Uyduruk İslim Kebabım

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Şimdi diyeceksiniz ki bana neden uyduruk :cokkomik:
Akşam çok düşündüm eve gittiğimde ne yemek yapsam diyerek ama sonrasın buzdolabımı açtığımda 3 tane patlıcan olduğunu gördüm,difrizdede etim vardı..Fındığımın bu tarifini hayal meyal aklımdaydı bende çıkardım tüm malzemeleri ve koyuldum yemeğimi yapmaya:catalbicak:
attachment.php

Malzemeler:
3 tane patlıcan
3 diş sarmısak
1 orta boy soğan
1 yemeklik kuşbaşı et (ben göz kararı koydum,tercih size kalmış)
4 tane mantar
1 yemek kaşığı salça
1 tane kabak (dolapta kalmış yazık çürümeden değerlendireyim istedim)
Tuz
Tercihe göre baharat

Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları uzunlamasına ince bir dilim halinde kesiyoruz..Bol yağda kızartıyoruz..
Soğanı pembeleşene kadar kavurduktan sonra etini atıyoruz ve suyunu çekenen kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz..Sonrasında salçasını,sarımsağını,mantarı,kabağı ve tuzu,baharatlarını atıp pişmeye bırakıyoruz..
Sonrasında bir kaseye 2 adet patlıcanı boça yapar gibi hazırladığımız harcı içine koyarak kapatıp kürdan ile açılmasını engelliyoruz..
Tekrar fırına verip 6 dk pişirmek için fırına veriyoruz..
İşte bu kadar bu uemeği hazırlamak 20dk aldı ama inanılmaz lezzetli oldu eşim bayıldı:cak:

attachment.php


attachment.php


attachment.php

 

Ekli dosyalar

  • patlıcan.JPG
    patlıcan.JPG
    68,3 KB · Görüntüleme: 125
  • harcı.JPG
    harcı.JPG
    21,9 KB · Görüntüleme: 129
  • pt.JPG
    pt.JPG
    96,4 KB · Görüntüleme: 223

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
ellerine sağğlıık şşahıım emeciklerine sağğlıık ben de birazdan patlııcan kebabıımıı ekliycem canıım şuan fıırıında pişiyo sunuma hazıırlanmak için canıım yaptıığğıın islim kebabııda harika görünü yo canıım eminim lezzetide bir harikadıır-alkis-alkis-alkis-alkis-alkis-alkis
 
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Arasına Köfte,üzerine biber ve domates koyuluyo şahım-ayse :D

2009 VERSİYONUNDA:cokkomik:
Ben kışın pek biber ve domates kullanmıyorum canım malım GDO'lu yaaa pek güvenmiyorum pazarda ve marketlerde satılan domates ve biberlere o yüzden biraz çıplak oldu benim kebabım:cokkomik:
ellerine sağğlıık şşahıım emeciklerine sağğlıık ben de birazdan patlııcan kebabıımıı ekliycem canıım şuan fıırıında pişiyo sunuma hazıırlanmak için canıım yaptıığğıın islim kebabııda harika görünü yo canıım eminim lezzetide bir harikadıır-alkis-alkis-alkis-alkis-alkis-alkis

Ayyyy ne güzel kokmuştur şimdi,tamam ekle birtanem sende..
Hemen gözümüzü doyururuz -alkis
Teşekkür ederim birtanem:gulcicek:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ellerine sağlık canım. Harika gözüküyor. Biz de patlıcan tüketilmez. Çok yağ çekiyor diye; ama denemek istedim şimdi. Artık 40 yılın başında 1 kez yesek birşey olmaz sanırım:cokkomik:
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
Ellerine sağlık şahım.

Benim bu yemeği yapmak çok vaktimi alıyor içine köfte koyuyordum ben

Böyle daha pratikmiş:gulegule::gulegule:

 
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Ay buraya yaptığım yemekleri eklerken çekiniyorum zaten:utandim:
Valla kızlar keşke yaptığım yemeklerin tadına bakma fırsatınız olsa,inanın canınızın çekmesine üzülüyorum.
Anacım yapın evinizde yiyin bol bol sizde yani-ayse:dil:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst