağı ve tuzu,baharatlarını atıp pişmeye bırakıyoruz..
Sonrasında bir kaseye 2 adet patlıcanı boça yapar gibi hazırladığımız harcı içine koyarak kapatıp kürdan ile açılmasını engelliyoruz..
Tekrar fırına verip 6 dk pişirmek için fırına veriyoruz..
İşte bu kadar bu uemeği hazırlamak 20dk aldı ama inanılmaz lezzetli oldu eşim bayıldı
Akşam çok düşündüm eve gittiğimde ne yemek yapsam diyerek ama sonrasın buzdolabımı açtığımda 3 tane patlıcan olduğunu gördüm,difrizdede etim vardı..Fındığımın bu tarifini hayal meyal aklımdaydı bende çıkardım tüm malzemeleri ve koyuldum yemeğimi yapmaya:catalbicak:
Malzemeler:
3 tane patlıcan
3 diş sarmısak
1 orta boy soğan
1 yemeklik kuşbaşı et (ben göz kararı koydum,tercih size kalmış)
4 tane mantar
1 yemek kaşığı salça
1 tane kabak (dolapta kalmış yazık çürümeden değerlendireyim istedim)
Tuz
Tercihe göre baharat
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları uzunlamasına ince bir dilim halinde kesiyoruz..Bol yağda kızartıyoruz..
Soğanı pembeleşene kadar kavurduktan sonra etini atıyoruz ve suyunu çekenen kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz..Sonrasında salçasını,sarımsağını,mantarı,kabağı ve tuzu,baharatlarını atıp pişmeye bırakıyoruz..
Sonrasında bir kaseye 2 adet patlıcanı boça yapar gibi hazırladığımız harcı içine koyarak kapatıp kürdan ile açılmasını engelliyoruz..
Tekrar fırına verip 6 dk pişirmek için fırına veriyoruz..
İşte bu kadar bu uemeği hazırlamak 20dk aldı ama inanılmaz lezzetli oldu eşim bayıldı