Tel Tel Sütlacim-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
iftar tatlisi yarismasina cok tatli yaptim ama hep kararsiz kaldim
derken facebookta illedeyemek olsun sayfasi bu tarifi paylasana kadar
denedim ve hem görüntü hem lezzet olarak bizi cezp ettigi icin bununla katildim

burdan illedeyemek olsunada tsklerimi bir borc bilirim

TEL SEHRIYELI SÜTLAC





Malzemeler:
1 kg süt
1 çay bardağı tel şehriye
1 su bardağı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 paket vanilin
Hazırlanışı:
Tavada şehriyeleri sıvıyağ ile kahverengi olana kadar kavuralım. (Yanmaması için dikkat edelim.)
Sütümüzden bir fincan ayırdıktan sonra tencerede sütü kaynatalım, kavrulan şehriye ve tozşekeri ekleyelim. Nişastayı ayırdığımız bir fincan süt ile ezelim ve tencereye ekleyelim.
Arasıra karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar ve sütlaç kıvamını alana kadar pişirelim. Ateşten almadan önce vanilini ekleyelim.
Sıcakken kaselere paylaştıralım ve tarçın serperek servis edelim.
Afiyet olsun...:catalbicak:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ellerine sağlık canım :hhhhhh:

İlk defa görüyorum tel şehriyeli sütlaç. Gerçi ben hiç sevmem; ama misafirler için denemeye değer:)
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Bana göre ilgi çekici bir tatlıydı gerçekten tebrik ederim mutlaka deneyeceğim eline sağlık...
 

Ahududu

Daimi Üye
Katılım
20 Temmuz 2010
Mesajlar
352
Tepki
392
Puan
63
Konum
Kayseri
Tel şehriyeden sütlaç yapılıyor deseler hayatta inanmazdım gözümle gördüm hala hayretlerdeyim görünümü güzel kesinlikle tadıda öyledir:eek:
 

Dilar

Aktif Üye
Katılım
21 Ağustos 2010
Mesajlar
428
Tepki
247
Puan
43
Konum
yurtdisi
Ellerine saglik canim. bende yaparim bu tatlidan hatta bunun adi hosuma gitmemistide adini sehriye hanim tatlisi yapmistim cok güzel olur tadi :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst